FORUM
CENY TRZODY
-
Mariusz1986
-
robert0169
czy ktos z forumowiczow moglby byc tak mily i moglby mi, prosze powiedziec kim jest Pan 0909 (lub jesli Pan 0909 ma ochote prosze jego samego o przedstawienie sie),
nie polemizuje z Pana wizjami, chcialabym tylko, dla mojej wlasnej swiadomosci wiedziec kogo Pan interesuje, bo przyznam, ze troszke sie zagubilam.
Jesli nie na forum, to prosze o info na priva,
pozdrawiam
Monika
nie polemizuje z Pana wizjami, chcialabym tylko, dla mojej wlasnej swiadomosci wiedziec kogo Pan interesuje, bo przyznam, ze troszke sie zagubilam.
pozdrawiam
Monika
Odpisałem na privmonikaa pisze:czy ktos z forumowiczow moglby byc tak mily i moglby mi, prosze powiedziec kim jest Pan 0909 (lub jesli Pan 0909 ma ochote prosze jego samego o przedstawienie sie),
pozdrawiam
Monika
Człowieku czy ja cie obrażam ?mar pisze:I co tam Pani Moniko, co to za baran?
czy mi nie wolno pisac prawdy ?
nie życze sobie obrażąnia bo jeszcze prawo jest w polsce
Poczekam na te wasze podwyżki obyście mieli racje czego życze wam !
Ale bedzie rozczarowanie nie długo państwu przypomne kto miał racje , teraz też pisałem ze idą obniżki wiec wysmiewano mnie , a jednak miał racje i nie wpadam w żadną euforie z tego powodu .
Tylko przekazuje informacje z życia wzieta
Y prawdy kolego to jest tylko gdybanie a prawo w polsce jest ale dla tych co mają hajs0909 pisze:Człowieku czy ja cie obrażam ?mar pisze:I co tam Pani Moniko, co to za baran?
czy mi nie wolno pisac prawdy ?
nie życze sobie obrażąnia bo jeszcze prawo jest w polsce
Poczekam na te wasze podwyżki obyście mieli racje czego życze wam !
Ale bedzie rozczarowanie nie długo państwu przypomne kto miał racje , teraz też pisałem ze idą obniżki wiec wysmiewano mnie , a jednak miał racje i nie wpadam w żadną euforie z tego powodu .
Tylko przekazuje informacje z życia wzieta
Adrian to chyba jakieś mutanty bez wnętrzności
w zakładach wybijają mi się świnie na 78% po odbiciu przeważnie 2%, z wielu gospodarstw przy średniej mięsności na poziomie 54-55%.
szczerze powiem ze 80% nigdy nie złapałem.
Staś 7,3 to cena za klasę E. a naprawdę zakłady przy rozliczeniu WBC potrafią bez zadnych problemów zbić średnią cenę o te 10 czy 15 gr.
a to trafi się za mała i policzą jak za prosie, a to za duża, a to zrobią konfiskatę bo miała żebra malinowe, zawsze się coś znajdzie.
Staś 7,3 to cena za klasę E. a naprawdę zakłady przy rozliczeniu WBC potrafią bez zadnych problemów zbić średnią cenę o te 10 czy 15 gr.
a to trafi się za mała i policzą jak za prosie, a to za duża, a to zrobią konfiskatę bo miała żebra malinowe, zawsze się coś znajdzie.
-
robert0169
- Muchozolali
na 1000szt sprzedanych w tym roku nie miałem żadnej konfiskaty która byV8Power pisze:Adrian to chyba jakieś mutanty bez wnętrznościw zakładach wybijają mi się świnie na 78% po odbiciu przeważnie 2%, z wielu gospodarstw przy średniej mięsności na poziomie 54-55%.
cene rzutowała fakt na rozbiorze pojawi sie jakiś ropien ale to jedna na 100- 200
wybojowość to 0,785
-
andrzejrol
ceny trzody chlewnej
u mnie tez jeszcze nie zdarzyła sie zadna konfiskata a sprzedaje na wbc ponad 10 lat wybojowosc na poziomie 80,3 %
A kto to policzy jak sami hodowcy nie wiedząmonikaa pisze:Panie i Panowie:)
wiem, ze pisze nie w temacie, ale tu chyba wchodzi najwiecej ludzi....
bylby moze ktos tak mily i powiedzial mi jaka jest srednia roczna w Polsce prosiakow z jednej maciory?
z gory dzieki za info i raz jeszcze przepraszam, ze nie w temacie, ale miejcie litosc nad Monisia
Cennik, cennikiem a 7,5 za E na poniedziałek Maciuś gotów płacić...Pablo80 pisze:Dwa dni nie dał jeść to 5,75 wyszły. No ale te 6,9 to bez komentarza. Na najgorszym skupie tyle płacą za wszystko co łazi, a nie za klase e. Nie wiem czy u Maćka są sami głupi, czy szukają głupich wystawiając ten cennik, ale chyba to drugie.
-
PO-pulista
PKM DUDA dba oto żeby pogłowie świń w Polsce miało ciągłą tendencje spadkową. Panie Maćku tak trzymać, tylko piękne słówka i pretensje proszę kierować pod własny adres. Jeżeli czytają to pieski od Dudy to nich odszczekają to swemu Panu.Pablo80 pisze:Dwa dni nie dał jeść to 5,75 wyszły. No ale te 6,9 to bez komentarza. Na najgorszym skupie tyle płacą za wszystko co łazi, a nie za klase e. Nie wiem czy u Maćka są sami głupi, czy szukają głupich wystawiając ten cennik, ale chyba to drugie.
jesli możesz to wstrzymaj się do poniedziałku ja też czekam wydajemi się że teraz to tylko w góre ,od samego rana firma nowak wydzwania i inńi tez tak wiec niema pospiechu[/list][/u]
Ostatnio zmieniony sobota 03 lis 2012, 00:37 przez farmer24, łącznie zmieniany 1 raz.