CENY TRZODY

kaciocha

Post autor: kaciocha »

WOJCIECH1236 pisze:
0909 pisze:REKLAMA MIĘSA NA SAME ŚWIETA

http://lifestyle.wp.tv/i,Jedzenie-ktore ... aid=510435
Trzeba bylo zrobic kazda literke w innym kolorze to moze jeszcze bardziej widoczne by było... :lol: :lol:
pewnie po ASP taki udolniony :lol:
Falco

Post autor: Falco »

Jakoś szerszych mas tym nie przekonali, podobno większe spożycie soi też nam szkodzi, miałem kiedyś w rekach książkę pt. "Mleko cichy morderca" i też nie przestałem go pić, jeść serów czy lodów.
Z tego co wiem surowa wieprzowina obecnie sprzedaje się świetnie, zwłaszcza schab, i nic dziwnego, można kupić od 11 do 13zł za kg, duże zm głowią się wręcz jak zapewnić dostawy do sieci, ten i przyszły tydzień to największe zakupy więc wykluczam spadek cen żywca, a może i coś ku górze jeszcze drgnie. Dla pocieszenia niemieccy producenci coraz bardziej narzekają na obecne ceny, no i koszty, właśnie przeczytałem artykuł w którym piszą że w ciągu ostatniego pół roku w Badenii-Witt zaprzestało produkcję prosiąt i tuczników 600 gospodarstw, i nie muszę mówić że tam nie ma gospodarstw po 5-10 loch. Z drugiej strony w innym artykule piszą że Chiny w tym roku wyprodukują więcej wieprzowiny u siebie, obecnie podobno zjadają jej 40kg rocznie na głowę
Awatar użytkownika
monikaa

Post autor: monikaa »

Niemcy 0,0
Maciek777

ceny

Post autor: Maciek777 »

Ja też myślę, że żywiec nie powinien tanieć, raczej w drugą stronę. Euro idzie do góry, prognozują że może przekroczyć próg 4.2 więc import może się zmniejszyć a cena krajowa lekko wzrosnąć, jakieś 10, 15 gr. Więcej nie ma co narazie oczekiwać. Oby się udało kupić taniego prosiaka.... Żywiec wczoraj sprzedałem 200szt po 5.5+vat, być może dołożą 10gr za mięsność.
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

7.05 E na poniedziałek
daniel0

Post autor: daniel0 »

Na wtorek 7 netto za wszytko jak leci.
0909

Post autor: 0909 »

skup 10 gr do dołu
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

Caly jestes do dolu

Post autor: topo »

0909 pisze:skup 10 gr do dołu
ciekawy jestem gdzie, jak ogólnie świń skupowych brakuje
F1

Post autor: F1 »

lukas1982 pisze:7.05 E na poniedziałek
To wyjdzie jakieś 5,50 :wink:
Awatar użytkownika
lukas1982

Qq się praktycznie skończyła także świnie muszą drożeć :-)
Wg Stana nie wiem czy 5zl wyjdą ;-)
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

Skup względem początku tygodnia 10 gr w górę .

Większa ilość bezp do zakładu 5.40 netto bez potrącenia.
gevara3

Post autor: gevara3 »

sokołow od poniedzialku 10 gr w dól i odbieraja tylko na umowy.
0909

Post autor: 0909 »

Biedaki

Średnia wychodzi ładna w kraju

http://finanse.wp.pl/gid,15433968,galeria.html
PO-pulista

Post autor: PO-pulista »

Falco pisze:Jakoś szerszych mas tym nie przekonali, podobno większe spożycie soi też nam szkodzi, miałem kiedyś w rekach książkę pt. "Mleko cichy morderca" i też nie przestałem go pić, jeść serów czy lodów.
Z tego co wiem surowa wieprzowina obecnie sprzedaje się świetnie, zwłaszcza schab, i nic dziwnego, można kupić od 11 do 13zł za kg, duże zm głowią się wręcz jak zapewnić dostawy do sieci, ten i przyszły tydzień to największe zakupy więc wykluczam spadek cen żywca, a może i coś ku górze jeszcze drgnie. Dla pocieszenia niemieccy producenci coraz bardziej narzekają na obecne ceny, no i koszty, właśnie przeczytałem artykuł w którym piszą że w ciągu ostatniego pół roku w Badenii-Witt zaprzestało produkcję prosiąt i tuczników 600 gospodarstw, i nie muszę mówić że tam nie ma gospodarstw po 5-10 loch. Z drugiej strony w innym artykule piszą że Chiny w tym roku wyprodukują więcej wieprzowiny u siebie, obecnie podobno zjadają jej 40kg rocznie na głowę

