FORUM
CENY TRZODY
Niemcy + 1c, a nie +2ct
http://www.schweine.net/auktionsergebni ... s_502.html
jak już coś pisać to może i prawdę?
jak już coś pisać to może i prawdę?
taak.
Tylko prawdy nam trzeba.
Więc nie piszmy:
niemiecki bez zmian! na przyszły tydzień podobno też bez zmian,
a potem się okazuje że Niemcy sobie w tym tygodniu co miał być bez zmian 1 procentową podwyżkę zgotowali. A przestraszony Polak przed Niemca się nie pcha bo nie wypada i się wtedy za tanio wyprzedaje.
Prawdę mówiąc nie rozumiem dlaczego nie chcecie u nas cen wyższych jak u Niemca. Dopiero jak będziemy mieli wyższe ceny to samochodziki mają z czym jeździć i na siebie zarabiać. A jak równe ceny to stoją. Jak będzie u nas wyższa cena warchlaka niż u Duńczyka to dopiero świetne interesy się robi. No chyba że na spanikowanym Polaku interesy wychodzą jeszcze lepsze.
Tylko prawdy nam trzeba.
Więc nie piszmy:
niemiecki bez zmian! na przyszły tydzień podobno też bez zmian,
a potem się okazuje że Niemcy sobie w tym tygodniu co miał być bez zmian 1 procentową podwyżkę zgotowali. A przestraszony Polak przed Niemca się nie pcha bo nie wypada i się wtedy za tanio wyprzedaje.
Prawdę mówiąc nie rozumiem dlaczego nie chcecie u nas cen wyższych jak u Niemca. Dopiero jak będziemy mieli wyższe ceny to samochodziki mają z czym jeździć i na siebie zarabiać. A jak równe ceny to stoją. Jak będzie u nas wyższa cena warchlaka niż u Duńczyka to dopiero świetne interesy się robi. No chyba że na spanikowanym Polaku interesy wychodzą jeszcze lepsze.
[quote="aquariuss"]Niemcy + 1c, a nie +2ct
jak już coś pisać to może i prawdę?[/quote]
Proszę bardzo
TELEPORC 1,99 a było 1,97 http://www.marktprijzen.boerderij.nl/va ... buitenland
jak już coś pisać to może i prawdę?[/quote]
Proszę bardzo
TELEPORC 1,99 a było 1,97 http://www.marktprijzen.boerderij.nl/va ... buitenland
czy ja nie chce aby były wyższe ceny?
jednak piszę, że internteowa giełda średnio poszła +1ct, to że ten oddział Teleporc poszedł 2, to nie widziałem za co Pewex-a przepraszam.
ciekawe z tymi cenami, ja już miesa od tygodnia nie jadłem, ostatni schabowy jaki kupiłem za 17zł/kg był chyba z twardej gumy zrobiony - wiec sobie odpuściłem:)
już nie piszę od jakiego kupiłem bo i po co.
rzecz w tym, aby ludzie chcieli kupić te mięso za tą cenę - na zimę mniej warzyw wiec i teoretycznie więcej mięsa się spożywa.
wiec już nie długo bedą oferty
niebywałe! 1,7 za kilo!!!!
ALE za 100g HEHEHHEEHE

jednak piszę, że internteowa giełda średnio poszła +1ct, to że ten oddział Teleporc poszedł 2, to nie widziałem za co Pewex-a przepraszam.
ciekawe z tymi cenami, ja już miesa od tygodnia nie jadłem, ostatni schabowy jaki kupiłem za 17zł/kg był chyba z twardej gumy zrobiony - wiec sobie odpuściłem:)
już nie piszę od jakiego kupiłem bo i po co.
rzecz w tym, aby ludzie chcieli kupić te mięso za tą cenę - na zimę mniej warzyw wiec i teoretycznie więcej mięsa się spożywa.
wiec już nie długo bedą oferty
niebywałe! 1,7 za kilo!!!!
ALE za 100g HEHEHHEEHE
podobno jakieś mięso się przeterminowuje więc może te weekendowe obniżki z tego mięsa. Tanio kupią taniej można sprzedać.
Miód kupować zawsze od znajomego pszczelarza.
Jaja i ziemniaki najlepsze od teściowej.
Schabowy musi być ze świeżego mięsa a nie z mrożonego.
Dobrego tucznika na schabowego możesz kupić u mnie. Mam takie schaby że na talerzu się nie mieszczą. Na polędwicę wędzoną można podzielić wzdłuż jak komuś za duża.
A z cenami mamy te same problemy co konsumenci. Musi nas być stać kupić i zboże i pasze i warchlaka i urzędnika opłacić i kierowcę co świnie odbiera. Jak nas nie będzie stać to po prostu nie kupimy. To jest właśnie rynek.
I aby nas było stać to nasi sąsiedzi podnieśli ceny o 1 czy 2 centy to nie istotne. Podnieśli aby nas było stać. I u nas też pójdzie w górę bo naszych zm nie będzie stać aby droższego tucznika stale z zagranicy ściągać. Okresowo ich stać, ale stale nie.
Miód kupować zawsze od znajomego pszczelarza.
Jaja i ziemniaki najlepsze od teściowej.
Schabowy musi być ze świeżego mięsa a nie z mrożonego.
