FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
dziś solówka 6.45E słabo.
jak panowie z cena co sie dzieje ???
-
stan1069@o2.pl
A cóż się może dziać z ceną o tej porze roku ??????????
Ci co potrzebowali adrenaliny to już chyba mają jej nadmiar , w ostatni dzień poprzedniego roku mnie wybudził telefon z zapytaniem czy warchlaka duńskiego nie potrzebuje , tak mnie zaskoczył że nawet nie zapytałem po ile
tak się Duńczyk pod nasze strzechy pcha ??????????? szał ................................ 
Ci co potrzebowali adrenaliny to już chyba mają jej nadmiar , w ostatni dzień poprzedniego roku mnie wybudził telefon z zapytaniem czy warchlaka duńskiego nie potrzebuje , tak mnie zaskoczył że nawet nie zapytałem po ile
Coś ty jesteś taki zacofany było brać i chwytać okazyjkę w locie a nie spaćstan1069@o2.pl pisze:A cóż się może dziać z ceną o tej porze roku ??????????
Ci co potrzebowali adrenaliny to już chyba mają jej nadmiar , w ostatni dzień poprzedniego roku mnie wybudził telefon z zapytaniem czy warchlaka duńskiego nie potrzebuje , tak mnie zaskoczył że nawet nie zapytałem po iletak się Duńczyk pod nasze szczechy pcha ??????????? szał ................................
-
stan1069@o2.pl
Na razie jeszcze nie dowiedziałem się o nowoczesnym żywieniu i tajemnicach Muchozola
i by mi mogło za dużo zostać na sztuce
ale kto wie czy się kiedyś nie skusze jak by takie małe zużycie paszy wprowadzić i do tego kukurydzę wysuszoną suszarką do włosów to pewnie by zarobił
dziś ładowne na Sokołów 70 szt. 6,50 na haku
- Muchozolali
6,78 na hak
To głupio zrobili, jak by zadzwonili w wigilię, to być nie mógł odmówić przyjęcia pod dach, chyba że nie masz u siebie tradycji dodatkowego nakryciastan1069@o2.pl pisze:w ostatni dzień poprzedniego roku mnie wybudził telefon z zapytaniem czy warchlaka duńskiego nie potrzebuje , tak mnie zaskoczył że nawet nie zapytałem po iletak się Duńczyk pod nasze szczechy pcha ??????????? szał ................................
Spróbuj, jak są zdrowe, dobre wentylowanie i dobrej (nawet bardzo dobrej) jakości pasz to rosną dosłownie w oczach. Gorzej jak kupisz takie z dużą ilością plusów, w pomieszczeniu siekierę można wieszać albo przeciąg urywa łeb, liczysz, że jak ześrutujesz kuku i sypniesz troszkę koncentratu i będziesz miał byznes, to powiem ci, lepiej zacznij zarabiać na życie zbierając runo leśnestan1069@o2.pl pisze:Na razie jeszcze nie dowiedziałem się o nowoczesnym żywieniu i tajemnicach Muchozolai by mi mogło za dużo zostać na sztuce
ale kto wie czy się kiedyś nie skusze jak by takie małe zużycie paszy wprowadzić i do tego kukurydzę wysuszoną suszarką do włosów to pewnie by zarobił
I nie można przy dunach popadać w rutynę. Mam przykład można powiedzieć z sąsiedniego podwórka. Jak im zlikwidowali stado z powodu Aujasz. zaczęli tuczyć duna, całe puste, całe pełne 1000szt. I tak się zapomnieli, że po jakimś czasie jak zeszła połowa, myli i pod ten sam dach ładowali 400 nowych, i po jakimś czasie kolejne. I skończyło się całe pełne całe puste. I jak to z dunami, trafiły się takie kolczyki, że jak się plusy z jednego wymieszały z plusami z drugiego, to wywożą na gwałt takie co ledwo setki doszły, a po małe sztywniaki co drugi dzień przyjeżdżają od Stokłosy. A najśmieszniejsze jest, że właściciele znaleźli przyczynę. Okazuje się, że to zdychają z zazdrości innych, że im tak dobrze wcześniej rosły
Dziś wpisałem się na 14, znaczy wielkiej górki na horyzoncie nie widać. Co do cen, to podobno zapowiada się stagnacja...
W sumie niby lepsza taka stagnacja od kolejnych obniżek, ale jakoś mnie nie cieszy 
Słabo to animex ełk płaci.lukas1982 pisze:dziś solówka 6.45E słabo.
140 sztuk waga około 118kg sprzedaż 23 grudnia we wtorek papier przyszedł to bazowa 5,9.
Niecałe 6,2 netto wyszło średnio z haka!!
To ładnie d...e rypią. Ciekawe, co tam Niemcy pokażą w przyszłym tygodniu...
indeks vion powinien byc jutro
Na wzrosty to chyba jeszcze nie ma co liczyc. Pytanie czy jeszcze w dół nie pojadą? U mnie 4,8 netto proponują, za mniejsze ilości.
wszystko na to wskazuje ze niemcy na 0 albo lekki plusik
6,5 za moje darmozjady nikt więcej nie chce dać , i znów w nowym roku w starych halówkach będę biegał

kupię świnie na przyszły tydzień z wojództwa lubelskiego, mazowieckiego, podlaskiego. propozycje na pw
przed wigilią podpisywali kontrakty z ceną gwarantowaną 6,70daniel0 pisze:Słabo to animex ełk płaci.lukas1982 pisze:dziś solówka 6.45E słabo.
140 sztuk waga około 118kg sprzedaż 23 grudnia we wtorek papier przyszedł to bazowa 5,9.
