FORUM
CENY TRZODY
-
stan1069@o2.pl
-
stan1069@o2.pl
link do programu agrobiznes http://www.tvp.pl/informacje-rolnicze/agrobiznes
-
stan1069@o2.pl
Tak mówili0909 pisze:Agrobiznes dziś dołożył ostro, wieprzowiny mamy zapas do końca roku
tak wiec maj czas na obnizki
ale mówili również że na zachodzie podwyżki
pewnie wypchali do Polski wszystkie warchlaki
no ale komu zabronić , jak się chce tuczyć zachodnią genetyke w dużych ilościach i wyrównanych partiach to czasami trzeba niestety dołożyć
monika dobrze przewidzialas ze niemcy beda bez zmian 1.68 agrobiznes podal dane z przed 2 tygodni na piotrkowie 5.7 to nie problem i swinki najlepiej na wczoraj a zapasy sa na rok ale rapci . 09 tobie z tymi 4 zl to zaden lekarz nie pomoze slonce zaszkodzilo czy trawka a cos jeszcze swinki na zm coraz mniejsze sa bite
ciekawe co tobie zaszkodzi teraz w maju ?1963 pisze:monika dobrze przewidzialas ze niemcy beda bez zmian 1.68 agrobiznes podal dane z przed 2 tygodni na piotrkowie 5.7 to nie problem i swinki najlepiej na wczoraj a zapasy sa na rok ale rapci . 09 tobie z tymi 4 zl to zaden lekarz nie pomoze slonce zaszkodzilo czy trawka a cos jeszcze swinki na zm coraz mniejsze sa bite
masz tuczniki na sprzedaz i wkurzasz sie ? i pewnie jeszcze imoprtowany warchlak ?
to cienko to widze na zarobki
a zboże coraz droższe !
-
stan1069@o2.pl
Już nie powołujcie się na ceny u Niemca i w Dani ,bo takie sobie ceny wystawiają żeby kontrolować rynek europejski i nie tylko0909 pisze:w niemczech bez zmian
sąsiad jeżdzi do roboty do Dani i mówił że mięso dużo droższe od naszego i na dodatek się go nie da zjeść to samo jest z pieczywem
jak wyjeżdża to ładuje bagażnik wieprzowinką i chlebusiem
-
stan1069@o2.pl
stan1069@o2.pl pisze:To prawda że dyktują ceny1963 pisze:stan musimy patrzec na nich bo to niestety oni a nie my dyktuja warunki my jestesmy sprowadzani do roli wyrobnikow
zapatrywanie się na nich może jedynie z wyrobnika zrobić niewolnika
I zawsze będziemy tylko wyrobnikami, jeśli nie nauczymy sie szanować sami siebie.
Zobaczcie tylko na tym forum, ile jest jadu kierowanego od rolnika do rolnika. I co? Oni z takim nastawieniem do siebie będą mieli się wzajemnie wspierać w walce o ceny? To tak, jakby w jednym okopie strzelali do siebie a nie do wroga bo się pokłócili o dziewczynę, albo o kasę. Takie wojsko nie jest żadnym przeciwnikiem. Wystarczy między nich wrzucić kość i pogryzą się jak psy.
A zakłady liczą zaoszczędzoną na skupie żywca gotóweczkę.
- mytotoksyna1
....i tu masz RACJĘ ,tak jest w istocie !!stan1069@o2.pl pisze:Już nie powołujcie się na ceny u Niemca i w Dani ,bo takie sobie ceny wystawiają żeby kontrolować rynek europejski i nie tylko0909 pisze:w niemczech bez zmian
sąsiad jeżdzi do roboty do Dani i mówił że mięso dużo droższe od naszego i na dodatek się go nie da zjeść to samo jest z pieczywem
jak wyjeżdża to ładuje bagażnik wieprzowinką i chlebusiem
W Polsce też za kilka .kilkanaście lat jedzenie i pieczywo będzie pod tzw. "psem"
Przecież zmierzamy polityką rolną z impetem w tym kierunku...
Szpitale onkologiczne już pękają u nas w Szwach.
Pytam od czego to się bierze ,a no od tej "smacznej" żywności nafaszerowanej śmieciami i konserwantamiiiiiiiiiiiiiii!!!!!
