FORUM
CENY TRZODY
ja już pisałem, że ja bym się kolegi 0909 nie czepiał. Widocznie stąpa twardo po ziemi, a ceny na jego terenie slabe. Niejeden z nas żyje marzeniami i nadzieja, na 7 zł na wielkanoc. Były takie proroctwa. Póki co daleko do tego, a na moim terenie ZM tak przeciągaja terminy płatności, że niektórzy rolnicy już się z tego powodu leczą, ja też chyba niedługo zacznę. Maryli za to gratuluje i po cichu zazdroszczę odbiorcy.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
robert0169
-
Piotrek-36
Ceny
U mnie 4,95 + vat (Golub-Dobrzyń)
-
andrzejrol
- Muchozolali
-
andrzej-guzik
Jak ostatnio do niego sprzedawałem kilka tygodni temu to pięniądze dokładnie w 14 dniu na koncie. A jestem vatowcem to mogli by mnie przeciągnąć. Więc złego słowa nie powiem na ich punktualność. Czy ostatnio coś się zmieniło w tej sprawie?dragonlux pisze:Co z tego jak nie płaci. Robi sie u niego poważny zator płatniczy.andrzej-guzik pisze:Chyba mamy spory niedobór świń bo duda w swoim cenniku za E z 6,10 na 6,40 wskoczył.
o cenach ze skupów wiem od kolegi, bo sam nie jeżdżę.
Słupia Działoszyce Stawiany, Konkretnie nie wiem po ile na którym.
wczoraj podobno max4,8 na w.w. skupach.
Staś1961 chłop chcę to zawozi, nikt mu nie każe. Są telefony, są samochody można podjechać załadować. Na pewno nie dostaną ceny jak pani Maryla z forum ale 5 zł inaczej wygląda niż 4.7
Poza tym dziwi mnie to odtrącenie 3% gdzie świnki jakiś czas jechały do miejsca ważenia.
Słupia Działoszyce Stawiany, Konkretnie nie wiem po ile na którym.
wczoraj podobno max4,8 na w.w. skupach.
Staś1961 chłop chcę to zawozi, nikt mu nie każe. Są telefony, są samochody można podjechać załadować. Na pewno nie dostaną ceny jak pani Maryla z forum ale 5 zł inaczej wygląda niż 4.7
Poza tym dziwi mnie to odtrącenie 3% gdzie świnki jakiś czas jechały do miejsca ważenia.
czyżby konkurencja zadziałała puszczając plotę?Pablo80 pisze:Jak ostatnio do niego sprzedawałem kilka tygodni temu to pięniądze dokładnie w 14 dniu na koncie. A jestem vatowcem to mogli by mnie przeciągnąć. Więc złego słowa nie powiem na ich punktualność. Czy ostatnio coś się zmieniło w tej sprawie?dragonlux pisze:Co z tego jak nie płaci. Robi sie u niego poważny zator płatniczy.andrzej-guzik pisze:Chyba mamy spory niedobór świń bo duda w swoim cenniku za E z 6,10 na 6,40 wskoczył.
o jakiej halince mówisz? a cena o której pisałem dotyczy zwykłego tucznika nie hodowlanego mięsnych ras . Jesteś z okolic tomaszowa?1963 pisze:kris-tom na tomaszowie to halinka juz przez jakis miesiac placi te 5.2zeta na zachodzie pojawily sie pierwsze od dawna ,nie liczac kursu walut,obnizki cen warchlaka pewnie hiszpania sie zasycila
-
stan1069@o2.pl
żródło "ROLPETROL"
"Poza naszą ustabilizowaną produkcją trzody chlewnej, cały czas rozwijamy tzw. tucz kontraktowy. Jest to jednym z antidotów na spadające pogłowie trzody - mówi Roman Miler, wiceprezes PKM Duda..."
A może zapłacą rolnikowi godziwe pieniądze to będzie większe pogłowie i nie będą musieli się martwić o zwierzęta teraz tacy bardzo zmartwieni !!!
Specjalnie doprowadzili do takich cen i teraz Rolnik w swoich budynkach musi trzymać cudze świnie bo ma kredyty i inne a oni się bawią !!!
