FORUM
CENY TRZODY
A SPRAWDZICIE CO NASZE BARANY NAPISAŁY W PROGNOZACH TUCZNIKA , SIEDZIELI I DYSKUTOWALI PEWNIE Z KILKA DNI - ONI NAZYWAJĄ SIE EKSPERCI PODOBNO
JA ICH NAZYWAM BARANY !!!
http://www.arr.gov.pl/data/00165/prognoza_25102012.pdf
JA ICH NAZYWAM BARANY !!!
http://www.arr.gov.pl/data/00165/prognoza_25102012.pdf
-
stan1069@o2.pl
...
A ja uwielbiam takich co im sie nic nie opłaca. Jak była ziemia po 7 000 i sie nie opłacało to kupowałem , jak po 25 000 tez kupowałem i teraz sie nie opłaca po 47 000 i tez kupuje. Jak zostawało z swini 200 zl powiekszałem , jak 100 zł powiekszałem i jak 0 tez powiekszam. I to bez wiekszych kredytów. Tyle ,ze ja funkcjonuje a tych co im sie nie opłacało juz dawno nie ma.
-
stan1069@o2.pl
Re: ...
Wybacz kochany ale oprócz tego powiększania jest jeszcze życiejaqbn pisze:A ja uwielbiam takich co im sie nic nie opłaca. Jak była ziemia po 7 000 i sie nie opłacało to kupowałem , jak po 25 000 tez kupowałem i teraz sie nie opłaca po 47 000 i tez kupuje. Jak zostawało z swini 200 zl powiekszałem , jak 100 zł powiekszałem i jak 0 tez powiekszam. I to bez wiekszych kredytów. Tyle ,ze ja funkcjonuje a tych co im sie nie opłacało juz dawno nie ma.
a skoro funkcjonowanie uwazasz za życie i kupujesz ziemie po 47 000 to Ci gratuluje pomysłu na życie
jest taka jednoska chorobowa która sie nazywa pracocholizm poczytaj i zacznij się leczyć
Praca uszlachetnia i uczy pokory. Moze i nie mam tak duzo czasu by siedziec przed komputerem ale potrafie zoorganizowac czas na przyjemnosci i kase na przyjemności przeznaczać. Rozumiem stan o czym piszesz - nie znasz dnia ani godziny gdy coś sie stanie z Twoim zrowiem - mnie to spotkało i tym bardziej je doceniamstan1069@o2.pl pisze:Wybacz kochany ale oprócz tego powiększania jest jeszcze życiejaqbn pisze:A ja uwielbiam takich co im sie nic nie opłaca. Jak była ziemia po 7 000 i sie nie opłacało to kupowałem , jak po 25 000 tez kupowałem i teraz sie nie opłaca po 47 000 i tez kupuje. Jak zostawało z swini 200 zl powiekszałem , jak 100 zł powiekszałem i jak 0 tez powiekszam. I to bez wiekszych kredytów. Tyle ,ze ja funkcjonuje a tych co im sie nie opłacało juz dawno nie ma.
a skoro funkcjonowanie uwazasz za życie i kupujesz ziemie po 47 000 to Ci gratuluje pomysłu na życie![]()
jest taka jednoska chorobowa która sie nazywa pracocholizm poczytaj i zacznij się leczyć
-
stan1069@o2.pl
-
stan1069@o2.pl
Pomiędzy Twoim 1 a 2 postem jest przepaśćjaqbn pisze:Praca uszlachetnia i uczy pokory. Moze i nie mam tak duzo czasu by siedziec przed komputerem ale potrafie zoorganizowac czas na przyjemnosci i kase na przyjemności przeznaczać. Rozumiem stan o czym piszesz - nie znasz dnia ani godziny gdy coś sie stanie z Twoim zrowiem - mnie to spotkało i tym bardziej je doceniamstan1069@o2.pl pisze:Wybacz kochany ale oprócz tego powiększania jest jeszcze życiejaqbn pisze:A ja uwielbiam takich co im sie nic nie opłaca. Jak była ziemia po 7 000 i sie nie opłacało to kupowałem , jak po 25 000 tez kupowałem i teraz sie nie opłaca po 47 000 i tez kupuje. Jak zostawało z swini 200 zl powiekszałem , jak 100 zł powiekszałem i jak 0 tez powiekszam. I to bez wiekszych kredytów. Tyle ,ze ja funkcjonuje a tych co im sie nie opłacało juz dawno nie ma.
