FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
20 groszy cena wzrosła i od poniedziałku znowu 20 gr w dół
niewidzialem zebys napisal ze wzrosla o 20 gr ale do obnizek to sie rwiesz jak szpak na czeresnie .Uwazaj pilnujemy
kup sobie okulary i poczytaj moje ostatnie posty !Stanislaw pisze:niewidzialem zebys napisal ze wzrosla o 20 gr ale do obnizek to sie rwiesz jak szpak na czeresnie .Uwazaj pilnujemy
-
robert0169
na czwartek zamowione 20 po 5,2+vat nie daj cie sie zwariowac komu drogo to na zachod po te tansze
-
stan1069@o2.pl
A jak zboże paszowe było po 300 zł. to wtedy na giełdach nie było ???andrzej-guzik pisze:Dopóki pszenica i kukurydza oraz soja będą na giełdzie to nie bardzo widzę możliwość żeby miały one potanieć, a co za tym idzie świń nie powinno przybywać jeszcze pogłowie powinno spaść bo wciąż są producenci trzody którzy produkują bardzo nieefektywnie, a to że 09 pisze że świń jest full to pojęcie względne bo dla jednego ful to 10 a dla innego 1000.andrzej19570 pisze:Jak zboże mocno stanieje to za rok będzie dopiero świńska górka.
a mięsa na giełdach nie ma ????????
-
PO-pulista
Jeżeli dla kogoś to może wydawać się śmieszne, radzę przenieś się w okolice takiego dużego zakładu albo fermy to na własnej skórze przekona się o życiu w smrodzie.stan1069@o2.pl pisze:http://www.tvp.pl/lodz/aktualnosci/spol ... i/10892749mietko75 pisze:Od zjazdu z autostrady do samego zakładu nie ma ani jednego przejścia , więc nie ma gdzie spacerować . Zakład jest poza miastem i za bardzo nie ma gdzie protestować . Na braki towaru też nie narzeka , bo na jego korzyść leją wodę lejwodowie i pogłowie jest wystarczające . Lejwodowie gwarantują opłacalne ceny i Pini nie musi się martwić że będzie zmuszony drogo tucznika kupować . Zakład działa na 100% mocy zaraz wykupi wszystkie żywe zwierzaki , a tucznik co dzień tylko w górę ..![]()
Coś pokręciłem![]()
http://www.tygodnik-rolniczy.pl/nr/puls ... zwsia.html
-
stan1069@o2.pl
Niektóre ZM mają tak ustalone cenniki na WBC że za przerośnięte tyle placą co za knuraandrzej19570 pisze:09 piszesz takie głupoty że aż się czytać nie chce.150 kg tucznik to jest 2 klasa która jest tańsza od 1 o 20 ,30 gr,więc jak Ty dajesz po 4.30 to za 2 klasę 4 powinno być a jak ty żerujesz na rolnikach to na taczce z tego skupu powinni cię wywieźć.I to nie rolnik jest głupi tylko ty zachłanny.Świń obecnie nie ma ani za dużo ani za mało,jest w sam raz na obecny popyt.Jak zboże mocno stanieje to za rok będzie dopiero świńska górka.
To dlaczego za stare krowy płacą 5,50 zł za żywą i ile jest z niej odpadu a mimo to jest droższa od najlepszego tucznika ja tego po prostu nie rozumie???
Średnia waga 137 kg , wszystko po 5.1 netto bez potrącenia. Były takie po 120 a i takie po 150 ..
-
andrzej19570
To się takim zakładom nie sprzedaje!!!Ja miałem w lutym takie co ważyły średnio 137 kg i dostałem normalną cenę!Niektóre ZM mają tak ustalone cenniki na WBC że za przerośnięte tyle placą co za knura
Za 5 godzin załadunek po 6.7 wbc
marylakulasinska pisze:Na moim terenie chodzą słuchy że Pork Handel Olsztyn plajtuje ,panowie uważajcie!!
Witam myślę ze to prawdziwe informacje w naszej grupie zabrali świnie 3 stycznia płacili na raty i do dziś 20 tys zł nie przeleli
-
PO-pulista
Na to pytanie może być tylko jedna odpowiedz, krów nie idzie hodować na balkonach. Jeżeli jeszcze ze 2 lata utrzymają się te stosunkowo wysokie ceny bydła to wielkopolscy rolnicy postarają się oto żeby je zbić raz na zawsze. W obecnym czasie jeżeli ktoś coś na wsi nowego buduje to tylko oborę na bydło mięsne.SA pisze:To dlaczego za stare krowy płacą 5,50 zł za żywą i ile jest z niej odpadu a mimo to jest droższa od najlepszego tucznika ja tego po prostu nie rozumie???
