FORUM
CENY TRZODY
- wet-zootechnik
ceny
kombinuj,znajdź odbiorcę gdzieś w Europie,zapłać za transport,dopilnuj wagi i mięsności na miejscu przeznaczenia,dochodź się o każdą sztukę,pilnuj kursu euro i sposobu wymiany,czekaj na przelew gdzieś ze świata,zapłać wszelkie podatki i opłaty graniczne,pilnuj wagi transportu albo zapłać za nadwagę,staś76 pisze:to jest w ich interesie, by ci dać bidnie ,doliczy sobie 0,5 zł i się będzie z ciebie śmiał !
a może trzeba pokombinować aby takie coś jak pośrednik wyeliminować z łańcuszka sprzedaży i nie dzielić się z nim tą kasą
a w wolnym czasie zajmij się tuczem...albo pij piwo w wolnym czasie
-
mediastore
jakie podatki i opłaty graniczna ? - jesteśmy w jednym kołchozie - nie ma podwójnego opadatkowania w UE - może chodzi Tobie o opłaty autostradowe - Trzeba obniżać koszty i jeździć landówkami z dodatkiem gazu dla dizla będzie taniej wychodzić
- dziwi mnie bardzo że każdy przedstawiciel rzeźni ubojni czy firmy paszowej daje mi rady że mam obnizać koszty i składa propozycję ja to robić , najczęściej urwaną z księżyca , rzadko w odpowiedzi słyszy się aby rolnik czy producent żywca rewanżował się podobnymi radami - widać ich działka jest perfekcyjnie wykonywana nic tam się nie da ulepszyć obniżyć kosztów .
podobnie w bankach i urzędach - urzędnik sprzedawca może bezkarnie oszukiwać stosując socjotechniki - ale wielkie larum i afera jak wydmuchasz urzędnika ,oj będzie się mścił do upadłego jakby nie miał nic innego do roboty
wszystkich znajomych nastawiał i gotował zasadzki
tak śmieszne że aż żałosne. 
- dziwi mnie bardzo że każdy przedstawiciel rzeźni ubojni czy firmy paszowej daje mi rady że mam obnizać koszty i składa propozycję ja to robić , najczęściej urwaną z księżyca , rzadko w odpowiedzi słyszy się aby rolnik czy producent żywca rewanżował się podobnymi radami - widać ich działka jest perfekcyjnie wykonywana nic tam się nie da ulepszyć obniżyć kosztów .
podobnie w bankach i urzędach - urzędnik sprzedawca może bezkarnie oszukiwać stosując socjotechniki - ale wielkie larum i afera jak wydmuchasz urzędnika ,oj będzie się mścił do upadłego jakby nie miał nic innego do roboty
Ostatnio zmieniony piątek 23 lis 2012, 23:09 przez mediastore, łącznie zmieniany 1 raz.
- wet-zootechnik
ceny
kombinuj...
- wet-zootechnik
ceny
właśnie piję,Karpackie -polecam...
Re: ceny
bzdura!! unia europejska jest!wet-zootechnik pisze:
kombinuj,znajdź odbiorcę gdzieś w Europie,zapłać za transport,dopilnuj wagi i mięsności na miejscu przeznaczenia,dochodź się o każdą sztukę,pilnuj kursu euro i sposobu wymiany,czekaj na przelew gdzieś ze świata,zapłać wszelkie podatki i opłaty graniczne,pilnuj wagi transportu albo zapłać za nadwagę,
- wet-zootechnik
Re: ceny
no to może niech kupują prosięta w holandii bezpośrednio...monikaa pisze:bzdura!! unia europejska jest!wet-zootechnik pisze:
kombinuj,znajdź odbiorcę gdzieś w Europie,zapłać za transport,dopilnuj wagi i mięsności na miejscu przeznaczenia,dochodź się o każdą sztukę,pilnuj kursu euro i sposobu wymiany,czekaj na przelew gdzieś ze świata,zapłać wszelkie podatki i opłaty graniczne,pilnuj wagi transportu albo zapłać za nadwagę,
-
mediastore
monikaa - poniosło cię ? Nie boisz się macek wielkiego brata ?
poprzestańcie na tym bo jeszcze skończymy jak kluska - choć on raczej skończył zadowolony przynajmniej się nie zastrzelił w garażu
poprzestańcie na tym bo jeszcze skończymy jak kluska - choć on raczej skończył zadowolony przynajmniej się nie zastrzelił w garażu
Ostatnio zmieniony piątek 23 lis 2012, 23:34 przez mediastore, łącznie zmieniany 1 raz.
