CENY TRZODY

wojce

Post autor: wojce »

SA pisze:
F1 pisze:
kaBAD pisze:ale i tak pewnie zaraz usłyszymy że to wszystko wina tuska i żydowskiej masonerii ... szkoda sensu
jak zwykle w naszej ukochanej Polsce
Ludzie kiedy wy przejrzyjcie na oczy to wina rządzących bo jak rolnik cielaka w 7 dni nie zgłosi to ma sprawę w sądzie jedynie PiS ma program dla rolnictwa PO reprezentuje interesy biznesu i ziemian czy nie słyszeliście o Stokłosie, Komorowskim?
Masz racje ale co zrobisz jak reszta uwierzyła w propagandę rządową i wszystko całe zło widzą w opozycji bo im ładne kłamstewka tak na oczy weszły że prędzej upadną ale do błędu się nie przyznają
pis to taka sama banda jak reszta darmozjadów na wiejskiej ,a program to oni mają chyba dla chłopków co pod sklepem stoją i piją z zasiłku ,stokłosa siedzi dostał 8 lat mówili w zeszłym tygodniu
tabou

Post autor: tabou »

inżynier pisze:Pasowało by zrobic listę zakładów produkujących wylącznie z polskiego tucznika i liste z imporu. Takie informacje może udzileic pewnie piw. I promować te pierwsze w czsopismach na stonach www a drugie ganic. i tylr na racie tak mi sie wydaje
co to znaczy z polskiego tucznika?

czy zakład kupujący duńskie tuczniki tuczone z duńskich warchlaków kupionych przez polskiego producenta dające jemu Polakowi i jego rodzinie utrzymanie to polski tucznik?
czy zakład bijący hybrydy różnej maści urodzone w Polsce i odchowywane przez polskiego producenta to polski tucznik?
czy zakłąd bijący polskie wyłącznie świnie ale które pochodzą od loszek pbz lub wbp kupionych od duńczyka jako landrasy czy inne i hodowane następnie w Polsce jako polskie to polski tucznik?
Czy stare polskie rasy świń już zapewne tylko krążące w żyłach mieszańców- rynkowców a które nigdy polskie nie były bo pochodzą jak wszystkie nowoczesne rasy całej Europy z Anglii wychodowane przez Anglików to polska produkcja i polski tucznik.
Czy wreszcie polski tucznik to od tych co mają do 20 macior a może do 150 a powyżej to już niepolskie?
na razie zaś za tuczniki wszelkiej maści w ilościach całosamochodowych na lokalnych rynkach płacą po 5,4. Cena 5,4 zawitała pod lokalne strzechy i duże zakłady będą musiały ceny popodnosić. Piszę o naszym lokalnym a nie o waszym.
F1

Post autor: F1 »

wojce pisze:
SA pisze:
F1 pisze:Ludzie kiedy wy przejrzyjcie na oczy to wina rządzących bo jak rolnik cielaka w 7 dni nie zgłosi to ma sprawę w sądzie jedynie PiS ma program dla rolnictwa PO reprezentuje interesy biznesu i ziemian czy nie słyszeliście o Stokłosie, Komorowskim?
Masz racje ale co zrobisz jak reszta uwierzyła w propagandę rządową i wszystko całe zło widzą w opozycji bo im ładne kłamstewka tak na oczy weszły że prędzej upadną ale do błędu się nie przyznają
pis to taka sama banda jak reszta darmozjadów na wiejskiej ,a program to oni mają chyba dla chłopków co pod sklepem stoją i piją z zasiłku ,stokłosa siedzi dostał 8 lat mówili w zeszłym tygodniu
Boże jaki Ty jesteś ślepy stokłosa dziś siedzi jutro wyjdzie jego firmy kwitną a zobacz co zrobiono z Salusem zniszczono zakład bo rolnicy chcieli być właścicielami co rząd oprócz gry pozorów zrobił ?nic :roll:
nemezis

Post autor: nemezis »

tabou pisze:
inżynier pisze:Pasowało by zrobic listę zakładów produkujących wylącznie z polskiego tucznika i liste z imporu. Takie informacje może udzileic pewnie piw. I promować te pierwsze w czsopismach na stonach www a drugie ganic. i tylr na racie tak mi sie wydaje
co to znaczy z polskiego tucznika?

