CENY TRZODY

Rusałka

Post autor: Rusałka »

Navaho nie lubię antyreklamy, gdyż może mi zaszkodzić w interesach.Ale jeżeli się okaże, że nie zapłacił i nie myśli zapłacić, to wtedy napiszę co to za rzeżnia.
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

ja już pisałem, że ja bym się kolegi 0909 nie czepiał. Widocznie stąpa twardo po ziemi, a ceny na jego terenie slabe. Niejeden z nas żyje marzeniami i nadzieja, na 7 zł na wielkanoc. Były takie proroctwa. Póki co daleko do tego, a na moim terenie ZM tak przeciągaja terminy płatności, że niektórzy rolnicy już się z tego powodu leczą, ja też chyba niedługo zacznę. Maryli za to gratuluje i po cichu zazdroszczę odbiorcy.
zibik1

Post autor: zibik1 »

U nas na skupie 4.6 netto. Powiat Radziejów Kujawski
nemezis

Post autor: nemezis »

Skupowe 5 zeta wyjsciowa
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

19.03.2012 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej:

http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1332160036/
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

19.03.2012 Rynek tuczników w Polsce.

http://www.cenyrolnicze.pl/news/1427
Awatar użytkownika
V8Power
Kontakt:

Post autor: V8Power »

w czwartek i piątek kupowaliśmy 4,9 -5zł małe ilości. kupione 270szt
na skupach w moich okolicach świń mało, może ze względu na ceny na poziomie 4.6- 4.7- 3%.
robert0169

Post autor: robert0169 »

mozna wiedziec gdzie te skupy
Piotrek-36

Ceny

Post autor: Piotrek-36 »

U mnie 4,95 + vat (Golub-Dobrzyń)
andrzejrol

Post autor: andrzejrol »

czy ktoś sprzedawał świnie do firmy Libero jeśli tak to jak u nich z terminem płatności.
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

andrzejrol pisze:czy ktoś sprzedawał świnie do firmy Libero jeśli tak to jak u nich z terminem płatności.
a sprzedawałes do salusa
wilczek

Post autor: wilczek »

witam jutro jadą po 6,3 + VAT za E
sentimo

Post autor: sentimo »

a Łuków podobno 6,80+vat za E
andrzej-guzik

Post autor: andrzej-guzik »

Chyba mamy spory niedobór świń bo duda w swoim cenniku za E z 6,10 na 6,40 wskoczył.
Awatar użytkownika
monikaa

Post autor: monikaa »

Muchozolali pisze:
andrzejrol pisze:czy ktoś sprzedawał świnie do firmy Libero jeśli tak to jak u nich z terminem płatności.
a sprzedawałes do salusa
dokladnie
staś1961

Post autor: staś1961 »

V8Power Tak z ciekawości spytam ,gdzie jeszcze są skupy z poprzednich lat.
Te skupy o kturych mówisz to skupy na których jest tylko jeden skupujący,bez żadnj konkurencji.
Więc płaci ile jemu odpowiada.
Jak można nazwać to skupami -Raczej wyzyskiem małych hodowców.
dragonlux

Post autor: dragonlux »

andrzej-guzik pisze:Chyba mamy spory niedobór świń bo duda w swoim cenniku za E z 6,10 na 6,40 wskoczył.
Co z tego jak nie płaci. Robi sie u niego poważny zator płatniczy.
staś76

Post autor: staś76 »

duda nie płaci w terminie???
staś1961

Panowie co do terminów płetności zaczyna się robić nie wesoło.
Większość zakładów przeciąga terminy płatnośći.
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

dragonlux pisze:
andrzej-guzik pisze:Chyba mamy spory niedobór świń bo duda w swoim cenniku za E z 6,10 na 6,40 wskoczył.
Jak ostatnio do niego sprzedawałem kilka tygodni temu to pięniądze dokładnie w 14 dniu na koncie. A jestem vatowcem to mogli by mnie przeciągnąć. Więc złego słowa nie powiem na ich punktualność. Czy ostatnio coś się zmieniło w tej sprawie?
Awatar użytkownika
V8Power
Kontakt:

Post autor: V8Power »

o cenach ze skupów wiem od kolegi, bo sam nie jeżdżę.
Słupia Działoszyce Stawiany, Konkretnie nie wiem po ile na którym.
wczoraj podobno max4,8 na w.w. skupach.

