FORUM
CENY TRZODY
Re: Ceny
FAKTYCZNIE JUZ WIDAC JAK BEDZIE 6 ZL ZA KG ZYWCA NIGDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYmarylakulasinska pisze:U ciebie na pewno nie będzie, u innych będzie na 1000 %0909 pisze:bardzo chetnie czy tylko masz kase na zaklad ?ziutek pisze:To co z tym zakładem boisz sie
bo ja notarialnie
jestem pewien na 1000 % ze 6 zl nie bedzie za kg zywca w lutym !
TU WIDAC : http://www.pinipolonia.com/cennik-skupu
tak mowili ?tabou pisze:agent.
ale mówili 2 dni temu że podrożało czy nie mówili. Bo widzę że unikasz odpowiedzi.
Lekko w górę. Ceny skupu świń odbijają się od dna, pytanie tylko czy na długo. Bo nie sztuka kupić, tylko potem sprzedać - komentują przetwórcy. A jako, że w tym tygodniu zaczyna się post, handel nie będzie oszałamiający.
Rolnicy wstrzymali się z dostawami. I zakłady nie miały wyjścia, jak tylko podnieść stawki. Dziś za najlepszą klasę "S" coraz więcej firm płaci około 6 i pół złotego, maksymalnie 6 złotych 60 groszy. Klasa "U" najczęściej przekracza 6 złotych za kilogram. Ale "R-ka" nadal poniżej tej granicy.
Chcesz wiedzieć więcej, obejrzyj „Agrobiznes” z 11.02.2013r.
To prawda ze sztuka jest sprzedac mieso wiec nie sprzedawajcie tucznika ,tylko mięso o przestańcie pieprzyc brednie ze was ktos oszukuje brac sprawy w swoje rece na forum widze ze gosc chce sprzedac miski tanio brac i zabijac ! niechce was osmieszac ale kwalifikujecie sie do przedszkola ROLNICTWO CZY CHODOWLA TO BIZNES ALBO TO ROBISZ Z GLOWA ALBO ZEGNAJJJJJJJJJJ
Zapomnieli tylko dodać że jadą 600 kilometrów do niemców a czasami ponad 1000 i płacą od 7zł. Jakby na dziś u niemców było 6, a mi by zaproponowali też 6 powiedział bym trudno. Niepotrzebnie się w to pchałem. Ale prawie 50% duże zakłady sprowadzają, tam bulą 7 plus wyższy transport a na moich chcą sobie uśrednić cenę zakupu w dół. 40 km od zakładu i 6,75 mogą dać bo nie ma zbytu. Jak nie ma zbytu to po kiego grzyba kupują u niemców takie ilości drożej.
no, to jednak dobrze słyszałem że lekko w górę.
I tak powinno być bo już nawet ekologicznych świń za które do 10 za żywiec płacą nie ma kto u nas trzymać.
http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec ... 41874.html
Do czego to doszło. Polacy w końcu z Niemców parobków sobie zrobili. Oni w gnoju sie babrają a my tylko żniwa i pod przyczepy. Czyste świnie do uboju przyjeżdżają. Powietrze u nas coraz świeższe. No ale przecież każdy z nas ma prawo kupować tam, gdzie mu odpowiada. Chce - to niemieckie. Chce-to nasze puławiaki. Chce -to warchlaki rynkowce. Można też nasze fermowce, A jak kto woli duny to jego wola. Jest też sprawa dostępności jakości i inne. Kto lubi Ursusa to Ursus, kto Pronar to ma. A kto jelonki woli to też może. I dopiero larum by było gdyby nam tą naszą wolność odebrano. A że niektóre narody o swoje interesy lepiej dbają to fakt. Duńczyk - urzędnik zniechęca swoich rodaków do jedzenia tego co sami wyprodukowali , z duńskiego warchlaka, ubitego w duńskich ubojniach w Polsce i jest ok. Inny urzędnik gębę sobie wyciera rzekomo polską koniną.
I tak powinno być bo już nawet ekologicznych świń za które do 10 za żywiec płacą nie ma kto u nas trzymać.
http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec ... 41874.html
Do czego to doszło. Polacy w końcu z Niemców parobków sobie zrobili. Oni w gnoju sie babrają a my tylko żniwa i pod przyczepy. Czyste świnie do uboju przyjeżdżają. Powietrze u nas coraz świeższe. No ale przecież każdy z nas ma prawo kupować tam, gdzie mu odpowiada. Chce - to niemieckie. Chce-to nasze puławiaki. Chce -to warchlaki rynkowce. Można też nasze fermowce, A jak kto woli duny to jego wola. Jest też sprawa dostępności jakości i inne. Kto lubi Ursusa to Ursus, kto Pronar to ma. A kto jelonki woli to też może. I dopiero larum by było gdyby nam tą naszą wolność odebrano. A że niektóre narody o swoje interesy lepiej dbają to fakt. Duńczyk - urzędnik zniechęca swoich rodaków do jedzenia tego co sami wyprodukowali , z duńskiego warchlaka, ubitego w duńskich ubojniach w Polsce i jest ok. Inny urzędnik gębę sobie wyciera rzekomo polską koniną.
