FORUM
CENY TRZODY
-
andrzej-guzik
Agrobiznes się na tym forum w info zaopatruje, kiedyś nawet nas cytowali więc jak ciągle piszesz o obniżkach to tak gadają. Nawet słyszałem info że rolnicy przetrzymują świnie i teraz są ciężkie na sprzedaż i że zakłady o tym wiedzą, a jakiś czas wcześniej ktoś pisał o tym na forum że trochę przetrzymał i ma ciężkie a oni wszystkich jedną miarą.0909 pisze:Agrobiznes wyjasnił czy beda podwyzki
tylko w dól
No Baraki to się nie dziwie, że ty tak tanio chlewnie budujesz jak ty nawet 2+2 nie umiesz policzyc.
Pomyśl głębiu nim coś napiszesz i wskazana dalsza edukacja matematyczna,
jak ty możesz zrobic kalkulator kosztów wyżywienia tucznika, jak ty takie byki robisz przy prostym liczeniu.
Przy moim obliczeniu przyjąłem wagę półtuszy 75 kg.
A wydawało że takie chłopisko bystre a jednak.......
jak ty możesz zrobic kalkulator kosztów wyżywienia tucznika, jak ty takie byki robisz przy prostym liczeniu.
No cóż mój błąd, nie doczytalem dokładnie Twojego postu, za pomyłke przepraszam.staś1961 pisze:No Baraki to się nie dziwie, że ty tak tanio chlewnie budujesz jak ty nawet 2+2 nie umiesz policzyc.
Wjechały czy nie wjechały tego nie wiem, ale myśle że jak by wjechały to 0909 juz by tu wklejał linki z oferta tanich półtusz po promocyjnej cenie, ale może jeszce nie wypakowali... Elementy drożeją, ale może jeszcze nie rozebrali tych półtusz, pewnie mocno za mrożone to trzeba długo czekac nim rozmarzną!mietko75 pisze:Jeśli miałyby te wszystkie półtusze z tych statków wjechać do naszego kraju , to towaru będzie do oporu przez kilka miesięcy i o żadnych podwyżkach nie będzie mowy . Wszyscy hodowcy liczyli że do portów powrócą statki ze zbożem a ty nie miła niespodzianka .
Ostatnio zmieniony piątek 18 sty 2013, 14:38 przez baraki, łącznie zmieniany 1 raz.
- WOJCIECH1236
- WOJCIECH1236
-
stan1069@o2.pl
re
Jestem nowy na tym forum obserwuje to forum ze 2 lata.
Postanowiłem się zarejstrować.
Chciałbym namówić Was do protestu przeciwko ZM.
ZM okradają nas na żywca .
Co o tym myślicie?
Czekam na propozycje mój kontakt to:502187422
Nie podaje maila ponieważ zbytnio nie ogarniam komputera .
Postanowiłem się zarejstrować.
Chciałbym namówić Was do protestu przeciwko ZM.
ZM okradają nas na żywca .
Co o tym myślicie?
Czekam na propozycje mój kontakt to:502187422
Nie podaje maila ponieważ zbytnio nie ogarniam komputera .
Ostatnio zmieniony piątek 18 sty 2013, 20:50 przez janek74, łącznie zmieniany 1 raz.
-
stan1069@o2.pl
-
stan1069@o2.pl
Niemiecka cena pokazuje stabilizację u sąsiadów, Euro w górę więc i cena u nas powinna być wyższa- minimum 5,4 powinno być tak jak u zachodnich sąsiadów .A u nas co? Pomieszanie z poplątaniem...Można zaryzykować i wstrzymać sprzedaż po 5 zł, ale co z tego skoro sąsiad cieszy się ze dostał 4,9 ? Jak tu utrzymywać cenę?farmer84 pisze:Tylko w góre !!!!Misie muszą być w cenie!
[quote="kleeer"][quote="farmer84"]Tylko w góre !!!!Misie muszą być w cenie :) ![/quote]
Niemiecka cena pokazuje stabilizację u sąsiadów, Euro w górę więc i cena u nas powinna być wyższa- minimum 5,4 powinno być tak jak u zachodnich sąsiadów .A u nas co? Pomieszanie z poplątaniem...Można zaryzykować i wstrzymać sprzedaż po 5 zł, ale co z tego skoro sąsiad cieszy się ze dostał 4,9 ? Jak tu utrzymywać cenę?[/quote] dokładnie w kupie jest siła :) ,jeden kasy potrzebuje na wczoraj ,drugi ma zatwardzenie w porodówce,trzeci ma pełne porty,że dalej spadnie tak więc trudne ale realne!
Niemiecka cena pokazuje stabilizację u sąsiadów, Euro w górę więc i cena u nas powinna być wyższa- minimum 5,4 powinno być tak jak u zachodnich sąsiadów .A u nas co? Pomieszanie z poplątaniem...Można zaryzykować i wstrzymać sprzedaż po 5 zł, ale co z tego skoro sąsiad cieszy się ze dostał 4,9 ? Jak tu utrzymywać cenę?[/quote] dokładnie w kupie jest siła :) ,jeden kasy potrzebuje na wczoraj ,drugi ma zatwardzenie w porodówce,trzeci ma pełne porty,że dalej spadnie tak więc trudne ale realne!
Ciekawe jak tam wstawienia'' duńczyków '' teraz w styczniu . Trochę zastanowienia czy opamiętanie przyszło przy tych cenach ? Wszędzie piszą że takie niskie pogłowie i ludzie się łudzą ze tak jest i wstawiają z nadzieją zarobku na deficytowym towarze , a tu przychodzi cena.... 5,3-5,0 !!! i trzeba jeszcze szukać chętnego żeby kupił ... A miało być tak pięknie 
-
stan1069@o2.pl
Jedynym możliwym rozwiązaniem na obecną chwile mogłoby być oddanie świń w depozyt do Lipca ja np dał bym 50 % by móc za nie wziąść powiedzmy po 5.5
ale wiekszości kasa jest potrzebna na wczoraj
jak by ZM mialy jakąś kase to pewnie by tak zrobily , ale jak są bidne to kupują to co im na jutro potrzeba i dla wygody zamiast świn targają elementy które na obecną chwile są potrzebne
ale wiekszości kasa jest potrzebna na wczoraj
jak by ZM mialy jakąś kase to pewnie by tak zrobily , ale jak są bidne to kupują to co im na jutro potrzeba i dla wygody zamiast świn targają elementy które na obecną chwile są potrzebne