FORUM
uprawa rzepaku
-
Ceny
Też mam do sprzedania ok 30 t.rzepaku ale jeszcze chce się wstrzymać ze sprzedażą teraz cena 1900-2000tys./t.minus potrąceniaarek pisze:mam trochę na magazynie to pytam może lepiej opylić rzepak niż kabany
-
Dzisiaj to lepiej jakbyś na Gorzkie Żale poszedł a nie ze siarczanem sie pi...
a do siania saletry trzeba jeszcze dożyć czego Ci życze
słyszałeś przypowieść jak rolnik poszedł w pole i zobaczył że będzie wysoki plon i postanowił rozwalić spichlerze i pobudować większe
poczytaj bo pewnie nie słyszałeś bo w polu tego nie słychać
a do siania saletry trzeba jeszcze dożyć czego Ci życze
słyszałeś przypowieść jak rolnik poszedł w pole i zobaczył że będzie wysoki plon i postanowił rozwalić spichlerze i pobudować większe
poczytaj bo pewnie nie słyszałeś bo w polu tego nie słychać
-
-
-
Pierwszy nalot słodyszka był w zeszłą sobotę, drugi we wtorek a wczoraj i dziś trzeci. Tyle że rośliny już kwitną ( w jednym kwiatku ok 5 słodyszków). Pryskać jeszcze??
We wtorek był dany Proteus, dziś najwyżej cyperkilem przejadę tylko nie wiem czy warto na kwiciu, choć z drugiej strony tego pieroństwa jest ogrom
We wtorek był dany Proteus, dziś najwyżej cyperkilem przejadę tylko nie wiem czy warto na kwiciu, choć z drugiej strony tego pieroństwa jest ogrom
No powiem że mam jako jedyny w okolicy. Spółdzielnia ma dwie wioski dalej ale słaby, tak jakby teraz zasychał.
U mnie jest 30-50 odgałęzień na m2. Ja przewiduje 2 tony, chyba że go robale zeźrą, koleś z TUW od szacowania strat oscyluje wokół 2,5 tony.
Ale u nas 30 stopni teraz to nawet nie mam możliwości dziś wieczorem popryskać,
U mnie jest 30-50 odgałęzień na m2. Ja przewiduje 2 tony, chyba że go robale zeźrą, koleś z TUW od szacowania strat oscyluje wokół 2,5 tony.
Ale u nas 30 stopni teraz to nawet nie mam możliwości dziś wieczorem popryskać,