FORUM
CENY TRZODY
-
stan1069@o2.pl
Agrobiznes nie dzwonił do Maryli ani do Lukasa aby sie dowiedzieć o cenach.Pablo80 pisze:Tak mniej więcej się sprawdziło. Powinni czasem przemyśleć czy są programem informacyjnym, czy przekazującym propagande zakładów mięsnych. A ta informacja o cenach na zachodzie, to nie jestem pewien ale chyba nie wiele miała wspólnego z rzeczywistością.
Rano wstali, walnęli klinika, i opracowali informację opartą jak najbardziej na prawdzie podając źródło informacji. Na dole w prawym rogu było napisane ZM.
Może Baraki, lub Admin jako nasi przedstawiciele poinformują agrobiznes że oprócz cen zakupu istnieją jeszcze ceny sprzedaży a one są na naszym forum u góry.
Smutno to chyba tobie, pewnie żałujesz że nie przxyjąłes mojej propozycji zakładu0909 pisze:panowie co tak smutno ?
jasnowidzowie was oszukali ?
co obniżki są ? Baraki pomóż ludzią
Moja prognoza sprawdzi sie 100 %
Sytuacja jest jak najbardziej normalna, tucznik to nie ubojnia, nie da sie mu zamknąć pyska na czas urlopu, żre i rośnie świątek piątek. Skoro ubojnie były zamknięte kilka dni to normalne że przez ten czas troche tego tucznika narosło i ten zapas trzeba rozładować, za parę dni wszystko wróci do równowagi.
-
robert0169
wojce a to wy paszy nieliczycie niewazne za ile zjedza wazne za ile sprzeda sie zarobisz 40 gr a zjedza za ile przez tydzien
Ostatnio zmieniony poniedziałek 02 sty 2012, 15:03 przez pitek81, łącznie zmieniany 1 raz.
A to one już przestały Ci rosnąć, że teraz tylko jedzą i koszty robią? Jeśli tak to sprzedawaj jeszcze dziś.pitek81 pisze:wojce a to wy paszy nieliczycie niewazne za ile zjedza wazne za ile sprzeda sie zarobisz 40 gr a zjedza za ile przez tydzien
Ostatnio zmieniony poniedziałek 02 sty 2012, 15:10 przez Pablo80, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko wiele ludzi uwierzylo ze tucznik tylko do gory i dzis zostali z tucznikiem.baraki pisze:Smutno to chyba tobie, pewnie żałujesz że nie przxyjąłes mojej propozycji zakładu0909 pisze:panowie co tak smutno ?
Moja prognoza sprawdzi sie 100 %![]()
Sytuacja jest jak najbardziej normalna, tucznik to nie ubojnia, nie da sie mu zamknąć pyska na czas urlopu, żre i rośnie świątek piątek. Skoro ubojnie były zamknięte kilka dni to normalne że przez ten czas troche tego tucznika narosło i ten zapas trzeba rozładować, za parę dni wszystko wróci do równowagi.
Napisalem ze bedzie obnizka i jest a ty Baraki mialbys przegrane , ale ja zakladow nie wykonuje , ale samo zycie teraz pokaze ze miałem racje przykre to jest , bo sporo ludzi zostalo z tucznikiem liczyli ze cena wzrosnie bo jasnowidzowie tak twierdzili .
Wiec apel do tych co zostali z tucznikiem , aby tym brednia z forum nieufali
Marucha jakis czas temu żesmy ich próbowali uswiadomić że oprócz ZM sa jeszcze hodowcy, nawet pare razy nasz cennik zacytowali ale szybko dali sobie spokój, ciekawe czemu?marucha pisze:Agrobiznes nie dzwonił do Maryli ani do Lukasa aby sie dowiedzieć o cenach.Pablo80 pisze:Tak mniej więcej się sprawdziło. Powinni czasem przemyśleć czy są programem informacyjnym, czy przekazującym propagande zakładów mięsnych. A ta informacja o cenach na zachodzie, to nie jestem pewien ale chyba nie wiele miała wspólnego z rzeczywistością.
