FORUM
CENY TRZODY
1963 jak marucha powróci zaraz Cię skrytykuje tak jak i mnie, że cieszysz się ochłapami jakie dokładają za zboże . A pewnie że i to ochłapy , bo to co drożeje nijak się ma do spadków na tuczniku . Tu to dopiero są ruchy .Trzy tygodnie do tyłu prosili mnie o tuczniki po 6,10 netto a dziś nikt mnie nie prosi , tylko z łaski proponują 5,50
Re: Ceny
Edyta2259 pisze:Na moim terenie pośrednicy /skup/ płacą 5,80--5,85 zł za żywą netto ,oficjalnie wg cennika ,A nie oficjalnie można trochę więcej ,tylko brak tucznika na dzień dzisiejszy .sim601 pisze:skup 5.40 netto
masz fajny teren tylko gratulowac, na tym samym skupie do ubojni za wieksza ilośc i stałe dostawy to można wyciągnąc cos koło 5.8-5.9 na obecna chwile
- wet-zootechnik
ceny
mój wpis 2-11, ale już kupione na ten tydzieńduckmk pisze:gdzie te 5,85 mozna dostać
bo slyszałem że za fermowe dziś 5,6 dają
chetnie sprzedam
-
stan1069@o2.pl
-
stan1069@o2.pl
- Muchozolali
- Muchozolali
Zakłady które jeszce kilka dni temu obniżyły cene skupu na obecna chwile nerwowo poszukuja tuczników. Dzis miałem kilka telefonów z pytaniem o świnki i choc poczatkowo oferty cenowe były marne to stawki po krótkiej negocjacji mocno wzrastały i na obecna chwile najwyższą oferte mam 6 netto za żywiec lub 7,5 za E.
Radzę wszystkim twardo negocjować bo wiele zakładów na obecna chwilę cierpi na brak surowca i wystarczy że ktos sie wyłamnie i podbije stawke a zacznie się ostra jazda w górę.
Radzę wszystkim twardo negocjować bo wiele zakładów na obecna chwilę cierpi na brak surowca i wystarczy że ktos sie wyłamnie i podbije stawke a zacznie się ostra jazda w górę.
-
turbogrocho49
no targowac trzeba, ale jak masz stałego odbiorce który dobrze płaci i pewnie płaci to machniesz ręką na te 10 gr wiecej u konkurencji, ale dobrze ze jest forum i wiadomo ile kto zalicza na maxie i na min. Grunt to być w grupie max, ja mam 120 szt, ale poczekam jeszcze troche, cena powinna wrócić czyli jak u nas 6,2 netto, na dziś 5,9 netto mozna wziasc bez ostrych negocjacji
To prawda , przewożnik który jeszcze wczoraj 5.9 mógł zapłacić na piątek 6 daje . W Niemczech na ta chwilę 5.95 , u nas powinno być jakieś 6.1-6,15 za dobry towar i ilość 200 sztbaraki pisze:Zakłady które jeszce kilka dni temu obniżyły cene skupu na obecna chwile nerwowo poszukuja tuczników. Dzis miałem kilka telefonów z pytaniem o świnki i choc poczatkowo oferty cenowe były marne to stawki po krótkiej negocjacji mocno wzrastały i na obecna chwile najwyższą oferte mam 6 netto za żywiec lub 7,5 za E.
-
Mariusz1986
-
stan1069@o2.pl
- Muchozolali
zlec tym mistrzom z forum podobno im płacą po 6 zlfarmer24 pisze:[ quote="stan1069@o2.pl"]Farmer może słabo negocjujesz[
Negocjuje już cały dzien i nikt nichce dac więcej jak 5,7 i pozatym na poniedziałek raczej wdół[/url]
niech zaplaca ci po 5.85 a 15 groszy niech wezma na zysk
ja nie podawałem cen i niekomentowałem i gdzie są te podwyzki ?
HA HA HA
farmer jesteś z Wlkp czyli powinieneś być troszke zaradny. Wokół Ciebie powstało wiele grup producenckich. Tam nawet sprzedając po kilkanaście sztuk rolnicy na dziś dostają 7.40. A za solóweczke 7.50 a za 200 szt 7.55.
To są ceny na dziś u nas w grupie.
Taki mamy teraz okres że indywidualnie nie jestem w stanie wychaczyć więcej niż w grupie.
Ceny się spłaszczyły gdyż skupnicy na wiosce jeżdżą trąbią i 5.5 jak leci.
To są ceny na dziś u nas w grupie.
Taki mamy teraz okres że indywidualnie nie jestem w stanie wychaczyć więcej niż w grupie.
Ceny się spłaszczyły gdyż skupnicy na wiosce jeżdżą trąbią i 5.5 jak leci.
-
turbogrocho49