CENY TRZODY

F1

Post autor: F1 »

A trzeba było PiS słuchać 8)
inżynier

Post autor: inżynier »

ceny panowie ceny
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

po co
krzywy

Post autor: krzywy »

Słyszałem o przymiarkach na 6,9 WBC.
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

http://uwaga.tvn.pl/64130,news,,p_jak_p ... ortaz.html

to sa te dowody
ludzie w kazdym zakladzie na kazdym etapie stoji lekarz odelagowany z piw
Stanislaw

Wegrzy tez sie zgodzili a dzisiaj pokazuja ze maja jaja wlasnie zmienili konstytucje Czas na Polske bo nas TVNy i inne obce wykoncza
SA

Post autor: SA »

Stanislaw pisze:Wegrzy tez sie zgodzili a dzisiaj pokazuja ze maja jaja wlasnie zmienili konstytucje Czas na Polske bo nas TVNy i inne obce wykoncza
My też możemy odwagi do protestu trzeba
inżynier

Każdy zaklad robi machlojki, a wet z piw jakośc nie widzialem go nigdy jak zdaje świnki
F1

Wet to ci przyjdzie na wagę i będzie się czepił że numery nie wyrazne :lol: a i tak za chwilę to mięso straci tożsamość ze swoimi braćmi z UE oczywiście będzie mniejszością :lol:
fix

Post autor: fix »

ja chciałem coś pwiedzieć w temacie cen: na jutro skupnik 4,9 + VAT na żywą,
a odnośnie tej dyskusji o ZM Viola, też uważam że muchozol za szybko podjął kroki, w sumie dlaczego stowarzyszenie które miało pomagać rolnikom broni zakładu mięsnego który ma w d..ie polskiegio rolnika i jego tucznika, moim zdaniem stowarzyszeniu powinno zależeć na promocji polskiego tucznika i ZM które w 100% przerabiają polskiego tucznika, anie jak tu ktoś wymienia że VIOLA przerabia 80% niemca, żeby konsument wiedział że polskie jest smaczniejsze i dążyć do tego żeby konsument w sklepie żądał wędlin z polskich tuczników...skoro inni potrafią zrobić propagandę to my też zróbmy, tylko niestety mam durne społeczeństwo które woli teledysk Weekendu niż prawdę o sytuacji w kraju, a niestety z roku na rok jest coraz gorzej...
rafall

Re: Ceny

Post autor: rafall »

marylakulasinska pisze:
baraki pisze:
marylakulasinska pisze:
Powiedz a co będzie jak faktycznie były jakieś nieprawidłowości
Maryla a co będzie jak nie było? Teraz to juz bez znacznie, zakład jest juz skończony bez względu na to czy zarzuty sie potwierdzą czy nie!
Muchozolali dobrze myślał ale może nie do konca wytłumaczył o co chodzi i został przez niektórych źle zrozumiany.
Tu nie chodzi o obrone nieuczciwych zakładów, nieprawidłowości trzeba zwalczac z cał surowością ale takie medialne nagonki i dziennikarskie samosady nie powinny miec miejsca bo wszyscy na tym tracimy, zaraz będzie kolejny pretekst do obniżek cen tucznika. Największym winowajca sa służby które nadzoruja te zakłady, jeśli takie praktyki maja miejsce to kontrole powinny to wykryć, po to jest HCCP żeby do takich sytuacji nie dochodziło, dziennkarze powinni zacząc od wykrywania korupcji w sanepidzie bo tam jest przyczyna!
interwencja w tej sprawie była przedwczesna i nie przemyślana, powiedz mi na jakiej podstawie i na jakich dowodach niewinności staneliście w obronie tego zakładu ??? Wy jako zarząd reprezentujecie SPPTCH ale nie jesteście upoważnieni do podejmowania bez żadnej konsultacji z całym stowarzyszeniem tak nieprzemyślanych i przedwczesnych działań , Jeśli tak będziecie reprezentować to stowarzyszenie!! , to jestem bardzo rozczarowana !!
Muszę stanąć w obronie zarządu bo chyba po części zawiódł tu przepływ dobrej komunikacji. Ale każdy uczy się na błędach i myślę że wyciągną z tego odpowiednie wnioski.
Nasze stowarzyszeni zostało powołanie między innymi do takich sytuacji.
Problem jest o wiele szerszy niż nam się wydaje, a wszystko sprowadza się do zm viola, która może nie jest tu bez winy. Czas pokarze.
Problem jest o tyle szerszy i skomplikowany, że w całą tą aferę zamieszane jest wiele osób za którymi stoją odpowiednie instytucje.