Rano wstali, walnęli klinika, i opracowali informację opartą jak najbardziej na prawdzie podając źródło informacji. Na dole w prawym rogu było napisane ZM.
Może Baraki, lub Admin jako nasi przedstawiciele poinformują agrobiznes że oprócz cen zakupu istnieją jeszcze ceny sprzedaży a one są na naszym forum u góry.
Kto twierdził że wzrośnie? Ja pisałem o stabilizacji.0909 pisze:Tylko wiele ludzi uwierzylo ze tucznik tylko do gory i dzis zostali z tucznikiem.baraki pisze:Smutno to chyba tobie, pewnie żałujesz że nie przxyjąłes mojej propozycji zakładu0909 pisze:panowie co tak smutno ?
Napisalem ze bedzie obnizka i jest a ty Baraki mialbys przegrane , ale ja zakladow nie wykonuje , ale samo zycie teraz pokaze ze miałem racje przykre to jest , bo sporo ludzi zostalo z tucznikiem liczyli ze cena wzrosnie bo jasnowidzowie tak twierdzili .
-
stan1069@o2.pl
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
0909. Farmazony pier.....lisz kto siedzi w swinskim interesie [rolnik] to doskonale wie kiedy opylic i raczej ktos taki nie zostawił swin do opylenia na początku roku,a to ze na początku roku będą jakies zawirowania to normalne bo to nie tylko swieta i Nowy Rok ale tez i miesiąc opłat.Takze swoje jasnowidztwo wsac sobie w .... Narazie stan pogłowia i kurs euro nie pozwoli na wielkie obnizki,tylko cwaniacy przy okazji bedą chcieli w tym momecie mącic.0909 pisze:Tylko wiele ludzi uwierzylo ze tucznik tylko do gory i dzis zostali z tucznikiem.baraki pisze:Smutno to chyba tobie, pewnie żałujesz że nie przxyjąłes mojej propozycji zakładu0909 pisze:panowie co tak smutno ?
-
czacha17
Obym się mylił ,ale wydaje mi się że szybko nikt nie odbierze pani Maryli Kulasińskiej tytuły Hodowcy roku i podobnej ceny szybko nie zobaczymy .Pozostaje mieć nadzieję że to tylko chwilowe załamanie ceny bo święta ,pełne lodówki itp.
Ceny nawet nie podam jaka jest w Lubelskim bo nie mamy się czym chwalić -powiem tylko że cena spadła od 20 grudnia o 7 % za żywą wagę .
Ceny nawet nie podam jaka jest w Lubelskim bo nie mamy się czym chwalić -powiem tylko że cena spadła od 20 grudnia o 7 % za żywą wagę .
Z tymi cenami teraz i z popytem to jest tak, jak z przepiciem. Jak zdychasz, to mówisz, ze już się nigdy nie napijesz, choćby Ci za darmo lali. Jakiś czas minie i zmieniasz podejście do tematu:) I cena flaszki nie wchodzi w grę wtedy:) tak samo z tucznikiem: teraz po świętach im nie potrzebny. Poczekaj, aż tucznikowy kac minie, a okaże się, ze znów się ssanie włączyło:)
Zostawiam bez komentarza bo niektorych ponosi ,życie wam pokaze !nemezis pisze:0909. Farmazony pier.....lisz kto siedzi w swinskim interesie [rolnik] to doskonale wie kiedy opylic i raczej ktos taki nie zostawił swin do opylenia na początku roku,a to ze na początku roku będą jakies zawirowania to normalne bo to nie tylko swieta i Nowy Rok ale tez i miesiąc opłat.Takze swoje jasnowidztwo wsac sobie w .... Narazie stan pogłowia i kurs euro nie pozwoli na wielkie obnizki,tylko cwaniacy przy okazji bedą chcieli w tym momecie mącic.0909 pisze:Tylko wiele ludzi uwierzylo ze tucznik tylko do gory i dzis zostali z tucznikiem.baraki pisze: Smutno to chyba tobie, pewnie żałujesz że nie przxyjąłes mojej propozycji zakładu![]()
http://www.rolpetrol.com.pl/wiadomosci/ ... eprzowine/
kolego 0909 tak patrzę na Twoje wypowiedzi, i się zastanawiam, kim Ty jesteś? Na właściciela ZM trochę pasujesz, ale bardziej na jakiegoś byłego hodowce, który miał duże aspiracje, ale zmoczył d..e. Nie trzymaj nas w niepewności, opowiedz wszystko i ze spokojem, wiesz jak... jak na kozetce u psychoterapeuty.
