FORUM
Cena Prosiaka
Powiedzcie mi kochani a Monika to jeszcze wozi te zdechlaki ?? Ja brałem od niej 2 razy pierwszy był jako taki a drugi raz to mi takie ścierwo przywiozła poznaczone świnie widocznie ktoś kazał jej zabrać a ja głupi byłem że je przyjąłem opuściła mi parę groszy na antybiotyki a upadki miałem 30%. Teraz biorę od marszala i wiadomo że ideału nigdy i nigdzie nie ma ale upadki mam 2-3% tylko marszal drogi. A wy od kogo bierzecie ??
- wet-zootechnik
ceny
ode mniepietrek75 pisze:Powiedzcie mi kochani a Monika to jeszcze wozi te zdechlaki ?? Ja brałem od niej 2 razy pierwszy był jako taki a drugi raz to mi takie ścierwo przywiozła poznaczone świnie widocznie ktoś kazał jej zabrać a ja głupi byłem że je przyjąłem opuściła mi parę groszy na antybiotyki a upadki miałem 30%. Teraz biorę od marszala i wiadomo że ideału nigdy i nigdzie nie ma ale upadki mam 2-3% tylko marszal drogi. A wy od kogo bierzecie ??

nie mam bo to było jakieś ja wiem ze 3 lata może gdzieś bym tam odszukał i to holender był , teraz też biorę holendra ale takich cyrków jak od niej to już szczyt. Tylko nie ja jeden u nas to nikt już od tej baby nie bierze to handlara która i trupa by sprzedała żeby tylko zarobić . Taki chłopak od niej przyjechał z tymi warchlakami jak pierwszy raz brałem to mi kazał amoxycylinę z doxycylina mieszać jak powiedziałem to wet to ze śmiechu pękał . Co tu dużo pisać oni wszyscy handlarze i towaru nie produkują a nam oczy mydlą ale takiej jak ta monika to jak żyję nie spotkałem
-
-
-
Ja mam małą obsade to fakt , ale jak bym miał co trzeciego warchlaka dać psom albo jeszcze zapłacić za jego utylizacje , a ja już przeżyje ładować mu antybiotyki żeby tylko do rzeżni dojechał to wolałbym zeby moja obsada wynosila 0,0pietrek75 pisze:nie wiem stan jaką masz obsadę ? 100 szt czy 200 to morze by i uchował ale większe ilości to nie jest takie proste . Z twoich wypowiedzi wynika że my rozmawiamy tu o zupełnie innej skali produkcji

na innym forum poczytałem posty gościa co się opiekuje warchlakiem który jedzie do Polski , po przeczytaniu jego wszystich postów i czytaniu jakie z nim macie kłopoty , to nawet boję się patrzeć w laptopa , bo mi się wydaje że mi jakiś PRRS albo jakieś inne hu.....o wyskoczy z niego

ci co wstawiają tysiące i mają pojęcie o świniach to przywożą warchlaka z jednego stada , odpowiednim statutem dopasowanym do ich środowiska i jak dostosuja się do zalecen lekarza prowadzącego to jeszcze mogą coś na tym zarobić
a tym co biorą 100 do 300 to im wyzamiatają sanitarki i się cieszą że mają towarówke

Tylko jak na zachodzie byl po 120zl to kazdy bral jak u nas byl 20-30zl drozej . A z tego co pamietam to na tuczniku zarobek byl wtedy nie maly.
Prawda jest taka nie umiemy sie dogadac i dlatego tak jest jak jest. A teraz kazdy placze ze ceny nie ma. wiecej z zachodu sciagajcie
Ja sam tucze calosc i mam swiety spokoj .
Prawda jest taka nie umiemy sie dogadac i dlatego tak jest jak jest. A teraz kazdy placze ze ceny nie ma. wiecej z zachodu sciagajcie
Ja sam tucze calosc i mam swiety spokoj .
-
Dokładnie w 100% zgadzam się z lolo. nigdy nie mogłem zrozumieć tych co tak ściągają tego duna i płaca 320zł/ szt. pomyślałem hymmmm. czary, więc spróbuje i ja. Na spróbowanie zabrałem 100 szt. (na szczęście) może troszkę lepsze przyrosty niż na polaku ale z duna miałem na + 10 zł
gdy z polaka w tym samym czasie ~100.
Ostatni raz SPRÓBOWAŁEM
gdy z polaka w tym samym czasie ~100.

