FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
na skupie 4.80 netto
Co tam z cenami w nowym tygodniu, jakie macie propozycje?
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
09.06.2014 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
nie no miały być dziś o 4 rano, posżły w niedzielę o 22Kazik pisze:w niedzielę?To chyba porządnie przypiliło kupującego
Pablo jutro ładuję 135 sztuk po 6,9 z haka.
euro dzisiaj spadło prawie na rowne 4 zl 
4.08850 to nie takie znowu równe 4 zeta
W tej chwili euro 4,10 jest godz 17. a tucznika na Piotrkowie kumpel sprzedał 5,40 -1% netto 126,3 kg średnia
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
09.06.2014 Ceny skupu tuczników i macior, artykuł:
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... w-i-macior
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... w-i-macior
Ceny rolnicze to są podawane a nie zawsze prawdziwe świń jest trochę mniej a zakłady podniosą ceny może nie na 5,80 czy 6 zł ale od środy o 20 gr a Pini się zakrywa umowami tylko przez te upały może mu troszkę braknąć
dziś z Piotrkowa ładowany tucznik z 5,60 -1% + VAT
nikt nic nie wie jak dziś u Niemców aukcja?
Aukcja będzie jutro o 13.00 bo dziś święto Zesłania Ducha Świętego 
0909 pisze:10 gr minus
jeszcze niedawni pierdzieliles ze jeszcze podskoczy a teraz piszesz ze w dol juras cos ci sie popierdzielilo chyba !!!!!!!!
-
turbogrocho49
po ile ładujecie solówki w tym tygodniu??
keszels te Twoje 5,60 -1% + VAT to chyba tylko u Kazimierczaka..pieniadze za rok..zycze powodzeniakeszels pisze:dziś z Piotrkowa ładowany tucznik z 5,60 -1% + VAT
Sasiad dzisiaj do Maciejka sprzedawal po 5,40 +VAT
Oczywiście że jeżdżą po Piotrkowskim i trochę szukają ale też nikt nie słyszał o 5,60 jedynie może ten co termin ma od 6 do 12 miesięcy czyli Kosów 5,50 od jutra już jest możliwe
na skupach 4.7 a niektorzy pisza ze 5.6 juz jest ladna przepasc prawie 1 zl heheheee
5,40 zł łódzkie całe auto osiągalne, wyżej nie słyszałem
5,4 miałem oferte, wyżej na razie nikt nie wyskakuje. Ale może pod koniec tygodnia 5,6 będzie.
-
Genia M jak miłość
ruskie ponoc zmieniają strategie,amerykanie im nie wysyłają bo sami mają promlemy z niedoborem swinek przez wirusa,a zapasy putinowi sie konczą w sklepach co chwila to podwyżki wiec są informacje o zniesieniu embarga ponoc w tym miesiącu jeszcze
5.4 jest jak najbardziej osiogalne.
Oby Wasze przewidywania co do konca tego tygodnia i poczatku przyszlego, sie sprawdzily...czolowke sie przebierze ;] ..zeby tylko te upaly jakos przetrwac ;/...bo na tuczarni chlodem nie powiewa xd
Oby Wasze przewidywania co do konca tego tygodnia i poczatku przyszlego, sie sprawdzily...czolowke sie przebierze ;] ..zeby tylko te upaly jakos przetrwac ;/...bo na tuczarni chlodem nie powiewa xd
potwierdzam to co pisze keszels czyli 5.6 osiagalne w normalnych zakladach nie tylko w lesingu rocznymengie pisze:keszels te Twoje 5,60 -1% + VAT to chyba tylko u Kazimierczaka..pieniadze za rok..zycze powodzeniakeszels pisze:dziś z Piotrkowa ładowany tucznik z 5,60 -1% + VAT
aukcja idzie na 1.74 czyli + 2
Skup wczoraj 4,7 netto
Miałem propozycję 5,3 netto, ale poczekam jeszcze trochę.. Widzę, że giedła u Niemca narazie idzie do góry, to może i u nas coś ruszy...
Miałem propozycję 5,3 netto, ale poczekam jeszcze trochę.. Widzę, że giedła u Niemca narazie idzie do góry, to może i u nas coś ruszy...
