CENY TRZODY

krzywy

Post autor: krzywy »

Baraki, zahandlowałeś z tym gościem z Nasielska?
baraki

Post autor: baraki »

Niestety cena mu nie odpowiadała.
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

0909 pisze:szkoda do was pisania płacą wam bardzo wysokie ceny i jak wam wierzyc ?
dlamnie to głupoty
skoro wam podaje nr telefonow to musi byc u mnie prawda !
a jak ktos ma watpiliwosci to zapraszam na skupy i popatrzeć jak to wyglada a dobrze bylo by zeby kamere wziasc ze sobą .Dlamnie te wasze ceny to niezrozumiałe jest uwazam ze nie ktorzy chwalą sie
U mnie jest taki chodowca co mial 200 szt dzis ma 2000 i syna gania do roboty i wszystko bylo by ok ,ale z tej glupoty nie zauważył że syna ma chorego na nowotwór przykra sprawa taki zapedzony pracą i nowym sprzetem
zapomniał że rodzina istnieje
cena umnie 4.80 plus vat centrum polski

Wielki z ciebie znawca branży w podajesz na forum ceny ze skupu .. Odpowiedz sobie na pytanie kogo z tego forum interesuje cena na skupie ?? Jakby każdy po tej cenie sprzedał co podajesz to po 2 rzutach by popłynął.. Na skup się wożą max z 10 sztukami , a Ci co wożą więcej na ten skup to zwykłe lewackie pipki , podniecają się że im pośrednik za 15 sztuk poprawi cenę o 10 gr.. A strączki śpiewa 4 % .Na skupach 4 % to chyba standard ???

Sprzedane tydzień temu po 5.50 -1 % . Dobrosławów.

Dania cena bez zmian
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Post autor: WOJCIECH1236 »

Muchozolali pisze:
0909 pisze:szkoda do was pisania płacą wam bardzo wysokie ceny i jak wam wierzyc ?
dlamnie to głupoty
skoro wam podaje nr telefonow to musi byc u mnie prawda !
a jak ktos ma watpiliwosci to zapraszam na skupy i popatrzeć jak to wyglada a dobrze bylo by zeby kamere wziasc ze sobą .Dlamnie te wasze ceny to niezrozumiałe jest uwazam ze nie ktorzy chwalą sie
U mnie jest taki chodowca co mial 200 szt dzis ma 2000 i syna gania do roboty i wszystko bylo by ok ,ale z tej glupoty nie zauważył że syna ma chorego na nowotwór przykra sprawa taki zapedzony pracą i nowym sprzetem
zapomniał że rodzina istnieje
cena umnie 4.80 plus vat centrum polski

Dania cena bez zmian
to nosisz miano lokalnego krwiopijcy
też bym to tak nazwał... :roll: wychoduj i sprzedaj swinie za 4,8 to sie przestaniesz usmiechac...
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

1. stan pogłowia jest badany nogami , nawet w cyklu zamkniętym to jest nie do policzenia , a w otwartym dla przykładu podczas badania jest 0 a jutro 1 000
2.ludzie się boją nawet przyznawać , że mają świnie :lol: bo myśla że znowu jakaś kontrol :wink:
3.powiedzcie mi co się dzieje z tymi świniami z targów i z tymi z obrotu między sąsiedzkimi ? kupowanymi po 3 sztuki
4. warchlak jest drogi . trochę tych loch niby ubyło , ale niektórym nawet przybyło , a to oznacza że rośnie w Polsce albo poza jej granicami
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

stan czy mi sie wydaje czy żyjesz jeszcze w swiecie iluzji
swinie nie muszą byc liczone
- wiadomo ile jest sprowadzanych prosiat bo wie o tym piw i arimr
- wiadomo ile jest prosiąt w handlu świadectwa na chA i zgłoszenia
do arimr
wiadmo jak jest produkcja bo każda ubonia musi zgłosci do arimr ile kupiła od rolnika z jakim oznakowaniem
- i ty masz zgło do arimr co kupiłeś i sprzedałes
0909

