FORUM
CENY TRZODY
- WOJCIECH1236
Re: CENY TRZODY
Sztucznie obniżają ceny bez opamiętania... ciekawe co Niymcy 
-
stan1069@o2.pl
Niemiec dzisiaj podniesie
A giełda niemiecka od 38 tygodnia nie jest we wtorek i piątek ?
Jest we wtorek o 14 a w piątek o 11
To czemu wszyscy piszą co się stanie dzisiaj na giełdzie ? Jeszcze nie wiedzą o zmianie ? Czy w środę też jest jakaś giełda ?
dziś jest ustalenie ceny na przyszły tydzien juz Monika o tym pisała ,a giełda jest w te dwa dniEmil144 pisze:To czemu wszyscy piszą co się stanie dzisiaj na giełdzie ? Jeszcze nie wiedzą o zmianie ? Czy w środę też jest jakaś giełda ?
obstawiam brak zmiany ceny na następne 3 tygodnie.
-40909 pisze:stawiam bez zmian
Miałes racje 4 minus Niemcyluk85 pisze:-40909 pisze:stawiam bez zmian
A co u nas w związku z tym? Znowu w dół, czy tym razem bez zmian?
A teraz pytanie za 100 punktów czy zmieni to cenę u nas ( obstawiam bez zmian lub 10-15 groszy w dół), kto miał coś na sprzedaż ten sprzedał więc lokalnie pewnie będą braki. Nawet agenci jakby trochę ucichli a razem z nimi Agrobiznes. U Niemca też pomału kończą się tuczniki, i poprawia się apetyt na wieprzowinę.
jak nie zlikwidujecie na tyle ze nie beda mieli czego bic to beda cwaniaczyc .Jedyne wyjscie to brak tucznika i dlugoletnie umowy z cena gwarantowana .Inaczej nie chowac!!!
Taką umowę to jedynie z agri możesz podpisać.
dziś sprzedaję wieczorem po 5,9 netto WBC, następna sprzedaż za miesiąc, pożyjemy zobaczymy
okoliczny skup 4.10 netto żywa
natomiast znajomy miał umówioną sprzedaż w tamtym tygodniu i ustaloną cenę, ale towaru i telefonu od niego nie odbierają
ciekawe czy ludziska wstawią warchlaka na święta
okoliczny skup 4.10 netto żywa
natomiast znajomy miał umówioną sprzedaż w tamtym tygodniu i ustaloną cenę, ale towaru i telefonu od niego nie odbierają
ciekawe czy ludziska wstawią warchlaka na święta
-
danielski813
ja bym obstawiał ze po niedzieli drgnie słyszałem dzis ze sporo sie ładuje dorsji mięcha bo powoli ue znosi sankcje więc kto wie? od nas pewnie nie ale jak niemiaszki popchją to sie luka zrobi chociaż podobno łukow ma juz jakies transporty przygotowane???????????????
ja wyprzedałem wszystko co najmniej do listopada moje świnie rynku nie rozchwieją
Też słyszałem że sporo się do Rosji ładujedanielski813 pisze:ja bym obstawiał ze po niedzieli drgnie słyszałem dzis ze sporo sie ładuje dorsji mięcha bo powoli ue znosi sankcje więc kto wie? od nas pewnie nie ale jak niemiaszki popchją to sie luka zrobi chociaż podobno łukow ma juz jakies transporty przygotowane???????????????

Nasi juz 10-15 gr do dołu, umowy są cały czas, umowa z cena gwarantowaną na obecny czas to 5.80+vat.. przy cenie warchlaka około 260zł brutto.. co daje 6.20 brutto. Zakłady liczą srednia 98 kg półtusza x 6.20 brutto to jest niecałe 610 zł sztuka, teraz sami policzcie czy sie opłąci czy dokładka sporo..
-
navaho13
kiedy zaczniecie liczyc netto? przecież vat nie jest naszym zyskiem, czy na vacie czy na ryczałcie.
U mnie chlewnia pusta wstawię dopiero jak Rassija zniesie sankcje.
no i peklo ponizej 4 jest na skupie 3,90 
u nas na skupie we wtorek 4,2 netto jak leci, wczorajsza odstawa po 5,80 netto WBC...
Mozna??? http://www.biztok.pl/gospodarka/tansza- ... ami_a17810 Przeczytajcie komentarze do artykulu
Czytają takie komunikaty można dostać zawału0909 pisze:Dania ostro w dół
Martwią się żeby nie musieli Ci dołożyć po niedzieli jak towaru do normalnej pracy ubojni zabraknie skoro wszyscy ze sraką wypychają
Martwią się żeby nie musieli Ci dołożyć po niedzieli jak towaru do normalnej pracy ubojni zabraknie skoro wszyscy ze sraką wypychają
- mytotoksyna1
--------------,ale TE "ostro" oznacza cięcie ostrą brzytwą , bądź żyletką czy tylko i zaledwie ociosanym kołkiem ??0909 pisze:Dania ostro w dół
Pozdrawiam.
w niedziele sprzedalem do animexu5.9hak . dzisiaj przyjechal warchlak po 250netto
-
turbogrocho49
w nastepnym tygodniu wjechał by za 230Chinczyk pisze:w niedziele sprzedalem do animexu5.9hak . dzisiaj przyjechal warchlak po 250netto
A od kiedy to ryczałt nie jest twoim zyskiem???navaho13 pisze:kiedy zaczniecie liczyc netto? przecież vat nie jest naszym zyskiem, czy na vacie czy na ryczałcie.
Przecież nie musisz go nigdzie oddawać...
Nie to co vat....
Więc jak ryczałt to brutto a jak vat to netto trzeba liczyć....
