FORUM
CENY TRZODY
Faktycznie Po-Pulisto, minął się z prawdą. 3.70 to przeciez jest drogo. No tak, przepraszam, że wprowadzam zamęt. Jeszcze tak źle nie jest, 3,70 to jakby nie było kupa kasy i na wiśniaka starczy. Tak więc jeszcze raz przepraszam, że napisałem, że swinie są tanie, bo przecież wszyscy wiemy, że są drogie i żyje się nam lepiej. Wszystkim.
Kolego Tragon: na zachodzie rolnicy jadą oflagowanymi ciagnikami na miasta, wylewają mleko na ulice itp. Nasi się boją jechać ciagnikami, bo miastowi zobaczą, jakie to mają sprzęty, które im unia dała, jeszcze kto szybe wybije, albo co i 1000 zł bedzie kosztować. A na paliwo szkoda. A zdjęcie Policja zrobi i jeszcze gdzie zabiora dopłaty. A czasu nima. A zimno jest...
Kolego Tragon: na zachodzie rolnicy jadą oflagowanymi ciagnikami na miasta, wylewają mleko na ulice itp. Nasi się boją jechać ciagnikami, bo miastowi zobaczą, jakie to mają sprzęty, które im unia dała, jeszcze kto szybe wybije, albo co i 1000 zł bedzie kosztować. A na paliwo szkoda. A zdjęcie Policja zrobi i jeszcze gdzie zabiora dopłaty. A czasu nima. A zimno jest...
Prowadzę cykl otwarty co miesiąc kupuje 150-200 prosiaków .W 2010 roku trudno było popryskać zboża padało padało i padało , a prosiaki gdzie nie zadzwonił 11 zł za kilo albo i 12 i odległe terminy zakupu . Dla mnie młodego rolnika było to nieporozumienie ,po 11 zł za prosie to tyle co w inne lata gotowego tucznika .Przez okres całego lata kupiłem parę sztuk aby nie zapomnieć jak wygląda świnia . Zboża z roku ubiegłego oraz stare zapasy leżą w magazynach . Teraz przy tych cenach prosiaka można ryzykować i iść na całość
niestety kolejna obniżka, ciekawe jak długo jeszcze tak będzie.
http://www.zmsalus.com.pl/ccc/include/podglad.php
http://www.zmsalus.com.pl/ccc/include/podglad.php
Nie interesuje ich? Wystarczy przeczytać komentarze pod jakimkolwiek artykułem na Onecie lub Interii o wsi, KRUS, dotacjach z UE i zobaczyć jak miastowi opluwają nas i naszą pracę, jak przepełnieni są jadem i zawiścią, jak uważają nas za niedouczony i niedomyty motłoch wyciągający rękę po nie swoje. Więc nie mów mi kolego, że ich to nie interesuje. Jestem pewien, że przy rolniczym proteście powstałby kontrprotest miastowych, domagających się zlikwidowania KRUS, opodatkowania rolników podatkiem dochodowym itp....
-
PO-pulista
sytuację można było przewidziec pół roku do przodu,to że zboża będzie mało to że vat się zmieni i nasze koszty pójdą do góry ,jedynie ta cena spadająca po nowym roku to dziwne .Z drugiej strony nie pasuje -zmień zawód,przecierz nikt cię przy tym gnoju nie trzyma na siłe!.A tym co są na kredycie głęboko współczuje za nieprzemyślaną decyzje.Jak gospodarz sprzedawał na targu prosiaka z trzech miotów i brał 10 tyś w gotówce to był zadowolony a kase rozpieprzył ,i myślał że tak będzie wiecznie!.
A teraz co?
POLAK MĄDRY PO.....!
A teraz co?
POLAK MĄDRY PO.....!
- WOJCIECH1236
Nie sugeruję się, tylko czytam. Nie wiem, czy piszą je trole, ale po wypowiedziach niektórych osób stwierdzam, że mam do czynienia z osobami o rozległej wiedzy, często prowadzącymi własny biznes, z różnym skutkiem, więc nie uważam, że to są jacyś pryszczaci gimnazjaliści, którzy wypowiadać się mogą co najwyżej o nowym singlu Lady GaGi albo Biebera...
oni nie zeszli, bo mieli takie widzimisię, ale dlatego że z Dolnej Saksoni gdzie wykryli te Dioxyny bauery się wyłamały ceną i tym samym drastycznie obniżyli ceny.
Cały market poszedł za nimi i mamy cyrk.
Niestety nasze polske zoo ciągnie tego również i konsekwencje.
Bauery też nie są zadowolone i współczują kolegom z wschodu.
Cały market poszedł za nimi i mamy cyrk.
Niestety nasze polske zoo ciągnie tego również i konsekwencje.
Bauery też nie są zadowolone i współczują kolegom z wschodu.
-
cichykrotoski
3 Stycznia byłem z ogonami w masarni podczas rozliczania szef dostał ofertę tanich półtusz , właśnie od Niemeszków . Odmówił stwierdzeniem TANIE MIĘSO PSY JEDZĄ . Jeszce nie było nic słychać o DJOKSYNACH ,a oferty już były . i niech w telewizji nie mydlą ludziom oczu że do Polski wjechało tylko parę ton .ile wjechało nigdy nie wyjdzie na jaw .Za utylizacje tej trucizny Niemcy powinni zapłacić ,atak po cichu ,z czyjąś pomocą dostaną pieniądze
- Muchozolali