FORUM
CENY TRZODY
Ostatnie kilka sztuk sprzedane po 5,10 . Towaru dostatek , bo inaczej nie ważyli by po jednym aby wyszukać w drugiej klasie .
Właściciel masarni powiedział mi że ci co liczą na Euro 2012 to się mocno przeliczą . Cały katering w okuł stadionów wygrała Austriacka firma i od nas nikt nie kupi nawet kilograma .
Właściciel masarni powiedział mi że ci co liczą na Euro 2012 to się mocno przeliczą . Cały katering w okuł stadionów wygrała Austriacka firma i od nas nikt nie kupi nawet kilograma .
- Muchozolali
Mietko
Po co sprzedałeś ostatnie świnie? No chyba żeby drogiego zboża nie żarły. Ja już zamówiłem we młynie 20 worków mąki z ostatniego zboża które mi zostało. Kupuję ostatnią tanią kapustę i kilka beczek zakiszę. Ziemniaków trochę jeszcze posadzę bo zboża na siew nie kupię - nie ma. A i susza na razie. Te ostatnie świnie to też trzeba było zasolić i w beczki bo to ostatnie takie tanie świnie. Po euro na drogim zbożu to świnie już w cenie kawioru będą - taki to będzie rarytas. Do następnych żniw może wytrzymamy na takich zapasach a potem będzie co będzie. Może przyszły rok będzie lepszy bo ten to już całkiem przechlapany. Idę deptać kapustę.
Po co sprzedałeś ostatnie świnie? No chyba żeby drogiego zboża nie żarły. Ja już zamówiłem we młynie 20 worków mąki z ostatniego zboża które mi zostało. Kupuję ostatnią tanią kapustę i kilka beczek zakiszę. Ziemniaków trochę jeszcze posadzę bo zboża na siew nie kupię - nie ma. A i susza na razie. Te ostatnie świnie to też trzeba było zasolić i w beczki bo to ostatnie takie tanie świnie. Po euro na drogim zbożu to świnie już w cenie kawioru będą - taki to będzie rarytas. Do następnych żniw może wytrzymamy na takich zapasach a potem będzie co będzie. Może przyszły rok będzie lepszy bo ten to już całkiem przechlapany. Idę deptać kapustę.
-
stan1069@o2.pl
No w mojej okolicy też są tacy agenci którzy wolą sprzedać 50 groszy taniej pośrednikowi i krzyczą po świętach tylko w dółtabou pisze:prawdę miałeś pisać. Prawda to to co na twoim skupie lub po ile kto sprzedał do Piniego. Jeżeli sprzedałeś w cenie cennikowej do Piniego to przedstaw fakturę bo jeszcze nie przedstawiałeś. Czekam. To jest forum cen a nie cenników.0909 pisze:http://www.pinipolonia.pl/cennik.php
-
mediastore
Do 009 dostałem na email informację że twoje R-ki nie znalazły nabywcy i cena jest obniżona o 15 groszy
Od poniedziałku (02.04.2012) na platformie przetargowej e-WGT sprzedawane będą półtusze wieprzowe mrożone z zapasów ARM z nową ceną wywoławczą 5,70 zł/kg - kl. R. Szczegółowe zasady sprzedaży zawarte są w dołączonym do każdej oferty pliku pdf. Szczegóły oferty...
--
Andrzej Bąk
Główny Specjalista
Dział Rynku i Notowań
WGT S.A.
Od poniedziałku (02.04.2012) na platformie przetargowej e-WGT sprzedawane będą półtusze wieprzowe mrożone z zapasów ARM z nową ceną wywoławczą 5,70 zł/kg - kl. R. Szczegółowe zasady sprzedaży zawarte są w dołączonym do każdej oferty pliku pdf. Szczegóły oferty...
--
Andrzej Bąk
Główny Specjalista
Dział Rynku i Notowań
WGT S.A.
-
Mariusz1986
-
Marcin1606
- WOJCIECH1236
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
Patrzcie co w Rolpetrol wypisują zaraz napiszą że rolnik jest bogaty !!!
"Ceny wieprzowiny wciąż na wysokim poziomie
W marcu ceny wieprzowiny w krajach Unii Europejskiej nadal utrzymywały się na wysokim poziomie, najwyższym od 2001 roku - informuje FAMMU/FAPA.. "
To niech jeszcze napiszą jak Spekulanci jadą z ceną Zbóż i co się z Soją dzieje i po ile jest warchlak itp......
A w informacjach już zapowiadali podwyżkę cen mięsa HA HA HA bo pewnie w ubojniach już mięso więcej wody nie przyjmuje !!!
"Ceny wieprzowiny wciąż na wysokim poziomie
W marcu ceny wieprzowiny w krajach Unii Europejskiej nadal utrzymywały się na wysokim poziomie, najwyższym od 2001 roku - informuje FAMMU/FAPA.. "
To niech jeszcze napiszą jak Spekulanci jadą z ceną Zbóż i co się z Soją dzieje i po ile jest warchlak itp......
A w informacjach już zapowiadali podwyżkę cen mięsa HA HA HA bo pewnie w ubojniach już mięso więcej wody nie przyjmuje !!!
Dokładnie tak jest. Nikt nie mówi o kosztach, a miasto na rolników patrzeć nie może. Niedługo dołożą nam dochodowy i katastralny i będzie pozamiatane. Przemysł wykończony, handel wykończony to i z rolnictwem sobie nasze władze poradzą. Młodzi uciekają zagranicę, zagranica zaciera ręce, bo młodych im przybywa. U nas zostaja starzy i kilku nawiedzonych młodych rolników ze zobowiązaniami typu Kredyty i PROW, to trzeba im dołożyć po plecach batem . Tak się zdobywa kraje bez jednego strzału. Wystarczy rzucić parę euro a Polacy się sami między sobą wykończą.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
stan1069@o2.pl
Najgorsze są te mendy co się do miasta wprowadziły ze wsiPeron pisze:Dokładnie tak jest. Nikt nie mówi o kosztach, a miasto na rolników patrzeć nie może. Niedługo dołożą nam dochodowy i katastralny i będzie pozamiatane. Przemysł wykończony, handel wykończony to i z rolnictwem sobie nasze władze poradzą. Młodzi uciekają zagranicę, zagranica zaciera ręce, bo młodych im przybywa. U nas zostaja starzy i kilku nawiedzonych młodych rolników ze zobowiązaniami typu Kredyty i PROW, to trzeba im dołożyć po plecach batem . Tak się zdobywa kraje bez jednego strzału. Wystarczy rzucić parę euro a Polacy się sami między sobą wykończą.
a na wsi najgorsze te z miasta co na wsi oazy spokoju pozakładali
ale jak się z uni kase za darmo dostało
- Muchozolali
-
stan1069@o2.pl