-
robert0169
"FAKTYCZNIE JUZ WIDAC JAK BEDZIE 6 ZL ZA KG ZYWCA NIGDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
TU WIDAC : http://www.pinipolonia.com/cennik-skupu[/quote]"
co byś tu nie wipisywał zapchleńcu i tak nikt ci po 4,50 nie sprzeda zapomij NIGDYYYYYYYYYYYY
TU WIDAC : http://www.pinipolonia.com/cennik-skupu[/quote]"
co byś tu nie wipisywał zapchleńcu i tak nikt ci po 4,50 nie sprzeda zapomij NIGDYYYYYYYYYYYY
Też sie nad tym zastanawialem baraki. Czy to nie lepsze niz program odbudowy stad. Zezwolic na produkcje przydomowa mięsa, wedlin itp i niech wygra lepszy. Wyroby beda lepsze i tańsze - kasa zostanie w kieszeni Polakówbaraki pisze:Tabu ja tam za wolnościa tez jestem, tyle że ta wolność jest dla dużych koncernów a dla nas maluczkich tez niby jest a jakoby jej nie było.
Zezwolić rolnikom na ubój w gospodarstwie, na sprzedaz półtusz i mięsa i wtedy niech wygra lepszy, a to co jest teraz to monopol i zniewolenie.
"brzydal pisze:"FAKTYCZNIE JUZ WIDAC JAK BEDZIE 6 ZL ZA KG ZYWCA NIGDYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
TU WIDAC : http://www.pinipolonia.com/cennik-skupu
co byś tu nie wipisywał zapchleńcu i tak nikt ci po 4,50 nie sprzeda zapomij NIGDYYYYYYYYYYYY[/quote]
*** zebys mi oferował po 2 zl za kg jakbym skupował to nie wziol bym od ciebie .To była moja ostatnia odpowiedz do ciebie bo szkoda moich palców BYLES GLUPI I BEDZIESZ
Bez twoich świni Polska nie zginie !
Ostatnio zmieniony środa 13 lut 2013, 12:12 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
A jaki minister będzie działał przeciwko Państwu. Państwo to monopl, unia to monopol. Jak ty będziesz mięso i kiełbasy sprzedawał to z czego armia urzędników będzie żyła. Świnie jeżdżą od Niemca. Podatek za samochody, paliwo, ochronę środowiska opłaty winiety itp i kierowcy robotę mają. Zakłady pobudowane to podatek placowy, materiały budowlane, nierdzewki, komunikacja, prąd, etaty produkcyjne, zezwolenia, nadzory. Sklepy to znowu placowe, podatki, etaty nadzory. A wojsko i policja nad wszystkim czuwa. Taka wolność o jakiej marzymy to jeszcze jest nad Amazonką i w Egipcie.baraki pisze:Tabu ja tam za wolnościa tez jestem, tyle że ta wolność jest dla dużych koncernów a dla nas maluczkich tez niby jest a jakoby jej nie było.
Zezwolić rolnikom na ubój w gospodarstwie, na sprzedaz półtusz i mięsa i wtedy niech wygra lepszy, a to co jest teraz to monopol i zniewolenie.
http://www.marekpauli.com/2006syria.htm
Ostatnio zmieniony środa 13 lut 2013, 13:51 przez tabou, łącznie zmieniany 1 raz.
- Muchozolali
-
rolnik sam w dolinie
- WOJCIECH1236
-
Wojtekbilli
Ceny
Tuczniki od mięsności 57% cena 5,00 - 5,10 plus vat. Ten tydzień
Agent wytłumacz mi jedną rzecz Skoro polskiego kowalskiego nie stać na drogie wędliny niby z drogiej polskiej świni to po co nam jeszcze świnia niemiecka która jest jeszcze droższa od polski + koszty transportu. Ja rozumiem że może i spadło spożycie ale wraz z tym i spadło drastycznie pogłowie. Ja nie mówię o cenach z pażdziernika ale te 5,7 to jest wystarczająca cena. Ale nie ma co się dziwić to nasz popaprany kraj ziemniak u nas 45 gr w całej europie i poza cena wysoka 1 zł i więcej a u nas jeszcze spadki chore