FORUM
CENY TRZODY
-
andrzej19570
Re: CENY TRZODY
jarek84 pisze:Dziś wybito świnie należące do gospodarza z Grzybowszczyzny, który znalazł pierwszego dzika zakażonego ASF
http://isokolka.eu/krynki/7232-juz-14-w ... owszczyzny
Wtedy dzików nie wybili tylko teraz świnie wybijają i odszkodowania płacą.Taka mamy rudą politykę!!!W ubiegłych latach gospodarze z powiatu sokólskiego uskarżali się na dziki czyniące potężne szkody w uprawach rolnych. Sugerowali, aby zmniejszyć pogłowie tych zwierząt.
na skupach 3,6-3,7 netto, mi udalo sie sprzedac wczoraj po 5,80 netto hak...
maciory poszly dzis po 3,4...
maciory poszly dzis po 3,4...
Przecież Kalemba powiedział ze ZM mają straty i trzeba wystarac sie o pomoc.No i jest pomoc.kaBAD pisze:ZM mają okazję nas wyr.uchać porządnie
w sklepach nie spada
postanowiłam jednak się odezwac i aktualnie mam nadzieje, ze ani wy ani ja nie mamy ani czasu ani ochoty na negowanie siebie....
zrobicie jak będziecie chcieli.
jestem tu od dawna, zostałam jako jedyna z prosiaków,
mam info, ze sa organizowane wyjazdy na jutro na 14 do warszawy na konferencje ministra!
czy wpuszcza czy nie, nikt nie wie!
kontaktujcie się z odbiorcami tucznika do Piniego, od nich o tym wiem!
zrobicie jak będziecie chcieli.
jestem tu od dawna, zostałam jako jedyna z prosiaków,
mam info, ze sa organizowane wyjazdy na jutro na 14 do warszawy na konferencje ministra!
czy wpuszcza czy nie, nikt nie wie!
kontaktujcie się z odbiorcami tucznika do Piniego, od nich o tym wiem!
A co wpuszcza?????
Jednak nas kochasz???
Jednak nas kochasz???
nikt nie wie czy wpuszcza.nemezis pisze:A co wpuszcza?????
Jednak nas kochasz???
zyjemy w symbiozie.
mysle, ze tyle w temacie.
i teraz nie zajmujcie się proszę moja wypowiedzia ale zorganizujcie się.
się okazało że donek jeszcze wszystkiego nie rozpieprzył i nie ma zamiaru uciekać z kraju: http://fakty.interia.pl/polska/news-tus ... Id,1108769
Monika a warchlaki jadą czy towarzystwo się opamiętało i nie kupują już po 300 za szt ?
baraki został wlasnie przeze mnie poinformowany.
Ja pier...e jestesmy zaje..ni długami i podatkami -k...wa nie tylko my a nasze prawnuki.fix pisze:się okazało że donek jeszcze wszystkiego nie rozpieprzył i nie ma zamiaru uciekać z kraju: http://fakty.interia.pl/polska/news-tus ... Id,1108769
-
Genia M jak miłość
monia dzis mi posrednik powiedział że pini mu 2 zestawy odmówił a cene co dzien 20gr opuszcza dopuki nie odblokuja granic cena 4.2 ale to na dzis była a wczoraj 4.4 a jutro 4 a potem to niech ich Qurwa jego mac magiczna 3 bedzie a cena w sklepach bez zmian tak jak u niemca
czyli się pytać barakiego ?monikaa pisze:baraki został wlasnie przeze mnie poinformowany.
Towarzystwo podpisuje cene gwarantowaną [przynajmiej teoretycznie] i jedzie albo wirus albo bank nakazuje oddać w trybie natychmiastowym.Przy okazji pierwsze prowozy poszły w ruch-miał pecha zdązyli odciąć.fix pisze:Monika a warchlaki jadą czy towarzystwo się opamiętało i nie kupują już po 300 za szt ?
Wyjasni mi ktos co wpuszczają ?????
