FORUM
CENY TRZODY
-
marcin80wlkp
Moim zdaniem brać, a raczej sprzedawać.Może się mylę, ale jakoś obawiam się obniżek niż zwyżek.Sam miałem sprzedać przed świętami ok 100 szt, ale zastanawiam się czy nie sprzedać w tym tygodniu.Zaoszczędzi się zboża, a niewiele wskazuje aby miały być podwyżki.Co radzicie?krzywy pisze:Propozycja na jutro 6,60-6,70zł z haka. Brać?
-
marylakulasinska
Ceny
Rolnik nie pisałby takich głupot !!!!0909 pisze:jestem rolnikiem z centralnej polski
-
stan1069@o2.pl
Mam 500 szt średnia waga 110 ale czekam jeszcze, Niedługo święta ktoś może jeszcze pamięta że ostatnio przed świętami płacili po 6 zł netto. Rozmawiałem ostatnio z dyrektorem ARR. Mają zapasy jak zwykle i raczej na razie sprzedawać nie będą. Kalkulacja kolegi że kilogram przyrostu kosztuje 3.3 jest prawdziwa. Myślę ,że warto jeszcze poczekać. Zwróćcie uwagę na cenę prosiaka. Duńczyk obecnie 350 brutto niech nikt nie pisze, że to bzdury. Pozdrawiam
-
stan1069@o2.pl
-
andrzej19570
-
marylakulasinska
Re: Ceny
Ty nie musisz wierzyć w moje brednie,niejednokrotnie ci swoje brednie udowodniłam . Teraz ty udowodnij swoje, przedstaw jakiś dowód rzeczowy a nie słowny,i/ nie linki/ to może zmienimy zdanie o Tobie.0909 pisze:Ja pisze prawdę, ty pomyśl o swoich głupotach co wypisujesz , uwazasz ze ci ktos w te brednie wierzy ?marylakulasinska pisze:Rolnik nie pisałby takich głupot !!!!0909 pisze:jestem rolnikiem z centralnej polski
u mnie zm obniżył w tym tyg. 2x cenęmarcin80wlkp pisze:Moim zdaniem brać, a raczej sprzedawać.Może się mylę, ale jakoś obawiam się obniżek niż zwyżek.Sam miałem sprzedać przed świętami ok 100 szt, ale zastanawiam się czy nie sprzedać w tym tygodniu.Zaoszczędzi się zboża, a niewiele wskazuje aby miały być podwyżki.Co radzicie?krzywy pisze:Propozycja na jutro 6,60-6,70zł z haka. Brać?
raz w poniedziałek 10gr i jutro obniża 13gr, więc każdy ma swój rozum i niech wyciągnie wnioski.
Re: Ceny
Marylka daj sobie spokoj z tym chwastem, to przypadek niespotykany.marylakulasinska pisze:Ty nie musisz wierzyć w moje brednie,niejednokrotnie ci swoje brednie udowodniłam . Teraz ty udowodnij swoje, przedstaw jakiś dowód rzeczowy a nie słowny,i/ nie linki/ to może zmienimy zdanie o Tobie.0909 pisze:Ja pisze prawdę, ty pomyśl o swoich głupotach co wypisujesz , uwazasz ze ci ktos w te brednie wierzy ?marylakulasinska pisze: Rolnik nie pisałby takich głupot !!!!
Szkoda czasu na tego pajaca
Ja tam jestem zadowolony nawet z 7 zł ( zaraz mnie ktoś zjedzie !! ) bo dzisiaj mam 7zł a w dwóch poprzednich miałem 155zł i 147 zł
suma = 7+155+147= 309zł podzielić na trzy rzuty = 103 zł na sztuce OK.
Nie może być stały zysk duży bo nie nadążyliby wydawać pozwoleń na budowę chlewni !!! i wtedy mogło by dojść że zysk byłby - 30 zł na sztuce i do kogo pretensje ???? do Rządu !!! no nie bo co oni robią z nami !!!
Mam 400 szt x 3 = 1200 szt w roku i średni zysk z dwóch lat 78zł na sztuce = 1200 x 2 = 2400 x 78zł =187200zł podzielić na 24 miesiące =7800 zł na czysto miesięcznie i nie mam zamiaru dostawiać chlewni jak moi sąsiedzi i znajomi którzy chcieliby zaraz ten zysk potroić. Żyjmy spokojniej będzie weselej !!!
suma = 7+155+147= 309zł podzielić na trzy rzuty = 103 zł na sztuce OK.
Nie może być stały zysk duży bo nie nadążyliby wydawać pozwoleń na budowę chlewni !!! i wtedy mogło by dojść że zysk byłby - 30 zł na sztuce i do kogo pretensje ???? do Rządu !!! no nie bo co oni robią z nami !!!
Mam 400 szt x 3 = 1200 szt w roku i średni zysk z dwóch lat 78zł na sztuce = 1200 x 2 = 2400 x 78zł =187200zł podzielić na 24 miesiące =7800 zł na czysto miesięcznie i nie mam zamiaru dostawiać chlewni jak moi sąsiedzi i znajomi którzy chcieliby zaraz ten zysk potroić. Żyjmy spokojniej będzie weselej !!!
w tym temacie marucha nie odpowiada ale koledze trzeba odpowiedzieć. Świnki schodzą jak ciepłe bułeczki ale niestety w cenie 5,2 netto. Dla mnie cena dobra. Im więcej nie wstawi teraz, tym luźniej będzie za 3 miesiące. Co stracili lub zyskali nie wstawiając okaże się za 3 miesiące. Muchozol sprzedał to i pewnie wyliczy ile i czy mu zostało z listopada sprzedając w najgorszym dla cen okresie. Zboża się pokazują to i trochę ceny spadają. Jak będzie dalej - zobaczymy.
Może i filantrop ale staram się podchodzić do tego interesu obiektywnie i chodzić po ziemi a nie nastawiać budynków i krzyczeć dlaczego nie są po 6 zł . Kulczykiem nie będę i cieszę się z tego co mam i życzę tego wszystkim bo część tu piszących ( podkreślam nie wszyscy !!) cieszy się z tego że dostawili kolejną chlewnię na 1000 szt i że sąsiadowi zdychają !!!!1963 pisze:chlop do chlopa filantropie
masz racje gratulacjechłop pisze:Może i filantrop ale staram się podchodzić do tego interesu obiektywnie i chodzić po ziemi a nie nastawiać budynków i krzyczeć dlaczego nie są po 6 zł . Kulczykiem nie będę i cieszę się z tego co mam i życzę tego wszystkim bo część tu piszących ( podkreślam nie wszyscy !!) cieszy się z tego że dostawili kolejną chlewnię na 1000 szt i że sąsiadowi zdychają !!!!1963 pisze:chlop do chlopa filantropie
-
marcin80wlkp
- Muchozolali