czy zakład kupujący duńskie tuczniki tuczone z duńskich warchlaków kupionych przez polskiego producenta dające jemu Polakowi i jego rodzinie utrzymanie to polski tucznik?
.
Oczywiscie ze to Polski tucznik ale jak kupi te warchlaki od innego Polskiego produceta dając mu utrzymanie jego rodziny i pozostawi podatki u nas nie za granicą.
nemezis

Prawdopodobnie takich zakład€w niema, no moze te najmniejsze [lokalne]jesli jeszcze zipią .
SA

Post autor: SA »

Tym co są poprawni politycznie im żadne fakty do rozumu nie dotrą bo mają zastawkę w postaci nienawiści do wszystkiego co mówi opozycja a sami myślą że najmądrzejsi tylko nie widzą jak się ośmieszają
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Ludzie !!!!! jak wy chcecie promować polską wieprzowinę jak Wy duńską tuczycie :lol:
http://www.polsus.pl/pqs

taki program już jest , ale co z tego jak na rynku pozostało pewnie kilku co spełniają normy
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

System jest certyfikaty co niektórzy sobie za 5 tys wyrobili i nic dalej nie działa. To powinno być lepiej wypracowane, połączone z reklamą, a nie skok na kasę żeby tylko od rolnika wyciągnąć za certyfikat. Na początek małe zakłady które nie kupują promocji wycofanych z niemieckich marketów powinny być takim znakiem oznaczone. Jak zobaczą jakikolwiek postęp w sprzedaży, to inni też sie będą zgłaszać. Musi powstać spis takich firm a najlepiej mapka z placówkami handlowymi gdzie takie produkty można kupić. Wtedy konsument będzie mógł świadomie wybrać taką wieprzowine. Wchodzi na stronę o której usłyszał w reklamie, klika mapkę swojej okolicy, swojego miasta i widzi gdzie może kupić taki towar. Wtedy myśli czy mu tam po drodze, czy nadal będzie chodził do pobliskiego marketu. A jako kontrola takich placówek mogą posłużyć członkowie stowarzyszenia, którzy przecież też gdzieś często wędliny kupują.
SA

To wszystko już jest o czym piszecie tylko nie działa jak powiną mamy tyle różnych organizacji rolniczych i wszystkie w interesie rolników powołane i w swoich statutach tyle mądrych słów napisane i co z tego wynika każdy z nas widzi. Właśnie dlatego tak trudno nowej inicjatywie się przebić w takim chaosie informacji i propagandy.
stan1069@o2.pl

Te małe ZM nie mają przeważnie ubojów a u dostawców w chlewikach pusto , więc czekają żeby im ktoś coś rzucił i jeszcze tanio :lol: :lol: :lol:

niestety ale my rozpoznawalną wieprzowinę na świecie to już mieliśmy , a było to wtedy jak w każdym gospodarstwie było po kilka swiń
a teraz to pomału takie +++++ jak wszędzie i to jeszcze o połowe mniej
a ci co jeszcze mają to tak chowają jak większość na świecie

i niestety ale żeby zjeść coś lepszego :lol: :lol: to trzeba przyjechać wieczorkiem do mniejszego farmera i po kryjomu :lol: zamordować wieprza , po czym zapakować w bagażnik i odjechać , pozostawiając wartość x 2 fermowego śmierdziela :lol: :lol: :lol:
wojce

Post autor: wojce »

F1 pisze:
wojce pisze:
SA pisze: Masz racje ale co zrobisz jak reszta uwierzyła w propagandę rządową i wszystko całe zło widzą w opozycji bo im ładne kłamstewka tak na oczy weszły że prędzej upadną ale do błędu się nie przyznają
Boże jaki Ty jesteś ślepy stokłosa dziś siedzi jutro wyjdzie jego firmy kwitną a zobacz co zrobiono z Salusem zniszczono zakład bo rolnicy chcieli być właścicielami co rząd oprócz gry pozorów zrobił ?nic :roll:
No to chyba dobrze ,że kwitną no nie ?? firma jest Polska całkowicie ,kupuje polskie tuczniki już nie wspomne ile tysięcy ludzi tam pracuje ,a z wiezienia to każdy kiedyś wyjdzie ten co siedzi , jak się bankruta przejmuje z długami to szanse niepowodzenia rosną ,to chyba powinien wiedzieć każdy wiec pretensje powinien mieć do siebie ten kto w ten biznes wszedł
SA

