FORUM
CENY TRZODY
Re: ceny trzody
nielepiej wynająćstary50 pisze:zamiast trzody chyba kupię fotoradar co koledzy nato powiecie
Re: Ceny
za pojedyncze sztuki ,zgadzam się . Ale takie bajki że Pini nie jest zainteresowane świnkami, to niech żonie do poduszki opowiada a nie na forum wciska ciemnotę.krzychu1977 pisze:Edyta to nie bajki skupniki w okolicy Środy Wielkopolskiej i Śremu płacą 4.4-4.6 zł nikt więcej nie zapłaci
-
robert0169
Są rejony że niema a rejony że są jedni widzą swoje podwórko to już myślą że cały świat zobaczyli każdy pisze co jest na jego terenie i poco sobie do oczu skakaćLoza0608 pisze:wczoraj z rana zgłosiłem swinki do odbioru a tir w nocy juz czekał na załadunek pod rampa.... swin nie ma po prostu blefują.....
-
stan1069@o2.pl
Edytko skarbie od ciemnot na tym forum to Ty akurat jesteśEdyta2259 pisze:za pojedyncze sztuki ,zgadzam się . Ale takie bajki że Pini nie jest zainteresowane świnkami, to niech żonie do poduszki opowiada a nie na forum wciska ciemnotę.krzychu1977 pisze:Edyta to nie bajki skupniki w okolicy Środy Wielkopolskiej i Śremu płacą 4.4-4.6 zł nikt więcej nie zapłaci
A kysz!!!
Wszystko możliwe . Mój znajomy miał na święta 180 sztuk Holendra i stały, duży odbiorca tak cyka po kilkadziesiąt . Na dziś rolnikowi zostało 70 sztuk , które już mają pod 150 kilo . Zakład jednak przyrzekł odebrać i te .Loza0608 pisze:jak euro było po 4.07 to do polskiego kraju zawędrowały dwa statki pierwszej klasy półtusz z zachodu
-
Marcin1606
- Muchozolali
ja pierdole co to jest jakas masarnia na podwórku u sąsiadamietko75 pisze:Wszystko możliwe . Mój znajomy miał na święta 180 sztuk Holendra i stały, duży odbiorca tak cyka po kilkadziesiąt . Na dziś rolnikowi zostało 70 sztuk , które już mają pod 150 kilo . Zakład jednak przyrzekł odebrać i te .Loza0608 pisze:jak euro było po 4.07 to do polskiego kraju zawędrowały dwa statki pierwszej klasy półtusz z zachodu
180szt
Co do Hand-mięsu to się może zgadzać, przed niedzielą dawali 4,6 ale faktycznie to najtańsza firma w tej okolicy, żyją głównie z takich co przywożą po kilka do kilkunasu sztuk, na wbc to tam by większość weszła w U. Sprzedając rano im lub ich skupnikowi można mieć po południu pieniądze na koncie stąd łapią klientów za marną cenę, bo często sprzedają tacy co kasę potrzebują na wczoraj.dragonlux pisze:Jechałem w sobote z Poznania do Jarocina za solówką na 120 szt pytam się C.B. ile płacą a on 4.50 i ani grosza więcej .Samochód był z Hand -Mięsu. Drugi przykład w poniedziałek grupa z okolic Krotoszyna miała ładować transport świń 200 sztuk do Piniego jak się okazało Pini transportu nie wysłał bo mu nie zależało ,wynajeli solówkę na 100 sztuk i zawiezli sami dostali 6.40 na wbc i jeszcze musieli pokryć koszty transportu .I teraz pytanie jaka cena ma obowiązywać w wielkopolsce jak świń jest od **** i jeszcze więcej ,to że Mat i 0909 kupuja za te pieniądze to im się nie dziwie ale jak chłopy sprzedają za te cene to sie dziwię
Ja widziałem fakturę z pini dla grupy to przy tym cenniku 6,40 płacili 0.30 od kilograma za organizację skupu więc coś tu pierdoły siejesz
Nie wiem czy świń jest tak bardzo od h**** zapisy mają wypełnione do tygodnia, ale tylko ci najlepsi płatnicy mają pełno, a i tak miejsze ilości można by wcisnąć, ja zapisywałem po 20tym stycznia to pusty zeszyt.
Zrobiła się górka świąteczna, w znacznej części przez import, sztuki które miały jechać w starym poszły w nowym i miały po 150kg. Wszystko się skumulowało, do tego jak to po nowym roku spadek popytu. No i właśnie to nie wzrost podaży ale spadek popytu najbardziej wpłynął na to co jest. Byłem dziś w sklepie, niby jest ruch przy mięsnym, ale biorą głównie po 15, 20 dkg wędlin obkładowych, to jak ma się rozładować góreczka?
A mimo spadków cen żywca zmian cen w sklepach nie zauważyłem, świąt w najbliższym czasie nie ma, szalonych promocji też nie widać to popyt będzie jaki będzie.