Rolnicy ponoszą zawsze największą "cenę" jakichkolwiek nieprawidłowości podczas kontroli. Natomiast kontrolujące urzędy za którymi stoją osoby z imienia i nazwiska które popełniają mniejsze lub większe błędy najczęściej dostają naganę lub i po premii.
rafall

krzywy pisze:Słyszałem o przymiarkach na 6,9 WBC.

PKM 6,9-6,95 netto WBC

Pośrednicy do Pini na jutro 6,85-6,90 netto WBC
inżynier

O to mi sie podoba co panowie piszecie
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

tak naprawdę to ROSJA nas zabiła kilka lat temu (embargo na półtusze wieprzowe)...i to jeszcze ,jeszcze długo będzie nam się odbijać ----czkawką , ale czas płynie i wszystko się unormuje-tylko ! pytanie ? kiedy to nastąpi , ale napewno nastąpiiiiii.
pozdrawiam pracowitych rolników!
inżynier

Tak naprawde to unia nas wkończyła. Unia nas wzieła do siebie po to żebyśmy konsumowali a nie produkowali. Co z tego że dala nowe ciągniki jak nie wiadomo co nimi robic wszystko nie oplaca sie
tabou

Post autor: tabou »

krzywy pisze:Słyszałem o przymiarkach na 6,9 WBC.
6,9*0,78=około 5,4 to nie przymiarki to fakty. Są w Polsce i takie ceny tylko ci ci tyle płacą w cennikach 6,4 proponują.
rafall

mytotoksyna1 pisze:tak naprawdę to ROSJA nas zabiła kilka lat temu (embargo na półtusze wieprzowe)...i to jeszcze ,jeszcze długo będzie nam się odbijać ----czkawką , ale czas płynie i wszystko się unormuje-tylko ! pytanie ? kiedy to nastąpi , ale napewno nastąpiiiiii.
Dopóki nie byliśmy w unii interesy z naszym wschodnim sąsiadem układały się dobrze. Unia dając pieniądze ograniczyła nam tym samym dostęp do rynków wschodnich.
Nie ma nic za darmo.
Stanislaw

Tak naprawde to ile importujemy To jest przerazajace a nie Rosjanie Polacy mogli by byc samowystarczalni w wielu dziedzinach a jak jest jestesmy idiotami EUROPY i jeszcze o porazki posadzamy inne nacje
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

rafall pisze:
mytotoksyna1 pisze:tak naprawdę to ROSJA nas zabiła kilka lat temu (embargo na półtusze wieprzowe)...i to jeszcze ,jeszcze długo będzie nam się odbijać ----czkawką , ale czas płynie i wszystko się unormuje-tylko ! pytanie ? kiedy to nastąpi , ale napewno nastąpiiiiii.
Dopóki nie byliśmy w unii interesy z naszym wschodnim sąsiadem układały się dobrze. Unia dając pieniądze ograniczyła nam tym samym dostęp do rynków wschodnich.
Nie ma nic za darmo.

Handel z ROSJĄ !
jeżeli chodzi o rynek rolny to SAMOBUJA WBIŁ nam okres rządów Kaczyńskiego , Leppera i Giertycha.
nemezis

Post autor: nemezis »

fix pisze:ja chciałem coś pwiedzieć w temacie cen: na jutro skupnik 4,9 + VAT na żywą,
a odnośnie tej dyskusji o ZM Viola, też uważam że muchozol za szybko podjął kroki, w sumie dlaczego stowarzyszenie które miało pomagać rolnikom broni zakładu mięsnego który ma w d..ie polskiegio rolnika i jego tucznika, moim zdaniem stowarzyszeniu powinno zależeć na promocji polskiego tucznika i ZM które w 100% przerabiają polskiego tucznika, anie jak tu ktoś wymienia że VIOLA przerabia 80% niemca, żeby konsument wiedział że polskie jest smaczniejsze i dążyć do tego żeby konsument w sklepie żądał wędlin z polskich tuczników...skoro inni potrafią zrobić propagandę to my też zróbmy, tylko niestety mam durne społeczeństwo które woli teledysk Weekendu niż prawdę o sytuacji w kraju, a niestety z roku na rok jest coraz gorzej...
Stało sie młodzi niedoswiadczeni nawet co niektórzy piśmiennictwo juz dawno opanowali i taka wtopa.Zacznijcie myslec jak Ameryka jak to odwrócić na naszą korzyść.Muchozolali i reszta pisz juz tam oświadczenie ze zostałeś wprowadzony w błąd odnosnie dowodów w tej sprawie i zostały podjete zbyt pochopne kroki. Dalej jako stowarzyszenie jestesmy wysoce niezadowoleni iz zakład dopuszczał sie takich czynów z wyrobami o pochodzeniu zagranicznym [Z importowanego tucznika czy miesa] Trzeba podkreslic iz surowiec w całym tym procederze nie był nasz.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 11 mar 2013, 23:16 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
rafall