-
misiekboss29
Witam własnie każdy powinien szanowac swojego w tym kraju. Ja znalazłem stałego odbiorce prosiaczków, sprzedaje po 300 za parkę zależy jaka cena jest w tygodniu, prosiaczki mają od 20 d0 25 za kilo srednio i mi to wystarczy, tylko się dogadać i jakoś idzie i każdy zadowolony, wiem że mogło być więcej 
- Muchozolali
zdrac sekret jak produjuesz prosiaka za 150zł za 20kg ci cos zostajemisiekboss29 pisze:Witam własnie każdy powinien szanowac swojego w tym kraju. Ja znalazłem stałego odbiorce prosiaczków, sprzedaje po 300 za parkę zależy jaka cena jest w tygodniu, prosiaczki mają od 20 d0 25 za kilo srednio i mi to wystarczy, tylko się dogadać i jakoś idzie i każdy zadowolony, wiem że mogło być więcej
poz
-
stan1069@o2.pl
Obecnych sekretów nie trzeba zdradzaćMuchozolali pisze:zdrac sekret jak produjuesz prosiaka za 150zł za 20kg ci cos zostajemisiekboss29 pisze:Witam własnie każdy powinien szanowac swojego w tym kraju. Ja znalazłem stałego odbiorce prosiaczków, sprzedaje po 300 za parkę zależy jaka cena jest w tygodniu, prosiaczki mają od 20 d0 25 za kilo srednio i mi to wystarczy, tylko się dogadać i jakoś idzie i każdy zadowolony, wiem że mogło być więcej
poz
tylko trzeba nad nimi popłakać
-
stan1069@o2.pl
-
stan1069@o2.pl
Wzasadzie mozna powiedziec ze takiego dobijasz jak mu dowieziesz gratisowych dodatków za słona cenearek pisze:STAN pytasz skąd wiem ano stąd wiem ze jak jadę z loszkami do rolnika to bardzo często się zdarza jak syn prosi ojca aby dołożył kilka setek do loszek a i z rozmów z rolnikami można wywnioskować ze renta rodziców to druga dotacja po unijnej ale ty chyba tez to znasz
-
stan1069@o2.pl
Arek strasznie drogie chyba te loszki wozisz że aż z emerytury rodziców trzeba dokładać ,która w przeliczeniu na 1 dzień 25 zł wynosiarek pisze:STAN pytasz skąd wiem ano stąd wiem ze jak jadę z loszkami do rolnika to bardzo często się zdarza jak syn prosi ojca aby dołożył kilka setek do loszek a i z rozmów z rolnikami można wywnioskować ze renta rodziców to druga dotacja po unijnej ale ty chyba tez to znasz
albo je wozisz do nieudaczników
-
stan1069@o2.pl
Nie zrozumiałeś mnie przyjacieluarek pisze:STAN mnie nie interesuje kim oni są na siłę też nie wciskam dzwonią zamawiają ja wiozę a ze dziadek babka czasami portfelem wspomogą syna córkę to ich sprawa ważne aby w moim portfelu kasa się zgadzała a jak ty jesteś taki altruista i rozdajesz za darmo to już twój problem
jak na przetrwanie polskich gospodarstw potrzeba dofinansowania głodowych rent i emerutur naszych rodziców
tzn że unije spojrzenie na gospodarkę jest do hu... nie podobne
Co wy za brednie opowiadacie. Z jakich rent dokładają? Chyba nie z rolniczych 650/mc, wszyscy emeryci na krusie których znam to albo jeszce dorabiaja do emerytury albo dzieci im pomagaja bo nie daja rade za to wyżyć, jesli jeszcze leki muszą kupować...
np mój ojciec praktycznie na stałe bierze zestaw leków które kosztuja 400zł/mc to ile mu zostaje z tej renty?
np mój ojciec praktycznie na stałe bierze zestaw leków które kosztuja 400zł/mc to ile mu zostaje z tej renty?
-
navaho13
Ale niestety tak jest, chociaż to pozorna pomoc. Znam wielu rolników (głównie małorolni), którzy finansują swoją bieżącą działalność przy pomocy nieocenionych rent i emerytur swoich rodziców czy teściów. Później i tak trzeba to oddać nawet z nawiązką na leki czy na tacę, ale łatwiej myśleć o przetrwaniu tego unijnego koszmaru wiedząc, że za ścianą jest babcia z 700zł. A jak dbamy o te babcie i chuchamy na nie, bo jak dożyje setki to dopiero dołoży do gospodarki.