No i co że kwitnie ale że krętactwie oszustwie i wyzysku uczciwie procujących ludzi to wszystko bogactwo powstało to już cię nie obchodzi aby się na chapać a z więzienia kiedyś się wyjdzie. Na takiej zgniliźnie to co się urodzi ?
Awatar użytkownika
Bugsik

Post autor: Bugsik »

na początek wypromować znak umieszczany przez zaklady na wedlinach miesach, ze zostalo wyprodukowane z polskiego miesa, aby konsument mial swiadomosc co je, nie mylic z PQS bo to byl glupi pomysl...
polskie mieso to mieso zakupione ze swin wyprodukowanych przez polaka, nie wazne czy ze swoich swin czy z holendrow, wazne, ze to my zarobilismy na sprzedazy a nie np. niemcy, powoli dazyc tez do tego aby kupowac polskie warchlaki, jest tu tyle osob na forum i nie wierze, ze nie mozecie sie dogadac, producent warchlaka i tucznika...
moze poprzez stowarzyszenie stworzyc umowe, aby obie strony byly zadowolone...
tabou

tabou

http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec ... 42477.html
gwałtownego wzrostu nie będzie, ale będzie
inżynier

Post autor: inżynier »

tabou pisze:http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/nie-bedzie-gwaltownego-wzrostu-cen-w-skupach-przed-wielkanoca,42477.html
gwałtownego wzrostu nie będzie, ale będzie
Mówie wam to sa takie cwanikaki że szok u nich nigdy nie brakuje wieprzowiny caly czas maja pelne magazyny i brak zejścia. A kupuja na potęgę. Wszyscy do góry a oni do dolu. Tej firmie strasznie zależy na zbijaniu ceny. Nawet pośrednicy więcej płaca niż oni 4,60 na chwile obecna żal a te 5,30 to może dostaje 0,5% tak dla okrasy. Wykorzystuja rozdrobnienie produkcji
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

Na dobrobycie Stoklosy stracilo wielu polakow Dla mnie biznesmen kosztem narodu zobaczcie ile PGRow wyczyscil ipozostawil pustych Kupilem kiedys od niego ciagnik jak chcialem go zarejestrowac to sie okazalo ze jest wlasnoscia ANR chociaz farmutil przejal pgr 5 lat temu Wpierw bylo trzeba zaplacic w agencji 1600 zl na tyle byl wyceniony pozniej bylo mozna zarejestrowac Holding wszystko zalatwil a mi zostala wycena sprzetu calego pgr Smiechu warte np.bizon rekord wtedy 3 letni 5 tys zl po 4.5 latach poszedl za 26 tys i wtedy prawdopodobnie zaplacono ANR Tak to kazdy by chcial ale nie kazdemu pozwolono Na przetargu za ciagnik do remontu zaplacilem 5200 zl
tabou

inżynier

W amtych czasach trzeba bylo brac jakiś pgr w dzierąwaę i kraść na potęe, Mam przypadek w mojej okolicy wzioł pgr w dzierżawę 16 dużych nowych ciągników na stanie 10 kombajnów i może ze 50 przyczep pługi no wszystko Dzierżawca dzierżawił pgr 4 lata nic nie siał nie placil za czynsz tylko opierdzielił wszystko co sie dalo ciągniki kombajny żywiec 100 krów 1000 świnek nawet wyposażenie z obór i chlewnei. A teraz to *** wielki biznesmen złodziejstwo To byl likwidator a nie dzierżawca a ANR wszystko gralo
Stanislaw

inzynier zobacz komu sie dawalo pgr w mojej gminie nie ma zadnego rolnika ktory dostal by pgr w biegu po rozkradzeniu rolnicy kupowali gola ziemie od jakiegos biznesmena z dalekiej Polski bylego senatora a z budynkow to sprzedali kilkaset ton stali na zlom, a cale pgr dostali kierownicy dyrektorzy i inni PZPR
inżynier

Mlody byłem wtedy dlatego nie wziołem heheheh Żartuje zgadza sie po znajomościch wszystko
A jak tam z cenami jakieś ożywienie chyba jest
nemezis

tabou pisze:to właśnie miałem na myśli
http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 83405.html
A ja mysle ze to haczyk na tanie miesko w okresie letnim -podobny scenariusz jak przed swietami [grudzien 2012] ciekawe czy ryba łyknie.
F1

Post autor: F1 »