Dzisiaj byłem w gminie oddać deklaracje śmieciową, to co tam się działo nie wróży Tuskowi 67 i jego wasalom z PSL nic dobrego na przyszłość. Będący w sali odbioru tych deklaracji interesanci tak bluzgali na rząd nie zostawiając na Tusku 67 i jego ekipie suchej nitki. Zresztą kto byłby zadowolone ze wzrostu kosztów wywozu śmieci nawet o 1000%. W moim wypadku wychodzi tylko 400% więcej, więc jakoś przeżyje. Pewnie sprawdzi się sen 09 że ludzie nie będą mieć na mięso pieniędzy jak wydają je na śmieci.

Jeszcze nie tak dawno rząd zabiegał, oczywiście propagandowo o eksport polskiej wieprzowiny do Chin. Nawet co nie którzy na tym forum ostrzyli sobie zęby na duże profity z tego eksportu. Minęło nie więcej niż rok i w Chinach ceny wieprzowiny spadły na łeb. Do tego stopnia że martwe świnie pływają sobie rzeką do Szanghaju.
nemezis

Post autor: nemezis »

Podatki będziecie płacić od wszystkiego [każdy kawałek płotu] a umierać będziecie pod płotem z biedy.----Słowa pokolenia międzywojennego sprawdzają się.
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

jeszcze tak nie było, żeby jakoś nie było
farmer24
Kontakt:

Post autor: farmer24 »

Unas w tym tygodniu było zebranie to gościu od smieci uciekł przed końcem bo o mało by do rękoczynu nie doszło . Mi koszty wzrosną o7000% nie do przyjęcia wiec wzywam do nie składania deklaracji gościu mówił ze jak ktoś nie złoży to policja przyjdzie ale był śmiech na sali.
nemezis

turbogrocho49 pisze:jeszcze tak nie było, żeby jakoś nie było
Punkt widzemia zalezy od punktu siedzenia i powiem Ci ze z wiekiem bedziesz zmieniał zdanie.
nemezis

farmer24 pisze:Unas w tym tygodniu było zebranie to gościu od smieci uciekł przed końcem bo o mało by do rękoczynu nie doszło . Mi koszty wzrosną o7000% nie do przyjęcia wiec wzywam do nie składania deklaracji gościu mówił ze jak ktoś nie złoży to policja przyjdzie ale był śmiech na sali.
Z tymi smieciami jest jeden plus -taki ze zapłacą wszyscy byc moze skonczy sie wyrzucanie do lasu .Ale za te stawki to ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
pitek81

Post autor: pitek81 »

witam miał ktoś warchlaka duńskiego od firmy Nowak solidna firma , dobry towar wozą?
inżynier

Post autor: inżynier »

0909 pisze:skup 10 gr do dołu
A ja tam wierze agentowi jego prognozy się na nieszczęście sprwadzają. Tylko skąd u niego tyle radości jak jest do dolu. Musi gdzieś siedzieć w dużym zakładzie. A może agent podpowiesz nam kim jesteś
farmer24
Kontakt:

Post autor: farmer24 »

[quote="pitek81"]witam miał ktoś warchlaka duńskiego od firmy Nowak solidna firma , dobry towar wozą?[/quote]

miałem o dnich już nie raz towar jak trafisz jedynie to odnich był zawsze większy problem z strepto kokozą kiepsko widocznie dezynfekują ałta a ty gdzie do tej pory brałes
pitek81

Post autor: pitek81 »

farmer24 pisze:
pitek81 pisze:witam miał ktoś warchlaka duńskiego od firmy Nowak solidna firma , dobry towar wozą?

miałem o dnich już nie raz towar jak trafisz jedynie to odnich był zawsze większy problem z strepto kokozą kiepsko widocznie dezynfekują ałta a ty gdzie do tej pory brałes
zawsze brałem z Pork Handlu ale kiepsko z towarem u nich do świat juz niemaja warchlaka
Awatar użytkownika
lukas1982

