FORUM
CENY TRZODY
jak patrze na europe to wydaje mi sie ze nigdy nie bedziie dobrze, Niemcy, Dania, Holandia to liderzy na rynku wieprzowin i tak juz zostanie, to oni bedą dyktować ceny i to oni rządzą na tym rynku, my nie mamy za duzo co na nim szukać, i tak łudzimy sie ze bedzie lepiej a czy będzie? Europa i państwo Polskie w dzisiejszych czasach poradzi sobie bez tucznika polskiego... mamy przeciez Niemcy:)
kto kupi wieprzowinę ?
http://biznes.onet.pl/gus-stopa-bezrobo ... news-detal
Jak Państwo ograniczy zasiłki i opiekę społeczną to w mig te bezrobocie spadnie .0909 pisze:kto kupi wieprzowinę ?
35% budżetu mojej gminy idzie na opiekę społeczną ..
Teraz akurat jaj nie robię .
Wentylacja , paszociągi , paśniki mają na stanie i mogą przywozić . Nie ma okuć do desek , bo do tego fachmanów jest za mało względem zamówień .
Jak by prosiaki taniały to by i mnie szlak trafiał , bo w perspektywie byłoby widać zyski . W obecni sytuacji lepiej jechać na halę pograć w piłkę i spokojnie poczekać na ocieplenie . Wtedy będzie można jechać do Stana , poleżeć pod przyczepą , albo legnąć anielsko pod własną i patrzeć jak jaskółki zasiedlają obiekty .

Wentylacja , paszociągi , paśniki mają na stanie i mogą przywozić . Nie ma okuć do desek , bo do tego fachmanów jest za mało względem zamówień .
Jak by prosiaki taniały to by i mnie szlak trafiał , bo w perspektywie byłoby widać zyski . W obecni sytuacji lepiej jechać na halę pograć w piłkę i spokojnie poczekać na ocieplenie . Wtedy będzie można jechać do Stana , poleżeć pod przyczepą , albo legnąć anielsko pod własną i patrzeć jak jaskółki zasiedlają obiekty .
- WOJCIECH1236
Nie jestes wogole w temacie bo oficjalnie juz cena tucznika idzie do gory, pini od poniedziałku podnosi o 20 gr. I teraz ty powiedz gdzie te 4 czy 3 zł bo juz nie pamietam ile pisałes. I gdzie te podwyzki dopiero w maju?? przypominam ze jest 24 styczen0909 pisze:kto kupi wieprzowinę ?
- WOJCIECH1236
- Muchozolali
-
robert0169
-
robert0169
- Muchozolali
-
robert0169
Oficjalne cenniki oficjalnymi, a realne sobie.
Duda miał cennik jaki miał, a jak potrzebował towar to płacił. Jeszcze nie tak dawno potrafili dawać za żywą 5,80 netto + 1% strączki jak partia na samochód była, ni jak to się nie miało do oficjalnego cennika.
Szykuje się drgnięcie w górę, tym bardziej jeśli euro będzie się umacniać, i nikt z wielkich nie zamierza się wychylać.
Z popytem też już nie jest tak najgorzej, w sieciach których nazw tu nie wymienię, pojawiły się elementy w dobrej cenie (promocja) i nieźle schodzą. W małym mieście jeden market potrafił sprzedać dziennie ponad pół tony schabu bez kości. Pytanie tylko czy on pochodził z naszych chlewni czy...
Duda miał cennik jaki miał, a jak potrzebował towar to płacił. Jeszcze nie tak dawno potrafili dawać za żywą 5,80 netto + 1% strączki jak partia na samochód była, ni jak to się nie miało do oficjalnego cennika.
Szykuje się drgnięcie w górę, tym bardziej jeśli euro będzie się umacniać, i nikt z wielkich nie zamierza się wychylać.
Z popytem też już nie jest tak najgorzej, w sieciach których nazw tu nie wymienię, pojawiły się elementy w dobrej cenie (promocja) i nieźle schodzą. W małym mieście jeden market potrafił sprzedać dziennie ponad pół tony schabu bez kości. Pytanie tylko czy on pochodził z naszych chlewni czy...
[quote="kleeer"][quote="zeus-1"]Podobno pośrednicy do piniego już szukają świnek i podnoszą ceny- słyszałem o 5,2 netto.[/qu
Na czwartek i piątek już tyle płacili. Może nie wszyscy ale ci poważniejsi owszem. za dobry towar i ilość 200 szt wiem że i 5,25 zapłacono.[/quote]
Potwierdzam, na dzisiaj 5,25 a na poniedziałek umówione 200 szt po 5,3 netto .
Z tego co mi wiadomo to Duda też podniósł cenę w tym tygodniu
Na czwartek i piątek już tyle płacili. Może nie wszyscy ale ci poważniejsi owszem. za dobry towar i ilość 200 szt wiem że i 5,25 zapłacono.[/quote]
Potwierdzam, na dzisiaj 5,25 a na poniedziałek umówione 200 szt po 5,3 netto .
Z tego co mi wiadomo to Duda też podniósł cenę w tym tygodniu
-
marylakulasinska
Re: Ceny
Tak to prawda pośrednicy szukają świnek i na przyszły tydzień , cenę proponują 5,20 - 5,30 zł/kg żywa .A lokalna ubojnia 5,60 zł,żywa a WBC 6,90zł/kg .Coś się ma ku lepszemu,zeus-1 pisze:Podobno pośrednicy do piniego już szukają świnek i podnoszą ceny- słyszałem o 5,2 netto.
-
andrzej-guzik