Stanislaw pisze:inzynier zobacz komu sie dawalo pgr w mojej gminie nie ma zadnego rolnika ktory dostal by pgr w biegu po rozkradzeniu rolnicy kupowali gola ziemie od jakiegos biznesmena z dalekiej Polski bylego senatora a z budynkow to sprzedali kilkaset ton stali na zlom, a cale pgr dostali kierownicy dyrektorzy i inni PZPR
Po prostu wyczuli że to dobry moment aby się uwłaszczyć :lol: Wojce jeśli ktoś z nas zrobił by takie przekręty to nie miał by już żadnego majątku i do końca życia adres by miał pod mostem a media grzmiały by o tym przez tydzień a tu ledwo mała wzmianka a jak go wypuszczą to nawet nikt się nie dowie :wink:
kaBAD

Post autor: kaBAD »

czemu nie pójść dalej i ten znak dawać tylko na mięsie z tuczników urodzonych w Polsce

skupcie się na produkcji prosiaka tam są pieniądze
tuczenie jest dla lamerów i za takich ma nas zachód
inżynier

Jestem tego samego zdania mięso polskie z polskiego tucznika tj polski prosiak a nie jakies duny Bo widzę poprzedniu moja wypowiedz tabu pajacował jaki to polski jest tucznik. Panowie trzeba sie przełamac i kupowac polskie prosiaki polski sprzęr polskie czekoladki bo za kilka lat jak tak dalej to bedzie biegło tym torem jestesmy zniszczeni
robert0169

Post autor: robert0169 »

inzynier daj mi namiary na 400 polskiego transport swiadectwo faktur po stroni sprzedajacego platnosc 14 dni
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

to i mi też załatw
inżynier

Płarnośc gotowka i możemy gadać. Ale wy zle troszke to rozumujecie sami sie kupujecie duna a macie pretensje do zm A może producenci prosiaka polskiego też do was maja żal że ich wykończyliście. Tego nie zrobi sie z miesiąca na miesia. Logo na polskim mięsku po pierwsze:

1 Zobliguje hodowców w cyklach zamknietych do poszukiwania polskiego prosiaka ( zwiekszy sie z czasem i podaz prosiaka polskiego jak bedzie na niego popyt)
2 Nie nastapi to tak szybko duny jak narazie musza do nas przyjeżdzać pod postacia prosiaka i tucznika bo mamy straszne zalamanie
3 Polska świnka z polskiego prosika miejmy nadzieje że będzie lepiej sie sprzedawała w sklepach niż pochodzenia obcego co przyczyni sie na wzrost zainteresowania polskim prosiakiem

Panowie tu trzeba powolnego wdrażania co wy myslicie że jak sieprzylepi naklejke na miesie to konsument nie weżmie juz do ręki wedliny bez tego znaku. Ale może przez kilka miesiecy lat stopniowo pozbedziemy sie tej swołoczy niemieckiej i duńskiej z kraju.

I do pana prezesa stowarzyszenia może skontaktoweał by sie pan z polskiem wojskiem jak będa ustawiali przetarg żeby brano pod uwage zaklady opierajace sie na polskiej śwince a nie importowane. Bo to wstyd żeby nawet polskie wojsko rzarło niemieckie świnie jak sa nasze ojczyste. Patrioci. Może to wynika z niewiedzy trzeba poprostu troszke wszyskim objaśnić. Ale może to wszystko za wcześnie zagalopowałem sie może viola sie obroni Sorki za błędy
Stanislaw

Ja bym chcial kupic nowego Ursusa takiego prawdziwie polskiego 100 KM np.1014po 30 letniej modernizacji Pewnie bylby super ale wtedy wielu cwaniakow nie byloby dzis biznesmenami
robert0169

Post autor: robert0169 »

inzynier nie pisz wypracowan tylko waga cena i jak masz towar to w sobote dawaj
Stanislaw

kasa jest tylko URSUSA juz nima
ziutek

Post autor: ziutek »

Viola dzis już sie wybronila w uwadze. A ktos twierdził i stawał w ich obronie jeszcze wczoraj. Chyba za mocne dowody mają
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

tak już na wyspach sie rozpisuja jak padlinę dajemy do kielbas
wszyscy mówią dopóki ich problem nie dotyczy
Pablo80

