FORUM
CENY TRZODY
-
mediastore
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
andrzej-guzik
-
stan1069@o2.pl
Jo bym Ci doł ale bicyskiem po dupie żeś se go peronku kupiułPeron pisze:Chłopaki dajcie mi kupca na 150 sztuk holendra, max 120 średnia po 5.70 netto. Od Piotrkowa 60 km w stronę Włoszczowy.
ale jak żeśse już kupiuł to trzeba gdzieś sprzedać
-
mediastore
nazwa wszystko wyjaśnia
omijać należy wszystkich którzy powiedzą, że 10 groszy w dół. Można grzecznie odpowiedzieć. Dziękuję pomyślę. I jak dobrze pomyślimy to będziemy wiedzieli co zrobić. W chlewniach pustawo. Gorąco już było. Ziarenka jakby bardziej dostępne, Dziewięćdziesiątki posprzedawane , osiemdziesiątek szkoda. W tygodniu jeszcze święto. Od niedzieli będzie ładna pogoda ( na potwierdzenie Mietko jakąś prognozę sypnie) Jednym słowem sielanka. Sprzedających na tranzakcyjnych coraz mniej a wręcz nie ma. Jakich znaków jeszcze trzeba.
A najważniejsze to to że ja nie sprzedaję więc pozostaje tylko import a import coraz droższy.
omijać należy wszystkich którzy powiedzą, że 10 groszy w dół. Można grzecznie odpowiedzieć. Dziękuję pomyślę. I jak dobrze pomyślimy to będziemy wiedzieli co zrobić. W chlewniach pustawo. Gorąco już było. Ziarenka jakby bardziej dostępne, Dziewięćdziesiątki posprzedawane , osiemdziesiątek szkoda. W tygodniu jeszcze święto. Od niedzieli będzie ładna pogoda ( na potwierdzenie Mietko jakąś prognozę sypnie) Jednym słowem sielanka. Sprzedających na tranzakcyjnych coraz mniej a wręcz nie ma. Jakich znaków jeszcze trzeba.
A najważniejsze to to że ja nie sprzedaję więc pozostaje tylko import a import coraz droższy.
-
mediastore
warchlak duński do góry 10 koron koło 5zł z watem i marżą posredników w polsce pewnie 20zł
Vejl. markedsnotering * (30 Kg/Region 2 og 3) Denne uges Pris Sidste uges pris
SPF-PRRS negative 370 (360)
SPF-PRRS positive 340 (330)
Konventionelle 330 (320)
SPF-PRRS negative 365 (355)
Konventionelle 330 (320)
zawsze niemcy podnosili a duńczycy czekali - my jeszcze damy radę w tych kosztach się znaczyło - teraz jak Duńczyk podniósł to niemieć x2 podniesie pewnie - no a w Polsce obniżka może 5,4 ?
SPF-PRRS negative 370 (360)
Konventionelle 330 (320)
SPF-PRRS negative 365 (355)
Konventionelle 330 (320)
zawsze niemcy podnosili a duńczycy czekali - my jeszcze damy radę w tych kosztach się znaczyło - teraz jak Duńczyk podniósł to niemieć x2 podniesie pewnie - no a w Polsce obniżka może 5,4 ?
ceny warchlaków rosną? a jeszcze nie powinny, Czyżby ktoś uwierzył że i w tym roku dzieci do szkoły = mięso na kanapki =podwyżki tucznika. To jest możliwe. Wysokie ceny pasz i działania odstraszające agentów skutecznie pogoniły tuczniki z polskich chlewni. Już niedługo ci co jak zwykle wsadzili, odbiorą swoją nagrodę. Mało nas, coraz mniej.
-
turbogrocho49
a komu przeszkadzamy? Wiadomo. Agentom.lukas1982 pisze:Tymi hakerami mogły byż ZM![]()
![]()
![]()
Jak ceny??
Okazało się że macie mocniejszych znajomych. Ale nadal twierdzę że moi są lepsi. W tym tygodniu nawet złotówka będzie dla nas pracować i w przyszłą środę minister ogłosi czy było w górę czy w dół.
