FORUM
CENY TRZODY
-
turbogrocho49
Dokladnie na zachodzie nie zaobserwujemy takiego spadku poglowia swinek jak w naszym kraju ale jest to wynikiem zadluzenia tamtejszych "farmerow" ktorzy maja tak wielkie dlugi ze nie maja mozliwosci zaprzestania produkcji choc by nie wiem co sie dzialo. Chyba ze ich wlasciciele im na to pozwola a jak wiadomo banki wola miec zapracowanego parobka wiec na to sie nie zanosi predzej nakażą mu zwiekszyc produkcje zeby mogl wedlog ich gadki szybciej splacac zadluzenie bo jesli tego nie zrobi to wierzytelnosc bdzie zagrozona i w takim wypadku natychmiast wymagalna co przedklada si na licytacje
Wiec oni nie moga zaprzestac produkcji i poglowie za wiele sie tam nie zmniejszy, a u nas mamy jeszcze spora rzesze wolnych ludzi ktorzy moga samodzielnie o sobie decydowac i zaprzestac produkcji
Wiec oni nie moga zaprzestac produkcji i poglowie za wiele sie tam nie zmniejszy, a u nas mamy jeszcze spora rzesze wolnych ludzi ktorzy moga samodzielnie o sobie decydowac i zaprzestac produkcji
-
stan1069@o2.pl
cena trzody
Ali masz u mnie flache pozwol ze dodam jeszcze jedno zdanie.W Polsce ci co by mogli przestac hodowac maja sie dobrze oni nie przestana hodowac bo chca pokazac tym inwestorom co sie wczesniej z nich smiali kto wytrzyma dluzej i to ze nie liczy sie ilosc mysle o tych co sa malymi hodowcami i w banku maja konto poto zeby wat dostac a nie stracic wolnosc.
- Muchozolali
Re: cena trzody
ale wy bronicie swojej gupiznystan1069@o2.pl pisze:Ali masz u mnie flache pozwol ze dodam jeszcze jedno zdanie.W Polsce ci co by mogli przestac hodowac maja sie dobrze oni nie przestana hodowac bo chca pokazac tym inwestorom co sie wczesniej z nich smiali kto wytrzyma dluzej i to ze nie liczy sie ilosc mysle o tych co sa malymi hodowcami i w banku maja konto poto zeby wat dostac a nie stracic wolnosc.
jak by sie holendrom nie opłacało produkowac prosiak to myslisz ze by to robili guwno prawda to naród oszczedny tam sie pracuje a nie jak unas bidoli
i na tyle.
Glupi to Panie muchozol jest ktos kto nie nauczyl sie od poczatku swego ksztalcenia przez jakie u pisze sie gówno hahaha zal mi ciebie w glowie nic zero perspektywy Wypowiedzi jak u 5 latka albo jeszcze plytsze zero merytorycznej wypowiedzi Jednym slowem - DNOMuchozolali pisze:ale wy bronicie swojej gupiznystan1069@o2.pl pisze:Ali masz u mnie flache pozwol ze dodam jeszcze jedno zdanie.W Polsce ci co by mogli przestac hodowac maja sie dobrze oni nie przestana hodowac bo chca pokazac tym inwestorom co sie wczesniej z nich smiali kto wytrzyma dluzej i to ze nie liczy sie ilosc mysle o tych co sa malymi hodowcami i w banku maja konto poto zeby wat dostac a nie stracic wolnosc.
jak by sie holendrom nie opłacało produkowac prosiak to myslisz ze by to robili guwno prawda to naród oszczedny tam sie pracuje a nie jak unas bidoli
i na tyle.
Straszne sa te twoje wypowiedzi typu holendrzy to oszczedny narod - No i co z tego ?????????? To nie znaczy ze nie biora kredytow a jesli je biora to tez musza je splacac a koniunktura tez jest tam strasznie kiepska tylko ze oni nie maja wyjscia i juz Pan i ich wladca kaze to musza bylem tam nie raz to wiem jak to wyglada wlosi niby rozpustnicy ale takiej glupoty tam nie ma. Najlepszy byl koment rolnika ktory nie mogl uwierzyc ze my w polsce mamy za swoja kase ziemie budynki i jeszcze maszyny a nasi mowia do niego ale ty tez masz gospodarke a on tak mam ale jek przejde na emeryture to moze bank pozwoli mi zachowac dom albo nawet i tego nie dostane i w ogromnej wiekszosci tak tam jest
A najlepsze jest to ze nie jeden zeby te swiniaki dla banku produkowac i nie zdechnac z glodu uczeszczal jeszcze do regularnej pracy w miescie. I to nie z oszczednosci a juz napewno nie z dobrobytu choc nasz Pan muchozol pewnie ma inne zdanie ;P
stan1069@o2.pl - trzymam cie za slowo na wypitke sie pisze hehe
Jak by nie było polacy w tej zasranej uni sa na przegranej pozycji a takie dyrdymały ,że polska przejmuje prezydencję itp na h... nam się zda żydostwo i tak zrobi swoje!PSL dawno nas sprzedali plonem referencyjnym!A takie pierdoły typu zniesienie świadectw to tylko podpucha przed wyborami sami zdecydujecie niedługo ale rolnicy niestety mają za krótką pamięć!Apeluę do tych co mają głowę na karku nie popierać sprzedawczyków!
