FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Żeby 7 na żywo było , nie wystarczy kilka postów z laniem wody . Woda u Niemieszków opadnie i lanie wody nie pomoże . Samo lanie wody nic nie da , tu z zakładami o cenę walczyć musicie i to hardo
http://www.youtube.com/watch?v=yeRtTMGY ... ature=fvwp
Zapotrzebowanie jest spore, krąg klijentów szybko rośnie na zasadzie poczty pantoflowej (byle towar był dobry), reklamując się tylko na w..pl miałem kilkunastu klijentów tygodniowo. Narazie zawisiłem tę działąlnośc z braku czasu kiedy zaczęła się robota w polu, no i latem trzeba by zakupić samochód chłodnię.Don pisze:
Baraki a miałem Cie pytać o to forum, trochę ubarwiłes na swoja stronę ale idea wydaje się fajna- sprzedaż bezpośrednia. A ilu miastowych miesiecznie sie kusi?
http://wedlinydomowe.pl/forum/printview ... 91&start=0
Generalnie zainteresowanie oferta było ogromne, telefony z całej polski a nawet z zagranicy, np ktoś bardzo prosił o wysyłke tucznika do Belgii
-
stan1069@o2.pl
Kolega trochę sprzedaje jeszcze żywego z dopłatą 50 gr. do kila , ale to jeszcze trzeba zawieść prosto pod masarza o 6 rano więc transport i nieraz wkur..... dyskusja kupca więcej wynosi niż 50 gr.
więc odpowiedz jest prosta stan takie interesy pierdo............
pewnie na ćwiartki by chętni byli , ale lobby rzeżników dobrze zadziałało
i nawet rolnik sam na swoje potrzeby zabić się boi
a na wożenie najpierw świń do ubojni potem do klienta się nie pisze , bo po 1 to kosztuje , a pewnie póżniej jeszcze by mi kazali słoiki robić i gary myć
pewnie na ćwiartki by chętni byli , ale lobby rzeżników dobrze zadziałało
a na wożenie najpierw świń do ubojni potem do klienta się nie pisze , bo po 1 to kosztuje , a pewnie póżniej jeszcze by mi kazali słoiki robić i gary myć
Stan mógłbys przytulić 1000zł na czysto za dzień roboty (nie licząc upominków od wdzięcznych klijentów) i Ty to pi.....? Toż to nawet preminier Tusk za mniejszą dolę musi tyrać!
a co tam premier nasz stan żyje lepiej jak prezydent wystarczy że dopłate przytula bo to jest bez wysiłku
1000zlp na czysto w dzień to ile tych świń trzeba rozprowadzić ???baraki pisze:Stan mógłbys przytulić 1000zł na czysto za dzień roboty (nie licząc upominków od wdzięcznych klijentów) i Ty to pi.....? Toż to nawet preminier Tusk za mniejszą dolę musi tyrać!
-
stan1069@o2.pl
Bardziej prawdopodobne jest prztulenie 1000 w postaci mandatu niż zysku z tego biznesu obwożnego
ale pomału dojdzie do tego że ci co ich stać na smaczne mięsko podjadą do farmera mniej zaawansowanego technologicznie w produkcji świń , walną w łeb za stodołą i do bagażnika
, bo jak tej fermówki / gnojówki zacznie przybywać i afer z coraz to nowymi wymysłami to do bużki w końcu nikt mięsa nie weżmie zanim na oczy nie zobaczy jak to żyje i czy to w ogóle żyje 
ale pomału dojdzie do tego że ci co ich stać na smaczne mięsko podjadą do farmera mniej zaawansowanego technologicznie w produkcji świń , walną w łeb za stodołą i do bagażnika
-
stan1069@o2.pl
Tak to znowu bez wysiłku nie jest , bo trzeba się podpisaćbrzydal pisze:a co tam premier nasz stan żyje lepiej jak prezydent wystarczy że dopłate przytula bo to jest bez wysiłku
masz racje STAN się posiało
na wtorek ma być po 5,9 netto ale narazie są u mnie czyli nie mogę powiedzieć że sprzedane
jak są jeszcze u ciebie to nie poddawaj się do 6 juz masz blisko 
kupię świnie na ten tydzień, oferty na priv ... pozdrawiam
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
17.06.2013 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1371463217/
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1371463217/
i stało się wujek Pini żongluje w dół uboje tucznik już nie tak poszukiwany
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
Długo P. nie wytrzyma obniżając uboje,ma podpisane umowy i musi się z nich wywiązać bo jak nie to kary będą płacić . A poza tym inne zakłady cały czas wydzwaniają w poszukiwaniu tucznika .