5,50 bez strączki na piątek 140 szt uzgodnione
"Poza naszą ustabilizowaną produkcją trzody chlewnej, cały czas rozwijamy tzw. tucz kontraktowy. Jest to jednym z antidotów na spadające pogłowie trzody - mówi Roman Miler, wiceprezes PKM Duda..."
A może zapłacą rolnikowi godziwe pieniądze to będzie większe pogłowie i nie będą musieli się martwić o zwierzęta teraz tacy bardzo zmartwieni !!!
Specjalnie doprowadzili do takich cen i teraz Rolnik w swoich budynkach musi trzymać cudze świnie bo ma kredyty i inne a oni się bawią !!!
Kto rolnikowi kazał sie zadłuzac ?chłop pisze:żródło "ROLPETROL"
chciał być bogaczem to teraz ma prezent
A jak przeinwestujesz to ????????????????? to co moze byc ?dragonlux pisze:0909 twoja mądrość osłabia mnie do reszty Nikt rolnikowi nie kazał ale sytuacja tego wymaga jak nie inwestujesz to się cofasz w rozwoju.
kto ci zagwarantuje ?
to nie jest SOCJALIZM to jest KAPITALIZM !
brac kredyty i inwestujcie !
ja nie zawsze jestem w zgodzie z 0909 ale tym razem przyznaje mu racje, to samo jest na rynku nieruchomości, albo lepiej było.
Ludzie pracowali za 2500zł a chcieli żyć w luxusach, kupowali wiec od deweloperów "APARTAMENTY" za idiotyczne kredyty za 300tyś zł.
100tyś jeszcze na "wyposażenie".
Wiec wyobrażam sobie rolnika, który omamiony brokerem, brał bo przecież "pieniądze są dla ludzi" ale zapomnieli że "niewolnicy są dla banków"
Kredyt nie jest do końca zły, ale każdy kredyt można negocjować
jednak jak tu negocjować, jak Kaziu, Rysio i Stasiu podpisali od razu bez gadki, a Dyzio mądry przeczytał co kazali mu podpisać i mu się nie spodobało, chciał negocjować to broker mu takiego i poleciał do kolejnego Mietka który podpisze bez gadania.
Kredyt to nic innego jak produkt, za który musisz zapłacić jak tucznik, a jego cena może być niższa lub wyższa - wszystko zależy od tego czy ktoś chce poświecić czasu na analizę.
Ludzie pracowali za 2500zł a chcieli żyć w luxusach, kupowali wiec od deweloperów "APARTAMENTY" za idiotyczne kredyty za 300tyś zł.
Wiec wyobrażam sobie rolnika, który omamiony brokerem, brał bo przecież "pieniądze są dla ludzi" ale zapomnieli że "niewolnicy są dla banków"
jednak jak tu negocjować, jak Kaziu, Rysio i Stasiu podpisali od razu bez gadki, a Dyzio mądry przeczytał co kazali mu podpisać i mu się nie spodobało, chciał negocjować to broker mu takiego i poleciał do kolejnego Mietka który podpisze bez gadania.
Kredyt to nic innego jak produkt, za który musisz zapłacić jak tucznik, a jego cena może być niższa lub wyższa - wszystko zależy od tego czy ktoś chce poświecić czasu na analizę.
Dziekujeaquariuss pisze:ja nie zawsze jestem w zgodzie z 0909 ale tym razem przyznaje mu racje, to samo jest na rynku nieruchomości, albo lepiej było.
umnie ludzie kupowali nieruchomosci na lokate pieniedzy , brali kredyty na zakup akcji , kupowali nowe ciagniki , a swoje stare ciagniki całkiem dobre sprzedawali za 5 tys zl czy to nie jest smieszne ?
bo zauroczyli sie zielonym czy niebieskim kolorem .
A czemu nie kupic - niech sasiad dostanie zawału że ona ma nowy , wiec litowac sie takich ?
BOLI CO NIE KTÓRYCH MOJE WYPOWIEDZI ?