- wet-zootechnik
ceny
a ja sobie dolewam piwa ,luzik 
- wet-zootechnik
ceny
to dowód na to,że nie dorabiamy się na waszej krwawicy...
tanie ,ale daje radę...
tanie ,ale daje radę...
- wet-zootechnik
ceny
czepiasz się...monikaa pisze:wet zoo
uwazaj zeby ci na oplaty granicze starczylo![]()
![]()
-
stan1069@o2.pl
- wet-zootechnik
ceny
życie to nieuleczalna choroba,która prowadzi do śmierci...
- wet-zootechnik
ceny
jesteśmy w temacie ceny...tak?
-
mediastore
- wet-zootechnik
ceny
ceny trzody 5,60 - 2%
- wet-zootechnik
ceny
ma jeszcze jeden... 
- wet-zootechnik
ceny
ja nie wymiękam...
- wet-zootechnik
ceny
dobrze, 
- wet-zootechnik
ceny
takich jak dziś jak najwięcej...zasłużyłem na piwo...
życzę spokojniejszych wieczorów,nie tak jak dziś,...
życzę spokojniejszych wieczorów,nie tak jak dziś,...
-
marcin80wlkp
-
andrzej19570
-
stan1069@o2.pl
przed świetami cena zacznie szybciej rosnąc niż teraz spada wszystkie świnie w panice przed spadającą ceną zostaną sprzedane w najbliższych 2 tygodniach pod nóż pójdzie wszystko od 90 kg w zwyż a za 3 tygodnie gwałtownie spadnie podaż i zaczną po cichu jedni w tajemicy przed drugimi podbierać sobie towar przebijając cenę
[quote="brzydal"]przed świetami cena zacznie szybciej rosnąc niż teraz spada wszystkie świnie w panice przed spadającą ceną zostaną sprzedane w najbliższych 2 tygodniach pod nóż pójdzie wszystko od 90 kg w zwyż a za 3 tygodnie gwałtownie spadnie podaż i zaczną po cichu jedni w tajemicy przed drugimi podbierać sobie towar przebijając cenę[/quote]
te 90 kg swinie to hyba ci od dadzą co agrobiznes ogladają i dziesiec swinek trzymają bo na dunczyku sprzedac w tej wadze to samobujstwo
te 90 kg swinie to hyba ci od dadzą co agrobiznes ogladają i dziesiec swinek trzymają bo na dunczyku sprzedac w tej wadze to samobujstwo
-
stan1069@o2.pl
Stan jednak praktyka przeczy twojej teorii bo od paru ładnych lat duńskie oraz innych narodowści warchlaki wypieraja cykle zamknięte i to dość skutecznie. Sam żeś pisał niedawno że ino rezerwe strategiczna zostawiasz a w tym samym czasie świnka pepa zdążył już kilka tys duńczyka sprowadzić, więc kto tutaj popełnił sepuku??
-
stan1069@o2.pl
Baraki moją teoria brzmi i brzmiała ;
cykl zamknięty ,własna pasza +dopłaty bezpośrednie
jeżeli można na zbożu dobrze zarobić , to można w tym czasie posprzątać w chlewikach , dać im odpocząć i sobie
można również popracować nad genetyką i w końcu wyjąć kase z gospodarstwa i przeznaczyć na inny cel , bo gospodarstwo to studnia bez dna
.
Cykle otwarte wypierają zamknięte , bo tam jest mniej roboty i na dodatek nie trzeba się głowić co z kasą zrobić
.
Świnka pepa jak sprowadziła kilka tysiecy sztuk to zarobiła kilkanaście tysięcy i się cieszy Ona i Ci co ich wybawiła od warchlaka i jeszcze dała na nim zarobić
tych co tym warchlakiem obdarowała już powodów do radości nie mają
każdy orze jak może
cykl zamknięty ,własna pasza +dopłaty bezpośrednie
jeżeli można na zbożu dobrze zarobić , to można w tym czasie posprzątać w chlewikach , dać im odpocząć i sobie
można również popracować nad genetyką i w końcu wyjąć kase z gospodarstwa i przeznaczyć na inny cel , bo gospodarstwo to studnia bez dna
Cykle otwarte wypierają zamknięte , bo tam jest mniej roboty i na dodatek nie trzeba się głowić co z kasą zrobić
Świnka pepa jak sprowadziła kilka tysiecy sztuk to zarobiła kilkanaście tysięcy i się cieszy Ona i Ci co ich wybawiła od warchlaka i jeszcze dała na nim zarobić
tych co tym warchlakiem obdarowała już powodów do radości nie mają
każdy orze jak może