FORUM
CENY TRZODY
-
stan1069@o2.pl
Najwięcej do narzekania mają ci co unie oskubali co się dało
a teraz unia sprawdza skubanie i narzekania
Baraki przecież sam twierdzileś że poniżej 200 loch to szkoda sobie du..........zawracać
ubijać i sprzedawać swoje świnie też wolno do pewnej granicy , troche też musi być kontroli , bo kiełbasy by w koncu w mieszalniku do pasz mieszali
ten dobrostan że kontrolują to też dobrze , bo jeszcze są hodowle do ++++ nie podobne , jak masz wszystko w miare to można spać spokojnie
dajcie już spokój temu czy innemu rządowi , bo w uni ma tyle do gadania co nic

a teraz unia sprawdza skubanie i narzekania
Baraki przecież sam twierdzileś że poniżej 200 loch to szkoda sobie du..........zawracać
ubijać i sprzedawać swoje świnie też wolno do pewnej granicy , troche też musi być kontroli , bo kiełbasy by w koncu w mieszalniku do pasz mieszali
ten dobrostan że kontrolują to też dobrze , bo jeszcze są hodowle do ++++ nie podobne , jak masz wszystko w miare to można spać spokojnie
dajcie już spokój temu czy innemu rządowi , bo w uni ma tyle do gadania co nic
Ludzie te kontrole to sa kpiny z Polskiego chłopa!
Proponuje ogólnopolski bojkot tych inspekcji i nie wpuszczanie ich do chlewni, jak wszyscy sie postawimy to może ktos tam coś wreszcie zakuma!
Nie maja prawa stawiac nam bzdurnych wymagań nie dawszy żadnych szans na dostosowanie, najpierw wyrównanie dopłat potem wymagania, niemamy równych praw to i obowiązków nie powinniśmy równo wypełniać. Wreszcie niech sami kontrolujący niech dadzą przykład i zrobiąu siebie porzadek bo maja gorszy bajzel jak w naszych chlewach.
Kto jest za protestem?
Proponuje ogólnopolski bojkot tych inspekcji i nie wpuszczanie ich do chlewni, jak wszyscy sie postawimy to może ktos tam coś wreszcie zakuma!
Nie maja prawa stawiac nam bzdurnych wymagań nie dawszy żadnych szans na dostosowanie, najpierw wyrównanie dopłat potem wymagania, niemamy równych praw to i obowiązków nie powinniśmy równo wypełniać. Wreszcie niech sami kontrolujący niech dadzą przykład i zrobiąu siebie porzadek bo maja gorszy bajzel jak w naszych chlewach.
Kto jest za protestem?
Skoro wisi na wrotach NIEUPOWAŻNIONYM WSTĘP WZBRONIONY to wpuszczając takiego kontrolera złamie prawo czy nie??????baraki pisze:Ludzie te kontrole to sa kpiny z Polskiego chłopa!
Kto jest za protestem?
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2013, 22:08 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Stan jakos w innych krajach uniia nie zakazuje a w Polsce zakazuje? To ile tych unii mamy że kazda inna?
Jedź sobie do Włoch i zobacz jak w tamtej unii sie traktuje rolników, idź na tamtejszy targ i zobacz jak chłopi sprzedają mieso, wędliny czy sery na straganie bez żadnych nawet lad chłodniczych z własnego gospodarstwa i nikt nie stoi na czatach i nie pilnuje czy straz miejska nie nadchodzi bo jest to normalne i w pełni legalne a czemu u nas niewolno? Jesteśmy w innej unii?
Jedź sobie do Włoch i zobacz jak w tamtej unii sie traktuje rolników, idź na tamtejszy targ i zobacz jak chłopi sprzedają mieso, wędliny czy sery na straganie bez żadnych nawet lad chłodniczych z własnego gospodarstwa i nikt nie stoi na czatach i nie pilnuje czy straz miejska nie nadchodzi bo jest to normalne i w pełni legalne a czemu u nas niewolno? Jesteśmy w innej unii?