Ostatni raz SPRÓBOWAŁEM
A ja sobie hoduje kastraty po 400 niecałe szt i chyba to odpad nie jest. zawsze ten sam numerek, co 2 tygodnie dostępne. Jakiś szał może nie jest, ale po 2 miesiącach można by co 4 sprzedać w średniej wadze spędowej. A i upadki mam poniżej co trzeciego. Jak by mi ktoś z polski chciał uhodować to bym kupił. Ale 18 kilowego za 220. Zanim będzie miał 30 kg to zje nie mało paszy nie taniej. A za te kastraty to płaciłem 251 zł ostatnio, więc dlatego 220 za 18 kg to drogo. Moge dać 250 za 30 jak mi je dostarczy i powie uczciwie na co je szczepił, czym mogą mnie zaskoczyć. A do tego daleka droga w naszym kraju. Niestety łatwiej i wygodniej kupić mi duńczyka. A ja ktoś lubi sobie sam uhodować, bardzo dobrze. Ja polubiłem na wakacje jeżdzić i do macior nie wróce za szybko. No chyba że bym mógł je hodować w kosztach kolegi Barakiego, ale to ciężko będzie za 100 plus granulki .A te wszystkie fachowcy od opłacalności nie wiem czemu liczą że trzeba dać 350 i co trzeci zdycha. Jak by tak było to raczej dwa miliony by nie przyjechali z dani, żeby umierać u polskiego rolnika. A na utylizacje odbierają u nas za free, aby koszt smsa ze zgłoszeniem to ze 20 gr będzie.stan1069@o2.pl pisze:Ja mam małą obsade to fakt , ale jak bym miał co trzeciego warchlaka dać psom albo jeszcze zapłacić za jego utylizacje , a ja już przeżyje ładować mu antybiotyki żeby tylko do rzeżni dojechał to wolałbym zeby moja obsada wynosila 0,0pietrek75 pisze:nie wiem stan jaką masz obsadę ? 100 szt czy 200 to morze by i uchował ale większe ilości to nie jest takie proste . Z twoich wypowiedzi wynika że my rozmawiamy tu o zupełnie innej skali produkcji
na innym forum poczytałem posty gościa co się opiekuje warchlakiem który jedzie do Polski , po przeczytaniu jego wszystich postów i czytaniu jakie z nim macie kłopoty , to nawet boję się patrzeć w laptopa , bo mi się wydaje że mi jakiś PRRS albo jakieś inne hu.....o wyskoczy z niego![]()
ktoś tu nawet wczesniej pisal że myje ręce po odejsciu od kompa
![]()
ci co wstawiają tysiące i mają pojęcie o świniach to przywożą warchlaka z jednego stada , odpowiednim statutem dopasowanym do ich środowiska i jak dostosuja się do zalecen lekarza prowadzącego to jeszcze mogą coś na tym zarobić
a tym co biorą 100 do 300 to im wyzamiatają sanitarki i się cieszą że mają towarówke![]()
![]()
-
-
Patrioci, moze zarabiamy moze nie zarabiamy na tych dunach tym nie musicie sie martwic. To ja wam proponuje bedac na zakupach kupujcie tylko polskie produkty, kupujcie polskie ciagniki i sprzet, kupujcie polskie samochody i dodawajcie polskie bialko do pasz i wtedy bedzie wszystkim bedzie sie zylo lepiej.Pozdrawiam.
-
- wet-zootechnik
ceny
chyba wiem jaki kolczyk,nie warto,dobra łotwa po 270 najmniej
-