FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
W agrobiznesie można powiedzieć cisza, ani słowa o protestach. Bardziej martwią się o drób i mleko niż o wieprzowinę 
To jest coś w końcu jutro czy nie, czy na gadaniu i ubliżaniu się skończy?
W rmf mówili o protestach dzisiejszych, w tej stacji można się wiecej dowiedzic jak w tvp..
W rmf mówili o protestach dzisiejszych, w tej stacji można się wiecej dowiedzic jak w tvp..
A na portalach internetowych dalszy ciąg serialu pt: "Gdzie ukrył się Janukowycz"
Doszły mnie dziś słuchy że statek który nie mógł wypłynąć już zawraca , bo nie takie świadectwa .
wiec co niedlugo po 1 zl za kg bedziemy sprzedawac ????????????
Pini puścił bojdę żeby mu ludzie do gardła nie skakali że po co cenę obniża jak towar mu schodzi i tyle ludzie jakby statek wrócił tam są setki ton a może tysiące to by nas w 3 dni zajeb..i mięsem a tak to ma spokój a myślicie że co do morza to mięso wyrzuci nie słuchajcie bredni.
czy coś wiadomo na temat dzisiejszego protestu w Lipnicy? szukam jakiś informacji w internecie, ale nic nie ma...
Wydaje mi sie ze mieszkam na Ukrainie Czy tu jest Polska?
Witam. Tymczasem od kilku dni oburzony poseł John Godson proponuje zmienić nazwę choroby na "tropikalny pomór świń". Dotychczasowa nazwa jego zdaniem dyskryminuje Afrykę...Tak w Polsce reaguje się na poważny problem gospodarczy! Proponuję w trybie natychmiastowym zmienić nazwę na "murzyński pomór świń"
Też o tym słyszałem. Spowodowało to wybuch śmiechu na sali u reszty trzody.
Wysłałem na adres biura poselskiego tego ignoranta propozycję nowej nazwy.
Właśnie tak my wybieramy naszych reprezentantów do rządzenia naszym krajem to właśnie mamy takie skutki jacy politycy takie zachowanie i rządzenieKazik pisze:Też o tym słyszałem. Spowodowało to wybuch śmiechu na sali u reszty trzody.
A no zjawiła się policja okazało się iz nie ma zezwolenia na strajk i pozostało chodzić po przejsciu dla pieszych co 5 min. Własnie takie info mam od przedstawiciela fir. pasz.Bugsik pisze:czy coś wiadomo na temat dzisiejszego protestu w Lipnicy? szukam jakiś informacji w internecie, ale nic nie ma...
Jest zmiana kierunku ceny z minusów na plus !
Z dużej chmury mały deszcznemezis pisze:A no zjawiła się policja okazało się iz nie ma zezwolenia na strajk i pozostało chodzić po przejsciu dla pieszych co 5 min. Własnie takie info mam od przedstawiciela fir. pasz.Bugsik pisze:czy coś wiadomo na temat dzisiejszego protestu w Lipnicy? szukam jakiś informacji w internecie, ale nic nie ma...
-
szklanka18
Ten strajk się dzisiaj odbył ale nasze władze uznały go za nielegalny i kolejny ale już ,, zgloszony i legalny " ma się odbyć w piątek 28 lutego o godz. 11:00.
Podobno litwa zablokowało import wieprzowiny ze wschodniej cześci Polski!
W takim razie my tez mozemy zamknac import z innych krajów...
W takim razie my tez mozemy zamknac import z innych krajów...
-
turbogrocho49
mam info że protest został przelozony na srodę w warszawie, prezydent warszawy wyraziła zgode na 12 marca, dlatego w srode dołaczamy sie do protestu zwiazanego z ochroną ziemi, od nas bardzo duzo ludzi sie organizuje
rada od zlej, niedobrej Moniki
pini już dziś nie ma pelnego uboju, na jutro jeszcze mniej towaru.
ceny jakby już drgnely o 10 gr
wstrzymajcie dostawy! chociaż na 2-3 dni!
wszystko co sciagnie w zamian z niemiec będzie miał dużo dużo droższe!
Jakiej nie dobrej Moniki ?monikaa pisze:rada od zlej, niedobrej Moniki
Dla mnie to kochanej Moniczki !
A ktory importer warchlaków pomaga ?
Ja osobiscie bardzo Dziekujeeeeeeee
Ludzie nie patrzą na cenę tylko chca sie pozbyć świń zanip ktoś wykryje pomór w okolicy!
Obdzwoniłem wszystkie lokalne zakłady, mają kolejke od tyg do 2 świń po 120kg ponoc juz brak, ida w większości takie poniżej 100.
Obdzwoniłem wszystkie lokalne zakłady, mają kolejke od tyg do 2 świń po 120kg ponoc juz brak, ida w większości takie poniżej 100.