- Muchozolali
ali pisze:Glupi to Panie muchozol jest ktos kto nie nauczyl sie od poczatku swego ksztalcenia przez jakie u pisze sie gówno hahaha zal mi ciebie w glowie nic zero perspektywy Wypowiedzi jak u 5 latka albo jeszcze plytsze zero merytorycznej wypowiedzi Jednym slowem - DNOMuchozolali pisze:ale wy bronicie swojej gupiznystan1069@o2.pl pisze:Ali masz u mnie flache pozwol ze dodam jeszcze jedno zdanie.W Polsce ci co by mogli przestac hodowac maja sie dobrze oni nie przestana hodowac bo chca pokazac tym inwestorom co sie wczesniej z nich smiali kto wytrzyma dluzej i to ze nie liczy sie ilosc mysle o tych co sa malymi hodowcami i w banku maja konto poto zeby wat dostac a nie stracic wolnosc.
jak by sie holendrom nie op?aca?o produkowac prosiak to myslisz ze by to robili guwno prawda to naród oszczedny tam sie pracuje a nie jak unas bidoli
i na tyle.
Straszne sa te twoje wypowiedzi typu holendrzy to oszczedny narod - No i co z tego ?????????? To nie znaczy ze nie biora kredytow a jesli je biora to tez musza je splacac a koniunktura tez jest tam strasznie kiepska tylko ze oni nie maja wyjscia i juz Pan i ich wladca kaze to musza bylem tam nie raz to wiem jak to wyglada wlosi niby rozpustnicy ale takiej glupoty tam nie ma. Najlepszy byl koment rolnika ktory nie mogl uwierzyc ze my w polsce mamy za swoja kase ziemie budynki i jeszcze maszyny a nasi mowia do niego ale ty tez masz gospodarke a on tak mam ale jek przejde na emeryture to moze bank pozwoli mi zachowac dom albo nawet i tego nie dostane i w ogromnej wiekszosci tak tam jest
A najlepsze jest to ze nie jeden zeby te swiniaki dla banku produkowac i nie zdechnac z glodu uczeszczal jeszcze do regularnej pracy w miescie. I to nie z oszczednosci a juz napewno nie z dobrobytu choc nasz Pan muchozol pewnie ma inne zdanie ;P
Cymbale Polska pisze si? duza litera
Muchozolali pisze:ali pisze:Glupi to Panie muchozol jest ktos kto nie nauczyl sie od poczatku swego ksztalcenia przez jakie u pisze sie gówno hahaha zal mi ciebie w glowie nic zero perspektywy Wypowiedzi jak u 5 latka albo jeszcze plytsze zero merytorycznej wypowiedzi Jednym slowem - DNOMuchozolali pisze: ale wy bronicie swojej gupizny
jak by sie holendrom nie op?aca?o produkowac prosiak to myslisz ze by to robili guwno prawda to naród oszczedny tam sie pracuje a nie jak unas bidoli
i na tyle.