Post autor: 0909 »

Tucznikow jest bardzo duzo jak ktos nie wierzy to zapraszam pokaze budynki gdzie sa tuczniki kiedys mial 150 tucznika i na wsi bylo ze 150 teraz na wsi niema juz tucznikow a on ma 3000
unas tuczarni od 3000 do 4000 jest bardzo duzo
i dlatego tucznik jest tani
jak ktos chce zobaczyc to pokaze nowy obiekt modernizowany na 3000 i dleczego modernizuje ?
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

0909 pisze:Tucznikow jest bardzo duzo jak ktos nie wierzy to zapraszam pokaze budynki gdzie sa tuczniki kiedys mial 150 tucznika i na wsi bylo ze 150 teraz na wsi niema juz tucznikow a on ma 3000
jak ktos chce zobaczyc to pokaze nowy obiekt modernizowany na 3000 i dleczego modernizuje ?
dziwny koles.... :lol: to ze jakas tuczarnie modernizują na jakies smieszne 3000 to nic nie znaczy. Jak by rzeczywiscie bylo tyle swin to by chyba pogłowie nie spadało tylko rosło... moze do ciebie to za trudne do zrozumienia. A tak jeszcze do przykładu to ja moge ci pokazac DZIESIĄTKI gospodarstw w ktorych było po kikadzisiat lub kilkaset swin a teraz stoją puściutkie lub sa wykorzystane inaczej
0909

WOJCIECH1236 pisze:
0909 pisze:Tucznikow jest bardzo duzo jak ktos nie wierzy to zapraszam pokaze budynki gdzie sa tuczniki kiedys mial 150 tucznika i na wsi bylo ze 150 teraz na wsi niema juz tucznikow a on ma 3000
dziwny koles.... :lol: to ze jakas tuczarnie modernizują na jakies smieszne 3000 to nic nie znaczy. Jak by rzeczywiscie bylo tyle swin to by chyba pogłowie nie spadało tylko rosło... moze do ciebie to za trudne do zrozumienia. A tak jeszcze do przykładu to ja moge ci pokazac DZIESIĄTKI gospodarstw w ktorych było po kikadzisiat lub kilkaset swin a teraz stoją puściutkie lub sa wykorzystane inaczej
Wierz człowieku propagadzie tv że poglowie takie małe
i czekaj na wysoką cene !
JAK by bylo malo tucznika to ludzie stali by pod sklepami za miesem
szkoda dla was słów żyjcie tym swoim głupim mysleniem
i udzcie sie ze cena bedzie wysoka
do was nic nie dociera !
przypomne wam za rok !
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Propagande to ty sam robisz po pierwsze. Jak by mówili ze pogłowie jest wysokie lub cos co ci pasuje to bys pisał ze to prawda a nie propaganda...tego jestem pewien bo myslisz ze tym cos zmienisz bolku :shock: a po trzecie to jak by to jeszcze do ciebie nie dotarlo to juz nie te czasy ze ludzie beda stali pod sklepami i prosili sie o mieso bo w polsce jest mało tucznika... kazdy twoj argument jest wyssany z palca ale juz nie chce mi sie z toba przegadywac bo jestes zbyt tępą pałą
0909

WOJCIECH1236 pisze:Propagande to ty sam robisz po pierwsze. Jak by mówili ze pogłowie jest wysokie lub cos co ci pasuje to bys pisał ze to prawda a nie propaganda...tego jestem pewien bo myslisz ze tym cos zmienisz bolku :shock: a po trzecie to jak by to jeszcze do ciebie nie dotarlo to juz nie te czasy ze ludzie beda stali pod sklepami i prosili sie o mieso bo w polsce jest mało tucznika... kazdy twoj argument jest wyssany z palca ale juz nie chce mi sie z toba przegadywac bo jestes zbyt tępą pałą
a ty jestes wielkim glupcem i głupcu licz na cene !
brzydal

Post autor: brzydal »

