FORUM
CENY TRZODY
Agent, mów lepiej a co u Ciebie na skupie? Kupili coś po tych 10 groszowych obniżkach czy też chłopi skup olali? Jak dzisiaj płacą?0909 pisze:Niemcy cena tylko do góry oj będzie bardzo drogi tucznik
5 centów
Im więcej wozów u Niemca tym więcej Niemiec do góry skoczy. Pusty skoczy o wiele wyżej niż pełny.
Przed chwilą, na wieść o wielkim popycie na kabany u swojego wielkiego wschodniego brata Niemcy już planują 1,9 euro na haku i to szybko. Wozacy do dzieła. Jak się sprawicie to i 2 na haku Niemiec wkrótce będzie wołał.
-
robert0169
- WOJCIECH1236
09 tabelka tabelka a posrednicy do wlocha 6.00 daja zaoewne nie wszyscy ale sa tacy co daja bo zachodni tucznik z transportem to juz 6.20 a czy na tym koniec sa tacy co wiedza my niestety do nich nie nalezymy a wszystko jest tak napiete ze mozna niezle przytulic albo mocno wtopic tak niebezpiecznie dawno nie bylo
-
stan1069@o2.pl
To niebezpieczeństwo to wirusowe czy niepłatnościowe ???1963 pisze:09 tabelka tabelka a posrednicy do wlocha 6.00 daja zaoewne nie wszyscy ale sa tacy co daja bo zachodni tucznik z transportem to juz 6.20 a czy na tym koniec sa tacy co wiedza my niestety do nich nie nalezymy a wszystko jest tak napiete ze mozna niezle przytulic albo mocno wtopic tak niebezpiecznie dawno nie bylo
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
mediastore
-
stan1069@o2.pl
Wiecie ile pini płaci swoim tzw dostawcą czytaj handlarzom a ile producentom. To oni łapią okazję i łupią z ceną jak mogą. Nie szanują producentów nawet tych dużych bo nie są w stanie dostarczyć tygodniowo powiedzmy 1000 tuczników a handlarze owszem bez problemu. Mają rozczytany rynek i doskonale wiedzą kto ile i kiedy. Ciekawostka, że są w stanie zapłacić w ciągu kilku dni bez żadnego problemu i są wiarygodni. Jak im brakuje do zadeklarowanego limitu są w stanie nawet dołożyć aby wywiązać się z umowy. Dziwna jest polityka firmy, że faworyzują tzw handlarzy a nie chcą rozmawiać podobnie z dużymi producentami. Byłem w Holandii tam niema miejsca dla handlarzy krótka piłka producent odbiorca i nic więcej. U nas dziwny kraj dziwne obyczaje ...
Stanowi chyba chodziło o to że zyskując powiedzmy 5 czy 10 groszy na kg poprzez przetrzymanie,vicia1223 pisze:Stan gratuluję hodowli![]()
Jak padną 2 duże sztuki to dokładasz pewnie do biznesu ??
Zdechnie to zdechnie , ch**j mu w d***e.
Strata jest nieunikniona .
5.90netto za żywa na dzień dzisiejszy za 50-100 sztuk.
szybko możemy to stracić poprzez upadek jakiegoś ociężałego maćka.
-
andrzej19570
jak to dobrze zgłosić grzecznie na forum chęć sprzedaży, to i kupiec się znajdzie. A będzie ich coraz więcej w odróżnieniu od sprzedających.andrzej19570 pisze:Chyba Twój bo mój potrzebny na jutro,wczoraj zgłaszałem jutro odbiór,cena u pośrednika 5.40,2 lokalne ubojnie po 5.50 a skup 5,30 wszystko netto,ceny stabilne od 2 tyg
myślę kolego że poważny zakład zawsze towar kupi, a ten co nie szanuje klienta to ma teraz poważny problemtabou pisze:jak to dobrze zgłosić grzecznie na forum chęć sprzedaży, to i kupiec się znajdzie. A będzie ich coraz więcej w odróżnieniu od sprzedających.andrzej19570 pisze:Chyba Twój bo mój potrzebny na jutro,wczoraj zgłaszałem jutro odbiór,cena u pośrednika 5.40,2 lokalne ubojnie po 5.50 a skup 5,30 wszystko netto,ceny stabilne od 2 tyg
-
mediastore
- wet-zootechnik
ceny
w tym tygodniu 5,9 za żywą 2% potr. 20 ton ż.w. od jednego hodowcy
jeśli kogoś interesuje nast tydź-piszcie
jeśli kogoś interesuje nast tydź-piszcie
-
stan1069@o2.pl
- mytotoksyna1
co prawda , to prawda.!!stan1069@o2.pl pisze:Rolnik 99 Ty chyba nie wiesz o tym że zachodni prosiak nawet jak śpi to rośnietylko mu trzeba antybiotyki dawać żeby go nie rozdarło jak za mocno zaśnie
Tak jest w istocie ,fermy antybiotykami Stoją!
W Polsce to też ma miejsce (niestety!)