-
misiekboss29
Osobiscie byłem na strajku w Lipnicy i nie było chodzenia co 5 minut. Policja pozwoliła na przejscie jednego kółka dookoła ronda i tyle, muszą upłynąć trzy dni zeby był strajk legalny, więc jest zapowiedziany na piątek na godz. 11. Byl jeden samochód duży pusty do przewozu swin z jakis zakładów mięsnych, przyblokował troche rondo jak wszyscy zrobili kółko dookoła rondanemezis pisze:A no zjawiła się policja okazało się iz nie ma zezwolenia na strajk i pozostało chodzić po przejsciu dla pieszych co 5 min. Własnie takie info mam od przedstawiciela fir. pasz.Bugsik pisze:czy coś wiadomo na temat dzisiejszego protestu w Lipnicy? szukam jakiś informacji w internecie, ale nic nie ma...
09 Już nie wyglądasz ceny 2.80 ??
przytrzymajcie Pini jak radzi Monika, powoli pękają, nie długo nie będą mieli co bić, wszyscy pogonili wszystko bez względu na wagę. będzie klops
Widze ze panowie w bialych czapkach ostudzili Wasze zapedy Zorganizowac prawdziwy protest to trzeba sie przygotowac Wedlug mnie na taki protest potrzeba miesiaca przygotowan I tylko Warszawa gdzie indziej was nie zauwaza Musi byc kilkanascie kilkadziesiat tysiecy Inaczej szkoda czasu Kiedys pomagalem w organizacji wyjazdu i mozna go potraktowac jako rozrywke bo niewiele to da Chyba ze macie determinacje jak ukraincy w co watpie Najpewniejsza sprawa jest jednoczenie sie rolnikow do stworzenia parti chlopskiej ,bo wPSL to juz chyba nikt nie wierzy
Cena kierunek zmieniła z niżu na wyżvicia1223 pisze:09 Już nie wyglądasz ceny 2.80 ??
Kto zna szczegóły protestu w Warszawie??
-
turbogrocho49
protest zaczyna sie o 11 30
Póki co na wschodzie zakaz handlu do 14 marca a towar w chlewniach rośnie , oj rośnie ..
W białymstoku ktoś był dzis
mój kuzyn tam pracuje. Zarabia lepiej, niż nie jeden duży hodowca w Polsce.
peron w polsce pracuje czy niemcy ?Peron pisze:mój kuzyn tam pracuje. Zarabia lepiej, niż nie jeden duży hodowca w Polsce.
na Polsacie było w wydarzeniach
i co w związku z tym toennies ?
POLSAT mówił o nas hodowcach trzody chlewnej i naszej sytuacji i to przed informacją o powrocie olimpijczyków czyżby nasze media zaczynają mówić o poważnych problemach
brawoJarek1980 pisze:POLSAT mówił o nas hodowcach trzody chlewnej i naszej sytuacji i to przed informacją o powrocie olimpijczyków czyżby nasze media zaczynają mówić o poważnych problemach
poczytaj sobievicia1223 pisze:i co w związku z tym toennies ?
monikaa pisze:brawoJarek1980 pisze:POLSAT mówił o nas hodowcach trzody chlewnej i naszej sytuacji i to przed informacją o powrocie olimpijczyków czyżby nasze media zaczynają mówić o poważnych problemach
legalny był czy nielegalny ale się ruszylo!
Gratulacje dla organizatorów protestu polsat podał wiadomość o sytuacji polskich hodowców nareszcie coś zaczyna się dziać 
Brawo MONIKOmonikaa pisze:monikaa pisze:brawoJarek1980 pisze:POLSAT mówił o nas hodowcach trzody chlewnej i naszej sytuacji i to przed informacją o powrocie olimpijczyków czyżby nasze media zaczynają mówić o poważnych problemach
legalny był czy nielegalny ale się ruszylo!
Na prośbę jednego z forumowiczów byłem przed Pinim i faktycznie braki są , ale miejsc na parkingu . Calutki plac pełen i na parkingu obok oczekujących 22 tiry ze świńmy w drodze powrotni kilka kolejnych mijałem .
w Polsat news mowia o tym co godzine
może można było lepiej jak pisal Pan Stanislaw ale... nie było czasu. trzeba było dzialac! miało być glosno i się zaczyna.
Macie na Warszawe dobry początek!
Teraz media podchwyca od was kazda informacje!
może można było lepiej jak pisal Pan Stanislaw ale... nie było czasu. trzeba było dzialac! miało być glosno i się zaczyna.
Macie na Warszawe dobry początek!
Teraz media podchwyca od was kazda informacje!
Było też u mnie 2 panów co wie prawie wszystko co u Włocha się dzieje i mi powiedzieli że więcej jak 2-3 tysięcy dziennie z zagranicy do zakładu nie przywożą . Powiedzieli również że więcej jak 16 tyś na dobę nie biją , bo pozwolenia na tyle nie mają .