Ja tam w gospodarstwie za śmieci będę płacil mniej niż płaciłem :-)
46zl zamiast 49.
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

nemezis pisze:
farmer24 pisze:Unas w tym tygodniu było zebranie to gościu od smieci uciekł przed końcem bo o mało by do rękoczynu nie doszło . Mi koszty wzrosną o7000% nie do przyjęcia wiec wzywam do nie składania deklaracji gościu mówił ze jak ktoś nie złoży to policja przyjdzie ale był śmiech na sali.
Z tymi smieciami jest jeden plus -taki ze zapłacą wszyscy byc moze skonczy sie wyrzucanie do lasu .Ale za te stawki to ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Stawki mogą nawet być mniejsze ale trzeba się nauczyć segregować śmieci , bo większość ludzi na świecie już się nauczyła

a w Polsce zamiast segregować ludzie nauczyli się wyrzucać gdzie popadnie lub podrzucać na cmentarze itd. za takie wybryki powinna być kara chłosty :lol: :lol: mogę ją wykonywać jako wolontariusz :lol: :lol:
Awatar użytkownika
wet-zootechnik

ceny

Post autor: wet-zootechnik »

pitek81 pisze:
farmer24 pisze:
pitek81 pisze:witam miał ktoś warchlaka duńskiego od firmy Nowak solidna firma , dobry towar wozą?

zawsze brałem z Pork Handlu ale kiepsko z towarem u nich do świat juz niemaja warchlaka
z dobrym towarem wszyscy mają problem do świąt,taki czas,
przypadkowe prosięta może ktoś przywiezie,więc lepiej poczekać
Awatar użytkownika
zzetor11441

Post autor: zzetor11441 »

U nas śmieci segregowane 9 zł od osoby a mieszane chyba 15
mediastore

Post autor: mediastore »

ale mnie cieszą te śmieci - uwielbiam się w nich babrać , a może się wybierze jeszcze coś potrzebnego :) zostawi stosik usypie za stodołą może się coś przyda - np: cartige do drukarki - gdyby mieć układ na smietniku i kontrakt na wszystkie cartige po 1-2 zł - pomysł na biznes całkiem całkiem.

Do rzeczy - czy wydaje się wam słuszne żeby ktoś decydował za nas jak mamy sprzątać , kiedy dzieci do szkoły posyłać w jaki sposób się kochać i z kim, do czego się tam jeszcze przypierdolą , poza tym czym powinni czyli ,sprawnym zarządzamiem. Narazie jest 9zł - ale to jest podatek i można z nim zrobić to co z podatkami - czyli tylko podnosić aby maskować swoja nieudolność w zarządzaniu - coś o tym wiem bo tak sam robię - ale przynajmniej się tego wstydzę . Czy nasze rodzime rozwiązanie było złe do tej pory - toneliśmy w śmieciach , trzeba było dyrektywy z zachodu jak to się robi na siłę. Nie było mandatów za śmieci w lesie ???? W latach przed wojną i przez całą komunę - żydzi , pedały chodzili w Polsce swobodnie na pełnych prawach , kobiety miały pełnię praw , dzieci wychowywane normalnie jak bóg przykazał i klaps i miłość - a w tym całym zachodzie do lat 60 tych w usa i w europie zachodniej - rasizm , kobieta w belgii w 60 latach bez mężczyzny nie mogła wypłacić pieniędzy w banku, w usa nie zostałes zameldowany w hotelu jeśli byłeś żydem lub afroamerykaninem , pedalstwo w usa i europie zachodniej miało paragraf i było ścigane , dzieci wychowywano po angielsku - a teraz mają od 50 lat kompleksy i łataja to parytetami i innymi bzdurami o bezstresowym wychowaniu dzieci i innych debilizmach lezbijsko pedalskich , zoofilią nawet i tymi nieszczęsnymi śmieciami i ubojami - dla muzułmanów pewnie nasz sposób zabijania wydaje się conajmniej dziwny i apropo przejmowanie się zwierzątkami rozczulanie nad pieskami i kotkami - a dzieci padają jak w oświęcimiu bo coś tam nie tak z systemem ochrony zdrowia - a starszym pawulonik i pozamiatane - a co będzie taki rętkę darmo brał - wszystko stało się prywatne tymczasem z powietrza te płatne parkingi nie powstały - ktoś przyszedł na plac wybudowany za czasów komuny - postawił laskę z terminalem albo parkometr i trzepie kasę z cudzej pracy. Ale on zagospodarowuje przestrzeń która by niszczała i to mu się należy.