Stara unie w tym procederze jednak przodujeeee.
to wolał bys jesc mieso z takiej świni na faszerowanej prochami ale odpowiedz szczerze a nasze wcale nie gorsze w miesnosci i przyrostach a za to zdrowe a tak szczerze to niemiec kupuje nasze bo wie co dobre a swojego do ust nie weżmie nawet za darmo a nawet z dopłata taka prawdamytotoksyna1 pisze:co prawda , to prawda.!!stan1069@o2.pl pisze:Rolnik 99 Ty chyba nie wiesz o tym że zachodni prosiak nawet jak śpi to rośnietylko mu trzeba antybiotyki dawać żeby go nie rozdarło jak za mocno zaśnie
Tak jest w istocie ,fermy antybiotykami Stoją!
W Polsce to też ma miejsce (niestety!)
Stara unie w tym procederze jednak przodujeeee.
- wet-zootechnik
ceny
masz 20 ton polskiego?rolnik99 pisze:polski tucznik 6 zł. dunski czy holenderski 2.90 zł.i tak powinno byc
jak się będą tak uśmiechać to może być i 6,00
nie masz 20 ton na raz-to nie pisz głupot
-
stan1069@o2.pl
jak przetrzymamy początek tygodnia to pod koniec i niemiecką cenę dostaniemy. Teraz my Niemca gonimy a i tucznik w drugim kierunku może zacząć jeździć. Nie na darmo napisano .
skup żywca.
transport zwierząt UE.
Włoch już dawno 8 na haku przekroczył. Głodny jest, Trzeba go nakarmić.
Ja mogę swoją 20 tonówką głodnych nakarmić. A tucznik wypasiony, prawie jak parmeński. W przyszłym tygodniu gotów na przekraczanie granic nie tylko cenowych. Do włocha kabanki, od holendra warchlaczki. Dwie strony ładowne.
Ponoć i węgrów już dokarmiamy. Resztki trzody z kraju uciekają. Trzeba je zatrzymać. A myślę że znowu możemy NIemcom uciec. Nie raz to robiliśmy.
skup żywca.
transport zwierząt UE.
Włoch już dawno 8 na haku przekroczył. Głodny jest, Trzeba go nakarmić.
Ja mogę swoją 20 tonówką głodnych nakarmić. A tucznik wypasiony, prawie jak parmeński. W przyszłym tygodniu gotów na przekraczanie granic nie tylko cenowych. Do włocha kabanki, od holendra warchlaczki. Dwie strony ładowne.
Ponoć i węgrów już dokarmiamy. Resztki trzody z kraju uciekają. Trzeba je zatrzymać. A myślę że znowu możemy NIemcom uciec. Nie raz to robiliśmy.
Ostatnio zmieniony środa 22 sie 2012, 21:54 przez tabou, łącznie zmieniany 1 raz.
- wet-zootechnik
ceny
Panowie!
Barki założył temat o prognozach i przemyśleniach-może tam będzie więcej zainteresowanych emocjami rolnika 99 itp.
1963-jak będzie 6,2 dowiesz się pierwszy
Pozdrawiam.
Barki założył temat o prognozach i przemyśleniach-może tam będzie więcej zainteresowanych emocjami rolnika 99 itp.
1963-jak będzie 6,2 dowiesz się pierwszy
Pozdrawiam.
no pieknie jak to potraficie z polski tuczarnie robic a dunczycy i holedrzy smieja sie wam w twarz ze sobie do polski gnój w wozicie ale róbta co chceta wasz wybórvicia1223 pisze:Rolnik99 utucz polskiego warchlaka i duńskiego na takiej samej paszy , porównaj sobie w smaku czym sie różni , niczym .
Wolę ostatki z komory ubić niz od jakiegos dziadka kupić kabana takiego co ma okazje wszystkie pory roku zasmakować i upał i spanie w chlewiku przy -20.
no to ktoś w siódemkę wkroczył.
Spieszyć się nie trzeba. Można i w poniedziałek a jeszcze lepiej we wtorek sprzedaż uzgodnić. Tanieć na razie nie będzie. Planowane obniżki po nowym roku. Mogą być co najwyżej drobne korekty. Warchlak był drogi, Mietkowe zboże zabójczo drogie, a nadal 2 chlewnie w łódzkiem świecą pustkami. Tucznik musi być więc drogi.
Spieszyć się nie trzeba. Można i w poniedziałek a jeszcze lepiej we wtorek sprzedaż uzgodnić. Tanieć na razie nie będzie. Planowane obniżki po nowym roku. Mogą być co najwyżej drobne korekty. Warchlak był drogi, Mietkowe zboże zabójczo drogie, a nadal 2 chlewnie w łódzkiem świecą pustkami. Tucznik musi być więc drogi.
- wet-zootechnik
ceny
rolnik,ile ty masz ogonów na stanie
wydaje się,że najwyżej 50
patriotyzmem gospodarczym karmisz rodzinę?
-
stan1069@o2.pl
Re: ceny
Myśle że i na tuczu importów nie wszystcy są wypasioniwet-zootechnik pisze:rolnik,ile ty masz ogonów na stanie