-
robert0169
'5.6 osiagalne w normalnych zakladach' np jakich? Wiecej konkretow poprosze1963 pisze:potwierdzam to co pisze keszels czyli 5.6 osiagalne w normalnych zakladach nie tylko w lesingu rocznymengie pisze:keszels te Twoje 5,60 -1% + VAT to chyba tylko u Kazimierczaka..pieniadze za rok..zycze powodzeniakeszels pisze:dziś z Piotrkowa ładowany tucznik z 5,60 -1% + VAT
i mamy kolejny przykład niszczenia polskiej gospodarki tym razem padło na ZM i polskich hodowców trzody:
duńczycy dostali zgodę na wykup połowy akcji Sokołowa a ich podstawowym celem jest import wieprzowiny z Dani i sprzedaż wyrobów na naszym rynku
oczywiście zgodę wyraziła KE a kur....a nasz rząd już nie musi, rozwalają nas na naszych oczach:
http://www.portalspozywczy.pl/wieprzowi ... 01490.html
duńczycy dostali zgodę na wykup połowy akcji Sokołowa a ich podstawowym celem jest import wieprzowiny z Dani i sprzedaż wyrobów na naszym rynku
oczywiście zgodę wyraziła KE a kur....a nasz rząd już nie musi, rozwalają nas na naszych oczach:
http://www.portalspozywczy.pl/wieprzowi ... 01490.html
-
marcin80wlkp
myslimy podobnie heh;pmarcin80wlkp pisze:Myślę, że to kolejny powód do wzrostów cen
http://finanse.wp.pl/kat,1033705,title, ... omosc.html
Też mam taką nadzieję, bo moje darmozjady za ok 2 tygodnie będę sprzedawał
problem w tym że na ukraine wszyscy boją się sprzedawać bo jest to w tym momencie bardzo niestabilny rynek i nie wiadomo czy będzie miał kto zapłacić, a poza tym nie jest to dziś zbyt opłacalne... więc ja bym nadziei z tym nie wiązał.
120 szt po 6.8 hak do animexu
Pi razy drzwi na żywo ile to wychodzi? Oni dają jeszcze jakiś % za umowę? Kiedyś im sprzedawałem top tak było czy tak jest nadal?Chinczyk pisze:120 szt po 6.8 hak do animexu
Pi razy drzwi 5,30 
to co to za swinie jak wyjdzie 5.3 do lasu z nimi :p około 2 tygodni temu sprzedawalem swoje swinki cena ustalona 6.8 na hak do pini i wyszło 5.44 na zywo ( nie byly to moje najlepsze swinie pare przerosnietych i malych )
Dziś sprzedane po 6,75 E netto.
oszukuj się dalej , dzisiejsza sprzedaż 5,3 nettoLoza0608 pisze:to co to za swinie jak wyjdzie 5.3 do lasu z nimi :p około 2 tygodni temu sprzedawalem swoje swinki cena ustalona 6.8 na hak do pini i wyszło 5.44 na zywo ( nie byly to moje najlepsze swinie pare przerosnietych i malych )
spędówka 4,6
kesels te Twoje 5,60 -1% + VAT to chyba tylko u Kazimierczaka..pieniadze za rok..zycze powodzenia 
Sasiad dzisiaj do Maciejka sprzedawal po 5,40 +VAT[/quote]
potwierdzam to co pisze keszels czyli 5.6 osiagalne w normalnych zakladach nie tylko w lesingu rocznym[/quote]
'5.6 osiagalne w normalnych zakladach' np jakich? Wiecej konkretow poprosze
[/quote]
ja w leasig nie daje
sprawdzone konktretne zakłady i przede wszystkim wypłacalne jak na chwile obecna.
Sasiad dzisiaj do Maciejka sprzedawal po 5,40 +VAT[/quote]
potwierdzam to co pisze keszels czyli 5.6 osiagalne w normalnych zakladach nie tylko w lesingu rocznym[/quote]
'5.6 osiagalne w normalnych zakladach' np jakich? Wiecej konkretow poprosze
ja w leasig nie daje
staś za jaką ilość ta cena?
haha:p wieczorem przesle wydruk bo widze ze sa tu niedowiarki :p haha
przy systematycznych dostawach za 20sztlukas pisze:staś za jaką ilość ta cena?
wiadomo coś jak tam dziś Niemcy?
Loza jesli masz na myśli wydruk z twojej wagi na której ważyłeś świniem przy załadunku ewentualnie z wagi najazdowej na której zwazyłes auto przed i po załadunku to jest on w pełni miaro dajny bo jesli idzie o ten wydruk z zakładu to zachowaj go w suchym miejscu, (będzie czym zima piec podpalić) ale pod żadnym pozorem nie wyliczaj na podstawie tego wydruku ceny żywca.
Cena żywca = suma do zapłaty na fakturze / masa żywca przy załadunku w gospodarstwie.
Cena żywca = suma do zapłaty na fakturze / masa żywca przy załadunku w gospodarstwie.
Baraki bardzo dobre twierdzenie po tym co kombinuja w ZM Bedzie tak tak dlugo az nie bedzie odpowiednich kontroli i nadzoru w ZM Zlodziej na zlodzieju i zlodziejem poganiany ,oto stan naszego kraju po 25 latach rzadow styropianowcow
czyli pewnie nie ma co liczyć w najbliższym czasie na podwyżki?
http://www.isn-schweineboerse.de/Marktp ... weine.aspxlukas pisze:wiadomo coś jak tam dziś Niemcy?