FORUM
CENY TRZODY
jaki dobrze prosperujący zakład...
http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec ... 36486.html
http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec ... 36486.html
W Niemczech za świnie trzeba już płacić co najmniej 1,71 euro. Jak naszym zakładom by zależało żeby zatrzymać spadające pogłowie to powinni płacić co najmniej tyle samo i więcej. A oni swoje: z zachodu ciągną a nam płacą mniej. Tą polityką raczej nie zwiększą pogłowia w Polsce. Ja z niskiego pogłowia jestem zadowolony, bo wiem że +- będziemy dostawać cenę zachodnią a wypowiedzi o nadprodukcji w Polsce to już teraz nie naiwni ale ograniczeni umysłowo będą powtarzać 
...
[quote="zeus-1"]W Niemczech za świnie trzeba już płacić co najmniej 1,71 euro. Jak naszym zakładom by zależało żeby zatrzymać spadające pogłowie to powinni płacić co najmniej tyle samo i więcej. A oni swoje: z zachodu ciągną a nam płacą mniej. Tą polityką raczej nie zwiększą pogłowia w Polsce. Ja z niskiego pogłowia jestem zadowolony, bo wiem że +- będziemy dostawać cenę zachodnią a wypowiedzi o nadprodukcji w Polsce to już teraz nie naiwni ale ograniczeni umysłowo będą powtarzać
[/quot pośrednik :
Jak pomysli pośrednik ? :
1 - zapłacę więcej za polska swinię by pogłowie sie powiększyło
2 - na zachodniej świni nie zarobię , dam mniej za polska , limit wyrobię i jakoś zarobie
Jak pomysli pośrednik ? :
1 - zapłacę więcej za polska swinię by pogłowie sie powiększyło
2 - na zachodniej świni nie zarobię , dam mniej za polska , limit wyrobię i jakoś zarobie
-
stan1069@o2.pl
Które te zakłady nasze ?????????zeus-1 pisze:W Niemczech za świnie trzeba już płacić co najmniej 1,71 euro. Jak naszym zakładom by zależało żeby zatrzymać spadające pogłowie to powinni płacić co najmniej tyle samo i więcej. A oni swoje: z zachodu ciągną a nam płacą mniej. Tą polityką raczej nie zwiększą pogłowia w Polsce. Ja z niskiego pogłowia jestem zadowolony, bo wiem że +- będziemy dostawać cenę zachodnią a wypowiedzi o nadprodukcji w Polsce to już teraz nie naiwni ale ograniczeni umysłowo będą powtarzać
chyba karne
-
rolnik sam w dolinie
- Muchozolali
-
stan1069@o2.pl
Teraz już rozumiem na czym polega niskie pogłowie świń, gdzie teraz każda sztuka jest ważnachłop pisze:To ja szykowałem 6 sztuk ale koryguję na 4 sztuki żeby zawirowania na rynku nie robić.stan1069@o2.pl pisze:We wtorek rzuce na rynek 5 tuczników więc sprzedawać w poniedziałek , bo mogą cenniki obniżyć![]()
![]()
Co do 8 za e to jestem za takgaceksz13 pisze:od przyszłego tygodnia proponuje 8 za E
wczoraj otrzymałem propozycje przez Lub-Tucz z haka 7,1+vat (Łuków)
natomiast dziś dzwonił ponownie i mówił iz Łuków jest w stanie dać każdą cenę aby mieć towar 8 nie da ale niewiele brakuje miedzy 7,7-7,8
rzeczą dziwną jest iż oni mają zawsze wysokie ceny wbc i hak a żywa waga to ceny spędowe czy rzeczą możliwą jest aby z 110 kg zostało 74kg wbc?
p.s żywa 5,6zł+vat pozdrawiam
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ac3 ... 33b09.html
Co Wy na to
To co wyrosło po środku to moje dzisiejsze dzieło
Co Wy na to
To co wyrosło po środku to moje dzisiejsze dzieło
Nieźle Cie kantują pewnie te półtusze bez łbów teraz ważąAdrian pisze:Co do 8 za e to jestem za takgaceksz13 pisze:od przyszłego tygodnia proponuje 8 za E
wczoraj otrzymałem propozycje przez Lub-Tucz z haka 7,1+vat (Łuków)
natomiast dziś dzwonił ponownie i mówił iz Łuków jest w stanie dać każdą cenę aby mieć towar 8 nie da ale niewiele brakuje miedzy 7,7-7,8
rzeczą dziwną jest iż oni mają zawsze wysokie ceny wbc i hak a żywa waga to ceny spędowe czy rzeczą możliwą jest aby z 110 kg zostało 74kg wbc?
p.s żywa 5,6zł+vat pozdrawiam
niestety tak było jak wojec rzekł to było z jakiś rok temu jak pini ruszałTragon pisze:Tusza 74 kg., to 95-100 kg żywej wagi. Albo te 110 kg, to było tak na oko, albo jak wojce rzekł.
różnica ceny u nich była około 45gr wyższa wiec człowiek się skusił pierwszy i ostatni raz dlatego jak dziś usłyszałem ze dadzą wysoką cene aby mieć tylko towar postanowiłem w pewien sposób przestrzec.
-
marylakulasinska
Ceny
A skąd ty się urwałeś!!!!,nie jesteś w temacie to nie wypisuj bzdur,oczywiście w dół- ale pogłowie trzody chlewnej .Proponuję Ci się zapoznać z rzeczywistością na rynku trzody.szymon111 pisze:no i koledzy jak cena w dół to i nikt nie pisze
ale cena ta dotyczy półtysz bez główgaceksz13 pisze:na jutro ugadane 7,7 na haku (więc w dól tak ale głowy pochylane przez skupowiczów) .
Ostatnio zmieniony poniedziałek 28 maja 2012, 08:38 przez szymon111, łącznie zmieniany 1 raz.
-
andrzej-guzik