Stanislaw pisze:Tak naprawde to ile importujemy To jest przerazajace a nie Rosjanie Polacy mogli by byc samowystarczalni w wielu dziedzinach a jak jest jestesmy idiotami EUROPY i jeszcze o porazki posadzamy inne nacje
Czym większy wybór towarów i usług tym lepiej ale na równych warunkach. Bez dotacji. Rynek sam zweryfikuje kto, za co i ile jest w stanie zapłacić za dany produkt.
Awatar użytkownika
Muchozolali

czy wy wiecie co tak naprawde napisalismy
że niema dowodów że dokładano odpady kategori 2 i 3

a jesli ma produkt ma termin ważnosci jeszcze nie jest odpadem kat 2 i 3
a sam minister powiedzil ze prawo ue pozwala cos z tego zrobić
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

rafall pisze:
Stanislaw pisze:Tak naprawde to ile importujemy To jest przerazajace a nie Rosjanie Polacy mogli by byc samowystarczalni w wielu dziedzinach a jak jest jestesmy idiotami EUROPY i jeszcze o porazki posadzamy inne nacje
Czym większy wybór towarów i usług tym lepiej ale na równych warunkach. Bez dotacji. Rynek sam zweryfikuje kto, za co i ile jest w stanie zapłacić za dany produkt.
jest w tym dużo ,dużo,dużo racjiiiiii!
Stanislaw

rafal nie wybor towarow tylko praca rak czyli produkcja daje dobrobyt za import trzeba predzej czy pozniej zaplacic
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Muchozolali pisze:czy wy wiecie co tak naprawde napisalismy
że niema dowodów że dokładano odpady kategori 2 i 3

a jesli ma produkt ma termin ważnosci jeszcze nie jest odpadem kat 2 i 3
a sam minister powiedzil ze prawo ue pozwala cos z tego zrobić

no , i jest odpowiedż na mieszanie białka "świeżego i trochę "żle pachnącego"
..ale co tam człowiek nie świnia i zje WSZYSTKO.
fix

Post autor: fix »

nemezis pisze:
fix pisze:ja chciałem coś pwiedzieć w temacie cen: na jutro skupnik 4,9 + VAT na żywą,
Stało sie młodzi niedoswiadczeni nawet co niektórzy piśmiennictwo juz dawno opanowali i taka wtopa.Zacznijcie myslec jak Ameryka jak to odwrócić na naszą korzyść.Muchozolali i reszta pisz juz tam oświadczenie ze zostałeś wprowadzony w błąd odnosnie dowodów w tej sprawie i zostały podjete zbyt pochopne kroki. Dalej jako stowarzyszenie jestesmy wysoce niezadowoleni iz zakład dopuszczał sie takich czynów z wyrobami o pochodzeniu zagranicznym [Z importowanego tucznika czy miesa] Trzeba podkreslic iz surowiec w całym tym procederze nie był nasz.
dokładnie o coś takiego mi chodziło, powinieneś zostać rzecznikiem prasowym tego stowarzyszenia hehe... powinni wszyscy kojarzyć że te ZM mięsne przerabiały niemieckie mięso.
Awatar użytkownika
Muchozolali

a niemieckie polskie
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

fix pisze:
nemezis pisze:
dokładnie o coś takiego mi chodziło, powinieneś zostać rzecznikiem prasowym tego stowarzyszenia hehe... powinni wszyscy kojarzyć że te ZM mięsne przerabiały niemieckie mięso.
.......wiadomo ,mięso mrożone przewożone ,rozmrażane itp. itd . to ewidentne BADZIEWIE .Wyrobów smacznych z tego nie zrobi nikt, nawet fachowiec.
Głupcy tylko w to wierzą ,że z tego DA "DOBRĄ MĄKĘ CZYTAJ--wędlinę!!!
marylakulasinska

