FORUM
CENY TRZODY
-
Wojtekbilli
-
stan1069@o2.pl
Tego co jest stać po 6 kupić jak ma wymagania co do jakosci to i po 10 dakaciocha pisze:Witam,
W dniu dzisiejszym odbierałem jednego kabanka którego woziłem do ubicia z zakładu z kórym współpracuję, a tam sytucja jak za komuny, ludzi mrowie, chetni do zakupu półtusz, a właściciel dzieli, kto chce połówke to dostaje ćwiartkę, a kto całego to połówkę![]()
, zabieram swoje niuniu a on do mnie czy bym mu coś nie przywiózł, ja że
owszem ale przy takim zapotrzebowaniu to po 7 zeta, on że sie zastanowi. Usłyszało to towarzystwo oczekujące na półtusze i nazbierałem zamówień na 14 sz po 7zeta, wiozę im to w czwartek
ale jakoś mi się wierzyć w to Kaciochowe bajanie nie chce
na swojskie wyroby to tylko świnie w łeb w przydomowej masarni
ten ubojowiec to też chyba nieudacznik , że tak dzieli potrzebójacym jak na rynku żywca od hu...
0909 czegoś Ty tu na forum nie rozumiesz ,my sprzedajemy po 7 zł a nie kupujemy , tobie też możemy sprzedać ,to co 0909 robimy biznes???0909 pisze:Wojtekbilli pisze:Panowie podajcie jakiś namiar na dobrego odbiorce na tuczniki powyżej wagi 120 kg. Około 50 szt tygodniowo
kaciocha niech kupi u niego jest 7 zł
edyta i wielu innych tu na forum
Re: ceny
nemezis pisze:Sadzisz ze w sklepie taniej wyjdzie.stary50 pisze:kaciocha czy ty jesteś normalny
90 kg dwie półtusze po 8,60 =774 zlp pokroją jak sobie życzysz ,świnia 120 kg x7= 840 zlp +rzeźnik fakt ,że w pierwszym przypadku nie ma wyrobów ,ale jak ktoś ma małe pojęcie to sobie sam zrobi w kuchni ,a podobno w Polsce bieda i już na całe świnie nie kupują
-
stan1069@o2.pl
Ani w 1 ani w 2 wyrobów nie ma , żeby były to jeszcze 200 do 300 trza dorzucićwojce pisze:nemezis pisze:Sadzisz ze w sklepie taniej wyjdzie.stary50 pisze:kaciocha czy ty jesteś normalny
90 kg dwie półtusze po 8,60 =774 zlp pokroją jak sobie życzysz ,świnia 120 kg x7= 840 zlp +rzeźnik fakt ,że w pierwszym przypadku nie ma wyrobów ,ale jak ktoś ma małe pojęcie to sobie sam zrobi w kuchni ,a podobno w Polsce bieda i już na całe świnie nie kupują
W drugim wariancie razem z rzeznikiem to wyjdzie koło 1050 zeta [bez wołowiny czy indyka] i masz zarcia na kiele 3 m-ce dla rodziny [wszystkie wyroby 100u %we].A teraz podziel 1050 zeta na 3 m-ce i idz do sklepu ,Kobita cie smiechem zabije.Wyroby podrobowe mój rzeznik sprzedaje po 10-12 zeta praktycznie od reki takze masz teraz porównanie do swojej pierwszj wersji.wojce pisze:nemezis pisze:Sadzisz ze w sklepie taniej wyjdzie.stary50 pisze:kaciocha czy ty jesteś normalny
Chyba pierwszej mojej wersji nie zrozumiałeś, w poście kaciochy stali w kolejce po póltusze wiec chyba wyrobów też nie mieli , a kiełbaske z półtusz to samemu można sobie zrobić czy salceson to żadna filozofia jak pisałem wyżejnemezis pisze:W drugim wariancie razem z rzeznikiem to wyjdzie koło 1050 zeta [bez wołowiny czy indyka] i masz zarcia na kiele 3 m-ce dla rodziny [wszystkie wyroby 100u %we].A teraz podziel 1050 zeta na 3 m-ce i idz do sklepu ,Kobita cie smiechem zabije.Wyroby podrobowe mój rzeznik sprzedaje po 10-12 zeta praktycznie od reki takze masz teraz porównanie do swojej pierwszj wersji.wojce pisze:nemezis pisze: Sadzisz ze w sklepie taniej wyjdzie.