Inżynier, powiedz mi o jakich wykończonych hodowcach producentach prosiaka Ty mówisz? Znasz choć jednego co sprzedawał na jakąś skale i wygasił produkcje? Tucze zamknięte się wykruszają bo nie mają co z kasą robić i przestawiają się na sprowadzonego warchlaka. Ale żeby choć jedna ferma produkująca prosiaka znikneła to nie znam w mojej okolicy. Jedynie w ubiegłym roku spłoneła jedna na 750 macior, ale to słynny pan W jest jej właścicielem i do końca nie wiadomo o co tam chodzi.
inżynier

Szkoda czasu na te durnowate forum. Zachwycajcie sie dalej tym prosiakiem z dani itp. Wiecieilu polaków by miało prace jakby te wszyskie prosiaki sprowadzane były by wyprodukowane w Polsce. Buraki jesteście i tego nie zrozumiecie. Ja nie mówię że jedyn czy drugi sprzedał tucznika w tym tygodniu ma czekac w nieskończonośc na prosiaka polskiego bierze oczywiście duna bo tego prosiaka poprostu nie ma . Ale jak bedzie duży popyt na polskie mięsko z polskiego prosiaka rynek wszystko unormuje.

A powiem o co wam chodzi
1 Gówno macie pieniądze jesteście zadłużenie np. porhandel itp. Żeby kupic polaka kasa na stół. A u wasz jak utuczymy to sie rozlicza
I to jest wasz najwiekszy ból Tacy jesteście zasrani biznesmeni że większość jedzie na kredytowanym prosiaku. I nie chce słuchać bajek jak wy to ekonomicznie tuczycie świnki i ile to wam zostaje na rozwó j gospodarstwa. Żal Dzieci spać
andrzej19570

Post autor: andrzej19570 »

Viola tak jak kilka innych zakładów w mojej okolicy kupuje{kupowała} świnie od rolników w poniedziałek a cały tydzień mieszała to z zachodnimi.Już sam ten fakt świadczy że nasze też jest niezbędne.Inny zakład z mojej okolicy na wynajętym skupie tez w poniedziałek kupował świnie zawoził do Violi na ubój i przywoził półtusze do siebie na przerób,Viola jako duży zakład kupowała duże ilości z zachodu i dzieliła się nimi z mniejszymi zakładami.Jak żył założyciel firmy była chyba inna polityka,ale niestety żona odeszła do innego,szef dostał zawału,firmę przejęli synowie,wynajęli obcy zarząd i doszło do tego co mamy teraz.
stan1069@o2.pl

robert0169 pisze:inzynier nie pisz wypracowan tylko waga cena i jak masz towar to w sobote dawaj
A po kiego ++++ na obecną chwile potrzebny Ci Duńczyk przecież i tak na nim nie zarobisz :lol: :lol: :lol:

tak Was qu...a ruchają i podpuszczają że asz mi Was szkoda , nawet piszą że kupują i w dodatku drożej ale te tuczniki które są z tych warchlaków co oni przywieżli :lol: :lol: :lol:

takie interesy jak Wy robicie na tych importach :lol: :lol: to wystarczy puścić za stodołe kilka macior i knura , ogrodzić pastuchem elektrycznym i w silosie ze zbożem wyciąć diure nawet srutować nie potrzeba :lol: :lol: :lol: co pół roku wyłapać i lepiej na tym wyjdziecie :lol: :lol: :lol:
mietko75

Post autor: mietko75 »

Ja akurat jeszcze nigdy nie wziąłem prosiaków na kredyt . Teraz akurat kolejny raz w swoim krótkim życiu kupiłem polskie prosiaki i poraz kolejny Polak mnie oszukał . Jak nie przekładają terminów odbioru , to ilość się w ostateczności zmienia a i wybraki wszelakie wpychają na siłę w normalnej cenie .
inżynier

Pozostaje cykl zamkniety. Ja nie jestem złośliwy ale te sprowadane prosiaki naprawdę prowadza do nikąd. Tuczyc mniej drożej sprzedawać i nie dawać sie niemcom ruchac. Co wy myślicie że jakby mieli wystarczajaca ilość zboża to sprzedawali by wam warchlakinie. Bo to jest dla nich interes. Dużo pracy dużo kasy Brak bezrobocia.
inżynier

No dobra cwaniaczki niech sie którys pochwali ile to mu tera zostaje na dunie albo cholendrze bo mi na polaku g zostaje Przekalkujemy to zaraz
nemezis

