FORUM
CENY TRZODY
-
prezes 1980
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
15.04.2013 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1366016684/
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1366016684/
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
arkadiuszz
sprzedaż
Sprzedaje za dwa tygodnie około 300sztuk i szukam dobrej oferty.
Re: sprzedaż
Dzisiaj za wcześnie na takie negocjacje skoro sprzedaż masz za dwa tyg.arkadiuszz pisze:Sprzedaje za dwa tygodnie około 300sztuk i szukam dobrej oferty.
Tucznika w Polsce jest bardzo duzo z importu prosiaka i zero problemu z tucznikiem glupot nie opowiadac że są braki.
Telewizja zrobila swoje gadali o niskim od 40 lat poglowi wiec kazdy z ciągal coraz wiecej prosiat i teraz jest efekt tego
na skupach moze niema tak duzo , ale z gospodarstw są ogromne ilosci , kiedys u tego gospodarza było 200 szt tucznika dzis jest tam 1000 ile razy zwiekszenie ?
Telewizja zrobila swoje gadali o niskim od 40 lat poglowi wiec kazdy z ciągal coraz wiecej prosiat i teraz jest efekt tego
na skupach moze niema tak duzo , ale z gospodarstw są ogromne ilosci , kiedys u tego gospodarza było 200 szt tucznika dzis jest tam 1000 ile razy zwiekszenie ?
-
turbogrocho49
- Muchozolali
teoria wyssana z propagandy0909 pisze:Tucznika w Polsce jest bardzo duzo z importu prosiaka i zero problemu z tucznikiem glupot nie opowiadac że są braki.
pierwsze w styczniu było załamanie importu prosiąt nawet do 40%
dużo ludzi ma problemy z pozapłacaniem faktur za pasze itp
Tak wiec tucznika brakuje import żywych tuczników kwitnie
ceny niema bo cena w niemczech, holandi i dani jest na dziwnym niskim poziomie tam rolnicy też mają problemy większe niż nasze
Jak może być efekt dużej ilości jak stado jest na bardzo niskim poziomie łacznie z importem prosiąt
tak jak mówiłem sytułacja jak na węgrzech swin nie ma ceny niema
a gadnie że niemogą wiecej zapłacić jest tylko mydleniem oczu
bo w ciągu 7 dni zm zarabia na tuczniku 200zł
-
marylakulasinska
Ceny
Tucznik pilnie poszukiwany ,braki na rynku trzody,dzisiaj miałam już 5 tel. z zapytaniem o kupno tucznika,są w stanie przyjechać nawet po 50 szt,oferują cenę od 5,50 - 5,60 zł netto .Tak jak widać są wielkie braki, a nasz kolega 0909 najwidoczniej ściemnia.Kolego nie siej propagandy,bo jeśli nas nie będzie to i Ciebie nie będzie .
To czemu jeszcze zakladu masarniczego nie otworzyłes ?Muchozolali pisze:teoria wyssana z propagandy0909 pisze:Tucznika w Polsce jest bardzo duzo z importu prosiaka i zero problemu z tucznikiem glupot nie opowiadac że są braki.
ceny niema bo cena w niemczech, holandi i dani jest na dziwnym niskim poziomie tam rolnicy też mają problemy większe niż nasze
Jak może być efekt dużej ilości jak stado jest na bardzo niskim poziomie łacznie z importem prosiąt
skoro taki biznes ?
to jest czysto polskie myslenie ktos kogos okrada ktos na kims zarabia
tylko krytykowac kazdy potrafi
CHORE TO JEST WASZE MYSLENIE
Re: Ceny
ZAPRASZAZAM do centrum po swiniemarylakulasinska pisze:Tucznik pilnie poszukiwany ,braki na rynku trzody,dzisiaj miałam już 5 tel. z zapytaniem o kupno tucznika,są w stanie przyjechać nawet po 50 szt,oferują cenę od 5,50 - 5,60 zł netto .Tak jak widać są wielkie braki, a nasz kolega 0909 najwidoczniej ściemnia.Kolego nie siej propagandy,bo jeśli nas nie będzie to i Ciebie nie będzie .