Tak to prawda ale prawda też niestety jest taka że na Polskim rynku ceny ustala wujek P. i nikt mu nie podskoczy jak on zdejmie ceny zdejmą i inniSiwy pisze:Długo P. nie wytrzyma obniżając uboje,ma podpisane umowy i musi się z nich wywiązać bo jak nie to kary będą płacić . A poza tym inne zakłady cały czas wydzwaniają w poszukiwaniu tucznika .
Słyszałem że Pini zmniejsza ubój bo musi skoro nie ma towaru.
-
marcin80wlkp
Może i zmniejsza ubój, ale póki co na swojej stronie nie informuje o niższych cenach skupu, więc myślę, że spokojnie.Nie ma powodów do obniżek.
-
marylakulasinska
Jedna jaskółka nie czyni wiosny!!! Po prostu nie ma co ubijać, w kraju wielkie braki tucznika ,co do ceny- to niejednokrotnie zdejmował cenę na dzień lub dwa,i nikt się jego zagrywek nie przestraszył, Jeśli nie chce naszego Polskiego towaru ,niech zakupi sobie u swoich rodaków- będzie miał taniejpietrek75 pisze:Tak to prawda ale prawda też niestety jest taka że na Polskim rynku ceny ustala wujek P. i nikt mu nie podskoczy jak on zdejmie ceny zdejmą i inniSiwy pisze:Długo P. nie wytrzyma obniżając uboje,ma podpisane umowy i musi się z nich wywiązać bo jak nie to kary będą płacić . A poza tym inne zakłady cały czas wydzwaniają w poszukiwaniu tucznika .
-
stan1069@o2.pl
Pewien pan wstrzymał lanie wody , a na jego miejsce pani zaczęła posikiwać
pasuje fundusz znowu uruchomić na poczet kar Włocha
pasuje fundusz znowu uruchomić na poczet kar Włocha
7,45 za E lub 7,4 za hak. Duży zakład na d w wielkopolsce.
na jutro za całe auto 7,6 za e lub 6 minus 2%
-
robert0169
pierwsze 6 wróciły wczesniej niz zwykle to dobry znak
- WOJCIECH1236
U nas 6,00 zł netto -2% to już standard
Za 50 ogonów juz dają 6 ,przedsiebiorco-skupniki 5,50 do negocjacji i szukają na wczoraj towaru.
A zboża na giełdach ostro w dół.
Tak myślę czy kupować zaraz po żniwach czy w tym roku lepiej poczekać??
-
andrzej-guzik
Obniżki na giełdach są po to żeby ci w późniejszym czasie na tym zarobić rynek rolny jest łatwo manipulować i pewnie za jakiś czas zboże pójdzie do góry jak już odpowiedni luzie nakupią tanio udziałów.lukas1982 pisze:A zboża na giełdach ostro w dół.
Mocne mieszanki jare można wyrwać już za 550 zł myślę, że taniej nie będzie.
-
stan1069@o2.pl
Jak się wydawało 700 mało za mieszankę to teraz i 550 dobre , gorzej jak 400 trzeba będzie przytulić
u mnie 36 stopni pokazywało w aucie więc jeszcze może być rożnie , bo te mieszanki są na piaseczkach i kilka dni bez deszczu i po zawodach
na ciężkich znowu wymokło , ale straszą urodzajem na świecie , więc jak się potwierdzi to nam sąsiedzi dowiozą
u mnie 36 stopni pokazywało w aucie więc jeszcze może być rożnie , bo te mieszanki są na piaseczkach i kilka dni bez deszczu i po zawodach
na ciężkich znowu wymokło , ale straszą urodzajem na świecie , więc jak się potwierdzi to nam sąsiedzi dowiozą
stan, toś bogol. Ja nawet termometru w samochodzie nie mam... Ani w przyczepie.