Holender ostro w górę, bo pewnie Niemiec mu pozwolił. U nas na cenyrolnicze ktoś sygnalizuje 6,
Pewnie tyle chce płacić. Inni udają że " Polacy nic się nie stało" i trzymają cenniki.
A stało się. Europa wali do góry i już nie tłumaczy że chłodnie w szwach pękają. Może pękały. Teraz świecą pustkami i tylko dawaj, dawaj, dawaj. Dawaj co się rusza. A rusza się z dnia na dzień coraz mniej.
Jaskółki - tylko te jeszcze się ruszają ale i one wkrótce wyfruną
Ostatnio zmieniony poniedziałek 13 sie 2012, 20:14 przez tabou, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mediastore
TABU a już miałem do Ciebie dzwonić - czy czasem nie przenieśliście się na inną platformę , cieszy mnie to co piszesz oby wszystko szło w tym kierunku dalej.
Powinniśmy mieć jednak jakąś alternatywe , wyjście jak się będziemy komunikować jak nam Triada zamknie to forum lub w inny sposób będzie blokować np przez fałszywe informacje agentów - gości pewnie mniej bo przez wyszukiwarki www nikt nie wejdzie - taka nowoczesna cenzura .
O i cena forumowa drgneła
Powinniśmy mieć jednak jakąś alternatywe , wyjście jak się będziemy komunikować jak nam Triada zamknie to forum lub w inny sposób będzie blokować np przez fałszywe informacje agentów - gości pewnie mniej bo przez wyszukiwarki www nikt nie wejdzie - taka nowoczesna cenzura .
O i cena forumowa drgneła
- Muchozolali
-
mediastore
ględzimy sobie w swoim gronie , nikt z zewnątrz nie widzi tej strony chyba że wpisze adres ręcznie - jesteśmy cenzurowani i nie szkodliwi - możemy sobie pisać ....
Ostrzeżenie- przejście do tej witryny może być niebezpieczne dla Twojego komputera!
Podpowiedzi:
Powróć na poprzednią stronę i wybierz inny wynik.
Spróbuj ponownie wyszukać żądane informacje.
Możesz też przejść na własne ryzyko na stronę http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/index.php. Więcej informacji na temat wykrytych problemów można znaleźć na diagnostycznej stronie Google dla tej witryny Bezpieczne przeglądanie.
Więcej informacji na temat ochrony przed szkodliwym oprogramowaniem online znajduje się na stronie StopBadware.org.
Jeżeli jesteś właścicielem tej witryny, możesz poprosić o oceną witryny za pomocą Narzędzi Google dla webmasterów. Więcej informacji na temat procesu oceny można uzyskać w Centrum pomocy Google dla webmasterów.
Porada podana przez Google
Ostrzeżenie- przejście do tej witryny może być niebezpieczne dla Twojego komputera!
Podpowiedzi:
Powróć na poprzednią stronę i wybierz inny wynik.
Spróbuj ponownie wyszukać żądane informacje.
Możesz też przejść na własne ryzyko na stronę http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/index.php. Więcej informacji na temat wykrytych problemów można znaleźć na diagnostycznej stronie Google dla tej witryny Bezpieczne przeglądanie.
Więcej informacji na temat ochrony przed szkodliwym oprogramowaniem online znajduje się na stronie StopBadware.org.
Jeżeli jesteś właścicielem tej witryny, możesz poprosić o oceną witryny za pomocą Narzędzi Google dla webmasterów. Więcej informacji na temat procesu oceny można uzyskać w Centrum pomocy Google dla webmasterów.
Porada podana przez Google
- mytotoksyna1
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
mediastore
warchlak duński mocno do góry - taniał po 5 koron tygodniowo a teraz drożeje 15-20 koron - hop siup i płać albo płacz 
SPF-PRRS negative 385 (370)
SPF-PRRS positive 360 (340)
Konventionelle 350 (330)
Vejl. markedsnotering * (30 Kg/Region 1) Denne uges Pris Sidste uges pris
SPF-PRRS negative 380 (365)
Konventionelle 350 (330)
Konventionelle 350 (330)
Konventionelle 350 (330)
-
mediastore
-
stan1069@o2.pl
Dowiedział się warchlak że w Polsce żniwa byłymediastore pisze:warchlak duński mocno do góry - taniał po 5 koron tygodniowo a teraz drożeje 15-20 koron - hop siup i płać albo płacz
Konventionelle 350 (330)
Konventionelle 350 (330)
jak nie po żniwach to kiedy ?? na przednówku ??