-
andrzej19570
- Muchozolali
na stronie stowarzyszenia masz wyliczenie ile kosztuje tucznik na0909 pisze:To czemu jeszcze zakladu masarniczego nie otworzyłes ?Muchozolali pisze:teoria wyssana z propagandy0909 pisze:Tucznika w Polsce jest bardzo duzo z importu prosiaka i zero problemu z tucznikiem glupot nie opowiadac że są braki.
skoro taki biznes ?
to jest czysto polskie myslenie ktos kogos okrada ktos na kims zarabia
tylko krytykowac kazdy potrafi
CHORE TO JEST WASZE MYSLENIE
sklepowej półce
koszt uboju to 55zł brutto a rozbiór 20brutto plus koszt dostway masz 100zł
i taki jest moje myslenie a nie mydlenie oczu
O i agent poza godzinami pracy coś napisał Jak agencie sprzedawać czy się wstrzymać bo pare razy mówiłeś prawdę bo u reszty to tylko w gorę i telefony się ciągle urywają a cena od paru miesięcy prawie w miejscu Raz delikatne spadki raz 10 gr do góry. Cena ta by mnie satysfakcjonowała jakbym kupil prosiaczka za 200 koncentrat za 2000 i pssenicę za 70. A tak do zostaje rachunek za wodę do zapłacenia nie licząc swojej pracy
- WOJCIECH1236
- WOJCIECH1236
-
turbogrocho49
- WOJCIECH1236
- Muchozolali
|Podsumowanie | Śr. Dopłata |
| | 1 Kg. mtc |
-------------------------------------------------------
|Ilość(szt): 222 | |
|Waga(mtc-stand.) : 19140,0| |
|Śr. waga (mtc) : 86,2 | |
|Śr. waga (mtc) SEUROP : 86,216 | |
|waga żywa : 0,0 | |
|Wydajność poubojowa (%): 0,0 | |
|Średnia mięsność (%): 59,122 | |
|Konfiskaty (kg): 0,00 | |
|Cena podstawowa SEU*: 6,94 | |
|Cena podstawowa SEUROP*: 6,94 | |
|Cena podstawowa ogółem**: 6,94 | |
|Dop. kontrakt SEUROP: 0,00 | 0,000 |
|Dop. za mięsność SEUROP: 0,00 | 0,000 |
|Dop. za wagę SEUROP: 0,00 | 0,000 |
|Dop. za transp. własny: 0,00 | 0,000 |
|Dop. za pełen frach.: 0,00 | 0,000 |
|Dop. za zała| Klasa|Ilośc| Waga | % |%SEUROP|
| | | |ogółu | |
dunek w dn. św. 0,00 | 0,000 |
|Dop. za trans(całk) 0,00 | 0,000 |
|Wartość dopłat : 0,00 | 0,000 |
|Śr. cena SEUROP : 6,94 | |
|Cena ostateczna: 6,94 |
| Klasa|Ilośc| Waga | % |%SEUROP|
| | | |ogółu | |
----------------------------------------
| S | 100 | 8.487,7 |44,35 | 44,35 |
| E | 108 | 9.441,7 |49,33 | 49,33 |
| U | 13 | 1.126,8 | 5,89 | 5,89 |
| R | 1 | 83,8 | 0,44 | 0,44 |
| O | 0 | 0,0 | 0,00 | 0,00 |
| P | 0 | 0,0 | 0,00 | 0,00 |
|SEUROP| 222 |19140,000 |100,01| 100,0 |
| Poz. | 0 | 0,0 | 0,00 |
--------------------------------
|Razem | 222 |19140,000 |100,0 |
cena na żywą za stojacego tucznika wyszła 5,55
wydajność ponad 80%
| | 1 Kg. mtc |
-------------------------------------------------------
|Ilość(szt): 222 | |
|Waga(mtc-stand.) : 19140,0| |
|Śr. waga (mtc) : 86,2 | |
|Śr. waga (mtc) SEUROP : 86,216 | |
|waga żywa : 0,0 | |
|Wydajność poubojowa (%): 0,0 | |
|Średnia mięsność (%): 59,122 | |
|Konfiskaty (kg): 0,00 | |
|Cena podstawowa SEU*: 6,94 | |
|Cena podstawowa SEUROP*: 6,94 | |
|Cena podstawowa ogółem**: 6,94 | |
|Dop. kontrakt SEUROP: 0,00 | 0,000 |
|Dop. za mięsność SEUROP: 0,00 | 0,000 |
|Dop. za wagę SEUROP: 0,00 | 0,000 |