Ostatnio zmieniony środa 19 lut 2014, 23:09 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli tak licząc na szybko to dopiero zabraknie tucznika naszego w kwietniu o ile biorąc pod uwagę że dużo hodowców nie wstawi od lutego ?
fix pisze:czyli się pytać barakiego ?monikaa pisze:baraki został wlasnie przeze mnie poinformowany.
tak
dalam mu wszelkie namiary
opamiętajcie się z tym negowaniem mnie.
dalam wam info.
działajcie.
dalam wam info.
działajcie.
wczoraj 50 szt. 5.8 wbc
-
Genia M jak miłość
a ja Monie rozumiem,taką ma prace i duzo o tym rynku tez wie przez tą robote, i jakie są twoje przemyslenia co bedzie sie działo kiedy bedzie normalnie 
Byłem dziś koło Włocha i jeszcze takiej " Tamizy " nie widziałem . Nic Wam więcej nie napiszę , bo dopiero co z treningu wróciłem i nie mam siły .
Jeszcze Kubotę opijaliśmy .
Jeszcze Kubotę opijaliśmy .
-
Genia M jak miłość
MIETEK jak warzywka też tak pujdą na dół jak swinki to i kubotą sie nienacieszysz długo
monika uważam że teraz już jest za pózno abyśmy mogli coś ugryśc w ministerstwiemonikaa pisze:opamiętajcie się z tym negowaniem mnie.
dalam wam info.
działajcie.
Wiecie co u nas 3,8+vat
Może przestawić się na krowy -ja juz nie mam siły
Jak patrze ile płacą za mleko to az im zazdroszczę tak nosza do góry głowę

Może przestawić się na krowy -ja juz nie mam siły
Jak patrze ile płacą za mleko to az im zazdroszczę tak nosza do góry głowę
pewnie minister chce sie nas poradzic w sprawie programu odbudowy pogłowia takie super watunki są że ludzie bedą walić drzwiami i oknami 
Edyta2259 pisze:monika uważam że teraz już jest za pózno abyśmy mogli coś ugryśc w ministerstwiemonikaa pisze:opamiętajcie się z tym negowaniem mnie.
dalam wam info.
działajcie.
baraki zbiera ekipe
Mietek już raz przechodził aferę ogórkowąGenia M jak miłość pisze:MIETEK jak warzywka też tak pujdą na dół jak swinki to i kubotą sie nienacieszysz długo
Monika napisz mi na pw o co biega.
Nie załapał sie bo nie miał ogóra o odpowiednim stopniu zakrzywienia wg. norm UE.Edyta2259 pisze:Mietek już raz przechodził aferę ogórkowąGenia M jak miłość pisze:MIETEK jak warzywka też tak pujdą na dół jak swinki to i kubotą sie nienacieszysz długo, niech teraz czeka w kolejce
nemezis pisze:Monika napisz mi na pw o co biega.
poinformowałam barakiego,
Jutro jest pikieta czy jakkolwiek konferencji ministra,
Handlarze Piniego zbierają ekipe.
uznałam, ze po tylu latach " znajomości" z wami powinnam poinformować, co uczynialam i na forum i budząc barakiego.
nemezis, z wpuszczaniem pewnie chodzi o to, że nie wiadomo, czy wpuszczą rolników na konferencję ministra. W gabinecie ministra pewnie są świadomi, co mamy do powiedzenia. A tam będą kamery i pismaki różnej maści.
jarekw pisze:nemezis, z wpuszczaniem pewnie chodzi o to, że nie wiadomo, czy wpuszczą rolników na konferencję ministra.
dokładnie to miałam na myśli
jednak ekipa jedzie
z tego co wiem około 100 ludzi (bez barakiego itd.)
Chwilowo rekord należy do Łukowa- tuczniki 3,30, maciory 2,30.
Co innego miał na polu . a co innego w papierach , ale mgła mi na oczy wchodzi .nemezis pisze:Nie załapał sie bo nie miał ogóra o odpowiednim stopniu zakrzywienia wg. norm UE.Edyta2259 pisze:Mietek już raz przechodził aferę ogórkowąGenia M jak miłość pisze:MIETEK jak warzywka też tak pujdą na dół jak swinki to i kubotą sie nienacieszysz długo, niech teraz czeka w kolejce
Tylko ja warzę 82 a koleżka 110 .
Ostatnio zmieniony środa 19 lut 2014, 23:43 przez mietko75, łącznie zmieniany 1 raz.
znajomy sprzedał dziś 140 szt
5,8 za E
5,8 za E
Ja będę na pikiecie! W sumie nie tak często do Pini sprzedaje ale to chodzi o nasz interes, jak Piniemu i innym utrzymają zakaz sprzedaży za granicę to sami będziemy musieli wpier... swoją wieprzowinę. Jadę.