-
stan1069@o2.pl
Przyjąłem w pierwszym wariancie gołe póltusze ,w drugim wykozystanie wszystkiego [oczywiscie bez zawartosci jelit czy zoładka].A jesli ktos robi sam no to kiele 200 zeta ma w kieszeni
Ostatnio zmieniony wtorek 11 gru 2012, 23:11 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
-
stan1069@o2.pl
-
Wojtekbilli
Kolega normalnie odpowiedzieć nie potrafi.0909 pisze:Wojtekbilli pisze:Panowie podajcie jakiś namiar na dobrego odbiorce na tuczniki powyżej wagi 120 kg. Około 50 szt tygodniowo
kaciocha niech kupi u niego jest 7 zł
edyta i wielu innych tu na forum
A może znajdzie się ktoś , co może doradzić coś z sensem.
-
stan1069@o2.pl
-
ChlewMistrz
- Kontakt:
stan. nieudacznikiem to może byc twój odbiorca albo ty, a on dzis podniósł cenę na półtusze o 50gr, mnie to wali ile on zarabia bo ja z tego nie mam nic, ale takiej wedliny ty w domu nie zrobisz jak od nich wychodz
Chłopie oni 'swoje' półtusze na zamówienie wożą do Mrągowa, chciałbym aby każdy rolnik był takim "nieudacznikiem" w swoim biznesie jak oni w swoim.
Pozdro
Pozdro
-
stan1069@o2.pl
To że robią dobre wędliny to się zgodzekaciocha pisze:stan. nieudacznikiem to może byc twój odbiorca albo ty, a on dzis podniósł cenę na półtusze o 50gr, mnie to wali ile on zarabia bo ja z tego nie mam nic, ale takiej wedliny ty w domu nie zrobisz jak od nich wychodzChłopie oni 'swoje' półtusze na zamówienie wożą do Mrągowa, chciałbym aby każdy rolnik był takim "nieudacznikiem" w swoim biznesie jak oni w swoim.
Pozdro
ale co ma rzeżnik do smakowitości półtusz ?????
może rasa , żywienie ma na to wplyw i tu się zgodze , ale na to wpływ ma hodowca
nic o tym nie pisałeś , więc trudno mi bylo w to uwierzyć
więc jak to jest ????????????
-
stan1069@o2.pl
Dane mówią same za siebie, 4% mamy upraw ekologicznych a wartość rynku produktów ekologicznych 0,3, jak jeszce wziąć pod uwagę że większość produktów eko dostępnych na rynku jest z importu to gdzie podziewa sie ta ekologiczna produkcja z tych 4% upraw? Ano wiewiórki zjadaja te orzechy z tych ekologicznych krzaczków w ilości 1krzeczek na 2ha!
- Muchozolali
- wet-zootechnik
ceny
ja nie mam, teraz 5,35 i da się kupic
- WOJCIECH1236
-
stan1069@o2.pl
To właśnie miałem na myśli mówiąc że lokalne źródełka od nadmiaru towaru mogą się dla nas wysuszyć i czerpać z nich nie będziemy. Dlatego szanujmy swoje źródełka i nie podawajmy byle komu do nich namiarów. A już w szczególności na forum gdzie agenci tylko czekają jak kolejne źródełko zbrukać. Agent kupi po 5,1 i źródełko wysycha. I jeszcze będzie krzyczał :gdzie tyle płacą, daj mi telefon, i inne bzdety. Sami niech sobie zbytu szukają na świnie które po 5,1 kupują a rolnicy im po tyle sprzedają bo pewnie i innego wyboru nie mają. Za słaby towar albo skala nie taka.vicia1223 pisze:5.30 -5.40 żywa max na ten tydzień , to prawda , że niektóre zakłady mają full na ten rok , Wierzejki np , nawet rozmawiać nie chcą tylko się rozłączają chamy ze skupu .. Ani do wiedzenia ani pocałuj mnie gdzieś . Przyjdzie czas , ze sam zadzwoni , przyjdzie ..