Pod warunkiem że weźmieszod nich warchlaki po 320 i paszę po 1200 a później i tak wybojowość wyjdzie 76% jak mi ostatnio i wyszły gorzej jak spędówka chińczyki j....ebrzydal pisze:przed wigilią podpisywali kontrakty z ceną gwarantowaną 6,70daniel0 pisze:Słabo to animex ełk płaci.lukas1982 pisze:dziś solówka 6.45E słabo.
szczegułów nie znam tylko wiem jaką cenę dawali pod warunkiem zmieszczenia sie w jakims limicie wagowym ale ja nigdy z tą firmą nie handlowałem
Niemcy bez zmian
Bez zmian Pani Moniko tzn ile jest obecna cena ?monikaa pisze:Niemcy bez zmian
0909!
gdyby było na minus pierwszy byś o tym trąbił, doskonale wiesz gdzie to sprawdzić więc proszę nie zgrywaj się! dla pozostałych, cena na tydzień 2 tego roku 1,52
gdyby było na minus pierwszy byś o tym trąbił, doskonale wiesz gdzie to sprawdzić więc proszę nie zgrywaj się! dla pozostałych, cena na tydzień 2 tego roku 1,52
0909 pisze:Bez zmian Pani Moniko tzn ile jest obecna cena ?monikaa pisze:Niemcy bez zmian
1,52
Dziękuję Pani Moniko !monikaa pisze:0909 pisze:Bez zmian Pani Moniko tzn ile jest obecna cena ?monikaa pisze:Niemcy bez zmian
1,52
- Muchozolali
6,33 x 078 = 4,93zł za 56% mis
A Animex na przyszły tydzień podobno 5gr do góry, czyli 6,25 na haku. Kto ma świnie niech nie przegapi okazji do sprzedaży. 
Ja sprzedaję w przyszłym tygodniu, ale ceny nie znam jeszcze.
ja mam ofertę 6,8 na haku ale świń narazie mało mam do sprzedaży
Holandia cena lekko do góry
Jeszcze na koniec stycznia będziecie chłopy mercedesami jeździć, głowa do góry:D
ja cały czas twierdze że w styczniu bedzie lepiej jak w grudniu
obyś miał rację, sprzedaż planuję na koniec styczniaPeron pisze:Jeszcze na koniec stycznia będziecie chłopy mercedesami jeździć, głowa do góry:D
trochę się szumu robi wokół wędlin i tych popie...ych norm unijnych:
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/new ... ia,1978789
wybory się szykują to sobie donald przypomniał o nas
to twoj sen na jawie czy jawa we sniePeron pisze:Jeszcze na koniec stycznia będziecie chłopy mercedesami jeździć, głowa do góry:D
najszczersze życzenia noworoczne:D
te zyczenia to czasem nie z bronsonem w tle
Wole inne marki bo ta usilnie kojarzy mi się z [jesienią życia] tuz przed zgonem.Peron pisze:Jeszcze na koniec stycznia będziecie chłopy mercedesami jeździć, głowa do góry:D
E tam popierd...ych -toz to czas juz myslec nad wędzarnia na własne potrzebyfix pisze:obyś miał rację, sprzedaż planuję na koniec styczniaPeron pisze:Jeszcze na koniec stycznia będziecie chłopy mercedesami jeździć, głowa do góry:D
trochę się szumu robi wokół wędlin i tych popie...ych norm unijnych:
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/new ... ia,1978789
wybory się szykują to sobie donald przypomniał o nas
Będzie trzeba, tylko wtedy będziesz jak Al Capone w czasie prohibicjinemezis pisze:E tam popierd...ych -toz to czas juz myslec nad wędzarnia na własne potrzeby![]()
![]()
Klientela zacznie pchać się drzwiami i oknami.
niech wprowadzą akcyzę na wędzoną kiełbasę, to będzie można sprzedawać. Jak papierosy.
w naszym kraju to co drugi jak Al Capone działa
W naszym kraju niech najlepiej wprowadzą zakaz jedzenie wieprzowiny, to wtedy na przekór zakazom spożycie na pewno wzrośnie. U mnie spędówka 4,6 podobno, ale nie wiele tego było w tym świątecznym czasie.
Peron, nie mów hop, jak ci straż graniczna zrobi wtedy nalot na lodówkę i znajdą tradycyjne wędzonki bez banderoli to gorzej jak byś na opałowym jeździł 
Spęd 4,7 na poniedziałęk u mnie
u nas spedów już nie robią było coraz mniej i mniej aż w koncu nikt nie przyjeżdżał
Słyszałem jak w RMF FM redaktorzy szydzili z tego durnego przepisu odnośnie wędzonek . Fajek unia nie zabrania tylko słabsze kasuj ,a wędzone wyroby zakazuje , JAK TO ROZUMIEĆ??
zalozylismy stowarzyszenie a ubojnie nie chca dac nawet 10gr wiecej od bazowej ale mam nadzieje ze przyjda takie czasy ze beda prosic o swinie! cha.... zbuntowane!!! dzisiaj sprzedalem 20szt dunczyka 120kg po 5.2netto
mówią, że jak nam nie opłaca się hodować trzody to zlikwidujmy stado, jeśli zakładowi nie opłaca się kupić tucznika za 5,4-5,6 to niech zamknie zakład i nie przerabia, każdy wie ile kosztują wędliny, mięso w sklepie i jakie narzuty mają, dlaczego naszym kosztem się odbijają, modernizują, rozbudowują itd. nie stać na kupno tucznika to zamknij zakład,
Sprzedane po 5.1 netto żywiec - 1 %.
na wtorek po 6,45 do pini auto