Mięsne to rozumie ale mleczne chude i stare więcej brzucha jak jej całej i jak tu porównywać tucznika 60% mięsności co my znaczymy producenci tuczników powinniśmy 100% ceny więcej dostać a nie cieszyć się z groszówekPO-pulista pisze:Na to pytanie może być tylko jedna odpowiedz, krów nie idzie hodować na balkonach. Jeżeli jeszcze ze 2 lata utrzymają się te stosunkowo wysokie ceny bydła to wielkopolscy rolnicy postarają się oto żeby je zbić raz na zawsze. W obecnym czasie jeżeli ktoś coś na wsi nowego buduje to tylko oborę na bydło mięsne.SA pisze:To dlaczego za stare krowy płacą 5,50 zł za żywą i ile jest z niej odpadu a mimo to jest droższa od najlepszego tucznika ja tego po prostu nie rozumie???
A czy na mięsne bydło potrzebna obora chyba zadaszenie wystarczyPO-pulista pisze:Na to pytanie może być tylko jedna odpowiedz, krów nie idzie hodować na balkonach. Jeżeli jeszcze ze 2 lata utrzymają się te stosunkowo wysokie ceny bydła to wielkopolscy rolnicy postarają się oto żeby je zbić raz na zawsze. W obecnym czasie jeżeli ktoś coś na wsi nowego buduje to tylko oborę na bydło mięsne.SA pisze:To dlaczego za stare krowy płacą 5,50 zł za żywą i ile jest z niej odpadu a mimo to jest droższa od najlepszego tucznika ja tego po prostu nie rozumie???
-
PO-pulista
Z tą ceną na starą chudą krowę to chyba przesadziłeś jak u nas za byka hf można dostać ok 6+vat zł za kilogram. Może gdzieś tam tyle płacą, ale pewnie tam gdzie nas niema, albo udają że tyle płacą i rolnik zostaje z fakturą bez kasy. Nasz klimat nie za bardzo nadaje się do odchowu cieląt pod zadaszeniem. Nawet w dobrych oborach mają kłopoty z chorobami płuc u bydła a co tu mówić o przewiewnych wiatach.SA pisze:A czy na mięsne bydło potrzebna obora chyba zadaszenie wystarczyPO-pulista pisze:Na to pytanie może być tylko jedna odpowiedz, krów nie idzie hodować na balkonach. Jeżeli jeszcze ze 2 lata utrzymają się te stosunkowo wysokie ceny bydła to wielkopolscy rolnicy postarają się oto żeby je zbić raz na zawsze. W obecnym czasie jeżeli ktoś coś na wsi nowego buduje to tylko oborę na bydło mięsne.SA pisze:To dlaczego za stare krowy płacą 5,50 zł za żywą i ile jest z niej odpadu a mimo to jest droższa od najlepszego tucznika ja tego po prostu nie rozumie???
-
stan1069@o2.pl
Stara krowa ma DNA wołowe
a wołowina jest od wieprzowiny pewnie 3 x droższa więc pewnie dlatego jest od tucznika droższa
z tymi bydłem mięsnym to się pomału robi jak z tucznikiem powstałym z importowanego warchlaka , tylko gnój zostaje jak kupisz maluszka i dobrze policzysz
dobrze że chociaż krowa rodzi przeważnie jednego
z tymi bydłem mięsnym to się pomału robi jak z tucznikiem powstałym z importowanego warchlaka , tylko gnój zostaje jak kupisz maluszka i dobrze policzysz
dobrze że chociaż krowa rodzi przeważnie jednego
Pisze bo mnie to szokowało jak zobaczyłem ile płacą za te starcia jak ja sprzedawałem to 2 zł za kilogram dostałem a teraz 5,50 zł i co jeszcze się nie opłaci to ja już nie rozumie
-
stan1069@o2.pl
Po 2 zł były pewnie jak jeszcze nie byliśmy w uni i musieliśmy jeść sami albo pomagali bracia że wschodu
a teraz nam pomagają bracia z zachodu i świnie pewnie będą po 2 zł .
a teraz nam pomagają bracia z zachodu i świnie pewnie będą po 2 zł .
