FORUM
CENY TRZODY
-
andrzej-guzik
A wiecie że TVP ma forum i dział informacje rolniczemietko75 pisze:Po co Wy sobie głowy agrobiznesem zawracacie ? lepiej pograjcie sobie w piłkę ze znajomymi , tak jak ja . Przecież od zawsze wiadomo że telewizja kłamie . To że były w kraju były wymarznięcia każdy z nas to wie i jak w tym tygodniu usłyszałem w tym nieszczęsnym programie że rzepak będzie tylko taniał bo szykuje się WIELKI urodzaj , to mimo że nigdy nie miałem styczności z tą rośliną , krew się we mnie zagotowała . Jeśli wymarzło ponad 50 % upraw , to jakim cudem będzie nadprodukcja ????
Tak było, jest i będzie , kto nie ma własnego rozumu trzeba nim pokierować a propaganda to połowa sukcesu !
Na razie to tam same pierdzielenie kotka za pomocą młotka ale można by to zmienić może oni to czytają a jak nie to możemy ich poinformować żeby zaczęli.
http://forum.tvp.pl/index.php?board=450.0
A wiecie po co zakładają te fora aby spekulanci wiedzieli czym się nakręcamy i co się dzieje wtedy mogą więcej zarobić na nas i agrobiznes pełni taką samą funkcję !!!!andrzej-guzik pisze:A wiecie że TVP ma forum i dział informacje rolniczemietko75 pisze:Po co Wy sobie głowy agrobiznesem zawracacie ? lepiej pograjcie sobie w piłkę ze znajomymi , tak jak ja . Przecież od zawsze wiadomo że telewizja kłamie . To że były w kraju były wymarznięcia każdy z nas to wie i jak w tym tygodniu usłyszałem w tym nieszczęsnym programie że rzepak będzie tylko taniał bo szykuje się WIELKI urodzaj , to mimo że nigdy nie miałem styczności z tą rośliną , krew się we mnie zagotowała . Jeśli wymarzło ponad 50 % upraw , to jakim cudem będzie nadprodukcja ????
Tak było, jest i będzie , kto nie ma własnego rozumu trzeba nim pokierować a propaganda to połowa sukcesu !
Na razie to tam same pierdzielenie kotka za pomocą młotka ale można by to zmienić może oni to czytają a jak nie to możemy ich poinformować żeby zaczęli.
http://forum.tvp.pl/index.php?board=450.0
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
Wielkopolanin
-
andrzej-guzik
-
Januszek52
-
ChlewMistrz
- Kontakt:
Stan nie ważne ile płacą za kilogram, ważne ile pieniędzy zostaje po odjęciu kosztów.stan1069@o2.pl pisze:Było 3 zł / kg. żle
było 4 , było 5 żle
jest podobno 6 zł / kg. i nadal szukacie ofiar ????![]()
![]()
![]()
nie znajdziecie bo za daleko szukacie
gdzie te ofiary ???? kogo szukacie ????
odpowiedż jest baardzo prosta aczkolwiek przykrawo-smutna
6zł to chyba płacą za duńczyka.
-
stan1069@o2.pl
Jo słyszoł że duńczyka się opłaca tuczyć chociaż by trzeba do niego dopłacić , bo jest fizycznie i muzycznie uzdolnionyChlewMistrz pisze:Stan nie ważne ile płacą za kilogram, ważne ile pieniędzy zostaje po odjęciu kosztów.stan1069@o2.pl pisze:Było 3 zł / kg. żle
było 4 , było 5 żle
jest podobno 6 zł / kg. i nadal szukacie ofiar ????![]()
![]()
![]()
nie znajdziecie bo za daleko szukacie
gdzie te ofiary ???? kogo szukacie ????
odpowiedż jest baardzo prosta aczkolwiek przykrawo-smutna
6zł to chyba płacą za duńczyka.
a ten co go tuczy ponoć tylko fizyczne umiejętności trenuje
nigdy nie tuczyłem Bogu dzięki muzykantów
-
ChlewMistrz
- Kontakt:
-
ChlewMistrz
- Kontakt:
Cena nie jest zła , ale podobno tydzień wstecz , przed deszczami z te pieniądze można było o wiele leprze kupić . Do ubiegłego tygodnia nikt nie mógł nic sprzedać , bo nikt nic nie kupował . Dziś też nie było żle , ale workowych kupcy było całkiem sporo . Ci co handlują prosiakami i mnie znają , na siłę chcą mi wozić i nawet jak mówię że nie mam kasiory , to i bez kasiory chcą wozić , bo prosiaków na sprzedaż jest cała masa . Na piątek , takie jak dziś , prosto do domciu mają przywież całą setkę . Tylko sam się zastanawiam czy nie poczekać do kolejnych suchych dni , to i cena może być lepsza . Każdy z kim bym dziś nie rozmawiał , co do żniw optymistą nie jest .
Co maja suche/mokre dni do ceny prosiąt????
Na słońcu gorzej się sprzedają????
Twoje próby spekulacyjno-maklerskie na zbożu trochę cię oderwały od rzeczywistości.
Teraz już rozumiem dlaczego zrobiłeś sobie dłuższą przerwę od chowu skoro handlarze przywożą Ci towar z "najwyższym" statusem.
Taki tucz już na starcie ma znamiona rosyjskiej ruletki, ale i tak życzę Ci tego, abym sie mylił i żebyś dobrze na tym zarobił.
Na słońcu gorzej się sprzedają????
Twoje próby spekulacyjno-maklerskie na zbożu trochę cię oderwały od rzeczywistości.
Teraz już rozumiem dlaczego zrobiłeś sobie dłuższą przerwę od chowu skoro handlarze przywożą Ci towar z "najwyższym" statusem.
Taki tucz już na starcie ma znamiona rosyjskiej ruletki, ale i tak życzę Ci tego, abym sie mylił i żebyś dobrze na tym zarobił.
-
stan1069@o2.pl
ceny trzody
witam na piotrkowie 6zł plus wat na żywca
-
ChlewMistrz
- Kontakt:
Re: ceny trzody
Witam. cena marzenie (jak dla mnie)stary50 pisze:witam na piotrkowie 6zł plus wat na żywca
Napisz coś więcej jakie były warunki transakcji (ilość świń, Polskie czy zagraniczne).
PISZCIE WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW BO SAMO RZUCENIE CENY NIC NIE MÓWI.
-
HodowcaMazowieckiw
- Muchozolali
- Muchozolali
- Muchozolali