FORUM
KUPIE-SPRZEDAM-ZAMIENIE SPRZET MASZYNY
- zzetor11441
http://otomoto.pl/rozsiewacz-amazone-za ... 82277.html
Zdjęcie nie moje , ale taka sama . Wapna nigdy nie próbowałem , ale kredę w zeszłym roku śmiało siałem . Zasięg do 15 m . Dodam tylko że w tym roku przez głupotę lekko uszkodziłem wałek . Przekaźnik był ciasny i walnąłem młotem i zabezpieczenie na wałku głównym puściło i wysuwa się do przodu .
Zdjęcie nie moje , ale taka sama . Wapna nigdy nie próbowałem , ale kredę w zeszłym roku śmiało siałem . Zasięg do 15 m . Dodam tylko że w tym roku przez głupotę lekko uszkodziłem wałek . Przekaźnik był ciasny i walnąłem młotem i zabezpieczenie na wałku głównym puściło i wysuwa się do przodu .
Ja robię tak. Wrzucam pompę do przepompowni z rzadką gnojowicą. Czepiam wąż strażacki 75 mm i płuczę kanały. Oczywiście w pustym pomieszczeniu. Może mało higienicznie, ale skutecznie. Wolę to niż biegać z mieszadłem po całej chlewni. Poza tym nie wszystkie kanały da się odkryć (przegrody kojców). Pompa konkretna 3kW, wylot 80mm, wydajność ok. 1tys. l/min.
-
- Muchozolali
Re: KUPIE-SPRZEDAM-ZAMIENIE SPRZET MASZYNY
sprzedam kompletne wyposażenia do budynków inwentarskich
-Koryta, poidła dla świń i akcesoria
-Paszociągi
-Silosy paszowe
-System odprowadzania gnojownicy
-Ruszta i podciągi
-Wentylacja
-Urządzenia do ogrzewania
-Automaty paszowe dla trzody chlewnej
-Okna gospodarcze
więcej informacji pod numerem tel.781 234 343
-Koryta, poidła dla świń i akcesoria
-Paszociągi
-Silosy paszowe
-System odprowadzania gnojownicy
-Ruszta i podciągi
-Wentylacja
-Urządzenia do ogrzewania
-Automaty paszowe dla trzody chlewnej
-Okna gospodarcze
więcej informacji pod numerem tel.781 234 343
Rozglądam się za przystawką do kukurydzy, najlepiej 4 rzędy, w rozsądnym stanie i pieniądzach. Gdyby ktoś miał jakieś informacje, wskazówki, chętnie poczytam.
Franuś do Rekorda kupił za 6 tysi starą od jd jednego tysia dołożył do przeróbki i działa jak talala . 4 rzędowa , bez rozdrabniacza . Rozdrabniacz dokupił oddzielnie i w tym sezonie ma do konstruować .
Ja chciałbym przystawkę z docinaczem. To jest częśc przystawki, która dostaje w kośc, w związku z tym, lepiej jeśli jest to fabryczne rozwiązanie.
W tamtym roku widziałem przystawki za 10 +/-2 tyś - to się na złom w zasadzie nadawały. Jak kupię, to chciałbym w sezonie pracowac, a nie leżec pod nią całe dnie
Przystawka ma pracowac z claasem dominatorem 96.
W tamtym roku widziałem przystawki za 10 +/-2 tyś - to się na złom w zasadzie nadawały. Jak kupię, to chciałbym w sezonie pracowac, a nie leżec pod nią całe dnie

Przystawka ma pracowac z claasem dominatorem 96.
Tylko geringhoff PC albo jak masz dużo kasy to RD. Tylko te przystawki gwarantuja najlepsze rozdrobnienie łodyg bo rozdrabniaja w nich rotory wciągające a nie jakies docinacze które zdąża trafic te łodyge ze dwa razy zanim spadnie na ziemię.
Przystawki PC remontowałem (a może będe remontowął dalej
) usługowo u siebie w warsztacie i wiem o nich wszystko, dorabiam do nich także elementy robocze które sa bardzo drogie (noże i stalnice, wszystko wycięte i pogiete na cnc z materiału w odpowiednich parametrach) jak masz jakies pytania to dzwoń, wytłumacze Ci co i jak.
Przystawki PC remontowałem (a może będe remontowął dalej

Czy ma ktoś doświadczenie z przystawką claasa, gdzie docinacz jest w formie "bijaków", działa to trochę podobnie jak glebogryzarka. Czy to jest lepsze, czy gorsze od noży na pionowych osiach obrotu?
- Muchozolali
ten rotor daje dużo wiecej niż sam heder nie jest napuszone na polu
kupię prase SIMPE lub FAMAROL w stanie b, dobrym ,wiad na priv
oddam za darmo kazda ilosc deszczowki dla wiekszych odbiorcow nagrody
A jest opcja z dostawą w wyznaczone miejsce? Bo u mnie trawa koło domu zaczyna przysychać. Poza tym wody pod dostatkiem.
niestety nie dysponuje tankowcami ani barkami
co sadzicie o tym stole http://allegro.pl/stol-stoly-do-rzepaku ... 22067.html
Sasiad szuka bizona 56 z około 90 roku ile moze taki rocznik stac ????????
Pewnie jak szrota kupi to całe żniwa przestoi
pewnie z 4 dychy będzie trzeba położyc
Ja po żniwach 82 rok będę miał na sprzedaż. Można sobie w żniwa przyjechać obejrzeć, a nawet skosić wszystko u mnie w ramach praktycznego kursu kombajnisty
kombajn 31 akcje u jednego właściciela, najpierw ojciec kosił teraz ja. U mnie koło 15 ha kosi, troche usług do tego, kiedyś więcej teraz nie wiele. Garażowany, jedynie ostatnio heder się nie zmieścił i musiał na dworze od wiosny stać(heder, kombajn ma swój kąt w stodole) Jak ktoś późno żniwa zaczyna to się pospiesze i jeszcze zdąży drugie zaliczyć.

za cztery dychy to mysle ze stan jak z fabryki musiał by byc.arek pisze:pewnie z 4 dychy będzie trzeba położyc
no to się zdziwisz jak zobaczysz co można kupic za 4 dychy http://otomoto.pl/bizon-zo-56-A302292.html tak dla przykladu
mnie juz nic w tym kraju nie zdziwi Arku a to ze ktos woła to nie znaczy ze zaraz tyle dostanie
Re:
Nadal jesteś zainteresowany tym mieszadłem ?wl_master pisze:kupię mieszadło do gnojowicy podrusztowe w dobrym stanie
Powodzenia życzę za taką cenę. u mnie sąsiad sprzedawał stan idealny rok 88 nie robił za dużo około 30h rocznie i sprzedał z dużym trudem za 23 tyś.
ma kto ursusa 1734 jak to sie sprawuje 

Sąsiad ma takie cudo na sprzedania. Jak masz mechanika jakiegoś na etacie to kupuj śmiało części na kilogramy się kupuje. Jak ma skrzynie 4 biegową to przy nie umiejętnej obsłudze można go zepsuć raz dziennie. Z plusów mozna wymienić nie tak duże spalanie jak na tą moc.
a ile ten sąsiad chce?

Ostatnio zmieniony piątek 12 lip 2013, 19:42 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.