Cymbale Polska pisze si? duza litera
HAHAHA Pańska retoryka mnie poraża kolejna nader ważna uwaga na forum twe nauki sa dla nas swiatlem i prawem prosze nies dalej ten kaganek nauki hahaha
Wracajac do meritum moj odbiorca sam do mnie dzwonil okolo 22 czy mam swiniaczki na polowe tygodnia i tu niespodzianka obnizka o 10 gr czyli na 4,70 ale swinek nie mam narazie lecz za jakies 2 tygodnie lecz nie wiem czy to dobrze czy zle mialem mala nadzieje ze juz koniec spadkow
-
stan1069@o2.pl
Muchozolali z tego co wiem o tobie to tylko to ze masz seksualny stosunek do pracy a z tego co z twojego pisania wynika to mysle ze masz seksuale podejscie do myslenia i pewnie jakby chodzilo o seks to bys sie koles poplakal i dodam ze na muchy jestes troche toksyczny i nic nie stoi Ci na przeszkodzie zebys z holendrami pooszczedzal i ortografie podreperowal.pozdrawiamMuchozolali pisze:ale wy bronicie swojej gupiznystan1069@o2.pl pisze:Ali masz u mnie flache pozwol ze dodam jeszcze jedno zdanie.W Polsce ci co by mogli przestac hodowac maja sie dobrze oni nie przestana hodowac bo chca pokazac tym inwestorom co sie wczesniej z nich smiali kto wytrzyma dluzej i to ze nie liczy sie ilosc mysle o tych co sa malymi hodowcami i w banku maja konto poto zeby wat dostac a nie stracic wolnosc.
i na tyle.
-
stan1069@o2.pl
cena trzody
Magier cena od pol roku poszla sie jeb..c i moze najwyzszy czas pomyslec o co jej biega zeby sie nieskurwi...a do konca .magier pisze:Jak myślicie ile postów temu była informacja o cenie??? To jest temat ceny trzody a jak chcecie powymieniać się poglądami to załóżcie nowy temat!! :evil:
-
Marcin1606
Rozsądny powinien inwestować. Normalnie www.żal.pl zapomniał dodać inwestować w jakąś inną branże jak nie chce umoczyć. W mojej okolicy w tym roku dwóch inwestorów z branży zaczeli licytować. Na pocieszenie jest to że ziemia po 55tys za ha więc się łatwo oddłużyli, ale co dalej będą robić? Mają puste budynki których nikt nie chciał a ziemia która pieniądze przynosiła jakies sprzedana, zostało po pare ha.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
1.upały nad Europą więc pogoda iście grillowa
2. utrudnia to transport żywca z zagranicy
3. z ogórków i sałaty na mięsko
2. utrudnia to transport żywca z zagranicy
3. z ogórków i sałaty na mięsko
Ostatnio zmieniony poniedziałek 30 maja 2011, 21:25 przez read, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam ceny żywca powiat puławski :
3.80 + vat pośrednik do ZM Mościbrody
3.70 + vat ZM Dobrosławów ( dobrodziej H Amanowicz) -skup
świń na skupach można policzyć na palcach jednej ręki - tak trzymać
W ubiegłym tygodniu kolega sprzedawał kilkanaście szt do Animexu cena 5.05 netto wbc -podstawa +premia
3.80 + vat pośrednik do ZM Mościbrody
3.70 + vat ZM Dobrosławów ( dobrodziej H Amanowicz) -skup
świń na skupach można policzyć na palcach jednej ręki - tak trzymać
W ubiegłym tygodniu kolega sprzedawał kilkanaście szt do Animexu cena 5.05 netto wbc -podstawa +premia
-
PO-pulista
Dziwne iż w innych ościennych krajach Niemiec wykryto skażone importowane warzywa tylko Polska jest czysta. Zbieg okoliczności czy wyjątkowa ignorancja naszych służb fitosanitarnych.kaBAD pisze:Przyszły tydzień:
zatrute ogórki z Niemiec jadą do Polski,
istnieje podejrzenie że zjadły je Polskie świnie,
ceny polskiego mięsa lecą w gwałtownie w dół
sprawę ratuje import zdrowego niemieckiego mięsa
Swoją drogą Rosja to się nie pieprzy, zakaz importu warzyw z Hiszpanii i Niemiec i po sprawie.
niech już w zakładach nie panikują
Europa zachodnia wykarmi Nasz kraj
jak nam zabraknie <co już jest faktem>
to nam przyślą trochę "taniego" miąska
przecież jak sami twierdzą na spędach
sprowadzać im się opłaca
więc ja myślę że jest tańsze od naszego
więc po co płakać panowie w krawatach
najwyżej podniosą w sklepie i po bólu
przecież wcale nie musi być polskiej kiełbasy z polskiego mięsa
może być z duńskiego niemieckiego holenderskiego itp mięsa
oczywiście pod znakiem PL
chodź chyba już tak jest jak jest największy dołek od 50 lat
i się nie wymądrzam bo takie są realia
hodowla trzody chlewnej dla bogatych i jest ok
my nie będziemy musieli narabiać się a europa da nam "tanie" mięso
i każdy jest happy
ja już z 400szt na 50szt ograniczyłem
za rok będzie może z 5-10szt <resztę sprzedam>
niech inni produkują co muszą ja ...
