FORUM
CENY TRZODY
Pogoda sie poprawia ze wstawienie robisz czy jak?mietko75 pisze:Po 4,80 ja sprzedałem niedawno , ale miały po 135 kg średnio .
Dziś postąpiłem jak prawdziwy patryjota , jadą do mnie warchlaki z polskiej chlewni , za chwilę będzie rozładunek . W polskiej chlewni , polski tucznik !![]()
Przeciez nie bedziesz karmic zbozem co to dwa tysiace osiagnie niedlugo azeby tucznika po 5 zl sprzedac. Nawet jak masz wlasne to przeciez lepiej sprzedac. Wrozyles niskie ceny tucznika czepiajac sie maruchy, wysokie ceny zboz i brak nadzieii ze bedzie taniej. A teraz postanowiles wstawic??? Wiem... jestes politykiem - mowisz jedno robisz drugie
No właśnie ! Dwadzieścia lat temu to i z tego sportu coś by i było , jak bym go pilnował , a dziś przy młodych to tylko kupa śmiechu i nic więcej .
Odnośnie zakupionych warchlaków ; ile zgodzone , tyle zapłacone . Miało być kilkaset wyrównanych 20-30 kilo a wyszło 960 kilometrów i półtorej stówki i też nie w takich przedziałach wagowych . Wcale bym tych świń nie wziął , tylko inny interesik przy tym wyszedł a raczej chyba wyjdzie .
Odnośnie zakupionych warchlaków ; ile zgodzone , tyle zapłacone . Miało być kilkaset wyrównanych 20-30 kilo a wyszło 960 kilometrów i półtorej stówki i też nie w takich przedziałach wagowych . Wcale bym tych świń nie wziął , tylko inny interesik przy tym wyszedł a raczej chyba wyjdzie .
od razu mówię że to nie moje warchlaki chociaż odległość prawie pasuje.staś1961 pisze:mietko - interesik to może Ci wyjś nawet bez brania tych prosiąt, chłopie skąd te prosięta jechały że 960km naliczyłeś, miały byc z Polski.
![]()
![]()
Dostawa niezgodna z zamówieniem ale w zasadzie jak miało być kilka setek a było półtorej czyli prawie dwie to tak jakby zgodnie z zamówieniem. Popyt widocznie na warchlaka polskiego jest okropny ( a jest to prawda) że trudno stałym klientom dogodzić a co dopiero jak jakiś Mietko przypomniał sobie że będąc w okolicy przelotnie by ewentualnie cośkolwiek odebrał . To i cośkolwiek dostał. A rozpiętość wagowa pozwala towar pomalutku sprzedawać kiedy klient niezłą cenę proponuje. Odbiorca powinien w towarze się rozsmakować a to czasu wymaga. A jak nie tajemnica to po ile cię ta rozkosz ( producenci much dla ekologicznych ulubionych jaskółek) kosztowała, bo mówią że polskie warchlaki są najdroższe. Dałeś powyżej 300 za 30 kilo?
-
stan1069@o2.pl
-
robert0169
-
robert0169
- wet-zootechnik
ceny
było kupić u mnie,Mietko 
-
kędzierzawy
-
Mariusz1986
-
stan1069@o2.pl
Pewien fircyk - bez krepacji, CUD obiecal calej nacji. Trafnie uznal - lud to kupi! Lud naiwny, ciemny, glupi. No i mlodziez uwierzyla. Do urn wartko podazyla. I we Wronkach i w Póltusku, dali glos Donaldu Tusku. No nareszcie jest nadzieja! Naród wybral czarodzieja. Media wielce mu pomogly, nawet Doda wzniosla modly. To co najpierw obiecywal - po wyborach odwolywal. Toz to kawal hipokryty, rude wlosy, wzrok kosmity. Sery, jablka podrozaly, a indeksy pospadaly! No i w koncu stal sie CUD. Czary mary... mamy SMRÓD ! Tak samo z ceną za świnie.
-
stan1069@o2.pl
-
andrzej19570
Nie będzie świniarzy to i forum nie będzie potrzebne,tylko gdzie wtedy Stan będziesz pisał te swoje mądrości??A co do tematu to na stronie ODR Minikowo są aktualne ceny trzody,zbóż z woj kuj-pom.Tu link http://www.ceny.kpodr.pl/index.php?p=tabela&id=47
- wet-zootechnik
ceny
5,3 -2% za żywą
Dużo zależy od nas samych, jak sie nie będziemy cenić to nikt nam z własnej nieprzymuszonej woli podnosił cen nie będzie.
Warunki do wzrostów są, bo i Niemiec podniósł, i na skupach tłoku tez niema i cena euro nie przeszkadza, i w sklepach tłok na działach mięsnych, problem w tym że przetwórcy przyzwyczaili się do niskiej ceny, polubili ją i trzymają rękami i nogami żeby nie uciekła.
Czas na zmiany!
Warunki do wzrostów są, bo i Niemiec podniósł, i na skupach tłoku tez niema i cena euro nie przeszkadza, i w sklepach tłok na działach mięsnych, problem w tym że przetwórcy przyzwyczaili się do niskiej ceny, polubili ją i trzymają rękami i nogami żeby nie uciekła.
Czas na zmiany!
- WOJCIECH1236
-
andrzej-guzik
nie bylo mnie przez weekendinżynier pisze:No to fajnie nawet monia nic sie już nie odzywa bo mialo być 6 a będzie 4
ceny, ktore sygerowalam byly oparte na wahaniach cen (na plus) rynkow zachodnich.
zdania nie zmieniam.
jednak, prosze mi wybaczyc, ale nie odpowiadam za to co jest w glowie np Piniego.
-
stan1069@o2.pl
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
11.02.2013 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1360578038/
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1360578038/
-
stan1069@o2.pl
-
ChlewMistrz