-
andrzej19570
Jak tak dojrzeje ładnie do żniw jak teraz wygląda to plony w moich okolicach będą rekordowe,u mnie też się tak zanosi.Lokalny duży właściciel byłego kombinatu pgr podpisał kontrakt na pszenicę za 820 zł netto a plon przewiduje 10 t/ha,rzepaki też są piękne,jedynie kukurydza tak jak piszecie,gdzie za mokro miała to mała i żółtaJak się wydawało 700 mało za mieszankę to teraz i 550 dobre , gorzej jak 400 trzeba będzie przytulić
Ja również mogę potwierdzić OGROMNE braki towaru i na moim terenie.
Wczoraj zadzwoniłem po 16 że coś mam a już dzisiaj byli o 6 rano.
5,90 -1%
5,90 -1%
niemcy daja ognia aukcja 1.79 tzn.+ 5 centow
A tu upały przyszły, u mnie apetyt im spadł tak o 1/3, jak tak będą jadły to szybko nie dorosną, na większe ochłodzenie na razie się nie zanosi
To dobry kontrakt podpisałandrzej19570 pisze:Lokalny duży właściciel byłego kombinatu pgr podpisał kontrakt na pszenicę za 820 zł netto a plon przewiduje 10 t/ha
przy takim tempie podwyżek tygodniowych wiara staje się zbyteczna.1963 pisze:baraki i marucha nie opowiadajcie o 7 pln za zywiec bo jeste pewny ze sami w to nie wierzycie
A agent głosił że będą po 4 zł. Mam małe autko na 4 lipca to może po jakieś 6,5 już będą
jak będą tak drożały

0909 pisze:Wieprzowina musi taniec , bo nikt nie bedzie tego jadł !
Dla nie jednych to dziwne , ale taka jest prawda zaraz mnie będziecie atakować , ale ja to mam w nosie pocieszcie sie tylko czas pokaze kto mial racje . A widze ze cały czas wygrywam bo gdzie jest to wasze 6 zł ? kowalskiego nie stac na tak drogie mieso . Jak chcecie rozumu złapac to prosze pytac sie młodych ludzi o zarobki ile zarabiają a w tedy mordy wydzierać głodny nie rozumie sytego !
http://www.portalspozywczy.pl/wieprzowi ... 85829.html
pewnie klawiature teraz gryzie ze złości
agent lepiej zacznij pogodę przewidywać bo z cenami całkiem ci nie wyszło
Chyba takiego sprzedającego nie ma co by nie chciał zobaczyć 6,5 i też nie ma takiego kupującego który by nie chciał zobaczyć 4zł.kaciocha pisze:A agent głosił że będą po 4 zł. Mam małe autko na 4 lipca to może po jakieś 6,5 już będąjak będą tak drożały
![]()
Po mojemu i jedno i drugie nie jest realne w najbliższych 3-mcach.
-
andrzej-guzik
jakim trzeba być jeleniem, żeby kupować antybiotyki od obwoźnego sprzedawcy.DRIPOL pisze:http://www.tvn24.pl/zwierzeta-faszerowane-antybiotykami-kolejna-miesna-afera,334114,s.html
Nowa afera czy ceny pójdą na dół ?
Faktem jest, że niektórzy sypią bez umiaru i powodu. Zamiast szukać przyczyny sypią i się nie martwią,a teraz wszystkim się dostanie. Pewnie kontrole będą w terenie.
Podziekujmy TV bo to przez nich te wszystkie afery są nagłasniane a i tak nic z tego nie wyjdzie poza zbiciem ceny i Ciekawe dlaczego jest radzyń podalski?? Bedzie ostre trzepanie pewnie..
złoty ostro traci 4.32 a tucznik ostro w góre
Ta aferka to przez szybko rosnące ceny Niemcy też w górę bo jak nasze mięso przychamuje to oni drogo sprzedadzą jak telewizja powiedziała na 25 rolników jeden redaktorce odmówił a rolników ilu jest w polsce 25 czy kilka tysięcy sztuczne to jest i tyle a lekarze wiedzą o co chodzi bo to ich biznes. W każdym środowisku znajdzie się czarna owca tylko niech nie wkładają uczciwych do jednego worka z oszustami !!!!