Post autor: marylakulasinska »

Muchozolali pisze:a niemieckie polskie
Bo Niemcy wiedzą że surowiec Polski jest bardzo zdrowy ,bez niespodzianek.
Stanislaw

muchozol po ktorej Ty jestes stronie mi sie jebie czy Tobie
Awatar użytkownika
Muchozolali

ja jestem zawsze po jednej stronie
czyli naszej
posłuchaj jeśli dobrze to rozegramy
będziemy wygrani a jeśli będziemy zachowywać sie populistycznie
nie jestesmy wstanie zrobić nic

Od dawna w mojej głowie kluje sie projekt marketingowy
skierowany do społeczeństwa
będzie polegał na tym iż bedzimy informowac
jak to za odrą objadają sie nasza wieprzowiną
a my jemy ich tanie mieso z sortu
obywatelu nie daj oszukać żądaj polskiej jakości w dobrej cenie
Falco

Post autor: Falco »

Ja pi.....e ale dziś się rozpisaliście...czytam i do końca nie mogę dociągnąć
A ile jest takich zm które nie dodały podeschniętych wędlin czy mięsa z lady do taniej "grillowej" ???
Ale z tym zapleśniałym mięsem dodawanym do wyrobów to albo wyobraźnia dziennikarska albo w tym zakładzie pracowali psychole. Stawiałbym na pierwsze, że podkolorowali
kaBAD

Post autor: kaBAD »

obstajecie za ZM a jak były dioksyny w Niemczech to oni was ru.chali aż miło.

czytam to forum ładnych parę lat i powiem tak:
Muchozolali w zarządzie .... to musiało się tak skończyć
inżynier

jedynie co można zrobic to potężne zrzeszenie to forum odwiedza naprawde duo osób. Kilka małych zrzeszeń podlegajace pod jedno kierownictwo które dyktuje cene. Jak jest to w niemczech rolnicy poza zrzeszenie moga sprzedć jedynie 20 % produkcji a jak wiecej to won
Stanislaw

dzieki jestem generalem od bitwy nie wojny.Jak tak dalej pojdzie to Woterlo
Stanislaw

jestem za propozycja inzyniera
kaBAD

Post autor: kaBAD »

ale i tak pewnie zaraz usłyszymy że to wszystko wina tuska i żydowskiej masonerii ... szkoda sensu
jak zwykle w naszej ukochanej Polsce
inżynier

dobra ceny niech ida w gore oststnia setka po swietach, w silosach pustki na koncie też hehehe dopłat nie ma jeszcze
Awatar użytkownika
Muchozolali

inżynier pisze:jedynie co można zrobic to potężne zrzeszenie to forum odwiedza naprawde duo osób. Kilka małych zrzeszeń podlegajace pod jedno kierownictwo które dyktuje cene. Jak jest to w niemczech rolnicy poza zrzeszenie moga sprzedć jedynie 20 % produkcji a jak wiecej to won
jak ty chcesz to zrobić jak nas było 16 ludków
i tak pracuje nas 4
a tak faktycznie nikt po za tym nie przysyła żadnych wiadomości
co robicie jakieś pomysły plany
wszystko sami a jak już coś człowiek zrobi to zle
ja nie wiem że będziemy jakieś bankiety organizować
i siedzieć cicho
My mamy dbać o interes Polskiego producenta wszystkim metodami
dostępnymi.
Stanislaw

swini troche zboza troche i juz po kasie doplatowej
inżynier

Moja sugestja

Sprawa piorytetowa Sprowadzane mięso z niemiec przerabjane w naszych zakładach i sprzdawane pod polska marka za pieniadze pochodzące z Funduszu promocji miesa na które my rolnicy sie składamy
inżynier

[quote="Stanislaw"]swini troche zboza troche i juz po kasie doplatowej[/quote

Nie nie kasa doplatowa przeznaczona jest na inny cel. Ale w świnki to w tym roku wdepnołem sprzedal bym zbożem i leżał h do góry
Awatar użytkownika
Muchozolali

jeszcze tak liczę ze 21dni krs nip reg
i możemy już działać
ale do pewnych działań potrzebne beda środki
moje limity też się wyczerpią
a pracy jest bardzo dużo
mietko75