0909 widze że lubisz same dobre-złe informacje;
http://www.polsus.pl/aktualnosci?id=2715
u mnie w tym roku już 10 zdechło...
http://www.polsus.pl/aktualnosci?id=2715
u mnie w tym roku już 10 zdechło...
Szanowni koledzy , spójrzcie troszkę obiektywnie na całą sytuację . Gdyby były braki trzody , to nie byłoby takich spadków .Naród na razie ma w lodówkach , lecz gdy zapasy się skończą na następne mało kto sobie pozwoli .Posłuchajcie wiadomości jak po nowym roku wzrastają ceny ,podatki . Cała nadzieja w Chińczykach .
Gdy przywozili mi jesienią prosiaki , kierowcy myli u mnie auto , bo mieli strasznie dużo zamówień i każda minuta była dla nich cenna . Wszystkie firmy sprowadzające prosiaki miały taki "kocioł " do niedawna .
Ja myślę że w styczniu ceny powinny przybliżyć się ponownie do do 6 zł , ale luty a już marzec to tylko do dołu , chyba że eksport pomoże .
Gdy przywozili mi jesienią prosiaki , kierowcy myli u mnie auto , bo mieli strasznie dużo zamówień i każda minuta była dla nich cenna . Wszystkie firmy sprowadzające prosiaki miały taki "kocioł " do niedawna .
Ja myślę że w styczniu ceny powinny przybliżyć się ponownie do do 6 zł , ale luty a już marzec to tylko do dołu , chyba że eksport pomoże .
mi się wydaje że zm porozumiały się między sobą i postanowiły teraz albo nigdy iprubują obniżyć cenę ile sie da a świń jak nie było tak dalej niema.Rozmawiałem ze znajomym co prowadzi swoją małą masarnie to mówił że wszystko wyprzątniete że kiełbasy niema z czego robić.Dopuki my będziemy coraz taniej sprzedawać to zm będom coraz bardziej cenniki obnirzać.
Reasumując na Wielkanoc duże obniżki ....mietko75 pisze:Szanowni koledzy , spójrzcie troszkę obiektywnie na całą sytuację . Gdyby były braki trzody , to nie byłoby takich spadków .Naród na razie ma w lodówkach , lecz gdy zapasy się skończą na następne mało kto sobie pozwoli .Posłuchajcie wiadomości jak po nowym roku wzrastają ceny ,podatki . Cała nadzieja w Chińczykach .
Reasumując na Wielkanoc duże obniżki ....[/quotMARTECH pisze:mietko75 pisze:Szanowni koledzy , spójrzcie troszkę obiektywnie na całą sytuację . Gdyby były braki trzody , to nie byłoby takich spadków .Naród na razie ma w lodówkach , lecz gdy zapasy się skończą na następne mało kto sobie pozwoli .Posłuchajcie wiadomości jak po nowym roku wzrastają ceny ,podatki . Cała nadzieja w Chińczykach .
3 zł ?
Jak tak jeszcze podzwonimy to jutro zejdą na 5 a następnie na 4,5. I będą mieli rację. Takie jaja to tylko u nas. Zakłady jeszcze nie zdążyły nawet zebrać zapotrzebowania na mięcho a my zapisaliśmy się na wszelki wypadek w 2 tygodniowe kolejeczki. Żaden problem. Z najwyższych cen w europie zejdziemy w ciągu tygodnia do najniższych. Wtedy nastąpi ożywienie w handlu, drożejące stale euro( proszę sprawdzić notowania) spowoduje świetne interesy dla zm eksporterów . Na zachodzie nic nie kupią bo już jest za drogo. Nasz tani towar będzie uciekał z kraju. I zakłady będą musiały go znowy łapać.kaczy pisze:Dziś sprzedane 85szt holendra średnia waga 118,04 kg po 5,7 + vat bez strączki ważone na zakładzie. Miały byc zabrane w sobotę, ale coś tam nie poszło i przełożyli na dziś. Gośc twierdzi że mają dużo tel i dziś już proponują max 5,3 + Vat.