Staś1961 chłop chcę to zawozi, nikt mu nie każe. Są telefony, są samochody można podjechać załadować. Na pewno nie dostaną ceny jak pani Maryla z forum ale 5 zł inaczej wygląda niż 4.7
Poza tym dziwi mnie to odtrącenie 3% gdzie świnki jakiś czas jechały do miejsca ważenia.
tabou

Post autor: tabou »

Pablo80 pisze:
dragonlux pisze:
Jak ostatnio do niego sprzedawałem kilka tygodni temu to pięniądze dokładnie w 14 dniu na koncie. A jestem vatowcem to mogli by mnie przeciągnąć. Więc złego słowa nie powiem na ich punktualność. Czy ostatnio coś się zmieniło w tej sprawie?
czyżby konkurencja zadziałała puszczając plotę?
kris_tom

do góry

Post autor: kris_tom »

u nas w 2 tyg. 40 groszy do góry dziś 5.20 świnek jak na półtora tygodnia przed świętami niezbyt wiele
1963

Post autor: 1963 »

kris-tom na tomaszowie to halinka juz przez jakis miesiac placi te 5.2zeta na zachodzie pojawily sie pierwsze od dawna ,nie liczac kursu walut,obnizki cen warchlaka pewnie hiszpania sie zasycila
kris_tom

Post autor: kris_tom »

1963 pisze:kris-tom na tomaszowie to halinka juz przez jakis miesiac placi te 5.2zeta na zachodzie pojawily sie pierwsze od dawna ,nie liczac kursu walut,obnizki cen warchlaka pewnie hiszpania sie zasycila
o jakiej halince mówisz? a cena o której pisałem dotyczy zwykłego tucznika nie hodowlanego mięsnych ras . Jesteś z okolic tomaszowa?
MARTECH

Post autor: MARTECH »

Hiszpani Portugali susza ,warchlak stanieje nikt dalej nie
chce do interesu dokładać.
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Dalej się pocieszajcie
warchlak stanieje , zboże stanieje ,pogoda grilowa
do tego kiedyś dojdzie
ale wcześniej oby komornik nie doszedł
chłop

Post autor: chłop »

żródło "ROLPETROL"
"Poza naszą ustabilizowaną produkcją trzody chlewnej, cały czas rozwijamy tzw. tucz kontraktowy. Jest to jednym z antidotów na spadające pogłowie trzody - mówi Roman Miler, wiceprezes PKM Duda..."

A może zapłacą rolnikowi godziwe pieniądze to będzie większe pogłowie i nie będą musieli się martwić o zwierzęta teraz tacy bardzo zmartwieni !!!
Specjalnie doprowadzili do takich cen i teraz Rolnik w swoich budynkach musi trzymać cudze świnie bo ma kredyty i inne a oni się bawią !!!

5,50 bez strączki na piątek 140 szt uzgodnione
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

Witam
Na piątek zaklepane 4,9 za 8 sztuk;-)
pozdrawiam
0909

Post autor: 0909 »

chłop pisze:żródło "ROLPETROL"
"Poza naszą ustabilizowaną produkcją trzody chlewnej, cały czas rozwijamy tzw. tucz kontraktowy. Jest to jednym z antidotów na spadające pogłowie trzody - mówi Roman Miler, wiceprezes PKM Duda..."

A może zapłacą rolnikowi godziwe pieniądze to będzie większe pogłowie i nie będą musieli się martwić o zwierzęta teraz tacy bardzo zmartwieni !!!
Specjalnie doprowadzili do takich cen i teraz Rolnik w swoich budynkach musi trzymać cudze świnie bo ma kredyty i inne a oni się bawią !!!