Na ryczałcie VAT też oddajesz. 23% nośniki energii (paliwo, prąd, węgiel), pasze 5-8% podobnie leki itd... Właśnie ten ryczałt ma Ci to zrekompensować.
-
stan1069@o2.pl
a jutro jak mnie przestanie boleć głowa to pojadę do banku założyć lokatę ze zyskuChinczyk pisze:w niedziele sprzedalem do animexu5.9hak . dzisiaj przyjechal warchlak po 250netto
-
robert0169
KUP SE STOPERAN 
-
marcin80wlkp
Jedni kupią stoperan, a inni styropian aby ocieplać ściany nowych tuczarni.Sytuacja jest nieciekawa, ale moim zdaniem po pierwsze nie potrwa ona długo, a po drugie nie można oceniać dochodu ze sprzedaży jednej partii. Czas pokaże co będzie dalej. Zawsze można iść w ślady Stanislawa, ale nie każy ma taki luksus jak on( zero kredytu i wszystko za gotówkę). Pozdrawiam tych którzy ciągle walczą, tak jak i ja.
Obrobic pole koniem, prad na wody plynace, do pieca drewno ze swojego lasu, pasze ze stodoly, ziola zamiast farmaceutykow i wtedy wat to czysty zyskkrzywy pisze:Na ryczałcie VAT też oddajesz. 23% nośniki energii (paliwo, prąd, węgiel), pasze 5-8% podobnie leki itd... Właśnie ten ryczałt ma Ci to zrekompensować.
6.2 na haku z wtorku za całe auto.
marcin hodujac swinie coraz bardziej sie pograzam a przeciez jestem czlowiekiem myslacym i widze co sie dzieje,cena jest podobna od 14 lat a koszty poszly dwukrotnie albo lepiej .Aby swinki byly normalnie oplacalne i zwrocily sie inwestycje musialyby kosztowac z 8 zl.Mam opracowany plan na nastepne lata ale swin to tam nie ma i znacznie mniej ryzyka.Nie wezme PROWu po to aby sie uwiazac.Wroce do zawodu wyuczonego,gospodarstwem niech sie zajmuja inni, z samej dzierzawy bede zyl lepiej niz teraz Raz poraz tu zajrze bo bylo to moje zycie przez 15 lat.Marek kto wam tyle placi u mnie realne jest 5,4 a od poniedzialku bedzie gorzej
turbogrocho49 pisze:w nastepnym tygodniu wjechał by za 230Chinczyk pisze:w niedziele sprzedalem do animexu5.9hak . dzisiaj przyjechal warchlak po 250netto
u mnie przyjechaly tydzien temu juz po 230 za sztuke, tyle że wieprzki. A teraz widze że nawet juz po 200-210 mozna kupic (wg. ceny rolnicze.pl) Dawno juz prosiak nie byl taki tani. W 2011roku kosztowal mniej, bo z tego co widze to w lipcu placilem 173zl/30kg a sprzedane wtedy po 5,3.. to byly czasy ...
-
stan1069@o2.pl
Przyznać się kto ma ziemniaki, w Kaliszu na giełdzie 3 zeta za worek 
ja mam.... chcesz kupic ?
- mytotoksyna1
............oszołomy --ziemniak parowany to numer jeden w tuczu świń !!!.
.smaczne mięso ,smaczny SMALEC ITD ,ITP!!
..reszta komponentów w jadłospisie tucznikóóów to badziewie ..
..no oczywiście trza dodać do smacznego ziemniaka troszeczkę białka .
.mięso pierwsza klasa -nawet PUTIN to zje..
..i cały ŚWIAT klęknie przed tym smakołykem.
.smaczne mięso ,smaczny SMALEC ITD ,ITP!!
..reszta komponentów w jadłospisie tucznikóóów to badziewie ..
..no oczywiście trza dodać do smacznego ziemniaka troszeczkę białka .
.mięso pierwsza klasa -nawet PUTIN to zje..
..i cały ŚWIAT klęknie przed tym smakołykem.
Wpierw sam klękniesz od dźwigania tego smakołyku .
A Niemcy giełda w dól licytacja 1.40 . czy tucznik bedzie kosztował 2.90 na świeta ?
Przestańcie kupować te warchlaki z importu bo cena nigdy nie ruszy do góry , czy wszystkim rozum odebrano ?
na co liczą wszyscy na cud ?
Przestańcie kupować te warchlaki z importu bo cena nigdy nie ruszy do góry , czy wszystkim rozum odebrano ?
na co liczą wszyscy na cud ?
-
marcin jedrasik
Na święta za darmo Ci przywiozą .
Padnie drobnica , ty razem z nimi . Cykle zamknięte co mają dobry towar i po całym aucie dadzą sobie radę . Są lokalne zakłady co dzisiaj płacą 4.6-4.8 netto. Ale u Ciebie złotówka taniej bo taki z ciebie kupiec i taki nas towar .
Widocznie jest swin za dużo w kraju , Niemiec później podniesie to po 6 zł będziesz u nich kupował.
Koledzy nie denerwujcie się tym swirem.
Padnie drobnica , ty razem z nimi . Cykle zamknięte co mają dobry towar i po całym aucie dadzą sobie radę . Są lokalne zakłady co dzisiaj płacą 4.6-4.8 netto. Ale u Ciebie złotówka taniej bo taki z ciebie kupiec i taki nas towar .
Widocznie jest swin za dużo w kraju , Niemiec później podniesie to po 6 zł będziesz u nich kupował.
Koledzy nie denerwujcie się tym swirem.
Świru czekaj na 6 zł przypomne cimarcin jedrasik pisze:Na święta za darmo Ci przywiozą .
Koledzy nie denerwujcie się tym świrem.
http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... talog.aspx