Muchozolali pisze:tak już na wyspach sie rozpisuja jak padlinę dajemy do kielbas
wszyscy mówią dopóki ich problem nie dotyczy
Bedzie jeszcze gorzej pisałem wczoraj co zrobic jak wymijająco bronic nasze produkty [jak to robią inne kraje] trza było zadac dowodów od tvn a nastepnie wydac oswiadczenie szukac kozła ofiarnego.
Pablo80

Smutne, ale prawdziwe, Mietek chciał koniecznie i pewnie jedynie satysfakcja mu zostanie i uprzedzenie na przyszłość. Stan to co Ty z inżynierem farmazolisz różni się tym od tego co ja,że ja miałem maciory od zawsze do 3 lata temu, potem troche na polskich prosiakach próbowałem a teraz sobie tucze. A Wy wypowiadacie się o rzeczach których na oczy nie widzieliście. A co najlepsze teraz sobie chwale, bo wiem co to urlop, ile zarobiłem w danym okresie, a kiedyś takie mielenie w kółko było. Nie mówie, że do macior nie wróce, ale jedynie kilka set mniej to szkoda się pobierać z tym.
stan1069@o2.pl

Nie jeden by już kram zamknął :lol: z tym tuczeniem , tylko problem w tym że żeby skończyć z tuczem to trzeba wyjść na zero tylko z czego te minusy pokryć ???????
mietko75

Post autor: mietko75 »

Cwaniakowani nic nie pomorze , bo przy tych realiach cenowych nieliczni wychodzą na zero
krzywy

Post autor: krzywy »

inżynier pisze:Szkoda czasu na te durnowate forum.
...
Żal Dzieci spać
No i kolega Inżynier się pogniewał na wszystkich.
inżynier

No i dalej mamy brnoąc w to gowno. Cena tucznika nie jest niska wyższej nie wytrzyma konsument. Tylko koszty produkcji sa cholernie drogie.
Prosiak dun 305 netto. + 300 kg pelnoporcjówi i jest minus szczepienia, woda prąd. I te wasze tuczenie za grosze wykańcza cykle zamkniete
Stanislaw

bo ma racje FORUM FRUSTRATOW
stan1069@o2.pl

Pablo80 pisze:Smutne, ale prawdziwe, Mietek chciał koniecznie i pewnie jedynie satysfakcja mu zostanie i uprzedzenie na przyszłość. Stan to co Ty z inżynierem farmazolisz różni się tym od tego co ja,że ja miałem maciory od zawsze do 3 lata temu, potem troche na polskich prosiakach próbowałem a teraz sobie tucze. A Wy wypowiadacie się o rzeczach których na oczy nie widzieliście. A co najlepsze teraz sobie chwale, bo wiem co to urlop, ile zarobiłem w danym okresie, a kiedyś takie mielenie w kółko było. Nie mówie, że do macior nie wróce, ale jedynie kilka set mniej to szkoda się pobierać z tym.
Co Mietek chciał ???????????? żeby mu naruchali prosiąt w tygodniu , bo Duńczyk kosztuje ponad 300 :lol: :lol:
Pablo jakimś tam wytłumaczeniem kupna dunczyka jest spasienie taniego zboża , wybacz ale kupowanie już drugi rok warchlaka przy tak wysokich cenach ziarna to głupota

już na każde święta tucznik tanieje , bo ładnie sobie plany układacie :lol: i pewnie pora już na to żeby latem był tani :wink:
inżynier

Mietek to jakis nie normalny człowiek Czytałem kiedys jego post że jadą do niego prosiaki ok 200 szt coś tam cos tam za 15 minut pisze że tylko 100 bodajże przyjechalo ale zrobi na tym inny interes gdzie rozladunek gdzie ważenie czas zas nie informowali jak jechali ile wioza Weż kolego leki i to silne
tabou

krzywy pisze:
inżynier pisze:Szkoda czasu na te durnowate forum.
...
Żal Dzieci spać
No i kolega Inżynier się pogniewał na wszystkich.
nie pogniewał się, agent wiele razy obiecał że przestanie nas odwiedzać i nie przestał. Inżynier też obiecał a już wrócił. Ciekawe kto mu dyplom wypisywał inżynierski i czy jakieś świnie posiada. Na razie tylko o nich marzy. O polskich świniach. Pełno takich dookoła, wystarczy grzebnąć i kilka się znajdzie.
ODPOWIEDZ