09 co ty próbujesz wciskać rozejrzyj sie ile ludzi przestao chodowac swinie w moim powiecie sa juz całe gminy ze tucznika nie zobaczysz nie mówiac o maciorach
stan1069@o2.pl

Muchozolali pisze:stan czy mi sie wydaje czy żyjesz jeszcze w swiecie iluzji
do arimr
wiadmo jak jest produkcja bo każda ubonia musi zgłosci do arimr ile kupiła od rolnika z jakim oznakowaniem
Pogłowie o ile mi wiadomo robi GUS

w świecie iluzji to żyjesz Ty przyjacielu
jaqbn

Post autor: jaqbn »

0909 pisze:
WOJCIECH1236 pisze:
do was nic nie dociera !
przypomne wam za rok !
Jak Ty to widzisz 0909 ? Sadzisz ,ze mamy zrezygnowac całkowicie z hodowli bo juz nigdy nie bedzie sie opłacało ? Powiedz w jakim kierunku mamy podązac według Ciebie ?
asz52

Post autor: asz52 »

Niemy cena bez zmian 1,70 eu
zorro

Post autor: zorro »

09 człowieku jeśli nim jestes rozejrzy sie a zobaczysz ze świnia w polsce to gatunek wymarły przy tej cenie zboża za kilka lat zostanie 3 mln świń i nie ma na to mocnych skoro byle jakie plewy można sprzedać po 80 zł i sie śmiać z tych co za 30zł sie w to bawią więc nie pajacuj bo i tak wcześniej czy póżniej bankruta strzelisz wie daruj sobie wszelkie teksty że tucznika jest sporo bo w moim powiecie jezdzi autko i po pare szt kupuje byle coś kupić.
rafall

Post autor: rafall »

stan1069@o2.pl pisze:
do arimr

Stan pogłowia podaje GUS ale informacje te posiada od ARiNR
Awatar użytkownika
Muchozolali

na podstawie danych z arimr i własnego wywiadu
sim601

Post autor: sim601 »

0909 pisze:
WOJCIECH1236 pisze:
do was nic nie dociera !
przypomne wam za rok !

To w drugą stronę jak tuczników było tak dużo że cena leciała w dół bardzo mocno a zakłady mówiły że tucznik nie idzie i nikt go nie chce, ale każdemu się sprzedac udało i towar znalazł odbiorcę. A wszyscy wiedzą że jak coś nie idzie i9 nikt tego nie chce to trzeba będzie to wyrzucić, tak było z kapustą nie tak dawno i z cebulą a tuczników biegających po lesie jakoś nie udało mi się zauważyć. Weź mi to wytłumacz
stan1069@o2.pl

rafall pisze:
stan1069@o2.pl pisze:
do arimr

Stan pogłowia podaje GUS ale informacje te posiada od ARiNR
Jak by GUS wzorował się na ARIMR to by pogłowie było 60 milionów :lol:

według mojej wiedzy GUS czerpie informacje od rolników [ do np. dzwonią ] i po tych pytaniach sądzę że oni z tego nic nie wiedzą :roll:
SA

Post autor: SA »

stan1069@o2.pl pisze:
rafall pisze:
stan1069@o2.pl pisze:Pogłowie o ile mi wiadomo robi GUS

Stan pogłowia podaje GUS ale informacje te posiada od ARiNR[/
quote]Jak by GUS wzorował się na ARIMR to by pogłowie było 60
milionów :lol:
Z tego co ja wiem to ARIMR to niema prawdziwych danych co do sztuk świń bo nikt z hodowców nie zgłasza dokładnie tyle co ma tylko tak żeby pasowało i kłopotu nie było ludzie już się nauczyli jak zgłaszać sztuki urodzone itd. Stan pogłowia z ARIMR to żadne miarodajne źródło.

według mojej wiedzy GUS czerpie informacje od rolników [ do np. dzwonią ] i po tych pytaniach sądzę że oni z tego nic nie wiedzą :roll:
PO-pulista

Post autor: PO-pulista »