<żeby nie szukać po innych wsiach na swój użytek>
Europa zachodnia wykarmi Nasz kraj
jak nam zabraknie <co już jest faktem>
to nam przyślą trochę "taniego" miąska
przecież jak sami twierdzą na spędach
sprowadzać im się opłaca
więc ja myślę że jest tańsze od naszego
więc po co płakać panowie w krawatach
najwyżej podniosą w sklepie i po bólu
przecież wcale nie musi być polskiej kiełbasy z polskiego mięsa
może być z duńskiego niemieckiego holenderskiego itp mięsa
oczywiście pod znakiem PL
chodź chyba już tak jest jak jest największy dołek od 50 lat
i się nie wymądrzam bo takie są realia
hodowla trzody chlewnej dla bogatych i jest ok
my nie będziemy musieli narabiać się a europa da nam "tanie" mięso
i każdy jest happy
ja już z 400szt na 50szt ograniczyłem
za rok będzie może z 5-10szt <resztę sprzedam>
niech inni produkują co muszą ja ...
<żeby nie szukać po innych wsiach na swój użytek>
-
turbogrocho49
-
stan1069@o2.pl
cena trzody
Pewnie muchami skoro jest ok.Brzydal Ty sie modl zebys tego pozwolenia nie dostal bo puzniej bedziesz plakal zes dostal.U mnie 4.2 bez zmian i podobno o mrozonki coraz trudniej wiec kto nie musi oddawac to niech poczeka to moze uda sie sprzedac.arek pisze:a ja w następnym tygodniu zaczynam zasiedlenie nowego obiektu chłopaki jest ok
-
stan1069@o2.pl
cena trzody
Robak te loszki zapros do rzezni bo cena zywca i zboza zacheca do rozwoju depresji .robak pisze:Mam kilka loszek do zaporoszenia tak ok 120 kg, ale nie wiem czy ich nie sprzedać. Jakoś cena żywca i zboża obecna i ta w kontraktach na nowe zbiory nie zachęca do rozwoju.
W kontekście powyższego linka, zastanawia mnie co autor artykułu rozumie pod pojęciem "niepieniężne dochody"
Tak się składa, że często bywam w Warszawie właśnie blisko GUS-u i chyba zaproszę Pana Piotra Łysonia dyrektora departamentu warunków życia na weekendowe wywalanie obornika z chlewni może wtedy przestanie gadać głupoty!!!
W pobliskim ZM 5,6 za E netto, cena bez zmian.
Tak się składa, że często bywam w Warszawie właśnie blisko GUS-u i chyba zaproszę Pana Piotra Łysonia dyrektora departamentu warunków życia na weekendowe wywalanie obornika z chlewni może wtedy przestanie gadać głupoty!!!
"niepieniężne dochody"- może chodzi mu o kupę obornika która pozostaje nam za chlewnią i faktura za zabrane tucznikjarekw pisze:W kontekście powyższego linka, zastanawia mnie co autor artykułu rozumie pod pojęciem "niepieniężne dochody"![]()
Jagienka nie napędzaj nie potrzebnie. Jakie wieści skoro holendrzy obniżyli cenę a cała reszta pozostawiła na nie zmienionym poziomie. Swoją drogą ciekawe że warchlak w dani kosztuje równe 40 euro a po przyjeżdzie do polski niektóre firmy próbóją go za 230 wcisnąć. Chyba to taka promacja czerwcowa. Kurs euro 5 zł liczony.jagienka pisze:wieści z Zachodu pozwalają sądzić, że tendencja w cenach tucznika jest bez zmian lub w górę
kurs euro jest w granicach 3.9 wiec jak jagna kupuje go po 40 euro to wychodzi ok 150 zl a polski ronik kupuje po 230 zl wiec widac ze maja 80 zl dochodu na brudno a na czysto pewnie z 50 zl wyjdzie jak nic za 1 szt. a policzcie jak sprzedadza jeden samochod prosiakow na dzien jaki to zarobek jest !!!!! A rolnik zapieprza 4 miechy w gnoju i ma zarobek 20 zl na 1 szt
ciekawe który warchlak kosztuje 40 eur. już kiedyś było na forum tłumaczone jak kształtuje się cena sprzedaży warchlaka w OPARCIU o notowanie, niezorientowanym polecam ponowną lekturę.
obiecuję, że więcej nie będę pisać o tym, co słyszę w sprawie cen tuczników (a chyba po to jest to forum??????????????)
obiecuję, że więcej nie będę pisać o tym, co słyszę w sprawie cen tuczników (a chyba po to jest to forum??????????????)