FORUM
CENY TRZODY
-
Mariusz1986
Re: płatności
Tylko dodaj jak jadą na mięsności to drugiego takiego fachowca nie ma.boder24 pisze:Sokołów Podlaski co do dnia 14 dni nigdy spóźnienia jak sprzedawane w niedziele to kasa w piątek 12 dni!
Mi i moim znajomym bezczelnie z 58% potrfili machnąć 54% no i mają kilkadziesiąt spraw w Sądzie o to !!!
U mnie Cygan I Złodzie raz przez wieś przechodzi !!!
-
stan1069@o2.pl
-
mediastore
0909 - zrobimy jakiś zakład - bo na tuczniku kiepski interes - może na zakładach coś zarobię - to jak ? - stawiam na ruch w górę najpóźniej do 24.04.2012 - zakład liczy się od 5gr zmiany ceny - dowodem będzie moja faktura - mająca odzwierciedlać realną cenę - stawiam 10000PLN ( z czegoś trzeba żyć 3 miesiące ) - jeśli dostanę 4,7pln/kg netto lub mniej to daję Tobie 10000zł PLN jeśli więcej jak 4,7PLN/kg netto to Ty wypłacasz mi sumę zakładu czyli 10000PLN .
Czy przyjmujesz zakład ?
Czy przyjmujesz zakład ?
- WOJCIECH1236
-
mediastore
- Muchozolali
Ciekawy jestem jaki będzie kurs euro jak przyjadą kibice i sprzedadzą u nas swoje waluty czyli euro ?
podaż na pewno się zwiększy!
stawiam że złoty umocni sie ostro i ciekawe ile wtedy tucznik bedzie kosztował ?
czekam na państwa myśli tylko nie bujać w obłokach tylko realia
Ja stawiam że 3 z przodu zobaczymy dotyczy kursu euro
stawiam że złoty umocni sie ostro i ciekawe ile wtedy tucznik bedzie kosztował ?
masz racje tak bedzie !mietko75 pisze:Wczoraj dzwonili do mnie z zakładu do którego ostatnio sprzedałem ,jako że była to pierwsza sprzedaż i chcą pozyskać bliskiego pewnego dostawcę . Pan który dzwonił powiedział że jeśli mam coś na sprzedaż to lepiej abym nie zwlekał , bo niedługo ceny zaczną jechać w dól a koszty są bardzo wysokie .
Mietko tylko sie pospiesz żebyś nie był do tyłu na tych dwóch kabanachmietko75 pisze:Wczoraj dzwonili do mnie z zakładu do którego ostatnio sprzedałem ,jako że była to pierwsza sprzedaż i chcą pozyskać bliskiego pewnego dostawcę . Pan który dzwonił powiedział że jeśli mam coś na sprzedaż to lepiej abym nie zwlekał , bo niedługo ceny zaczną jechać w dól a koszty są bardzo wysokie .
-
stan1069@o2.pl
Troche tych euro to pewnie już wydali0909 pisze:Ciekawy jestem jaki będzie kurs euro jak przyjadą kibice i sprzedadzą u nas swoje waluty czyli euro ?
większość kibiców przyjedzie za pożyczone od tatusia
i jak mamusia narobi kanapek to tych euro nie zostawią za dużo
-
stan1069@o2.pl
No ja mysle ze po mistrzoswach euro to ktos sie odezwie o zwrot pozyczek na stadiony, drogi i kolej od nas [Polski] takze nie trudno sie domyslec co beda robic nasze korytowe swinie [Rzad]0909 pisze:Ciekawy jestem jaki będzie kurs euro jak przyjadą kibice i sprzedadzą u nas swoje waluty czyli euro ?
- Muchozolali
to juz nastempna stypa odbyła po rejurej pisze:Czesc Stan widze ze stoisz realnie na ziemi dwoma nogami
w 100 procentach sie z Tobą zgadzam. Ja rowniez chowałem kilka setek swin do roku a teraz to pie..... sprzedam zboze wezme doplaty i właśnie wybieram sie znowu w tatry. moze powiesz gdzie mieszkasz to cie odwiedze.
NARKA i powodzenia.
kto nastempny
poz
-
stan1069@o2.pl
pierwsza sprawa to nasza waluta jest tak marginalna ze trzesa nia spekulanci jak tylko chca i zarowno 3.6 jak i 4.4 jest prawdopodobne bo gdyby jej cena odzwierciedlala stan gospodarki to dawno by bylo 3.5 stan ma racje ze relacje cenowe sa fatalne ale zaryzykowalem bo w miesiacach letnich jeszcze mi sie nie udalo stracic a co do zboza to ciagna masowo z poludnia i przy niskim poglowiu swinek przednowek moze byc bolesny dla zbozowcow mowie tak pomimo ze na 35ha ozimin musialem przesiac 33 obym sie mylil co do zboz bo ostatnio jakos pewniejsza byla kaska z pol niz chlewow a jeszcze cos nie da sie porownac sytuacji po bozym narodzeniu i wielkiej nocy nie ta pora roku
- Muchozolali
-
marylakulasinska
09 zastanów się przez chwilę i pomyśl. Co nam bardziej się opłaca trzymać kurs euro na obecnym poziomie czy go obniżać bądź podwyższyć.0909 pisze:Ciekawy jestem jaki będzie kurs euro jak przyjadą kibice i sprzedadzą u nas swoje waluty czyli euro ?
Przyjadą kibice i sprzedadzą swoją walutę. Powstaje pytanie czy państwu będzie zależeć na tym żeby kibice zostawili jak najwięcej pieniędzy w Polsce czy nie zależy nam na tym w ogóle.
Czym większa będzie sprzedaż tym więcej wpłynie do budżetu państwa w postaci podatków a przedsiębiorcy którzy dobrze zarobią przeznaczą te pieniądze na inwestycje. Kto chce się rozwijać musi inwestować żeby nie zostać w tyle i to po części będzie małym kołem zamachowym dla naszej gospodarki.
Drugą kwestią jest bilans handlu zagranicznego. Jeżeli złotówka będzie zbyt mocna zaleje nas import a tym samym nastąpi lawina bankructw małych i średnich firm które i tak już są w nie najlepszej kondycji finansowej.
Jest jeszcze jeden problem a mianowicie obsługa długu zagranicznego. Czym mocniejszy złoty tym mniejsze koszty obsługi tego zadłużenia.
I tu powstaje pytanie z perspektywy trwania mistrzostw. Na czym więcej się zyska?
- WOJCIECH1236