Kto rolnikowi kazał sie zadłuzac ?
chciał być bogaczem to teraz ma prezent
dragonlux

Post autor: dragonlux »

0909 twoja mądrość osłabia mnie do reszty Nikt rolnikowi nie kazał ale sytuacja tego wymaga jak nie inwestujesz to się cofasz w rozwoju.
staś1961

Widocznie u agenta budynki jeszcze strzechom kryte.
0909

dragonlux pisze:0909 twoja mądrość osłabia mnie do reszty Nikt rolnikowi nie kazał ale sytuacja tego wymaga jak nie inwestujesz to się cofasz w rozwoju.
A jak przeinwestujesz to ????????????????? to co moze byc ?
kto ci zagwarantuje ?

to nie jest SOCJALIZM to jest KAPITALIZM !

brac kredyty i inwestujcie !
0909

staś1961 pisze:Widocznie u agenta budynki jeszcze strzechom kryte.
strzecha to bardzo ciepły dom bo nietrzeba ocieplac dachu
A na marginesie to niemcy dzis kryją budynki trzciną i są ekologiczne
brzydal

Post autor: brzydal »

bym ci coś 09 powiedział ale chyba szkoda pisania tobie nic już nie pomożę chytrość i chciwość cię zeżrą
aquariuss

Post autor: aquariuss »

ja nie zawsze jestem w zgodzie z 0909 ale tym razem przyznaje mu racje, to samo jest na rynku nieruchomości, albo lepiej było.

Ludzie pracowali za 2500zł a chcieli żyć w luxusach, kupowali wiec od deweloperów "APARTAMENTY" za idiotyczne kredyty za 300tyś zł.
100tyś jeszcze na "wyposażenie".

Wiec wyobrażam sobie rolnika, który omamiony brokerem, brał bo przecież "pieniądze są dla ludzi" ale zapomnieli że "niewolnicy są dla banków"

Kredyt nie jest do końca zły, ale każdy kredyt można negocjować

jednak jak tu negocjować, jak Kaziu, Rysio i Stasiu podpisali od razu bez gadki, a Dyzio mądry przeczytał co kazali mu podpisać i mu się nie spodobało, chciał negocjować to broker mu takiego i poleciał do kolejnego Mietka który podpisze bez gadania.

Kredyt to nic innego jak produkt, za który musisz zapłacić jak tucznik, a jego cena może być niższa lub wyższa - wszystko zależy od tego czy ktoś chce poświecić czasu na analizę.
0909

aquariuss pisze:ja nie zawsze jestem w zgodzie z 0909 ale tym razem przyznaje mu racje, to samo jest na rynku nieruchomości, albo lepiej było.

Ludzie pracowali za 2500zł a chcieli żyć w luxusach, kupowali wiec od deweloperów "APARTAMENTY" za idiotyczne kredyty za 300tyś zł.
100tyś jeszcze na "wyposażenie".

Wiec wyobrażam sobie rolnika, który omamiony brokerem, brał bo przecież "pieniądze są dla ludzi" ale zapomnieli że "niewolnicy są dla banków"

Kredyt nie jest do końca zły, ale każdy kredyt można negocjować

jednak jak tu negocjować, jak Kaziu, Rysio i Stasiu podpisali od razu bez gadki, a Dyzio mądry przeczytał co kazali mu podpisać i mu się nie spodobało, chciał negocjować to broker mu takiego i poleciał do kolejnego Mietka który podpisze bez gadania.

Kredyt to nic innego jak produkt, za który musisz zapłacić jak tucznik, a jego cena może być niższa lub wyższa - wszystko zależy od tego czy ktoś chce poświecić czasu na analizę.
Dziekuje

umnie ludzie kupowali nieruchomosci na lokate pieniedzy , brali kredyty na zakup akcji , kupowali nowe ciagniki , a swoje stare ciagniki całkiem dobre sprzedawali za 5 tys zl czy to nie jest smieszne ?
bo zauroczyli sie zielonym czy niebieskim kolorem .
A czemu nie kupic - niech sasiad dostanie zawału że ona ma nowy , wiec litowac sie takich ?

BOLI CO NIE KTÓRYCH MOJE WYPOWIEDZI ?

