FORUM
CENY TRZODY
Pokażcie mi tą kapuche za 1 zł w sklepie, człowiek to nie zając i samej kapusty na obiad nie zje. Nie ma się co oszukiwać ze wstawień było mało i tucznika nie ma. Szkoda tylko ze agent informuje o cenie w dół przecież też z tego żyje. Skupy świecą pustkami i czas je zamykać bo szkoda kasy na utrzymanie..
-
turbogrocho49
- WOJCIECH1236
- Muchozolali
To wyhoduj tanio tucznika w dzisiejszych czasach jak taki mądry jesteś tylko dużą ilość ,a nie jednego który żre resztki z tej kapusty po 1 zlp i pokrzywy0909 pisze:Młoda kapusta 1 zl i troche ćwiartek drobiowych po 4.99 i obiadl jest
jak ktos jest glupi i ma wysokie koszty wychodowania tucznika to jego problem
nie potrafi produkować tanio to na kuroniówkę!
do pokera jak nie umiesz grac nie siadajjjjjjjjjjjjj
a jak nie nadajesz sie do biznesu to przedszkole czeka
Wstyd mi za was za to wasze biadolenie w czasach PRL mozna bylo biadolic dzis rolnictwo to biznes jak kazda dziedzina !
ci co tak biadolą to małymi dziećmi są
Mietko czy tobie się wydaje że ceny tucznika będą skakać jak te zające po łące żrąc tylko kapustę jak co niektórzy tu na forum???mietko75 pisze:Myślałem że Baraki napisze jakieś rozsądne wytłumaczenie co do spadających cen a on jak prawdziwy wieśniak . Zadaj lepiej sobie człeku pytanie , czemu gdy waluta euro się umacnia to tucznik tanieje . Jaka jest przyczyna tego stanu rzeczy , przecież za kursem powinny iść ceny a co będzie jak kursy się odmienią ?
Jeśli 0909 jest idiotą bo nie wcina samej wieprzowiny tylko jadłospis sobie urozmaica , to ja i miliony ludzi w naszym kraju taż są tego samego pokroju , tylko paru z Was jest mądrych i szczęśliwych inaczej .
Franuś kazał mi napisać że dwa tygodnie do tyłu sprzedawał po 5,10 a wczoraj po 4,90 .
tendencja wzrostowa EUR juz niedługo się przełoży na ceny tucznika do tego pogoda i duza impreza sportowa. To nie jest moja spekulacja, to jest już pewne.
BTW sprzedałes juz to swoje zboże? czy zaczynasz liczyć straty?
-
PO-pulista
-
andrzej-guzik
No ale powiedzcie po kiego chu.a obniżali na łeb na szyję żeby teraz jak psy prosić się o towar i mamy ich szanować za taką piękną stabilizację za to co robią !!!
Niech każdy ułoży się z żetelnymi zakładami jakoś normalnie dogada i wtedy tych PIESKÓW wykończymy co mają wachnięcia 0,50zł w tygodniu !!!
Niech każdy ułoży się z żetelnymi zakładami jakoś normalnie dogada i wtedy tych PIESKÓW wykończymy co mają wachnięcia 0,50zł w tygodniu !!!
Ostatnio zmieniony środa 16 maja 2012, 14:57 przez chłop, łącznie zmieniany 1 raz.
-
stan1069@o2.pl
Normalni to są dogadani na pewno i być może głupiego udają lub nie udająchłop pisze:No ale powiedzcie po kiego chu.a obniżali na łeb na szyję żeby teraz jak psy prosić się o towar i mamy ich szanować za taką piękną stabilizację za to co robią !!!
problem stanowią hodowcy zadłużeni trzymani na smyczy
- Muchozolali
- Muchozolali
[quote="chłop"]1,63 euro x 4,37 = 7,12 x 0,79% = 5,63 żywy u Niemca więc albo Niemcy opuszczą żeby nie zostać z mięsem albo u nas góra bo już szukają tucznika w kraju pośrednicy od MAKARONNO z Kutna i nie tylko
dzisiaj ładowałem 120 szt po 5,65 + vat bez strączki kasa jutro średnia 121 kg[/quote]
dobre ceny tam macie w tych rejonach jak morzesz to daj namiar na pw
dzisiaj ładowałem 120 szt po 5,65 + vat bez strączki kasa jutro średnia 121 kg[/quote]
dobre ceny tam macie w tych rejonach jak morzesz to daj namiar na pw
agencik i gdzie przeprosiny tu masz cene swego kolegi a kurs euro to chyba potrafisz znalesc sam
www.pinipolonia.com/cennik.php
-
stan1069@o2.pl
Zitek teraz ty chyba bawisz się agencika , bo pokazujesz cennik pini na którym 10 gr. do dołu i jeszcze się cieszysz z czego ?????ziutek pisze:agencik i gdzie przeprosiny tu masz cene swego kolegi a kurs euro to chyba potrafisz znalesc sam :D www.pinipolonia.com/cennik.php
Ja jeszcze 28 dni nie bede nic podawał tylko czekam na te 7 zł bo tak tutaj twierdząziutek pisze:agencik i gdzie przeprosiny tu masz cene swego kolegi a kurs euro to chyba potrafisz znalesc samwww.pinipolonia.com/cennik.php
a co ty się na urlop wybierasz. Siódemką się nie tłumacz tylko majowe podwyżki co miało ich nie być a są wyjaśnij. Potem odpoczniesz. A przed urlopem prognozę postaw jeszcze. Bo ludzie nie wiedzą czy wstawiać czy nie.0909 pisze:4.60 plus vat skupowe
znowu Agrobiznes dolozył ,ze niema chetnych na mieso
oj bedą wielkie obniżki w majuuuuuuuuuuuuuuuu