FORUM
CENY TRZODY
W strefie kibica Gdańsk w niedziele poszło 10 ton kiełbasy.aquariuss pisze:Niemcy jutro ok 15 groszy w dół - to wersja optymistyczna
a pesymistyczna to nawet 40 gr. Podobno na zachodzie dużo tucznika.
ciekawe co się sprawdzi
To chyba zejscie na towar jest+ długi wekend + ładna pogoda.
Więc sami wyciągnijcie wnioski.
A zagrywki zakładów zawsze były i będą.
Na razie dzwoną bez przerwy i proszą o tuczniką wbc 7.7-7.9
żywa 6-6.3 netto. duże partie.
marucha pisze:po 2 tygodniach braku zestawień z rynków europejskich okazuje się że warto było czekać aby te dane obejrzeć. Kreślimy całkiem nową krzywą cen . W całej Europie podwyżki. Wykres poszybował tak mocno do góry że i nie dziwota że na przyszły tydzień może będą drobne korekty. Nie mogło być po prostu aż tak pięknie. Znowu wyprzedziliśmy Niemca, a nasz rynek przed Niemcem ma uzasadniony respekt.
Spytacie co tu robię o tak późnej porze?
WYGRALIŚMY
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll ... ikroku0401
Świniarze wygrali z całą zgrają krowiarzy.
Marucha - gratulacje.
Chociaż teraz za wieprzowinę idzie wszystko załatwić
Człowieku...Muchozolali pisze:cena spada o 12gr
a uboje sdaja o 3,3
to defakto cena powina byc 1,66
pytanie brzmi czy to jest nak owe zjawisko
potrzebujemy ale zapłacimy mniej bo straszymy ze hadnel nieidzie a tak naprawde wyczymałos zakładów jest kiepska lub gra pozsredników.
bądź tak miły i chociaż raz przeczytaj swój post zanim klikniesz "wyślij"...
choć raz...
-
stan1069@o2.pl
- Muchozolali
-
stan1069@o2.pl
- Muchozolali
- Muchozolali
Ogólnie Moniko mówię o pogłowiu w Polsce. Wiem, wiem brak jest wtedy jak popyt przewyższa podaż...monikaa pisze:hmmm, gdzie wedlug ciebie jest tucznika brak? u nas czy na zachodzie?konrado pisze:Witam! Sytuacja dziwna- delikatnie mówiąc. Tucznika brak a nasi zachodni sąsiedzi w dółRadzę nie panikować bo to woda na młyn do Z.M. jest
Myślę , że cena ok. 6 za żywca wróci jak bumerang! Pozdrawiam!
-
stan1069@o2.pl
kierunek ruchu tucznika nie wskazuje na jego braki lub nadwyżkę. Świnie mają dobry węch i idą w kierunku wyższych cen. Jak otworzą granicę na wschód to i niemieckie i polskie powędrują w kierunku wyższych cen. A że w Polsce brakuje tucznika to przecież fakt. Chociaż niektórzy twierdzą że brakuje tylko tanich tuczników.
- Muchozolali
-
robert0169
-
PO-pulista
- WOJCIECH1236
-
stan1069@o2.pl
i co panowie i panie lyso wam ze cena spadla ?
http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84
Nic nie zrobimy musimy czekac na lepsze ceny
http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84
Nic nie zrobimy musimy czekac na lepsze ceny
- Muchozolali
z tymi młodymi ziemniaczkami to racja racja!
kilo po 2zł, ( a słyszałem że 1,5 nie którzy sprzedają) zrobiłem sobie sam dla Siebie 2 kg na obiad jadłem młode cały dzień + margaryna i koperek z działki, do tego ogórek małosolny i za mniej niż 10zł przeżyłem Sobote:)
Nie dziwiłbym sie wcale jakby reszta teraz tak samo na warzywka się przerzuciła.
Z czego Polacy mają się żywić? Za 1300zł na msc....
co do ceny to niestety nic się nie poradzi.
Grecja w niektórych miejscach przeszła totalnie na lokalny rynek, rolnicy przestali zaopatrywać markety, sprzedawali obwoźnie. Omijali marże.
Zmusiła ich sytuacja, z korzyścią dla wszystkich tylko nie dla tych co nic nie robią a do tej pory korzystali z lenistwa ludzi WYGODNYCH co myśla że mieso rośnie w marketach w zamrażalnikach:)
kilo po 2zł, ( a słyszałem że 1,5 nie którzy sprzedają) zrobiłem sobie sam dla Siebie 2 kg na obiad jadłem młode cały dzień + margaryna i koperek z działki, do tego ogórek małosolny i za mniej niż 10zł przeżyłem Sobote:)
Nie dziwiłbym sie wcale jakby reszta teraz tak samo na warzywka się przerzuciła.
Z czego Polacy mają się żywić? Za 1300zł na msc....
co do ceny to niestety nic się nie poradzi.
Grecja w niektórych miejscach przeszła totalnie na lokalny rynek, rolnicy przestali zaopatrywać markety, sprzedawali obwoźnie. Omijali marże.
Zmusiła ich sytuacja, z korzyścią dla wszystkich tylko nie dla tych co nic nie robią a do tej pory korzystali z lenistwa ludzi WYGODNYCH co myśla że mieso rośnie w marketach w zamrażalnikach:)
-
Wielkopolanin