Fuck Off![]()
6.80-6.70 za E netto.
Stan proponuje tucznika sprzedawać po 10 - ekologicznego. Jest to jakieś rozwiązanie dla tych co po za 5,1 agentowi oddają.
-
PO-pulista
To dobry znak że się w sklepach sprzedaje.Gorzej by było jak by były w sklepach puste półki, tak jak w ubiegły roku.Najpierw puste półki, potem obniżka cen żywca. Co teraz będzie w styczniu jak się dobrze sprzedaje w sklepach.baraki pisze:Tak jak juz pisałem, wieprzowinka w sklepach sie sprzedaje bardzo dobrze.
ceny trzody
Skup w moim rejonie 5zł ,ztucznikami licho. Na drugim skupie tuczników 12 plus maciora, z cenom zjechał na 5,10 , co ciekawe jak płacił 5,4 miał ful na samochodzie ,a dziś cienko jedno pięterko
- mytotoksyna1
Re: ceny trzody
Powtarzam ,raz jeszcze.długi pisze:Skup w moim rejonie 5zł ,ztucznikami licho. Na drugim skupie tuczników 12 plus maciora, z cenom zjechał na 5,10 , co ciekawe jak płacił 5,4 miał ful na samochodzie ,a dziś cienko jedno pięterko
Tucznik to zwierzę -Polityczne.
Obali każdą tzw. TEZĘ ludzi ,co myślą ,że MYŚLĄ...
-
stan1069@o2.pl
U nas gołe 5 i jak te 5 do świąt rozmontują to się na 4 zatrzymają ??????????
cykl zamknięty to musiał tuczyć
ale otwartemu się strasznie dziwie
takie zboże drogie było , a Wam się świni zachcialo
zamiast zboże opierdol... i na narty to trza się po głowie drapać
gadałem dzisiaj z kuzynem , miał krowe do sprzedania dzwonił nie kupują
mieli po drodze przyjechać do niego po świnie nie przyjechali , bo kupili tyle ze nawet im nie potrzeba
pytał kiedy przyjedziecie = jak będziemy potrzebować , a jak z ceną pyta = świn mamy od ++++ więcej się domysl i badż tu qu... zdrowy

cykl zamknięty to musiał tuczyć
gadałem dzisiaj z kuzynem , miał krowe do sprzedania dzwonił nie kupują
-
stan1069@o2.pl
Oj lało się wode lało
a teraz cichutko
jak makiem zasial
0909 też był nekany
teraz dumny ze miaaaaaaał racje
ja tam nikogo nie sluchał , chciałem prosieta opierd.... chętnych nie było więc ziarenka zjedzą
i chyba jeszcze braknie
bo mioty jak w Dani
najwiekszy ma 80 najmniejszy jutro się ma urodzić więc jeszcze wszystko się moze zdażyć
ale na 6 nie licze
z 5 bede zadowolony
aaa.. jutro 4 sztuki po 150 x 6 na rączke przydomowa ubojnia
będzie się naród smakiem zachwycał

a teraz cichutko
0909 też był nekany
ja tam nikogo nie sluchał , chciałem prosieta opierd.... chętnych nie było więc ziarenka zjedzą
najwiekszy ma 80 najmniejszy jutro się ma urodzić więc jeszcze wszystko się moze zdażyć
aaa.. jutro 4 sztuki po 150 x 6 na rączke przydomowa ubojnia