DO KREDYTU PODCHODZI SIE Z ROZWAGA NIE Z GLUPOTAMI
chłop

0909 pisze:

Rolnikowi kazała się zadłużać UNIA Europejska Szczeliny w rusztach , klatki , itp cały SPIWET to choroba !!! Nie dostosujesz nie chowasz a na dostosowanie kredyty i tyle. Już UNIA planuje zmniejszyć szczelinę w rusztach dla świń chyba o 1mm więc szykujcie kasę na kolejne wydatki itd.....
0909

chłop pisze:
0909 pisze:

Rolnikowi kazała się zadłużać UNIA Europejska Szczeliny w rusztach , klatki , itp cały SPIWET to choroba !!! Nie dostosujesz nie chowasz a na dostosowanie kredyty i tyle. Już UNIA planuje zmniejszyć szczelinę w rusztach dla świń chyba o 1mm więc szykujcie kasę na kolejne wydatki itd.....
podobno i ciagniki maja wycofac co niedawno kupowali rolnicy , bo sa nowe juz na gaz , a te sa nie ekologiczne !
aquariuss

Post autor: aquariuss »

Szczeliny mają byc od 2013 ale zawsze jest okres przejściowy na dostosowanie, teraz jest bodajże 20mm a ma być 16mm czy jakoś tak.

Nie wiem, jakie sa to koszta, ale wiem że Unia daje okres przejściowy ok 3 lata? Nie trzeba od razu modernizować, ino czytać przepisy rozporządzenia.

Co jednak faktem jest również że UE jest za pan brat z Bankami i robią wszystko aby rolnika wrzucić w dług, bo to wtedy dobry niewolnik.
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

dla warchlaka 14mm
dla tucznika 17mm
i firmy już od dłuższego czasu robią z tym wymiarem tekże nie siejcie paniki.
0909

aquariuss pisze:Szczeliny mają byc od 2013 ale zawsze jest okres przejściowy na dostosowanie, teraz jest bodajże 20mm a ma być 16mm czy jakoś tak.

Nie wiem, jakie sa to koszta, ale wiem że Unia daje okres przejściowy ok 3 lata? Nie trzeba od razu modernizować, ino czytać przepisy rozporządzenia.

Co jednak faktem jest również że UE jest za pan brat z Bankami i robią wszystko aby rolnika wrzucić w dług, bo to wtedy dobry niewolnik.

GRATULUJEEEEEEEEEEEE MĄDRE
chłop

lukas1982 pisze:dla warchlaka 14mm
dla tucznika 17mm
i firmy już od dłuższego czasu robią z tym wymiarem tekże nie siejcie paniki.
Paniki nie mam zamiaru siać tylko wiem że już planują nowszą wersję niż tą którą podałeś jak z kurami.!!!
staś76

Post autor: staś76 »

powinni całkiem zabronić na rusztach , wtedy by było bardziej ekologicznie,no i cena by dopiero była....
chłop

90% Banków niemieckich i francuskich: jak weszliśmy do UNII to powstawały oddziały jak grzyby po deszczu !!!
Dlaczego dostając dotację musisz mieć najpierw cały wkład a później dostajesz zwrot ? Bo musisz utrzymać Bank i wziąść kredycik tzn: Merkel i Sarkozy napędzają rynek starej UNII ręka rękę myje. kolejne 90% firm z wyposażeniem jest duńskich , niemieckich. zmieniając normy do których musimy się przystosować musimy im dać zarobić i tak to się kręci !!!! Okrutne ale Prawdziwe !!!

Kończy się powoli Aujesky już stara UNIA żebyśmy nie mogli żywca eksportować do nich chce Salmonellozę wprowadzić i nadal blokada !!!
Awatar użytkownika
Peron

Panowie, a jakie ceny na świnie?! Miałem propozycje dzisiaj 5.40 netto. Co u Was?
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

to masz rynkową propozycje

poz
krzywy

Post autor: krzywy »

0909 pisze: DO KREDYTU PODCHODZI SIE Z ROZWAGA NIE Z GLUPOTAMI
0909 to Twoja najmądrzejsza wypowiedź. Czasami bez kredytu się nie da. Ci, którzy chcieli mieć wszystko od razu, często przy słabych cenach mają problemy. Dla nich jedynym wyjściem jest tucz kontraktowy.
Awatar użytkownika
Peron

czyli w powiedzeniu o małej łyżce i chochli coś jest...
0909

krzywy pisze:
0909 pisze: DO KREDYTU PODCHODZI SIE Z ROZWAGA NIE Z GLUPOTAMI
0909 to Twoja najmądrzejsza wypowiedź. Czasami bez kredytu się nie da. Ci, którzy chcieli mieć wszystko od razu, często przy słabych cenach mają problemy. Dla nich jedynym wyjściem jest tucz kontraktowy.
Albo komornik
Ostatnio zmieniony środa 21 mar 2012, 19:57 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