No i samotną wyspą też nie jesteśmy, złoty drogi, u sąsiadów co prawda ceny o ok. 0,40 wyższe od naszych najwyższych ale to też hamuje wzrost u nas
Skarbie ja to jestem malutkim pionkiem, Ale powiem Ci że tu są agenci tacy jak np.MekkaB, 0909 i wielu jeszcze innych ,dziś jest ich tu na tym forum multum , czyhają jak hieny.MekkaB pisze:Edytko skarbie od ciemnot na tym forum to Ty akurat jesteśEdyta2259 pisze:za pojedyncze sztuki ,zgadzam się . Ale takie bajki że Pini nie jest zainteresowane świnkami, to niech żonie do poduszki opowiada a nie na forum wciska ciemnotę.krzychu1977 pisze:Edyta to nie bajki skupniki w okolicy Środy Wielkopolskiej i Śremu płacą 4.4-4.6 zł nikt więcej nie zapłaci![]()
A kysz!!!
Edytka ty chyba nie jesteś z wielkopolski a jak nie jesteś to się nie odzywaj bo u nas[wielkopolska] są troche inne realia a co do Piniego to zadzwoń do Dontexu to ci powie ile Pini mu obcioł limitu dziennego na świnie czyli prosty wniosek a nie bajka że świń za bardzo nie potrzebuje [tych polskich oczywiście] a krzychu ma rację tylko nie napisał kto ze Sremu tyle płaci chyba to są Mościszki prawda Krzychu ?Edyta2259 pisze:Skarbie ja to jestem malutkim pionkiem, Ale powiem Ci że tu są agenci tacy jak np.MekkaB, 0909 i wielu jeszcze innych ,dziś jest ich tu na tym forum multum , czyhają jak hieny.MekkaB pisze:Edytko skarbie od ciemnot na tym forum to Ty akurat jesteśEdyta2259 pisze: za pojedyncze sztuki ,zgadzam się . Ale takie bajki że Pini nie jest zainteresowane świnkami, to niech żonie do poduszki opowiada a nie na forum wciska ciemnotę.![]()
A kysz!!!
- Muchozolali
- WOJCIECH1236
Bój się Edytka, bój się nadchodzi, agent MekkaB i świnie Ci zje auuuuuuuEdyta2259 pisze:Skarbie ja to jestem malutkim pionkiem, Ale powiem Ci że tu są agenci tacy jak np.MekkaB, 0909 i wielu jeszcze innych ,dziś jest ich tu na tym forum multum , czyhają jak hieny.MekkaB pisze:Edytko skarbie od ciemnot na tym forum to Ty akurat jesteśEdyta2259 pisze: za pojedyncze sztuki ,zgadzam się . Ale takie bajki że Pini nie jest zainteresowane świnkami, to niech żonie do poduszki opowiada a nie na forum wciska ciemnotę.![]()
A kysz!!!
O Mościczkach to za wiele dobrego powiedzieć sie nie da. Moge powiedzieć z własnego doswiadczenia że zapłacili w uzgodnionym terminie. Z całej reszty nie byłem zadowolony.
A z tymi ograniczeniami to tak jak Wojtek mówi. Gadania, narzekania w słuchawce 15 minut. A na koniec że wyjątkowo jutro lub pojutrze mogą odebrać, taką to mamy styczniową górke. Ale co się udało cene zbić to zakłady będą miały w zyskach.
A z tymi ograniczeniami to tak jak Wojtek mówi. Gadania, narzekania w słuchawce 15 minut. A na koniec że wyjątkowo jutro lub pojutrze mogą odebrać, taką to mamy styczniową górke. Ale co się udało cene zbić to zakłady będą miały w zyskach.
-
stan1069@o2.pl
http://www.pkmduda.pl/index.php?pid=84
jakie te nowe zasady skupu ???????????
ten drugi też z cennikiem się nie wychyla , w nastepnym tygodniu pewnie ładnie cena chybnie , bo już po tej cenie oplaca się na lato zapasy robić i ze wstawieniami cieniutko od 2 miesięcy
jakie te nowe zasady skupu ???????????
ten drugi też z cennikiem się nie wychyla , w nastepnym tygodniu pewnie ładnie cena chybnie , bo już po tej cenie oplaca się na lato zapasy robić i ze wstawieniami cieniutko od 2 miesięcy
-
robert0169
-
robert0169
-
PO-pulista
ceny trzody
jak i zczego żyć panie Premierze
- WOJCIECH1236
Ja pierdziele! To u nich sztuka 800kg waży! No ale to pewnie świnie GMO także niema sie co dziwić, u nas nawet nie było by gdzie tego ubić bo wypatroszyc to by jeszcze na lini do bydła dało radę ale w oparzalniku to za cholerę nie zmieści.staś1961 pisze:Może 80 tys ton to bardziej prawdopodobne.
Przeliczaiac na szt to daje nam około 1-1,1 mil szt.