|Dop. za transp. własny: 0,00 | 0,000 |
|Dop. za pełen frach.: 0,00 | 0,000 |
|Dop. za zała| Klasa|Ilośc| Waga | % |%SEUROP|
| | | |ogółu | |
dunek w dn. św. 0,00 | 0,000 |
|Dop. za trans(całk) 0,00 | 0,000 |
|Wartość dopłat : 0,00 | 0,000 |
|Śr. cena SEUROP : 6,94 | |
|Cena ostateczna: 6,94 |
| Klasa|Ilośc| Waga | % |%SEUROP|
| | | |ogółu | |
| S | 100 | 8.487,7 |44,35 | 44,35 |
| E | 108 | 9.441,7 |49,33 | 49,33 |
| U | 13 | 1.126,8 | 5,89 | 5,89 |
| R | 1 | 83,8 | 0,44 | 0,44 |
| O | 0 | 0,0 | 0,00 | 0,00 |
| P | 0 | 0,0 | 0,00 | 0,00 |
|SEUROP| 222 |19140,000 |100,01| 100,0 |
| Poz. | 0 | 0,0 | 0,00 |
--------------------------------
|Razem | 222 |19140,000 |100,0 |
cena na żywą za stojacego tucznika wyszła 5,55
wydajność ponad 80%
Jak w niemczech do góry to nasi muszą na polskim rolniku to odbić więc do dolu. Brutalna gra zakladów mięsnych. Cos zakłady w mojej okolicy mówią o górce świnskiej. Dzonilem do 5 i na ten tydzień nik nie potrzebuje. Może w następnym tygodniu ale cena to nie wiadomo jaka będzie, wyższa napewno nie i tak to gadka.
- Muchozolali
U nas też ceny poopuszczali . Bajka o rekordowo niskim pogłowiu zrobiła swoje . Cały ubiegły rok była nagonka jakoby z powodu spadającego pogłowia tuczniki miałyby tylko drożeć . Jakby pogłowie miało spadać , to by prosiaki nie drożały . Co chcieliśmy to i mamy, i nie narzekajcie że zakłady się zmówiły .
09 głupoty jak zwykle opowiada tuczników nie ma polski tucznik pokrywa 40% zapotrzebowania i stan pogłowia cały czas spada po nowym roku mało kto wstawiał warchlaki według mnie kwestia góra dwóch tygodni i cena do 6 zł zbliży się maj to zawsze okres wzrostu ceny i zwiekszonego popytu narazie zakłady chca zrobic zapas po niskiej cenie i robią swoje zagrywki a dowodem na to jest częstsze pojawianie sie na forum agenta 09
wiesz czemu tak gadasz ze cena do 6 zl zbilizy sie ?brzydal pisze:09 głupoty jak zwykle opowiada tuczników nie ma polski tucznik pokrywa 40% zapotrzebowania i stan pogłowia cały czas spada po nowym roku mało kto wstawiał warchlaki według mnie kwestia góra dwóch tygodni i cena do 6 zł zbliży się maj to zawsze okres wzrostu ceny i zwiekszonego popytu narazie zakłady chca zrobic zapas po niskiej cenie i robią swoje zagrywki a dowodem na to jest częstsze pojawianie sie na forum agenta 09
bo bedziesz miał w tedy na sprzedaz
zycze ci tych 6 zl , ale odpowiem NIE DOCZEKANIE
PRZYPOMNE CI !
Maj to najgorszy miesiąc
Tucznik nie powinien kosztować 6 zł za kg żywca tylko 8 zł , dlaczego ?
bo kg starej krowy kosztuje 6 zł plus vat a to jest starocie !
Hehe stara krowa jako wołowinka w sklepie 40zl kosztuje to może być po 8 nawet.
Przestańcie już pierdolić o wysolim pogłowiu.
Co roku kilkadziesiąt mniejszych i średnich ZM zamyka działalność, Duda, Sokołów, Łagrom i inni biją na niecałe 50% tego co 3 lata do tyłu jedynie Pini bije
4 mln rocznie.
Duda jak tak dalej pójdzie to 0,5mln nie przekroczy.
To gdzie są te świnie??
Nie na Polskim podwórku ale w zachodnich marketach.