Nie można wierzyć danym GUS o pogłowiu, gdyż ta instytucja jest niewiarygodna. Dane ARiMR też są pisane palcem po wodzie. Co do obecnego pogłowia to na pewno nie jest ono takie niski jak podaje rządowa propaganda i nie jest ono rekordowo wysokie. Jeżeli na moim punkcie sprzedaży pasz tira protamino forte potrafią rozprowadzić w jeden dzień to może o czym świadczyć albo i też nie, jest dużo tuczników albo inne punkty słabo prosperują lub sano wykończyło konkurencję wysokimi cenami, bo podobno jak ktoś tu pisał koncentraty mają słabe w stosunku do ceny. Tylko które są mocne i tanie. Gdyby pogłowie było na poziomie powyżej 18 mil to świnki byłyby po 3zł a kolejki do skupów takie jak u Maruchy w żniwa ze zbożem. Pogłowie jest obecnie dobre tz. nie za wysokie nie za niskie.
1963

Post autor: 1963 »

populisto wydaje mi sie ze jestes najblizej prawdy. to do poniedzialku mili panstwo
Siwy

Post autor: Siwy »

Panowie jak tam ceny na poniedziałek ?? 5,60 się utrzymuje ?
krzywy

Post autor: krzywy »

WBC 6,8-6,9.
Awatar użytkownika
Muchozolali

pogłowie jest 40% tego co było w 2004r
kaczy

Re: CENY TRZODY

Post autor: kaczy »

Wiem, że powinienem zapytać w innym dziale, ale potrzebuję szybkiej odpowiedzi, a tu najwięcej ludzi zagląda.
Jak sprawdzić co to za towar DK 096002 ?
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Już po aktualizacji??
mediastore

Post autor: mediastore »

Do Kaczy status nie dostępny nie znany ,nie dostępny
salmonnella w kale wykryta w marcu tego roku jak dobrze tłumaczę
Health information for CHR farm no. 096002
Farm address:

Ørrildvej 20

8990 Fårup

Health Status Information
Health Status: Ukendt
Conditional Health Status: No
Supplementary status:
Supplementary Health Information
Salmonella-index: None
Date:
Salmonella Level:
11-01-13
1
Fecal samples results: Salmonella Typhimurium isolated. Answer on 07.03.13
Fecal samples collected. No salmonella isolated. Answer on 28.07.10
Date:
Salmonella Status:
23-07-10
C
Danish approval
Danish approval: Yes
Approval visit: 16.03.11
gevara3

Post autor: gevara3 »

sokołów 20 gr , a Duda 30 gr w dół jedni idrudzy twirdzą że nie ma zbytu.
ACONAR
Site Admin

Post autor: ACONAR »

lukas1982 pisze:Już po aktualizacji??
Tak, dzięki wykonanym na początku tygodnia pracom (informatyk Pan Tomasz zrobił to bez wyłączania FORUM TCh) w nocy z piątku na sobotę udało się przeprowadzić ostateczną aktualizację do najnowszej wersji phpBB.
Dziękuję Panie Tomaszu za bardzo sprawne przeprowadzenie aktualizacji.

Mamy nadzieję, że FORUM będzie teraz naprawdę nowoczesne!
I niech wiernie służy wszystkim producentom trzody chlewnej w Polsce i za granicami naszego kraju.
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