[quote="farmer84"]U Mnie były 2 stycznia ,za dużo CO2 miałem trochę ,koryta z rozciętego na pół baniaka się im nie podobały i 0,20m2 za mały kojec knura
a szczeliny w rusztach sam mierzyłem
i dziwiły się ,że leków nie używam ot taką rasę zdrowienną wyhodowałem.[/quote]
Nie wiadomo gdzie byli wcześniej i czy "czegoś'' nie przynieśli do ciebie...
Nie wiadomo gdzie byli wcześniej i czy "czegoś'' nie przynieśli do ciebie...
Za ten absurd nalezy podziekowac Sawickiemu, podejrzewam ze ładnie za to skasował pod stołem.baraki pisze:Stan jakos w innych krajach uniia nie zakazuje a w Polsce zakazuje? To ile tych unii mamy że kazda inna?
bo u nas jest inna mętalność ludzi u nas rolnik to jest ostatnia kategoria ludzi i nie ma zadnych praw powinien żyć w raz ze swoją rodzina w chlewie jeść kartofle ze słoniną i od świeta zsiadłe mleko pić i taki wzorzec polskiego rolnika od 1945 roku nasi urzędnicy usilnie wprowadzaja w życie poprostu rolnikowi nie ma prawa się lepiej życ, poszedłem do sądu po jakis papierek już nie pamietam jaki jak miła pani dowiedziała sie że jestem rolnikiem to z poprawnie wypełnionym drukiem wygnała mnie za drzwi i kazała nauczyć sie pisać tylko głupia ku... nie wiedziała że mam wyższe wykształcenie od niej ale to że jestem rolnikiem to juz oznacza że byle *** moze mną pomiatac bo na to jest ogólne społeczne przyzwolenie podejrzewam że każdy z was mógł by opowiedziec podobna historię
-
stan1069@o2.pl
-
stan1069@o2.pl
[quote="baraki"]Ludzie te kontrole to sa kpiny z Polskiego chłopa!
Kto jest za protestem?[/quote] Najpierw trzeba zacząć od obrońców praw zwierząt ,to oni w du...... mózgu szukają i kładą nacisk na te głupstwa a przede wszystkim równe dofinansowanie i dopiero równe wymogi a nie ślą książeczki idiotyczne ale najgorsze jest to ,że byle nędza kontrolująca ma prawo do pastwienia się nad nami,bo mamy przecież dopłaty, własną pracę, własne jajko,kapuchę kiełbachę tu jest pies pogrzebany!
Kto jest za protestem?[/quote] Najpierw trzeba zacząć od obrońców praw zwierząt ,to oni w du...... mózgu szukają i kładą nacisk na te głupstwa a przede wszystkim równe dofinansowanie i dopiero równe wymogi a nie ślą książeczki idiotyczne ale najgorsze jest to ,że byle nędza kontrolująca ma prawo do pastwienia się nad nami,bo mamy przecież dopłaty, własną pracę, własne jajko,kapuchę kiełbachę tu jest pies pogrzebany!
- Muchozolali
póki co więcej jest takich co opird***lą za pół darmo i byle co niż tych którzy patrzą na jakość...baraki pisze:A +++ mnie to obchodzi co ty bys tknął a czego nie tknął!stan1069@o2.pl pisze:Tego mięsa ze straganu napewno bym się nie tknał
Wolność Stan! Znasz to pojęcie?
Sa tacy co by kupili i tacy co by sprzedali, po co im kłody rzucac pod nogi jak za okupacji w latach 39-45?
Cóż, brakuje charyzmatycznych ludzi którzy by stanęłi na czel i pokierowali protestem, a i chłopi cos tak jak by wykastrowani ostatnio...nemezis pisze:Polaka to trza najpierw wysłać na roboty i naukę da Francuza.Tam by sie nauczył co to związek ,jedność,i wyrażenie swojej opinii na absurdy i jak to robic.
Ja nigdy nie byłem za tym żeby protestować z powodu niskich cen, niech tam ta niewidzilana ręka tym rynkiem reguluje, ale jak sie zaczyna tą niewidzialną ręką sterować za kulisami i to na nasza niekorzyść to uważam że protest jest potrzebny.
- Muchozolali
- Muchozolali