A pogłowie w Polsce nadal będzie spadać moim zdaniem do 8 mln.
Przestańcie już pierdolić o wysolim pogłowiu.
Co roku kilkadziesiąt mniejszych i średnich ZM zamyka działalność, Duda, Sokołów, Łagrom i inni biją na niecałe 50% tego co 3 lata do tyłu jedynie Pini bije
4 mln rocznie.
Duda jak tak dalej pójdzie to 0,5mln nie przekroczy.
To gdzie są te świnie??
Nie na Polskim podwórku ale w zachodnich marketach.
A pogłowie w Polsce nadal będzie spadać moim zdaniem do 8 mln.
Półtusze i elementy płyną do nas szerokim strumieniem, tuczniki też jadą z Niemiec więc na co komu polski tucznik. Wczoraj pośrednik mi się przyznał w luźnej rozmowie że wozi tucznika z Niemiec, więc mu mówię: zapłać mi tyle co Niemcowi a na transporcie zaoszczędzisz. Tylko mnie wyśmiał- ja go za to wyśmiałem minute później gdy wciskał mi warchlaka za 300 zł
- Muchozolali
i co niemcy maja takiego wspaniałegozeus-1 pisze:Półtusze i elementy płyną do nas szerokim strumieniem, tuczniki też jadą z Niemiec więc na co komu polski tucznik. Wczoraj pośrednik mi się przyznał w luźnej rozmowie że wozi tucznika z Niemiec, więc mu mówię: zapłać mi tyle co Niemcowi a na transporcie zaoszczędzisz. Tylko mnie wyśmiał- ja go za to wyśmiałem minute później gdy wciskał mi warchlaka za 300 zł
szkoda do was pisania płacą wam bardzo wysokie ceny i jak wam wierzyc ?
dlamnie to głupoty
skoro wam podaje nr telefonow to musi byc u mnie prawda !
a jak ktos ma watpiliwosci to zapraszam na skupy i popatrzeć jak to wyglada a dobrze bylo by zeby kamere wziasc ze sobą .Dlamnie te wasze ceny to niezrozumiałe jest uwazam ze nie ktorzy chwalą sie
U mnie jest taki chodowca co mial 200 szt dzis ma 2000 i syna gania do roboty i wszystko bylo by ok ,ale z tej glupoty nie zauważył że syna ma chorego na nowotwór przykra sprawa taki zapedzony pracą i nowym sprzetem
zapomniał że rodzina istnieje
cena umnie 4.80 plus vat centrum polski
Dania cena bez zmian
dlamnie to głupoty
a jak ktos ma watpiliwosci to zapraszam na skupy i popatrzeć jak to wyglada a dobrze bylo by zeby kamere wziasc ze sobą .Dlamnie te wasze ceny to niezrozumiałe jest uwazam ze nie ktorzy chwalą sie
U mnie jest taki chodowca co mial 200 szt dzis ma 2000 i syna gania do roboty i wszystko bylo by ok ,ale z tej glupoty nie zauważył że syna ma chorego na nowotwór przykra sprawa taki zapedzony pracą i nowym sprzetem
Dania cena bez zmian
Witam!
Z powodów technicznych spowodowanych potrzebą aktualizacji oprogramowania
na FORUM TCh będzie przerwa trwająca
od piątku 19 kwietnia godz. 20:00 do poniedziałku 22 kwietnia godz. 12:00.
Za utrudnienia przepraszamy Szanownych Internautów i mamy nadzieję, że FORUM TCh działające wg nowego oprogramowania będzie jeszcze lepiej służyło wymianie wszelkich informacji.
Z powodów technicznych spowodowanych potrzebą aktualizacji oprogramowania
na FORUM TCh będzie przerwa trwająca
od piątku 19 kwietnia godz. 20:00 do poniedziałku 22 kwietnia godz. 12:00.
Za utrudnienia przepraszamy Szanownych Internautów i mamy nadzieję, że FORUM TCh działające wg nowego oprogramowania będzie jeszcze lepiej służyło wymianie wszelkich informacji.
- Muchozolali
to nosisz miano lokalnego krwiopijcy0909 pisze:szkoda do was pisania płacą wam bardzo wysokie ceny i jak wam wierzyc ?
dlamnie to głupoty
Dania cena bez zmian