Baraki już ma przeliczony na swym rozszerzonym kalkulatorku , ile , kto ma zeżreć .
haha już się stęskniłem, za twoimi info Monika, chciałem nawet napisać gdzie się podziewasz. Miło,ze wróciłaśmonikaa pisze:nemezis pisze:Monika napisz mi na pw o co biega.
poinformowałam barakiego,
Jutro jest pikieta czy jakkolwiek konferencji ministra,
Handlarze Piniego zbierają ekipe.
uznałam, ze po tylu latach " znajomości" z wami powinnam poinformować, co uczynialam i na forum i budząc barakiego.
-
stan1069@o2.pl
To co oczekują od ministra handlarze ???????????????? żeby jeszcze cenę obniżył ??????
-
stan1069@o2.pl
To nie jest dobry argument do pikiety ,że musimy jeść swoją wieprzowinęprosiaq pisze:Ja będę na pikiecie! W sumie nie tak często do Pini sprzedaje ale to chodzi o nasz interes, jak Piniemu i innym utrzymają zakaz sprzedaży za granicę to sami będziemy musieli wpier... swoją wieprzowinę. Jadę.
-
stan1069@o2.pl
Mietko ze stowarzyszenia Ciebie wywalili ?????????????mietko75 pisze:Baraki już ma przeliczony na swym rozszerzonym kalkulatorku , ile , kto ma zeżreć .
Skoro mamy już pomor i nie zarazimy ruskich to spokojnie możemy z nimi zacząć handlować:-D
pini was wszystkich kiedyś załatwi na cacy
-
robert0169
teraz nastepuje przeplyw kapitalu lub jak kto woli skubanie 
Stan wytłumacze Ci powage całej sytuacji. Nasi dwaj monopolisci nie mają zbytu ,to tak jak ty byś miał 1000 tucznika na dziś nie wolno ci zabić, wypuscić i nie ma kupca.Co robić????Okularnik może wyprowadzic ile sie da i zbankrutuje,makaron moze zwinąć zagle i powie arrivederci. Nasi urzedasy na rzyczenie merklowej zajeba..li nasze zm srednie i małe. Czyli prawdopodobny scenariusz ..........dopisz sobie dalej.stan1069@o2.pl pisze:To co oczekują od ministra handlarze ???????????????? żeby jeszcze cenę obniżył ??????
dokładnie Nemezis, Pini zajebało nasz przemysł mięsny i jest samo więc będzie teraz robić co im się podoba.
Ciekawe co by było jak Pini dziś zamknął ubojnie ?
W tej całej ostatniej zadymie pini najwolniej obniża ceny. Nie żebym ich bronił, ale zadzwoncie sobie teraz do małej ubojni. Usłyszycie, panie świń jest tyle że wcale ich nie musimy kupować a cene proponuja jak rozbójnicy. Pini cały czas 20 tys dziennie. Wiadomo charytatywnie tego nie robią, ale takiego cwaniakowania jak w większości małych ubojni to tam nie ma. A gdyby przestali ubijać to wiadomo co, cena w dół.
Masz racje ja tez tak uważamPablo80 pisze:W tej całej ostatniej zadymie pini najwolniej obniża ceny. Nie żebym ich bronił, ale zadzwoncie sobie teraz do małej ubojni. Usłyszycie, panie świń jest tyle że wcale ich nie musimy kupować a cene proponuja jak rozbójnicy. Pini cały czas 20 tys dziennie. Wiadomo charytatywnie tego nie robią, ale takiego cwaniakowania jak w większości małych ubojni to tam nie ma. A gdyby przestali ubijać to wiadomo co, cena w dół.
był by dramat z katastrofą
Nie bylo by dramatu jeden zakład mnie a ilu by pośredników by poleciało ze swoje branży
Małe ubojnie obiecują złote góry jak im towaru brakuje ale jak mają go dosyć to pokazują gdzie mają rolnika i jego świnie. Jak pini zwinie żagle albo go zablokują że nie będzie mógł towaru wysyłać to czarny scenariusz agenta bez trudu się spełni 
Jak pini sie zwinie to takich jak agent już nie będzie