- Muchozolali
w marcu tego samego roku jak weszlismy do uni zawoziłem krowy po 1,5 a byki po 3,1nettoSA pisze:Pisze bo mnie to szokowało jak zobaczyłem ile płacą za te starcia jak ja sprzedawałem to 2 zł za kilogram dostałem a teraz 5,50 zł i co jeszcze się nie opłaci to ja już nie rozumie
nagle za 3mis było po 3zł i 5-5,50zł
A zobacz jeszcze ile kosztują buty z dobrej bydlęcej skóry, a skóry z twojego kabana mielą i dodają do wyrobów z 30-40% zawartością mięsa, no chyba że da się z niej zrobić kiepskie rękawice robocze, ale to raczej z lochySA pisze:Pisze bo mnie to szokowało jak zobaczyłem ile płacą za te starcia jak ja sprzedawałem to 2 zł za kilogram dostałem a teraz 5,50 zł i co jeszcze się nie opłaci to ja już nie rozumie
-
marcin80wlkp
http://www.pinipolonia.com/cennik-skupu0909 pisze:4.40 plus vat
Czy Ty nie potrafisz być obiektywny i obok TWOICH cen napisać chociażby te, które są średnie, nie mówię już najwyższe, bo tych nigdy nie podajesz. Za 30 szt minimum 5zł netto.
A waga od 145 do 155 kg cena 3.30 plus vat
miałem ci cos napisać ale i tak wszyscy wiedzą szkoda czasu
To jest cena na skupie u Ciebie ? tak poważnie to pewni nikt Ci za tą cenę nie sprzeda ale cenę na cenniku można mieć i nawet 2 zł0909 pisze:A waga od 145 do 155 kg cena 3.30 plus vat
- WOJCIECH1236
dokładnie... ale i tak znajdzie się kilka desperatów co sprzedają do desperata 09
- WOJCIECH1236
swój do swego ciągnie

U nas ceny bez zmian stabilizacja
0909 pisze:4.30 plus vat
0909 pisze:To agrobiznes dolał bezyny do ognia i cena 6 zł bedzie , ale za mieso !4 zł aby patrzec cena za żywca
0909 pisze:10 gr do gory cena
0909 pisze:20 groszy cena wzrosła i od poniedziałku znowu 20 gr w dół
agent a te 4,4 to już po tej 20 groszowej obniżce czy jeszcze przed?0909 pisze:4.40 plus vat
15-20gr w górę
Wieprzowina musi taniec , bo nikt nie bedzie tego jadł !
Dla nie jednych to dziwne , ale taka jest prawda zaraz mnie będziecie atakować , ale ja to mam w nosie pocieszcie sie tylko czas pokaze kto mial racje . A widze ze cały czas wygrywam bo gdzie jest to wasze 6 zł ? kowalskiego nie stac na tak drogie mieso . Jak chcecie rozumu złapac to prosze pytac sie młodych ludzi o zarobki ile zarabiają a w tedy mordy wydzierać głodny nie rozumie sytego !
http://www.portalspozywczy.pl/wieprzowi ... 85829.html
Dla nie jednych to dziwne , ale taka jest prawda zaraz mnie będziecie atakować , ale ja to mam w nosie pocieszcie sie tylko czas pokaze kto mial racje . A widze ze cały czas wygrywam bo gdzie jest to wasze 6 zł ? kowalskiego nie stac na tak drogie mieso . Jak chcecie rozumu złapac to prosze pytac sie młodych ludzi o zarobki ile zarabiają a w tedy mordy wydzierać głodny nie rozumie sytego !
Już ci pisałem że sprzedałem po 5,5 to chyba bliżej do 6 niż 4 o których piszesz ale ty chyba tylko pisać umiesz a czytać juz nie0909 pisze:Wieprzowina musi taniec , bo nikt nie bedzie tego jadł !
-
andrzej-guzik
U mnie w centrum wlkp świnie drożeją dzisiaj podstawa to 4,6 netto czyli po klasyfikacji WBC to 5 netto da się wyrwać.
Pisac ze dostałem 5.50 to kazdy potrafi , nawet Fakture moge wam zrobic i pokazac ze sprzedałem po 6 zł to jest pryszcz Ja podaje nr telefonów i jeszcze nikt nie wierzy !
A ja mam wam wierzy w wasze głupoty ?
ale jak lubicie pisac glupoty nikt wam nie zabroni piszczie dalej .
Tylko coraz wiecej ludzi wam juz nie ufa
mądry wie ile cena dzis jest bo ma telefon i dzwoni a cena maksymalna to 5 zł za dobrą miesnosc i duze partie
Ale zaraz ruszy import wieprzowiny z zachodu i bedzie płacz
Zdrozały na chwile świnie to fakt bo była dziura bo wyprzedanym tuczniku , ale juz jest koniec Niemcy aby patrzą jak polaczkom sprzedac
Niemcy cena 1.60 euro
Dania cena 10.70 korony
Holandia 1.55 euro
A ja mam wam wierzy w wasze głupoty ?
ale jak lubicie pisac glupoty nikt wam nie zabroni piszczie dalej .