Niech żyje informatyk Tomasz! HURA! HURA! HURA!
PO-pulista

Zamiast pisać cokolwiek wklejajmy na wszystkich możliwych forach internetowych poniższy tekst: Szanowni Politycy Przedstawcie nam plan spłaty polskiego zadłużenia. Kiedy i czym planujecie spłacić WASZ dług. Na nasze dzieci i wnuki (których rodzi się coraz mniej) nałożyliście kontrybucję na całe ich życie. Urodzą się i umrą - niewolnikami. Co naszego chcecie sprzedać, aby dochód wystarczył na te długi? Przemysł stoczniowy - sprywatyzowany - nie produkuje. Przemysł samochodowy -sprywatyzowany - nie przynosi zysku. Przemysł wydobywczy - ledwie zipie -sprowadzacie energię i surowce. Hodowla bydła i trzody - spada. Co NASZEGO chcecie sprzedać, aby spłacić WASZE długi? Chcecie sprzedać Śląsk?... Pomorze? - na pewno wystarczy? Jesteś Polakiem - nie dyskutuj o małej Madzi. Wklejaj to przynajmniej 10x dziennie na wszystkich forach, jakie są ci dostępne. Wkleić ten tekst 10x dziennie - może każdy. Więc nie pytajcie - ”co mogę zrobić dla Polski?” Właśnie to!! Zadziała szybciej!!
Awatar użytkownika
Muchozolali

no przecież w marketach bedzie promocja na majówkę
a kto za to zapłaci no rolnik
musimy sie z biednymi Polakami podzielić
no niemożemy być zachłani bo sa dopłaty
baraki

gevara3 pisze:sokołów 20 gr , a Duda 30 gr w dół jedni idrudzy twirdzą że nie ma zbytu.
Nima zbytu to 20gr taniej na kilogramie i rachu ciachu mamy zbyt!
SA

baraki pisze:
gevara3 pisze:sokołów 20 gr , a Duda 30 gr w dół jedni idrudzy twirdzą że nie ma zbytu.
Nima zbytu to 20gr taniej na kilogramie i rachu ciachu mamy zbyt!
Chyba nie zbyt tylko powód do obniżki ceny zakupu żywca a zbyt to całkiem inna sprawa
stan1069@o2.pl

Gdzie ten Marucha się zawieruszył ??????????? bo po tych wojenkach z 0909 w których poniósł porażkę pewnie biedaczysku popełnił sepuku :mrgreen: :mrgreen: albo mu tak idzie do góry non stop że mu widoczność przysłania i na klawiaturze nic nie widzi :roll:
PO-pulista

Pewnie już działa rządowy program odbudowy stada i stąd ta obniżka. Jedna banda nowoczesnych Janosików zabrać biednemu i oddać bogatemu z nawiązką.
PO-pulista

stan1069@o2.pl pisze:Gdzie ten Marucha się zawieruszył ??????????? bo po tych wojenkach z 0909 w których poniósł porażkę pewnie biedaczysku popełnił sepuku :mrgreen: :mrgreen: albo mu tak idzie do góry non stop że mu widoczność przysłania i na klawiaturze nic nie widzi :roll:
Lał tyle wody na forum aż Bug wylał i biedak musiał się z Parczewa ewakuować.
SA

PO-pulista pisze:
stan1069@o2.pl pisze:Gdzie ten Marucha się zawieruszył ??????????? bo po tych wojenkach z 0909 w których poniósł porażkę pewnie biedaczysku popełnił sepuku :mrgreen: :mrgreen: albo mu tak idzie do góry non stop że mu widoczność przysłania i na klawiaturze nic nie widzi :roll:
Lał tyle wody na forum aż Bug wylał i biedak musiał się z Parczewa ewakuować.
Ale Bug przez Parczew nie płynie i tu problem
stan1069@o2.pl

Następny roczek zapowiada się z wysokimi cenami ziarenek :mrgreen: więc tym co swojego nie mają , mogą następną dziurke w pasie przewiertać :mrgreen: albo szelki kupić , bo na czym te spodnie uwiszą ?????????? :wink:
gaceksz13
Kontakt:

Post autor: gaceksz13 »

stan1069@o2.pl pisze:Następny roczek zapowiada się z wysokimi cenami ziarenek :mrgreen: więc tym co swojego nie mają , mogą następną dziurke w pasie przewiertać :mrgreen: albo szelki kupić , bo na czym te spodnie uwiszą ?????????? :wink:
Panie Stan prosze wytłumaczyć co to za różnica czy będzie się tuczyć ze zboża swojego czy z zakupu? Bo chyba z ogólnego rozrachunku wyjdzie na to samo. Swoje zborze też można sprzedać.
Uważam że bez różnicy czy tuczysz własnym czy z zakupu zbożem tucz morze być tylko OPŁACALNY bać NIE OPŁACALNY (swoje zboża również można sprzedać dokładnie w tej samej cenie w której można kupić :) ) Masz inne zdanie ....... wytłumacz.
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