- WOJCIECH1236
Zakłady, posrednicy itd... wszyscy robią nas oficjalnie w ciula!!!
Niby wszyscy patrzą na cene u niemca i wedłóg tamtejszych cen jest ustalana cena u nas... A tymczasem ja sprzedawałem jakies 3 albo 4 tygodnie temu tuczniki po 5,55 zł netto, od tego czasu cena w Niemczech poszła raz o 10 centów i raz o 8 centów do góry co daje 18x4=72 gr!!!!
5,55 +72=6,27 zł netto
Tymczasem wczoraj miałem telefony o tucznika i oferowana cena na poziomie 5,7 - 5,8 netto
ja osobiscie ponizej 6,0 zł netto nie sprzedam ani sztuki i proponuje zeby kazdy tak zrobił w najblizszym czasie
Niby wszyscy patrzą na cene u niemca i wedłóg tamtejszych cen jest ustalana cena u nas... A tymczasem ja sprzedawałem jakies 3 albo 4 tygodnie temu tuczniki po 5,55 zł netto, od tego czasu cena w Niemczech poszła raz o 10 centów i raz o 8 centów do góry co daje 18x4=72 gr!!!!
5,55 +72=6,27 zł netto
Tymczasem wczoraj miałem telefony o tucznika i oferowana cena na poziomie 5,7 - 5,8 netto
ja osobiscie ponizej 6,0 zł netto nie sprzedam ani sztuki i proponuje zeby kazdy tak zrobił w najblizszym czasie
Wojciechu.
Kilka tygodni temu to my byliśmy Niemcami Europy. Kiedy Ty sprzedawałeś po 5,55 Niemiec w tym czasie kupował po około 5,15 za żywca. Jak sobie dodasz te swoje 18 centów czyli 72 grosze ale za półtuszę czyli razy 0,78 to dostaniesz około 56 groszy. Czyli Niemiec 5,15 plus 0,56 daje 5,71 na żywo powinien być dzisiaj według Twych wyliczeń .
Na dzisiaj Niemiec płaci 1,85 ( Internetowa) półtusza razy 4,06 ( na ten moment) czyli 7,5 na haku, czyli około 5,85. Prawie to co oferują tobie pośrednicy. Jak poczekamy ( kto może) to dadzą i powyżej 6 bo żywcówki od NIemca na wodę jeszcze nie jeżdżą a Niemiec jeszcze ostatniego słowa nie powiedział. Przed nami Włosi. Oni 2,05 czyli 8,3 zeta na haku, 6,5 żywa już w zeszłym tygodniu zaliczyli. A myślę że nie jest to jeszcze maksimum tego pięknego roku. Lato wraca. A potem głodny wrzesień. A dzieciaki trzeba solidnie nakarmić mięsem.
Kilka tygodni temu to my byliśmy Niemcami Europy. Kiedy Ty sprzedawałeś po 5,55 Niemiec w tym czasie kupował po około 5,15 za żywca. Jak sobie dodasz te swoje 18 centów czyli 72 grosze ale za półtuszę czyli razy 0,78 to dostaniesz około 56 groszy. Czyli Niemiec 5,15 plus 0,56 daje 5,71 na żywo powinien być dzisiaj według Twych wyliczeń .
Na dzisiaj Niemiec płaci 1,85 ( Internetowa) półtusza razy 4,06 ( na ten moment) czyli 7,5 na haku, czyli około 5,85. Prawie to co oferują tobie pośrednicy. Jak poczekamy ( kto może) to dadzą i powyżej 6 bo żywcówki od NIemca na wodę jeszcze nie jeżdżą a Niemiec jeszcze ostatniego słowa nie powiedział. Przed nami Włosi. Oni 2,05 czyli 8,3 zeta na haku, 6,5 żywa już w zeszłym tygodniu zaliczyli. A myślę że nie jest to jeszcze maksimum tego pięknego roku. Lato wraca. A potem głodny wrzesień. A dzieciaki trzeba solidnie nakarmić mięsem.