Post autor: mietko75 »

To że tak ostro Muchozol wystartowałeś , to może nawet i dobrze bo rozreklamujesz stowarzyszenie . Teraz tylko dalej miej wyczucie i delikatnie zmień zdanie . Zakłady niech się same bronią , my do tego się nie mieszajmy . Ja osobiście takiemu zakładowi mięsnemu co to większość tucznika sprowadza z za granicy , to bym jeszcze nogę podłożył .
F1

kaBAD pisze:ale i tak pewnie zaraz usłyszymy że to wszystko wina tuska i żydowskiej masonerii ... szkoda sensu
Ludzie kiedy wy przejrzyjcie na oczy to wina rządzących bo jak rolnik cielaka w 7 dni nie zgłosi to ma sprawę w sądzie jedynie PiS ma program dla rolnictwa PO reprezentuje interesy biznesu i ziemian czy nie słyszeliście o Stokłosie, Komorowskim?
Awatar użytkownika
Muchozolali

mietek czy ja dobrze rozumię
czyli tak naprawdę ok 70% zakładów
ubojowych wykończyć ciekawa myśl
to w takim razie każdy większy musiał
by sprzedać nie po 5,4 a np max 5zł
no bedzimy mieli strategie wspierania
lokalnego.
Jak wiesz 1 cel stowarzyszenia mówi
ze mamy dbać o interes producentów
wszystkimi metodami.
A ty i inni by chcieli do prowadzić
do tego aby producent miał problem ze zbytem
i do tego w niż cenie. Nie tedy droga
Dziś nie możemy sobie pozwolić na to
aby zmniejszała sie liczba zakładów ubojowych
i przetwarzających mięso
i tak suma sumarum zawsze my dostaniemy po dupie

A jeszcze jedno nie dostałem żadnego emalia z propozycjami
jedna odpowiedz na forum
i co dalej
nemezis

Post autor: nemezis »

Muchozolali pisze:mietek czy ja dobrze rozumię
czyli tak naprawdę ok 70% zakładów
ubojowych wykończyć ciekawa myśl
to w takim razie każdy większy musiał
by sprzedać nie po 5,4 a np max 5zł
no bedzimy mieli strategie wspierania
lokalnego.
Jak wiesz 1 cel stowarzyszenia mówi
ze mamy dbać o interes producentów
wszystkimi metodami.
A ty i inni by chcieli do prowadzić
do tego aby producent miał problem ze zbytem
i do tego w niż cenie. Nie tedy droga
Dziś nie możemy sobie pozwolić na to
aby zmniejszała sie liczba zakładów ubojowych
i przetwarzających mięso
i tak suma sumarum zawsze my dostaniemy po dupie

A jeszcze jedno nie dostałem żadnego emalia z propozycjami
jedna odpowiedz na forum
i co dalej
Jakiego meila z propozycjami jakie propozycje????????????????????
Bo nie kumam.

Co do zm nie wykonczac ale wspópracowac wspierac na poczatek te które sa za polska produkcją
mietko75

Post autor: mietko75 »

Od razu 70 % nie dasz rady wykończyć ." Wykończ "dla przykładu kilka i zobaczysz że reszta biało czerwone flagi na maszt wciągnie .
inżynier

Pasowało by zrobic listę zakładów produkujących wylącznie z polskiego tucznika i liste z imporu. Takie informacje może udzileic pewnie piw. I promować te pierwsze w czsopismach na stonach www a drugie ganic. i tylr na racie tak mi sie wydaje
SA

Post autor: SA »

F1 pisze:
kaBAD pisze:ale i tak pewnie zaraz usłyszymy że to wszystko wina tuska i żydowskiej masonerii ... szkoda sensu
Ludzie kiedy wy przejrzyjcie na oczy to wina rządzących bo jak rolnik cielaka w 7 dni nie zgłosi to ma sprawę w sądzie jedynie PiS ma program dla rolnictwa PO reprezentuje interesy biznesu i ziemian czy nie słyszeliście o Stokłosie, Komorowskim?
Masz racje ale co zrobisz jak reszta uwierzyła w propagandę rządową i wszystko całe zło widzą w opozycji bo im ładne kłamstewka tak na oczy weszły że prędzej upadną ale do błędu się nie przyznają
ODPOWIEDZ