Czy tucz jest oplacalny dowiesz sie po sprzedazy Warunkiem zysku jest miedzy innymi cena sprzedazy,ktorej nie znasz w trakcie tuczu.Stan mysli prawdopodobnie ze jesli jest kiepska cena to na swoim zbozu nie bedzie problemow finansowych.Wydaje mi sie ze cena nie wzrosnie ZM wola kupic drozej u Niemca a odbic to sobie na nas, innej mozliwosci nie ma i nie bedzie .Jedynym ratunkiem jest wzrost cen u sasiadow,w co raczej watpie
PO-pulista

gaceksz13 pisze:
stan1069@o2.pl pisze:Następny roczek zapowiada się z wysokimi cenami ziarenek :mrgreen: więc tym co swojego nie mają , mogą następną dziurke w pasie przewiertać :mrgreen: albo szelki kupić , bo na czym te spodnie uwiszą ?????????? :wink:
Panie Stan prosze wytłumaczyć co to za różnica czy będzie się tuczyć ze zboża swojego czy z zakupu? Bo chyba z ogólnego rozrachunku wyjdzie na to samo. Swoje zborze też można sprzedać.
Uważam że bez różnicy czy tuczysz własnym czy z zakupu zbożem tucz morze być tylko OPŁACALNY bać NIE OPŁACALNY (swoje zboża również można sprzedać dokładnie w tej samej cenie w której można kupić :) ) Masz inne zdanie ....... wytłumacz.
Z tym kupnem zboża w cenie sprzedaży to nie jest do końca tak jak myślisz. Prawie zawsze na takich transakcjach wychodzi się do tyłu.
baraki

Stan sie tego nigdy nie dowie bo nawet niema bladego pojęcia ile zboża i koncentratu mu świnie zjadły, nie pamięta też ile za śwnie mu zapłacili. Jedyne co wie na temat rachunków to ile doplat mu wpływa.
baraki

Populisto to zależy czy ktos ma smykałke do interesów, niektórzy wychodza do tyłu a inni na takim obrocie niezłe pieniądze robią.
ACONAR
Site Admin

Post autor: ACONAR »

Witam!
Włączona została opcja dodawania do postów plików (tabele, zdjęcia, obrazki, wykresy itd.).
Wielkość dodanego pliku nie może być większa niż 125 kb.
Dołączam zdjęcie mojej sympatii na tulipanowym polu w Holandii...
Załączniki
DSC07502.jpg
DSC07502.jpg (108.86 KiB) Przejrzano 11709 razy
0909

Panie Andrzeju ładna plantacja , ale Sympatia ładniejsza
stan1069@o2.pl

baraki pisze:Stan sie tego nigdy nie dowie bo nawet niema bladego pojęcia ile zboża i koncentratu mu świnie zjadły, nie pamięta też ile za śwnie mu zapłacili. Jedyne co wie na temat rachunków to ile doplat mu wpływa.
Mnie interesi co mi w kieszeni zostaje :lol: :lol:

a Ty dalej rób tabelki i obliczenia na papierze , bo papier wsio przyjmie :mrgreen:
stan1069@o2.pl

gaceksz13 pisze:
Pomiędzy kupnem a sprzedażą różnicy jest 100 zł.

a jak wychodzą ci co zboże kupują to ich zapytaj , albo trochę pomyśl , bo to nie boli :lol:

tych co mają cykl zamknięty jeszcze zrozumie , tym bardziej jak mają loszki po 1 200 za sztukę

ale tych z otwartego co kupują warchlaka i zboże to nie rozumie , oni chyba mają oczy zamknięte :P
ODPOWIEDZ