FORUM
CENY TRZODY
-
stan1069@o2.pl
- wet-zootechnik
ceny
6,00 za żywą bez wymagań mięsności i wyb.
2% potr., waga od 100 do 140 kg, 20 ton,
na wtorek
na wtorek
-
stan1069@o2.pl
Re: ceny
Szkoda bo mi 19,800 ton brakujewet-zootechnik pisze:6,00 za żywą bez wymagań mięsności i wyb.
na wtorek
- wet-zootechnik
ceny
-
stan1069@o2.pl
No ja też niesteyy muszę poczekać , bo maciora po wiadomościach a przed prognozą pogody miała bliżniaki zobaczymy rano czy za pół roku górki nie będziemarcin79 pisze:wszyscy dzwonią i szukają towaru, o niektórych nawet zapomniałem, chcą od zaraz, za godzine, przysyłają auto, kase i nawet ludzi do załadunku jak potrzeba, po prostu totalne braki, ale jeszcze poczekam.
Rzuć te prosiaki psom na pożarcie, zobacz na linki co mietko wrzuca, wszędzie susze pożary, kukurydza na polach w popcorn sie zamienia, może to zboże co to masz w magazynie będzie niedługo tak cenne ze tym prosiakom przez gardło nie przejdzie???stan1069@o2.pl pisze:No ja też niesteyy muszę poczekać , bo maciora po wiadomościach a przed prognozą pogody miała bliżniaki zobaczymy rano czy za pół roku górki nie będziemarcin79 pisze:wszyscy dzwonią i szukają towaru, o niektórych nawet zapomniałem, chcą od zaraz, za godzine, przysyłają auto, kase i nawet ludzi do załadunku jak potrzeba, po prostu totalne braki, ale jeszcze poczekam.
-
stan1069@o2.pl
Przez gardło może im przejdzie i pewnie zostanie to co spod ogona wyjdziebaraki pisze:Rzuć te prosiaki psom na pożarcie, zobacz na linki co mietko wrzuca, wszędzie susze pożary, kukurydza na polach w popcorn sie zamienia, może to zboże co to masz w magazynie będzie niedługo tak cenne ze tym prosiakom przez gardło nie przejdzie???stan1069@o2.pl pisze:No ja też niesteyy muszę poczekać , bo maciora po wiadomościach a przed prognozą pogody miała bliżniaki zobaczymy rano czy za pół roku górki nie będziemarcin79 pisze:wszyscy dzwonią i szukają towaru, o niektórych nawet zapomniałem, chcą od zaraz, za godzine, przysyłają auto, kase i nawet ludzi do załadunku jak potrzeba, po prostu totalne braki, ale jeszcze poczekam.
byłem wczoraj w młynie pszenica 90 , otręby 62 nasypał mi 30 kilo maki i z 50 na tace zostało
a żniwa jeszcze wszędzie pewnie nie zakonczone
podjechał gościu rowerkiem z woreczkiem pszenicy rzucił na wage 50 dostał w łape i uchachany ze hej
u nas w rejonie jest identycznie trzeba juz likwidowac stado a pasza podobno do góryBlazej pisze:Panowie będzie górka i to za niedługo wczoraj gadałem z gościem który rozprowadza nasienie i mówił że brakuje mu nasienia i sie wyrobić nie może
Ostatnio zmieniony niedziela 26 sie 2012, 21:47 przez rolnik99, łącznie zmieniany 2 razy.
-
mediastore
nie będzie żadnej górki 2013 - na lato/jesień 2013 szykuje sie dopiero prawdziwy dołek - to co wy uważacie teraz za dołek - to jest dopiero jeden krok po górce - ceny oferowane za żywiec zaledwie pokrywają koszty - nadal pracujecie darmo i nie realizujecie zysków - jesteście przez lata przyzwyczajani do dokładania i teraz jak ktoś zwraca wam prawie całość kosztów - wywołuje w was euforię - ale euforia ma to do siebie że jest to stan daleki od trzeźwej kalkulacji i zdroworozsądkowego myślenia .
Wystrzelajcie się z nagromadzonej paszy zwróconej na gwiazdkę po kosztach . W pokerze jest chyba pass , poker podobno nie legalny w świetle prawa , ale można zastosować taki ruch w grze z ZM - my mówimy PASS a ZM ??? Ich ruch . Czasami można wygrać nie robiąc nic - przeciwnik sam zamota się w swej strategii , na kombinuje , napętli na mota i może się zamota . Zastanówmy się skoro rolnik mógł dokładac kilka lat dlaczego niby sytuacja miała by nie ulec odwróceniu - każdy wymyśla teraz w głowie 1000 powodów dlaczego tak nie może być - OJ mamy to co chcemy.
Jak nie dołożą ZM to dołożymy my i tyle.
Wystrzelajcie się z nagromadzonej paszy zwróconej na gwiazdkę po kosztach . W pokerze jest chyba pass , poker podobno nie legalny w świetle prawa , ale można zastosować taki ruch w grze z ZM - my mówimy PASS a ZM ??? Ich ruch . Czasami można wygrać nie robiąc nic - przeciwnik sam zamota się w swej strategii , na kombinuje , napętli na mota i może się zamota . Zastanówmy się skoro rolnik mógł dokładac kilka lat dlaczego niby sytuacja miała by nie ulec odwróceniu - każdy wymyśla teraz w głowie 1000 powodów dlaczego tak nie może być - OJ mamy to co chcemy.
Jak nie dołożą ZM to dołożymy my i tyle.
Ostatnio zmieniony niedziela 26 sie 2012, 21:06 przez mediastore, łącznie zmieniany 1 raz.
Klasyczne górki i dołki to już przeszłość, krajowe pogłowie loch juz się nie podźwignie a cykle otwarte to biznesy szybkiego reagowania, mogą wstawić następny rzut albo nie i górka jest pod kontrolą.
Myślę że będzie stabilnie, a kto będzie zarabiał, komu zostanie to co wyjdzie spod ogona a kto dołoży do interesu to już inna bajka.
Myślę że będzie stabilnie, a kto będzie zarabiał, komu zostanie to co wyjdzie spod ogona a kto dołoży do interesu to już inna bajka.
-
mediastore
W mojej wiosce ok 40 numerów - produkcja wzrosła o 1 świnię tucznika - tuczy ją sobie wcale nie rolnik , tak dla siebie - i jeśli ja nie wstawię to spadnie o 750szt rocznie , a może 1 czy 2 zwiększy 2 lochy to przybedzie z 60-70 max - te które prowadza cykl zamknięty w mojej wiosce 5 rolników - idą na maxa pełną parą i nie mają zasobów aby zwiekszać obsadę - musieli by budować chlewnie i kupować paszę - a do tego wymagany jest zysk .
-
stan1069@o2.pl
Pini bankrutuje ?
http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84
http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
mediastore
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
- wet-zootechnik
ceny
skąd jesteś?chłop pisze:Piotrków 6,20 - 6,30 duże partie bez strączki bdb towar już dostali
skąd wiesz jak Piotrków?
takie ceny na Piotrkowie są możliwe przynajmniej od dzisiaj http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1346018401/
potwierdzam też tą cenę z pewnego źródła
potwierdzam też tą cenę z pewnego źródła
-
stan1069@o2.pl