DO KREDYTU PODCHODZI SIE Z ROZWAGA NIE Z GLUPOTAMI
Rolnikowi kazała się zadłużać UNIA Europejska Szczeliny w rusztach , klatki , itp cały SPIWET to choroba !!! Nie dostosujesz nie chowasz a na dostosowanie kredyty i tyle. Już UNIA planuje zmniejszyć szczelinę w rusztach dla świń chyba o 1mm więc szykujcie kasę na kolejne wydatki itd.....0909 pisze:Kto rolnikowi kazał sie zadłuzac ?chłop pisze:żródło "ROLPETROL"
podobno i ciagniki maja wycofac co niedawno kupowali rolnicy , bo sa nowe juz na gaz , a te sa nie ekologiczne !chłop pisze:Rolnikowi kazała się zadłużać UNIA Europejska Szczeliny w rusztach , klatki , itp cały SPIWET to choroba !!! Nie dostosujesz nie chowasz a na dostosowanie kredyty i tyle. Już UNIA planuje zmniejszyć szczelinę w rusztach dla świń chyba o 1mm więc szykujcie kasę na kolejne wydatki itd.....0909 pisze:Kto rolnikowi kazał sie zadłuzac ?chłop pisze:żródło "ROLPETROL"
Szczeliny mają byc od 2013 ale zawsze jest okres przejściowy na dostosowanie, teraz jest bodajże 20mm a ma być 16mm czy jakoś tak.
Nie wiem, jakie sa to koszta, ale wiem że Unia daje okres przejściowy ok 3 lata? Nie trzeba od razu modernizować, ino czytać przepisy rozporządzenia.
Co jednak faktem jest również że UE jest za pan brat z Bankami i robią wszystko aby rolnika wrzucić w dług, bo to wtedy dobry niewolnik.
Nie wiem, jakie sa to koszta, ale wiem że Unia daje okres przejściowy ok 3 lata? Nie trzeba od razu modernizować, ino czytać przepisy rozporządzenia.
Co jednak faktem jest również że UE jest za pan brat z Bankami i robią wszystko aby rolnika wrzucić w dług, bo to wtedy dobry niewolnik.
aquariuss pisze:Szczeliny mają byc od 2013 ale zawsze jest okres przejściowy na dostosowanie, teraz jest bodajże 20mm a ma być 16mm czy jakoś tak.
GRATULUJEEEEEEEEEEEE MĄDRE
90% Banków niemieckich i francuskich: jak weszliśmy do UNII to powstawały oddziały jak grzyby po deszczu !!!
Dlaczego dostając dotację musisz mieć najpierw cały wkład a później dostajesz zwrot ? Bo musisz utrzymać Bank i wziąść kredycik tzn: Merkel i Sarkozy napędzają rynek starej UNII ręka rękę myje. kolejne 90% firm z wyposażeniem jest duńskich , niemieckich. zmieniając normy do których musimy się przystosować musimy im dać zarobić i tak to się kręci !!!! Okrutne ale Prawdziwe !!!
Kończy się powoli Aujesky już stara UNIA żebyśmy nie mogli żywca eksportować do nich chce Salmonellozę wprowadzić i nadal blokada !!!
Dlaczego dostając dotację musisz mieć najpierw cały wkład a później dostajesz zwrot ? Bo musisz utrzymać Bank i wziąść kredycik tzn: Merkel i Sarkozy napędzają rynek starej UNII ręka rękę myje. kolejne 90% firm z wyposażeniem jest duńskich , niemieckich. zmieniając normy do których musimy się przystosować musimy im dać zarobić i tak to się kręci !!!! Okrutne ale Prawdziwe !!!
Kończy się powoli Aujesky już stara UNIA żebyśmy nie mogli żywca eksportować do nich chce Salmonellozę wprowadzić i nadal blokada !!!
- Muchozolali
Albo komornikkrzywy pisze:0909 to Twoja najmądrzejsza wypowiedź. Czasami bez kredytu się nie da. Ci, którzy chcieli mieć wszystko od razu, często przy słabych cenach mają problemy. Dla nich jedynym wyjściem jest tucz kontraktowy.0909 pisze: DO KREDYTU PODCHODZI SIE Z ROZWAGA NIE Z GLUPOTAMI
Ostatnio zmieniony środa 21 mar 2012, 19:57 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.