a skoro funkcjonowanie uwazasz za życie i kupujesz ziemie po 47 000 to Ci gratuluje pomysłu na życie :o
jest taka jednoska chorobowa która sie nazywa pracocholizm poczytaj i zacznij się leczyć :wink:
myśle że Ci ten post po środku pomógł i innym też da do myślenia
byłem swego czasu na pogrzebie u bogatego za życia człowieka i ksiądz na pogrzebie powiedzial tak '' rozkop grób najładniejszej kobiety i najbogatszego czlowieka za kilka lat po śmierci i wyciągnij z tego wnioski ''wiara aż gęby pootwierała
za chwile powiedział '' zmarli otwierają oczy żywym ''zaczeli ruszać powiekami
a na końcu powtorzył '' spieszmy sie kochać ludzi , bo tak szybko odchodzą ............................''zaczeli popłakiwać
dużo ZDROWIA Ci życzę i tą pracą się za bardzo nie uszlachetniaj , ten ha za prawie 50 000 też Ci potrzebny chyba nie był do szcześcia .
-
stan1069@o2.pl
Takie głupie to nie jest wcale , ale się uśmiałemczesio pisze:chodzi o to,ze jest jeszcze u nas za dużo macior i nalezy ich nadwyzkę zdjąć z rynku po to by za kilka miesięcy warchlak był na zapisy u importerów
kilkadziesiąt lat temu koń kosztował tyle co grzywa i ogon
chlop sprzedał konia , grzywe i ogon mu ustrzygli , a koń wieczorem wrócił do domu
z rynku niemieckiego !
Przyczyna, która sprawia, że wszystkie kraje europejskie bezpośrednio lub pośrednio tworzyć, perspektywa UE powoli działa eksportu na rynki krajów trzecich. Rosja wobec boomu po wstąpieniu do WTO niedawno chłodzi zauważalnie. Brazylijczyk, USA i Kanady importerzy obecnie popyt, ponieważ mogą zaoferować niższą cenę. Jednocześnie Europa wystarczające zasilanie niektóre znacznie większe ciężary uboju.
W Niemczech było to możliwe w tym tygodniu, nie ciśnienie spółek niemieckich rzeźnych wytrzymać. Stopa stowarzyszenie zatem obniżona o dwa tygodnie w cenie domu szeregowym cenie wywoławczej z dużych rzeźniach. W Austrii też, ceny musiały być skorygowane przez -5 groszy w dół. Podobne do Niemiec, ponownie wagi uboju wzrosły w ostatnich tygodniach.
W południowej członka Europejskiego stwierdza, że spadki cen w ostatnich tygodniach nie udało bardziej umiarkowany, ale znowu, ceny pozostają pod presją. Francja już w zeszły czwartek, ceny akcji do równowartości -4 centów, w Hiszpanii, ceny zostały obniżone o równowartość -2 centów.
Przyczyna, która sprawia, że wszystkie kraje europejskie bezpośrednio lub pośrednio tworzyć, perspektywa UE powoli działa eksportu na rynki krajów trzecich. Rosja wobec boomu po wstąpieniu do WTO niedawno chłodzi zauważalnie. Brazylijczyk, USA i Kanady importerzy obecnie popyt, ponieważ mogą zaoferować niższą cenę. Jednocześnie Europa wystarczające zasilanie niektóre znacznie większe ciężary uboju.
W Niemczech było to możliwe w tym tygodniu, nie ciśnienie spółek niemieckich rzeźnych wytrzymać. Stopa stowarzyszenie zatem obniżona o dwa tygodnie w cenie domu szeregowym cenie wywoławczej z dużych rzeźniach. W Austrii też, ceny musiały być skorygowane przez -5 groszy w dół. Podobne do Niemiec, ponownie wagi uboju wzrosły w ostatnich tygodniach.
W południowej członka Europejskiego stwierdza, że spadki cen w ostatnich tygodniach nie udało bardziej umiarkowany, ale znowu, ceny pozostają pod presją. Francja już w zeszły czwartek, ceny akcji do równowartości -4 centów, w Hiszpanii, ceny zostały obniżone o równowartość -2 centów.
- Muchozolali
- Muchozolali
ceny trzody
witam dzisiaj sprzedałem 250 szt po 5.60+vat bez potrąceń
-
robert0169
-
stan1069@o2.pl
-
stan1069@o2.pl
Dzisiaj miałem załadunek samochodu, który był umówiony na przyszły tydzień. Nagle telefon, że "może byśmy dziś zabrali świnki bo mamy samochód akurat" i takie tam...
Oprócz tego telefon o świnki z zakładu, który jeszcze na początku tego tygodnia "miał nakupione na cały tydzień"
Coś jest na rzeczy...
Oprócz tego telefon o świnki z zakładu, który jeszcze na początku tego tygodnia "miał nakupione na cały tydzień"
Coś jest na rzeczy...