To Mosiek miał przyjechać do Jana, ale Janowi nerwy przez święta puściły i poszedł do Mośka, a ten jeszcze drzwi kantoru nie otworzył ,ale Jana z daleka zobaczył i krzyczy do niego. Janie przyjdź jutro bo dzisiaj nie mam sił interesów robić. Kochany Mośku rzecze Jan. Zlituj się nade bo w telewizji mówili że podwyżek koniec i teraz tylko w dół. I ta świnia co za tydzień ją zamówiłeś i miała w 130 kilo być sprzedana i miałem za nią wziąć 6 rubelków to ty ją teraz w 120 kilo zabierz. Janie jak w telewizji mówią że w dół to coś jest na rzeczy. Dobrze Janie taka była umowa ale ja ją miałem wziąć za 6 rubelków za 2 tygodnie. A dzisiaj to ona mi nie potrzebna to moge ci dać 5. Bierz i spływaj bo jeszcze się rozmyślę.
I znowy musimy poczekać aż Mosiek do Jana przyjdzie.
A u nas na forum same rekordy. Rekordowe spadki cen deklarowane przez obie strony. Prawie 8 zapisanych stroniczek- a jeszcze do północy daleko. Rekordowa ilość trolli. I jeszcze jeden rekord przez 10 godzin nikt nie podważył nikomu ceny, przyjmowaliśmy do wiadomośći zarówno te najniższe jak i te najwyższe. To była zażarta dyskusja. Obawiam się że będzie trwała jeszcze długo dopóki znowu ktoś nie powie. Tak pomyliłem się także i tym razem. A w świniach ceny mogą byś albo lepsze, albo gorsze, albo takie same. Taki to świński interes.
Ktoś wyliczył że przed nami w tym roku 114 dni weekendowych. To dobra wiadomość.
Europa nie tanieje. Niemcy stale zwiększają produkcję trzody. Wierzą w dobre ceny. Chyba niedługo zbankrutują. Bo jak od marca pójdzie do dołu?
a warchlaki u konrada cały czas w górę, nasi producenci warchlaka też kolejki mają aż do marca. Duńczycy warchlaka w tej cenie ( pomniejszone o koszty transportu) też sobie wstawiają. Pewnie pódą z torbami razem z Niemcami jak od marca spadnie.
A złotóweczka nic tylko się osłabia. Ciekawe czy ktoś powie - a nie mówiłem.
A złotóweczka nic tylko się osłabia. Ciekawe czy ktoś powie - a nie mówiłem.
Tak. 3zł +vat za minute jak będziesz mi wisiał na telefonie i prosił o tuczniki przed Wielkanocą.0909 pisze:MARTECH pisze:Reasumując na Wielkanoc duże obniżki ....[/quotmietko75 pisze:Szanowni koledzy , spójrzcie troszkę obiektywnie na całą sytuację . Gdyby były braki trzody , to nie byłoby takich spadków .Naród na razie ma w lodówkach , lecz gdy zapasy się skończą na następne mało kto sobie pozwoli .Posłuchajcie wiadomości jak po nowym roku wzrastają ceny ,podatki . Cała nadzieja w Chińczykach .
3 zł ?
- WOJCIECH1236
w marcu będą peklować na kwiecień, a potem w kwietniu na majówki, potem na komunie, potem grille bo wakacje. Tylko ten wrzesień niepewny- bo do szkoły to na gary szlaban. Ale czy będzie szlaban to zależy jak zboża spadną. Jak nie spadną to szlabanu nie będzie. i znowy spotkamy się pod święta martwiąc się co będzie dalej.
-
PO-pulista
- Muchozolali