Jeszcze przypomniały mi się żarówki 100W i krzywizna banana i długość , grubość ogórka - żarówek nie rozumiem ale zastosowania właściwych bananów i ogórków się domyślam - doś tego że nie kazali odrazu pakować ich w latex - a to tylko dlatego że jak wspominał Cejrowski w jednym z swoich felietonów - latex przyspiesza dojżewanie banamów (właściwie nie latex a nadmiar co2 który się wytwarza w odciętym od świata żywym jeszcze owocu) - a wiadom że z miekkich bananów pożytek conajmniej w brukseli i strasburgi dyskusyjny .
Stanislaw

Teraz przyszedl czas na podnoszenie oplat podatkow i innych mytow 25 lat udawania oszukiwania szukania kto ma kogo kochac i rozkradania niszczenia co pokomunistyczne przejmowania za to ile ktos da a nie jaka jest wartosc Biznesmeni typu Solorz Kulczyk robic biznesy to w Polsce ale podatki to Cypr Holandia dla mnie to nie wyobrazalne.Klopotek narzeka na Tuska ale uparcie siedzi w PSL ,poslowie glosuja jak im kaze dyscyplina partyjna A gdzie BOG HONOR OJCZYZNA w kieszeni.BRAK SUMIENIA W mediach antysemityzm ale antypolskosci nie slyszalem a ONA jest na kazdym kroku tylko nie na ustach poprawnych politykow,jest w urzedach szpitalach policji agencjach kontrolnych JAK ZYC
Stanislaw

Moj 70letni sasiad mowi "zyjesz na wsi pyry w piwnicy woda w studni glodu nima" TAK ZYC
andrzej19570

Post autor: andrzej19570 »

Jest jeszcze szczaw!!!Stanisławie,mamy 21 wiek i ludzie nie tylko wodą i pyrami się zadowalają.Słusznie napisałeś w poprzednim poście i takie sytuacje prowadzą albo do upadku albo do powstania.
Awatar użytkownika
lukas1982

A co do segregacji śmieci. Jak je proddukujemy to segregujmy i takie powinny być odbierane za grosze natomiast za niesegregowane trzeba bulić.
Poznaniacy z segregacją mają akurat najmniejszy problem bo mamy to wpojone jeszcze za czasów zaborów.
Pamiętam jak pierwszy rok na studiach mieszkałem na stancji u starszej Pani to mo w reklamówkach sprawdzala czy wszystko się zgadza :-).
Następne lata to już jednak akademik a tam o żadnej segegacji mowy nie było, no chyba że studentek ;-).
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

wysegregowane dawały za friko, niesegregowanym trzeba było postawić :D
vicia1223

W takim razie panowie ciągnikiem ze śmieciarką będą wjeżdżać na podwórko:)

4 tony koncentratu na miesiąc to jest 160 worków , plus inne śmieci i przyczepa będzie na miejscu :)

Tak to widzę . Ciekawe czy liście też będą zabierać na jesieni ..
Stanislaw

Tego nie wolno tego nie mozna to odpad toksyczny to organiczny to szklo okienne a to inne dziadostwo Przyjmujemy tylko kurz z okien ,a po pol roku 100% podwyzka bo nie wystarcza dla nadzorujacych Tak to bedzie wygladalo Zaklad?
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

vicia1223 pisze:W takim razie panowie ciągnikiem ze śmieciarką będą wjeżdżać na podwórko:)

4 tony koncentratu na miesiąc to jest 160 worków , plus inne śmieci i przyczepa będzie na miejscu :)

Jak te worki są papierowe to dla niektórych nowoczesnych rolników to jedyny zysk o ile w pobliżu jest skup makulatury :o
waldek66

Post autor: waldek66 »

opakowanie jest w cenie towaru więc płacąc za śmieci płacimy drugi raz za to samo
baraki

Post autor: baraki »

W mojej gminie segregowane czy nie praktycznie jedna cena ma być.
Największa wada tej ustawy jest to że prowadzi do monopolu, śmieci będzie zbierać tylko jedna firma która wygra przetarg, w niedługim czasie będzie to pewnie jedna firma na cały kraj, i wtedy dopiero się zacznie strzyzenie owieczek.
waldek66

Post autor: waldek66 »

w gm. wąbrzeźno ustalono cenę 30 zł od gospodarstwa ale przetarg na wywóz śmieci będzie dopiero w maju
baraki

Post autor: baraki »

U nas 15zł od osoby
Stanislaw

Wolnoc tomku w swoim domku Oto polska wlasnie Robta co chceta Dlaczego tak sie dzieje ze sa takie roznice Jak to jest mozliwe ze jedna gmina ,zrobi osobe na 8zl a druga gospodarstwo za 30 zl i moze byc rowniez jedna osoba Czy to jest normalne i realne ,dla mnie to jest jakas schizofrenia ,tyle zebran posiedzen ,jesli to co bylo dobrze funkcjonowalo za 50% tego co bedzie ,przynajmniej w moim przypadku
staś76

Post autor: staś76 »

po ile świnie płacą?

bo śmieci to się już doczytałem!
Maciek777

ceny

Post autor: Maciek777 »

świnie płacą od 5.3 do 5.5 + vat za dobry towar.
vicia1223

stan1069@o2.pl pisze:
vicia1223 pisze:W takim razie panowie ciągnikiem ze śmieciarką będą wjeżdżać na podwórko:)

Jak te worki są papierowe to dla niektórych nowoczesnych rolników to jedyny zysk o ile w pobliżu jest skup makulatury :o
Mogę Ci wysłać kilka paczek tych worków , będziesz miał na nową tapetę w pokoju albo dziury w przyczepie zakleisz :)
andrzej-guzik

Post autor: andrzej-guzik »

Stanislaw pisze:Wolnoc tomku w swoim domku Oto polska wlasnie Robta co chceta Dlaczego tak sie dzieje ze sa takie roznice Jak to jest mozliwe ze jedna gmina ,zrobi osobe na 8zl a druga gospodarstwo za 30 zl i moze byc rowniez jedna osoba Czy to jest normalne i realne ,dla mnie to jest jakas schizofrenia ,tyle zebran posiedzen ,jesli to co bylo dobrze funkcjonowalo za 50% tego co bedzie ,przynajmniej w moim przypadku
A dlatego są różnice bo niektóre gminy mają na swoim terenie wysypiska i wtedy jest tanio a jak gmina nie ma wysypiska i do tego do najbliższego ma jeszcze kawałek drogi to transport przecież kosztuje. Niestety w naszym kraju kultura śmieciowa jest na poziomie trzeciego świata produkujemy śmieci ale jakoś nie potrafimy się nimi zająć najlepiej srrrru do pieca i problem z głowy ale tylko pozornie.
Stanislaw

Panie Andrzeju po co ten wywod firma smieciowa odbiera kosz co dwa tygodnie 150 zl kwartal gmina 10 zl osoba w domu mieszka 9 osob czyli wychodzi na kwartal 270zl i trzeba segregowac Ciekaw jestem jak beda to odbierac Czy beda trzy rodzaje pojazdow ,czy moze zarzadza abym targal smieci segregowane z 2 kilosy do pojemnikow zbiorczych Paranoja i tyle w tym temacie
mediastore

Post autor: mediastore »

andrzej-guzik - myślisz że ta ustawa coś zmieni na lepsze ???
U nas odbiera firma z gizałek i od dawna segregowane , więc co się zmieni poza ceną wyższą , układami i pogorszeniem jakości obsługi bo zajmie się tym miast prywatny podmiot to prywatny na usługach społecznych .Jak tam śmieci w neapolu - działa tam unijny systemik :)
Firmy mieliśmy do wyboru 3 w tym gmina ze swoim wysypiskiem , a teraz co jedna wybrana na zasadach na których były ustawki na budowę dróg .
Nic z tego dobrego nie było , nie jest i długo nie będzie - socializm był jest i będzie ale nigdzie nie doprowadził do niczego dobrego. No chyba że wszyscy zatrudnimy się w państwowych , społecznych agencjach.

Segregowanie i utylizacja musi się realnie opłacać - żaden przymus i propaganda nic tu nie zmieni, zasad rynkowych.
ACONAR
Site Admin

Post autor: ACONAR »

Witam!
W Niemczech płaci się tylko za odbiór śmieci niesegregowanych.
Za odbiór śmieci segregowanych nie płaci się!
I dlatego wszyscy starają się śmieci segregować. Proste jak drut!
Bo śmieci to śmieci, a śmieci posegregowane to surowce wtórne.
F1

Post autor: F1 »

Niestety u nas najwięcej złego powodują nie przepisy ale zła ich interpretacja przez urzędników 8)jak mam segregowane to po co mi kosz na nie segregowane?
ODPOWIEDZ