Tylko coraz wiecej ludzi wam juz nie ufa
mądry wie ile cena dzis jest bo ma telefon i dzwoni a cena maksymalna to 5 zł za dobrą miesnosc i duze partie
Ale zaraz ruszy import wieprzowiny z zachodu i bedzie płacz
Zdrozały na chwile świnie to fakt bo była dziura bo wyprzedanym tuczniku , ale juz jest koniec Niemcy aby patrzą jak polaczkom sprzedac
Niemcy cena 1.60 euro
Dania cena 10.70 korony
Holandia 1.55 euro
To ja dostałem promocje bo wyszły 5.4 zł netto. A w agenta cenę nie wierzę bo tylko gadac potrafi nic więcej
Daj nr telefonu tak jak ja daje to uwierze ,a tak nie pisz głupot
A co nie masz gdzie sprzedac jagienka nie wzięła. Przez telefon można wszystko powiedziec. A gwarantujn ze płacisz więcej jak mowisz więc nie gadaj głupot
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
20.05.2013 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce.
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1369043478/
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1369043478/
Ziutek cena forumowa zaliczona, gratulacje.
0909 gdzie bys nie zadzwonił na obecną chwilę za dobry towar w większej partyjce zaoferuja ci 5,30
Masz typowe handlarskie zacięcie do zbijania ceny, przypominaja mie się czasy targów kiedy właśnie tacy handlarze wybiegali naprzeciw nadjerzadzającym rolnikom krzycząc: " panie staniały prosiaki, ja daje tyle i tyle i więcy nikt nie da"
Wygląda na to że targowe przekupki przeniosły się do internetu i tutaj dalej próbują chłopa ogłupiać.
0909 gdzie bys nie zadzwonił na obecną chwilę za dobry towar w większej partyjce zaoferuja ci 5,30
Masz typowe handlarskie zacięcie do zbijania ceny, przypominaja mie się czasy targów kiedy właśnie tacy handlarze wybiegali naprzeciw nadjerzadzającym rolnikom krzycząc: " panie staniały prosiaki, ja daje tyle i tyle i więcy nikt nie da"
Wygląda na to że targowe przekupki przeniosły się do internetu i tutaj dalej próbują chłopa ogłupiać.
Poddaje do przemyślenia :
http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,P ... omosc.html
tylko ziemniaki w polsce tanie
Jak młodzi wyjadą z polski to rolnictwo jest nie potrzebne w polsce bo niebedzie mial kto jesc
http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,P ... omosc.html
tylko ziemniaki w polsce tanie
Jak młodzi wyjadą z polski to rolnictwo jest nie potrzebne w polsce bo niebedzie mial kto jesc
Gdzie wyjada ci młodzi jak *** wracają człowieku ty słyszysz siebie
kto nie kupił przed niedzielą to szuka teraz w wyższych cenach.
A młodzi jak dobrą cenę za swój towar dostaną to i do kraju wrócą, bo będą mieli za co kupować.
A młodzi jak dobrą cenę za swój towar dostaną to i do kraju wrócą, bo będą mieli za co kupować.
śmieszny jestesziutek pisze:Gdzie wyjada ci młodzi jak +++++ wracają człowieku ty słyszysz siebie
PRACOWAC W POLSCE ZA 1250 ZŁ netto ?
i kupować schab po 17 zł ?
w Niemczech za lezenie wiecej płacą
DAlej tak myśl ! i czekaj na 6 zł
hihi
a w polsce cena wbc od 5.96 do 6.60 za klase S
Teraz chwytasz sie czego mozesz. Narazie nie po twoje myśli idzie. To jak kupujesz po 4.4 to zrób promocję na schab i beda wszyscy zadowoleni
-
robert0169
u niemca taniutko niech jedzie
czekajcie na 6 zł pogadamy na ten temat przypomnę wam !
6,60 to na żywą 5,300909 pisze:śmieszny jestesziutek pisze:Gdzie wyjada ci młodzi jak +++++ wracają człowieku ty słyszysz siebie
PRACOWAC W POLSCE ZA 1250 ZŁ netto ?
i kupować schab po 17 zł ?
w Niemczech za lezenie wiecej płacą
DAlej tak myśl ! i czekaj na 6 zł
hihi
a w polsce cena wbc od 5.96 do 6.60 za klase S
Ziutek - podaj źródło swoich danych odnośnie powrotu młodych do Polski. Ale nie powołuj się na polityków, tylko na konkretne dane z odpowiednich źródeł.
-
turbogrocho49
to to na pewno, ty jestes na forum jak tranieje, tabou jak drozeje, tabou teraz aktywny to i cena pewnie w gore0909 pisze:czekajcie na 6 zł pogadamy na ten temat przypomnę wam !