FORUM
.,
-
- Posty: 5786
- Rejestracja: sobota 09 kwie 2011, 19:50
- Lokalizacja: Malopolska
Witam!
W systemie produkcji „całe pomieszczenie pełne – całe pomieszczenie puste” w kojcach zawsze zostaje pewna część świń nie mieszczących się granicach wymaganej przez ZM wagi ubojowej – czyli są pozaklasowe.
Najczęściej te świnie są zdrowe, ale mają zbyt niską masę ciała. Z różnych powodów…
ZM nie zawsze chcą je odbierać, a jeśli już, to płacą bardzo niskie ceny.
Każdy kojec w systemie „cpp-cpp” trzeba opróżnić do końca, aby przygotować go (mycie, dezynfekcja) dla kolejnej grupy świń.
W systemie produkcji „całe pomieszczenie pełne – całe pomieszczenie puste” w kojcach zawsze zostaje pewna część świń nie mieszczących się granicach wymaganej przez ZM wagi ubojowej – czyli są pozaklasowe.
Najczęściej te świnie są zdrowe, ale mają zbyt niską masę ciała. Z różnych powodów…
ZM nie zawsze chcą je odbierać, a jeśli już, to płacą bardzo niskie ceny.
Każdy kojec w systemie „cpp-cpp” trzeba opróżnić do końca, aby przygotować go (mycie, dezynfekcja) dla kolejnej grupy świń.