Dobrego tucznika na schabowego możesz kupić u mnie. Mam takie schaby że na talerzu się nie mieszczą. Na polędwicę wędzoną można podzielić wzdłuż jak komuś za duża.
A z cenami mamy te same problemy co konsumenci. Musi nas być stać kupić i zboże i pasze i warchlaka i urzędnika opłacić i kierowcę co świnie odbiera. Jak nas nie będzie stać to po prostu nie kupimy. To jest właśnie rynek.
I aby nas było stać to nasi sąsiedzi podnieśli ceny o 1 czy 2 centy to nie istotne. Podnieśli aby nas było stać. I u nas też pójdzie w górę bo naszych zm nie będzie stać aby droższego tucznika stale z zagranicy ściągać. Okresowo ich stać, ale stale nie.
-
stan1069@o2.pl
- wet-zootechnik
ceny
6,10 -6,15 za żywą
-
Mariusz1986
- wet-zootechnik
ceny
no to u mnie nieoficjalnie 
-
marylakulasinska
Re: Ceny
Mariusz dodaj że ta Twoja propozycja cenowa jest za II kl. , i za mini partyjkę - 1 szt.Mariusz1986 pisze:Oficjalna cena 5,5 plus wat
Wczoraj sprzedałam 30 szt w cenie'' promocyjnej '' po 6,40 zł/ żywa/.śr.waga 121 kg.
-
stan1069@o2.pl
Re: Ceny
Mariusz dodaj jeszcze żeś trędowaty bo tu napisać prawde to albo trzeba się tłumaczyć albo wyrazić się dosyć ostromarylakulasinska pisze:Mariusz dodaj że ta Twoja propozycja cenowa jest za II kl. , i za mini partyjkę - 1 szt.Mariusz1986 pisze:Oficjalna cena 5,5 plus wat
Wczoraj sprzedałam 30 szt w cenie'' promocyjnej '' po 6,40 zł/ żywa/.śr.waga 121 kg.
5,5 -5,7 to cena obecnie panująca
jak się bierze dodatek do grupy , za kontraktacje to prosze się nie dziwić i pierdół nie opowiadać na przyszłość
Żeby na dzień dzisiejszy sprzedać poniżej 6 to trzeba byc naprawdę zdolna pierdołą, tak się tylko zastanawiam czy US nie powinien sie temu przyjrzeć bo to ewidentnie wygląda na dorowiznę a ta według obowiązujacego prawa jeśli wykracza poza członków najbkliższej rodziny powinna zostać zgłoszona i zapłacony podatek!!!
-
komputerek77
Jest jeszcze opcja że przez te X miesięcy dawało sie lichym prosiaczkom troche marnej plewy i troche kartofla reszte potrzebnych rzeczy łapały z powietrza... no może nie licząc tych dwóch woreczków "prowitu" na miot. I uwierz mi że poświęcenie tygodnia na sprzedanie takich tuczników nie przyniesie zamierzonego efektu. Trzeba pamiętać że za rózny towar są różne ceny, dodatkowo uzależnione od wielkości partii !baraki pisze:Cóż Arku może i masz rację ale ja uważam ze jeśli się chodziło przez X miesięcy (zaleznie od systemu produkcji) przy tuczniku żeby go wyprodukować to wypadało by jeszcze poświęcić dzień, dwa a może i tydzień na zorganizowanie sprzedaży po normalnej rynkowej cenie a nie na zasadzie "co łaska".
-
stan1069@o2.pl
Wychodzi na to że zdolnych pierdół jest 90 % w krajubaraki pisze:Żeby na dzień dzisiejszy sprzedać poniżej 6 to trzeba byc naprawdę zdolna pierdołą, tak się tylko zastanawiam czy US nie powinien sie temu przyjrzeć bo to ewidentnie wygląda na dorowiznę a ta według obowiązujacego prawa jeśli wykracza poza członków najbkliższej rodziny powinna zostać zgłoszona i zapłacony podatek!!!
Baraki żeby się nie okazało że te twoje wieprze przez telefon kupie po 5,8 za tydzień
jeden już cwaniakował jak to drogo sprzedaje i w międzyczasie dał ogłoszenie że jeszcze by sprzedał
tyrknołem i wnet bym kupił od niego taniej jak na spędzie u nas
- Muchozolali
Witam
A u mnie płacą po 5,5 i nie ważne czy masz 1szt. czy 15 gdzieś sprzedać musisz. Gdzieś sprzedać oznacza, że i tak wszyscy skupnicy w okolicy założyli "spółdzielnie" i do tych 5,5 dorzucą 0,10, że to niby taki akt łaski bo stale od Ciebie odbierają. O dużych ilościach tucznika i cenach za nie piszę bo takowych nie widziałem i nie słyszałem już ze 2 lata.
A u mnie płacą po 5,5 i nie ważne czy masz 1szt. czy 15 gdzieś sprzedać musisz. Gdzieś sprzedać oznacza, że i tak wszyscy skupnicy w okolicy założyli "spółdzielnie" i do tych 5,5 dorzucą 0,10, że to niby taki akt łaski bo stale od Ciebie odbierają. O dużych ilościach tucznika i cenach za nie piszę bo takowych nie widziałem i nie słyszałem już ze 2 lata.
- WOJCIECH1236
- Muchozolali
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
mateuszkonrad
- Kontakt: