CENY TRZODY

stan1069@o2.pl

Re: CENY TRZODY

Post autor: stan1069@o2.pl »

mietko75 pisze:A może spodobałeś się której kierowniczce i wydzwaniają . Ja przystojniak nie jestem i do mnie tam nie wydzwaniają .
Ta niedziela deszczowa i kolejna też .
http://pogodynka.pl/polska/leczyca_leczyca
http://www.youtube.com/watch?v=JY20_fb4pFI
stan1069@o2.pl

marylakulasinska pisze:Mietko ! do końca roku jeszcze daleko a do 6-ki coraz bliżej. także wszystko może się zdarzyć.Dzisiaj indyk podskoczył w górę aż o 1 złotóweczkę .A co będzie!! to czas pokaże ,zbędne tu są prognozy agencika ,on działa tylko i wyłącznie na swoją korzyść ,czy ty tego nie widzisz?,poniżasz się do jego poziomu,Lepiej przemilcz zamiast powtarzać brednie agenta,.
http://www.youtube.com/watch?v=Yp7AEXJBnzo
Falco

Post autor: Falco »

Tak mało polskiej świnki dawno chyba nie było, jak u mnie w świńskim zagłębiu w mojej grupie nie kompletują pełnego auta na ten tydzień, to musi być mało, do tego nie dostarczają chwilowo do dwóch potenatów, do jednego z braku możliwości skompletowania 200szt, do drugiego ze względu na zbyt niską cenę. Byłem się wpisać i mogłem się wbić z 17szt. bez problemu na tydzień, a w przyszłym najbliższy wolny w poniedziałek. W przyszłym zamiast sześciu aut mają jechać dwa, jak się uda naładować kolejne powyżej 60% to trzy. No to tak jeszcze niebyło, jeszcze wzeszłym roku na najlepszego płatnika było zabukowane na 3tyg. I CO Z TEGO, JAK W ŻADEN SPOSÓB NIE PRZEKŁADA SIĘ TO NA CENY :|
tabou

Post autor: tabou »

stan1069@o2.pl pisze:
mietko75 pisze:A może spodobałeś się której kierowniczce i wydzwaniają . Ja przystojniak nie jestem i do mnie tam nie wydzwaniają .
Ta niedziela deszczowa i kolejna też .
http://pogodynka.pl/polska/leczyca_leczyca
http://www.youtube.com/watch?v=JY20_fb4pFI
Stan
Twoja wypowiedź jest przynajmniej dwuznaczna.
Powiedz czy: przewidujesz że to ostatnia deszczowa niedziela w tym roku? Czy też że z kretem dzisiaj się rozstaniemy, dzisiaj się rozejdziemy?
A cena trzody z powodu okresu letniego to do waszego zaścianka wkrótce też powinna lepsza zawitać. Zawsze, powtarzam zawsze latem cena była wyższa niż wiosną. Wyższa nie znaczy opłacalna. Gotowe kupne pasze i kupowany warchlak - cienko to widzę. No chyba że taniejący warchlak- bo tak jest zawsze o tej porze i taniejące niestety zboże przełożą się na niższe ceny pasz gotowych. Wtedy drożejący tucznik - a tak jest i będzie- ku rozpaczy agentów, zarobi na swoje koszty. Ale czas pokaże.
robert0169

Post autor: robert0169 »

0909

Post autor: 0909 »

Na forum jest kilku cwaniaków hodują duże ilości tucznika z importowanego warchlaka i jest im smutno że nie mogą wziasc ceny wymarzonej.
Wiec podają wysokie ceny ze gdzieś tam płacą ze dzwonią do nich z zakładu , aby reszta oglądająca te forum wstrzymała się ze sprzedażą .A oni wykorzystają moment i sprzedadzą w korzystniejszej cenie .
Wiec apeluje do tych co czytają to forum , aby nie wierzyli w te głupoty , chcąc dowiedziec sie o ceny tucznika dzwonili do zakładow czy posrednikow bo tam bedzie wiecej prawdy .
Tu na forum kilku spekulantów chce ogłupic ludzi że ceny są gdzieś bardzo wysokie , i prosze nie wierzyc w zadne faktury bo ten papier to mozna zmanipulować . Apeluje do Admina tego forum aby przyjrzał sie prawdzie tego forum więcej konkretów nie glupot
prosze o nr telefonów z wysokimi cenami!!!
bo ja moge podac nr i podaje nr telefonow gdzie tanio płacą a pisac to mozecie głupoty na scianach !
1963

Post autor: 1963 »

ja ci moge podac nr.tel gdzie wcale nie placa
staś76

Post autor: staś76 »

09 według ciebie cena powinna oscylować wokół 5,5 czy 4,5 ?
andrzej-guzik

Post autor: andrzej-guzik »

staś76 pisze:09 według ciebie cena powinna oscylować wokół 5,5 czy 4,5 ?
Stasiu przecież jak ktoś nie produkuje tylko skupuje to wiadomo :)

09 tak samo jak fakturę można zmanipulować ten twój nr telefonu z niskimi cenami który możesz podać do siebie mądralo taka sama wiarygodność. Jak dla mnie to cenyrolnicze.pl są wiarygodne bo ubojnia do której sprzedaję ma tą samą cenę co na tej stronie.Wg cenyrolnicze.pl od 4,5 do ponad 5 więc nie pierdziel że ceny są takie niskie jak podajesz bo ty jesteś tą dolną skrajnością.
stan1069@o2.pl

andrzej-guzik pisze:
staś76 pisze:09 według ciebie cena powinna oscylować wokół 5,5 czy 4,5 ?
Stasiu przecież jak ktoś nie produkuje tylko skupuje to wiadomo :)

09 tak samo jak fakturę można zmanipulować ten twój nr telefonu z niskimi cenami który możesz podać do siebie mądralo taka sama wiarygodność. Jak dla mnie to cenyrolnicze.pl są wiarygodne bo ubojnia do której sprzedaję ma tą samą cenę co na tej stronie.Wg cenyrolnicze.pl od 4,5 do ponad 5 więc nie pierdziel że ceny są takie niskie jak podajesz bo ty jesteś tą dolną skrajnością.
4,5 to te jak lecą , a ponad 5 klasa S i E i pewnie warunek całe auto , czepiasz się a nawet nie wiesz co piszesz :D
wojce

Post autor: wojce »

4,71 +vat za 7 sztuk cena z poniedziałku wzrost o 10 groszy w porównaniu z poprzednim tygodniem cena od pośrednika
bezbarwny

Post autor: bezbarwny »

baraki pisze:Mietko prognozy a rzeczywistość to 2 rózne sprawy. Każdy może sobie przewidywać do woli i 6 i 4 a i 2 nawet, ale jak niektórzy próbuja naciągać rzeczywiste aktualne ceny na nasza niekorzyść to nasze negatywne emocje nie powinny nikogo dziwić!
Prognozujmy sobie do woli ale rzeczywistosć zostawmy taka jaka jest.
Kolego , to nie jest żadne naciąganie rzeczywistości. Są producenci którzy za 1 kg otrzymują 4,5pln , ale są też tacy którzy dostają 5,3-5,4 pln.
Cena jest uzależniona od jakości towaru i co najważniejsze , od skali produkcji.
Tak więc bez jakiegokolwiek naciągania rzeczywistości , można powiedzieć , że wszyscy forumowi 'agenci' mówią prawdę w temacie cen tch.
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

Czyli nadal jedziemy poniżej kosztów produkcji... Fajne perspektywy.
stan1069@o2.pl

0909 pisze:Na forum jest kilku cwaniaków hodują duże ilości tucznika z importowanego warchlaka i jest im smutno że nie mogą wziasc ceny wymarzonej.
Wiec podają wysokie ceny ze gdzieś tam płacą ze dzwonią do nich z zakładu , aby reszta oglądająca te forum wstrzymała się ze sprzedażą .A oni wykorzystają moment i sprzedadzą w korzystniejszej cenie .
Wiec apeluje do tych co czytają to forum , aby nie wierzyli w te głupoty , chcąc dowiedziec sie o ceny tucznika dzwonili do zakładow czy posrednikow bo tam bedzie wiecej prawdy .
Tu na forum kilku spekulantów chce ogłupic ludzi że ceny są gdzieś bardzo wysokie , i prosze nie wierzyc w zadne faktury bo ten papier to mozna zmanipulować . Apeluje do Admina tego forum aby przyjrzał sie prawdzie tego forum więcej konkretów nie glupot
prosze o nr telefonów z wysokimi cenami!!!
bo ja moge podac nr i podaje nr telefonow gdzie tanio płacą a pisac to mozecie głupoty na scianach !
Tak to mniej więcej działa , ale jest jedno ale :lol: :lol: to się może udać tylko raz może kilka

ja na te wiadomości że ZM wydzwaniają za tucznikiem wyczytane z forum albo pojawiają się niedobory tucznika reaguje tak ; że dzwonie i wypycham co się da :lol: :lol: o ile co mam :oops:

teraz specjaliści grają na osłabienie cen warchlaka , tylko im cos to słabo wychodzi :lol: :lol: dobrze kombinują kupić jeszcze taniego trochę mu wsypać starego zboża droższego , póżniej dolecieć w tuczu na nowym i załapać się na letnią wyzsza cene tucznika , problem w tym że Duńczyk i Holender też o tym wiedzą :oops:
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

To po co im o tym mówiłeś???!!! Z nami jesteś, czy przeciwko nam?

Mam dziwne przeczucie, że w sierpniu będzie jak na ostatnie Boże Narodzenie - towaru od groma, a cena w dóóóółłłłł....!!!!
Każdy jeden przed drugim w tajemnicy trzymal, czy wstawił i na kiedy będzie miał, bo piniondz czeba zarobić. A tu masz....

A ZM pocichutku pocichutku klaskały z zazdrości i liczyły zyski, bo im chłopstwo towaru za półdarmo nawiozło....
robert0169

Post autor: robert0169 »

sen o tanim tuczniku sie skonczył ges zapanowala w chlewikach
stan1069@o2.pl

Peron ja jestem za prawdą :oops:
im nie trzeba nic mówić , oni tu pewnie są zalogowani :oops: i prowadzą Was za rączkę do wielkich pieniędzy :oops: tzn .niewidzialnych i nienamacalnych :roll:
Don

Post autor: Don »

Po raz pierwszy przekroczyłem sugerowaną cenę przez spptch na żywa i bez strączki
marylakulasinska

Post autor: marylakulasinska »

Don pisze:Po raz pierwszy przekroczyłem sugerowaną cenę przez spptch na żywa i bez strączki
Gratuluję transakcji !!!.Widać że nie sugerujesz się informacjami naszego agenta i dwulicowego stana 1069
Awatar użytkownika
jagienka

Post autor: jagienka »

Niemcy chyba bez zmian
jaqbn

Post autor: jaqbn »

Prawda jest taka , ze spotykaja sie tu dwie grupy hodowców. Pierwsza świadomych , którzy maja pojecie o hodowli , wysoki status zdrowotny , zoorganizowane stado , ilosci i potrafia liczyć . Druga grupa hoduje bo dziadek i ojciec hodowali , nie znają statusu zdrowotnego , nie mają wyników , zadają pytania co to jest spf + .... , sprzedają o 1 zł taniej. Niestety to ta druga grupa ma czas by siedziec przed komputerem i malkontencic. Pierwsza grupa prawie juz sie nie udziela bo szlak człowieka trafia jak musi przeczytać 2 strony farmazonów by czego kolwiek sie dowiedziec.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
jelonek

Post autor: jelonek »

Racja Jakub bo jak mając 20 macior i sprzedając słabe 400 tuczników na rok można z tego żyć, szczególnie jak pracuje przy tym cała rodzina i chociaż syn chciałby coś nowego wprowadzić zmienić to senior mówi dziadek tak robił i było dobrze,
stan1069@o2.pl

Myślę że 1 grupę szlak trafia od opłacalności a nie od czytania :oops: a 2 grupa siedzi przed komputerem i czeka aż ją w końcu trafi :wink:

jak były po 6 z haczykiem to się czytało po 7 stron i nie narzekało :oops:

Marylka co Ty chcesz od stana ?????????? agentko :oops: na wieść o niskich cenach robisz się jak Lwica :oops:
baraki

Post autor: baraki »

bezbarwny pisze:
baraki pisze:Mietko prognozy a rzeczywistość to 2 rózne sprawy. Każdy może sobie przewidywać do woli i 6 i 4 a i 2 nawet, ale jak niektórzy próbuja naciągać rzeczywiste aktualne ceny na nasza niekorzyść to nasze negatywne emocje nie powinny nikogo dziwić!
Kolego , to nie jest żadne naciąganie rzeczywistości. Są producenci którzy za 1 kg otrzymują 4,5pln , ale są też tacy którzy dostają 5,3-5,4 pln.
Cena jest uzależniona od jakości towaru i co najważniejsze , od skali produkcji.
Tak więc bez jakiegokolwiek naciągania rzeczywistości , można powiedzieć , że wszyscy forumowi 'agenci' mówią prawdę w temacie cen tch.
Według agentów 5,3-5,4 nie istnieje a przecież oni "mówią prawde w temacie cen tch" czyz nie?
Chłopie wiesz co to logika?
Negacja:
jesli P jest prawdą to nP jest fałszem
jesli P jest fałszem to nP jest prawdą

albo orzeł albo reszka
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

jelonek pisze:Racja Jakub bo jak mając 20 macior i sprzedając słabe 400 tuczników na rok można z tego żyć, szczególnie jak pracuje przy tym cała rodzina i chociaż syn chciałby coś nowego wprowadzić zmienić to senior mówi dziadek tak robił i było dobrze,
Nie no nie wierze! Takim wpisem cały trzodziarski "ekumenizm" właśnie szlak trafił!!!
Baraki, Muchozoli,Lukas dajcie sobie spokój, weźcie się lepiej za "baby" co by wam następców porodziły i dalej róbcie swoje w swoich chlewniach.
jaqbn

Post autor: jaqbn »

[quote="stan1069@o2.pl"]Myślę że 1 grupę szlak trafia od opłacalności a nie od czytania :oops: a 2 grupa siedzi przed komputerem i czeka aż ją w końcu trafi :wink:

Ot religia polskiego rolnika - 2 grupa siedzi przed komputerem i czeka aż ją szlak trafi. Drogi Stanie - niedoczekanie Twoje. 1 grupa jest raz na wozie raz pod wozem ale ma skalkulowana produkcje i sie rozwija. Druga grupa zamiast sie rozwijać czeka az 1 szlak trafi. Prawda jest taka , ze 2 szlak trafi i dopiero wtedy w Polsce hodowla bedzie miala sens i to forum.
Pozdrawiam.
stan1069@o2.pl

jelonek pisze:Racja Jakub bo jak mając 20 macior i sprzedając słabe 400 tuczników na rok można z tego żyć, szczególnie jak pracuje przy tym cała rodzina i chociaż syn chciałby coś nowego wprowadzić zmienić to senior mówi dziadek tak robił i było dobrze,
Jak myślicie że tych co sprzedają po 4,5 i 20 maciorowców wykończycie to się grubo mylicie .Według wszelkich znaków na niebie i na ziemi będziecie u nich gnój wyrzucać :oops:
Ostatnio zmieniony piątek 24 maja 2013, 12:27 przez stan1069@o2.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
arek

Post autor: arek »

za auto 200 sztuk agryf zapłacił 5,75 na umowe
Awatar użytkownika
jagienka

Post autor: jagienka »

jaqbn pisze:Prawda jest taka , ze spotykaja sie tu dwie grupy hodowców. Pierwsza świadomych , którzy maja pojecie o hodowli , wysoki status zdrowotny , zoorganizowane stado , ilosci i potrafia liczyć . Druga grupa hoduje bo dziadek i ojciec hodowali , nie znają statusu zdrowotnego , nie mają wyników , zadają pytania co to jest spf + .... , sprzedają o 1 zł taniej. Niestety to ta druga grupa ma czas by siedziec przed komputerem i malkontencic. Pierwsza grupa prawie juz sie nie udziela bo szlak człowieka trafia jak musi przeczytać 2 strony farmazonów by czego kolwiek sie dowiedziec.
Pozdrawiam.
racja
Awatar użytkownika
monikaa

Post autor: monikaa »

Niemcy bez zmian
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

I tak i nie.
Ja bym tych dwóch grup nie rezdzielał od wielkości produkcji ale od toku myślenia.
nie chce mi się tego tłumaczyć ale podam jeden przykład
rolnik nie miał kłopotu (po likwidacji loch budynek stał długo pusty)
no to se\ kupił 300szt warchlaka dunka po 323+wat
paszy mu się nie chce robić to jedzie na gotowiżnie non stop z tylozyną po 1320 netto
wpierdoliła mu się grypa co słychać bardzo wyrażnie.
ma sprzedać za 3 tygodnie.
Nerwowy i struty chodzi już ze dwa tygodnie.
Ale ma z czego dołożyc bo jest trochę dojnych i ze 40 ha.
Ja do pierwszej grupy go nie zaliczę, niestety.
Ale z mojej perspektywy (kilkaset metrów) mam nadzieję że następnych wstawień nie będzie robił.
F1

Post autor: F1 »

Jelonek sprzedając 400 sztuk tucznika w cyklu zamkniętym to nie tylko można dobrze żyć ale i sporo kasy odłożyć tylko trzeba to robić z głową no ale to to już nie każdy potrafi :wink:
zeus-1

Post autor: zeus-1 »

Kuba jak zwykle trafiłeś w sedno
stan1069@o2.pl

Większość pewnie z 1 grupy by chciała spaść do 2 grupy , ale jeszcze ma na to czas musi natomiast awans odpokutować :oops:
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Post autor: WOJCIECH1236 »

Sokołów w tym tydniu podniósł cene o 30 gr 7 zł za SE jest osiagalne
PL01

Post autor: PL01 »

Oj Kubuś, Kubuś, miałem Ciebie do tej pory za poważnego człowieka. Zastanawiam się czy sprzedaż loszek Ci spadła, że taki atak przeprowadziłeś?

Jak mniemam siebie zaliczasz do pierwszej grupy. Zaliczasz również do niej tych co kupują warchlaka z zachodu, czy oni już w innej grupie niż Ty?

PS. tatuś nadal piastuje wysokie stanowisko? Może dokłada Ci?
0909

SPEKULANCI
Gdzie są podwyżki ? Gdzie cena 6 zł za kg żywca ?
stan1069@o2.pl

0909 daj już spokój , bo chłopaków wykończysz
trochę kryzys , trochę afery ,do tego dochodzi sezon na zieleninę i na dodatek zimno i 6 nie będzie już chyba nigdy :wink:
to 6 więcej zrobiło zamieszania niż by było cały czas 5 za świnie i 700 za zboże , ale jak komuś udało się sprzedać po 6 i się na czas wycofał to się cieszy :lol:
0909

stan1069@o2.pl pisze:0909 daj już spokój , bo chłopaków wykończysz
trochę kryzys , trochę afery ,do tego dochodzi sezon na zieleninę i na dodatek zimno i 6 nie będzie już chyba nigdy :wink:
to 6 więcej zrobiło zamieszania niż by było cały czas 5 za świnie i 700 za zboże , ale jak komuś udało się sprzedać po 6 i się na czas wycofał to się cieszy :lol:
To była podpucha z tym 6 zł szkoda jest mi co nie których
pozdrawiam cie stan dam spokój !
J życze wszystkim ceny opłacalnej !to nie musi być 6 zł byle zyski były
Ostatnio zmieniony piątek 24 maja 2013, 15:26 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
stan1069@o2.pl

Bóg zapłać :oops:
bezbarwny

Post autor: bezbarwny »

baraki pisze:
bezbarwny pisze:
Według agentów 5,3-5,4 nie istnieje a przecież oni "mówią prawde w temacie cen tch" czyz nie?
Chłopie wiesz co to logika?
Negacja:
jesli P jest prawdą to nP jest fałszem
jesli P jest fałszem to nP jest prawdą

albo orzeł albo reszka
Baraki , bardzo zabawny z Ciebie jegomość...choć masz trochę racji-rzeczywiście , mogłem napisać ''mówią prawdę odnośnie aktualnych cen tucznika'' a nie ''mówią prawdę w temacie cen''- wtedy wszystko byłoby jasne :roll:
Przecież płacą 4,4-4,5pln ?
Można osiągnąć 5,3-5,4pln?
To , że 'agent' neguje prawdę(5,3-5,4) , niekoniecznie musi świadczyć o tym , że jest kłamcą. Być może nie jest jej świadom...przecież chce dowodu w postaci numeru telefonu do skupującego który tyle płaci. Dajcie mu namiar , a być może uwierzy :lol:
Z tym orłem i reszką też różnie bywa... między nimi jest jeszcze kawałek zimnego metalu - wyrachowania?
jarekw

Post autor: jarekw »

jaqbn pisze:Prawda jest taka , ze spotykaja sie tu dwie grupy hodowców. Pierwsza świadomych , którzy maja pojecie o hodowli , wysoki status zdrowotny , zoorganizowane stado , ilosci i potrafia liczyć . Druga grupa hoduje bo dziadek i ojciec hodowali , nie znają statusu zdrowotnego , nie mają wyników , zadają pytania co to jest spf + .... , sprzedają o 1 zł taniej. Niestety to ta druga grupa ma czas by siedziec przed komputerem i malkontencic. Pierwsza grupa prawie juz sie nie udziela bo szlak człowieka trafia jak musi przeczytać 2 strony farmazonów by czego kolwiek sie dowiedziec.
Pozdrawiam.
Hodowcy z pierwszej grupy nie mogą patrzec na tych z drugiej grupy, ponieważ pomimo całej listy grzechów głównych (lista powyżej) często ostatecznie zostanie im zysku więcej niż świadomym z pierwszej grupy, uwzględnijac fakt, że sprzedają 1 zł taniej. :mrgreen:

A teraz na poważnie, czy mimo tylu różnych innych podziałów, trzeba się jeszcze we "własnym" gronie dzielic na potencjalnie lepszych i potencjalnie gorszych :?:
Moim zdaniem, trzeba sobie wzajemnie pomagac, bo gramy do jednej bramki przecież.
baraki

bezbarwny pisze: To , że 'agent' neguje prawdę(5,3-5,4) , niekoniecznie musi świadczyć o tym , że jest kłamcą. Być może nie jest jej świadom...przecież chce dowodu w postaci numeru telefonu do skupującego który tyle płaci. Dajcie mu namiar , a być może uwierzy :lol:
Z tym orłem i reszką też różnie bywa... między nimi jest jeszcze kawałek zimnego metalu - wyrachowania?
Bezbarwny niema co gmatwać prostych spraw!
Kupującego interesują tylko niskie ceny! Po co jemu szukac tam gdzie drogo? Jak kupuje np soje to pytam gdzie najtaniej a nie gdzie najdrożej, podaje sprzedającemu najniższe ceny konkurencji a nie najwyższe, podobnie jak nasi agenci na forum.
Sprzedającego zas interesują ceny wysokie, jak sprzedaje tucznika to nie obchodzi mnie gdzie jest najtaniej, chce znac ceny najwyższe i gdzie można je uzyskać.

Tak więc kupujący i sprzedający to dwa różne interesy, 2 rózne punkty widzenia.
Jeszcze inni maja jaskółki w chlewach i żyja z zapomogi, ich je4dynym interesem na forum jest odrobina rozrywki, zabicie nudy.
stan1069@o2.pl

Baraki Ty naprawdę jesteś zabawny :oops:
idę do sklepu po kg. gwoździ i sprzedawca mi mówi 10 zł, np. a ja mu na to proszę pana w Szczecinie gwożdzie są po 8 zł. domyślam się co by mi sprzedawca powiedział :lol:
skoro sprzedającego interesują wysokie ceny na tucznika to dlaczego nie podajesz gdzie je można dostać z zazdrości ?????? raz niby podałeś ale to była cena taka jak za knura , bo podobno Ciebie okradli
na jaskółki i zapomogę Ci warunkowo odpowiedż zawieszam ze względu na to ze jesteś prezesem :oops:
PO-pulista

Post autor: PO-pulista »

jaqbn pisze:
stan1069@o2.pl pisze:Myślę że 1 grupę szlak trafia od opłacalności a nie od czytania :oops: a 2 grupa siedzi przed komputerem i czeka aż ją w końcu trafi :wink:

Ot religia polskiego rolnika - 2 grupa siedzi przed komputerem i czeka aż ją szlak trafi. Drogi Stanie - niedoczekanie Twoje. 1 grupa jest raz na wozie raz pod wozem ale ma skalkulowana produkcje i sie rozwija. Druga grupa zamiast sie rozwijać czeka az 1 szlak trafi. Prawda jest taka , ze 2 szlak trafi i dopiero wtedy w Polsce hodowla bedzie miala sens i to forum.
Pozdrawiam.
Nie przejmuj się 2 grupą ona nadal sobie prosperuje, paszowozy dowożą paszę na okrągło bo już swoich ziarenek dawno brakło. To nic że pasza droga a świnia jeszcze nie po 6 zł ważne że hoduje się więcej od sąsiada. Hodowla będzie miała sens (zysk) jak zniknie bezrobocie a zarobki poza rolnictwem będą na tyle wysokie że nikt za wątpliwe parę złotych zysku nie będzie się babrał w gnoju i smrodzie.
baraki

stan1069@o2.pl pisze: idę do sklepu po kg. gwoździ i sprzedawca mi mówi 10 zł, np. a ja mu na to proszę pana w Szczecinie gwożdzie są po 8 zł. domyślam się co by mi sprzedawca powiedział :lol:
No widzisz, zaczynasz łapać w czym rzecz! Analogicznie jak sprzedawca świniaków mówi że u niego obowiązuje cena np 5,50 a jakis agent mu na to "prosze pana w Sczecinie na skupie jest 4,50" to dalszy rozwój tej dyskusji jako doświadczonego kliienta sklepu żelaznego nie powinien Ciebie dziwić.
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Ugadałem solówke na poniedziałek popołudniu 6.85E a kumplowi za 200 6.95E się udalo,
podbudował mnie tym info i na poniedziałek rano szykuje się gorący telefon :-)
stan1069@o2.pl

baraki pisze:
stan1069@o2.pl pisze: idę do sklepu po kg. gwoździ i sprzedawca mi mówi 10 zł, np. a ja mu na to proszę pana w Szczecinie gwożdzie są po 8 zł. domyślam się co by mi sprzedawca powiedział :lol:
No widzisz, zaczynasz łapać w czym rzecz! Analogicznie jak sprzedawca świniaków mówi że u niego obowiązuje cena np 5,50 a jakis agent mu na to "prosze pana w Sczecinie na skupie jest 4,50" to dalszy rozwój tej dyskusji jako doświadczonego kliienta sklepu żelaznego nie powinien Ciebie dziwić.
Ja łapie to fakt , ale widzę że Ty masz z tym coraz większy kłopot :P
1. sprzedawca świniaków ma dzisiaj tyle do gadania co Żyd za okupacji
2. pewnie jak byś siedział za ladą w żelaznym Ty to podjął byś się negocjacji i kg. gwoździ sprzedał byś za 9,999 zł.
ja bym mu powiedział żeby spierd............ do Szczecina jak tam taniej :lol: :lol:
kaluś

Post autor: kaluś »

ciekawie się robi.skupnik podobny do 09 szuka tuczników i daje 5.2 za kg za 56 a niedawno 4.5 dawał :D
Siwy

Post autor: Siwy »

[quote="0909"][b] SPEKULANCI [/b]
[color=#BF0000]Gdzie są podwyżki ? Gdzie cena 6 zł za kg żywca ?[/color][/quote]

No raczej bliżej niż dalej :) Na poniedziałek 5.6 za zestaw . Do mniejszych zakładów 5,7 (Netto oczywiście)
:lol:
ODPOWIEDZ