FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
...
Ostatnio zmieniony niedziela 05 kwie 2015, 19:08 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Na obecną chwilę to schodzą tuczniki z drogich warchlaków a nie promocyjnych1963 pisze:marku proste liczenie:prosiak 21 kg 145 brutto pasza 230 inne 40 razem 415. 120kg*3.3=396+7%=423 tylko gdzie amortyzacja i obsluga zobowiazan nie wspomne o wynagrodzeniu dla siebie. tak tez mozna ale to ma wadliwe kulaskibaraki pisze:Jakie macie obecnie koszty wyprodukowania tucznika w cyklu otwartym?
Sa tacy co twierdza ze na obecna chwilę przy 3,50 sa na zero. Jeśli większosć z was ma takie koszty to 4 z przodu wkrótce może byc wspomnieniem
15 sierpnia to dunczyk przy jednym kolczyku na aucie i czystym statusie kosztował ok. 280zł netto , potem nastąpiła pierwsza obnizka około 10zł,
Mateusza strona podaje ceny od 1 września zagranicznych http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlew ... 07.09.2014
lub krajowych http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlew ... 07.09.2014
Najniższa cene widze 220/20kg netto
Te ceny prosiaka na cenach rolniczych to za dwa tygodnie będą dawać drugiego gratis. Znajomy teraz sprzedaje nie pamiętam kiedy duna kupował ale coś 260 za sztuke i mówił że będzie dokładka. Z 15 sierpnia to już chyba sprzedane jakiś czas temu, chyba że jakieś resztki.
moje byly kupione po 265 netto wiec musze za nie wziac 4.2-4.3 zeby wyzerowac a to co podaje to kalkulacja na obecna chwileDon pisze:Na obecną chwilę to schodzą tuczniki z drogich warchlaków a nie promocyjnych1963 pisze:marku proste liczenie:prosiak 21 kg 145 brutto pasza 230 inne 40 razem 415. 120kg*3.3=396+7%=423 tylko gdzie amortyzacja i obsluga zobowiazan nie wspomne o wynagrodzeniu dla siebie. tak tez mozna ale to ma wadliwe kulaskibaraki pisze:Jakie macie obecnie koszty wyprodukowania tucznika w cyklu otwartym?
Sa tacy co twierdza ze na obecna chwilę przy 3,50 sa na zero. Jeśli większosć z was ma takie koszty to 4 z przodu wkrótce może byc wspomnieniem
15 sierpnia to dunczyk przy jednym kolczyku na aucie i czystym statusie kosztował ok. 280zł netto , potem nastąpiła pierwsza obnizka około 10zł,
Mateusza strona podaje ceny od 1 września zagranicznych http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlew ... 07.09.2014
lub krajowych http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlew ... 07.09.2014
Najniższa cene widze 220/20kg netto
namezis od kiedy na tuczniku jest 8 watu
8% jest od wtedy gdy się przechodzi z ryczałtu na zasady ogólne.
vat przy kosztach liczymy i w paszy warchlaku i innych kosztach i przy sprzedazy tucznika i zawsze po stronie kosztow bedzie wiekszy bo niejednokrotnie placimy 23% a za tucznika zawsze 7 lub8% ,Chyba ze mamy duzy zysk wtedy moze sie wyzerowac.liczac mowimy brutto lub netto i po stronie kosztow i przychodow bo lczac inaczej moze byc 70 -80 zl roznicy a to jest bardzo duzo!!!!! Chcialbym aby zawsze bylo 23% w jednna i druga Na ryczalcie ,no ale rzad jest cwany na swoja strone
-
stan1069@o2.pl
Można i siebie oszukiwać ale po co ?????????
można i kogoś dlatego żeby udowodnić że jest dobrze
ale po co ??????? i już może lepiej nie liczcie bo tym co czytają to się boki pozrywają od śmiechu 
co masz na 23% ?
prąd ok ew.paliwo ale reszta jest na 7 lub 8%
prąd ok ew.paliwo ale reszta jest na 7 lub 8%
tak z ciekawości to ile wy liczyćie ceny growera
u mnie 4,25 netto ,pokrywa tylko zwrot kosztów i amortyzację ,mówiąc o zysku z tucznika za cały cykl produkcji powinno zostać 100 netto w przeciwnym razie to wegetacja
na dzisiaj to jest gówno
nie zysk
na dzisiaj to jest gówno
.
Ostatnio zmieniony niedziela 05 kwie 2015, 19:08 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
-
LukaszBONQ
zboże 5%
y.
ok 1000/tnemezis pisze:Każdy poda inną cene - bo u każdego inne parametry.ziutek pisze:tak z ciekawości to ile wy liczyćie ceny growera
.
bylem na spotkaniu z dunczykami ktorzy produkuja warchlaka 5000loch 1200ha tez jest im ciezko i przewiduja dalszy spadek cen a warchlaki jada pelna para. u mnie sredni koszt paszy to750netto. podobno na przyszly tydzien 5.7hak jest do wytargowania ale za pelne samochody. animex5.5hak skupy 3.5-3.8
Panowie pisaliscie ze cykl otwarty bedzie robił przerwe bo sie nie opłaci wam, a jednak karzdy wstawia. To o co chodzi?
-
robert0169
Ja również miałem przyjechać na to spotkanie do Pana Adriana bo pewnie o tym piszesz, ale nie stety nie dałem rady:(Chinczyk pisze:bylem na spotkaniu z dunczykami ktorzy produkuja warchlaka 5000loch 1200ha tez jest im ciezko i przewiduja dalszy spadek cen a warchlaki jada pelna para. u mnie sredni koszt paszy to750netto. podobno na przyszly tydzien 5.7hak jest do wytargowania ale za pelne samochody. animex5.5hak skupy 3.5-3.8
na skupie w dol na 3.8 netto normalnie jazda bez trzymanki
- mytotoksyna1
mat pisze:na skupie w dol na 3.8 netto normalnie jazda bez trzymanki
Tylko trzymaj mocno kierownice , bo strzelisz kozła w rów przydrożny ,a to się może żle skończyć!!!
-
turbogrocho49
przestań brać to świństwo !! mózg ci już wyżarłomytotoksyna1 pisze:mat pisze:na skupie w dol na 3.8 netto normalnie jazda bez trzymanki
Tylko trzymaj mocno kierownice , bo strzelisz kozła w rów przydrożny ,a to się może żle skończyć!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
24.11.2014 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
Niemiec ceny nie rusza , a u nas ponoć 20-30 groszy w dół . Gdy Niemiec opuści , to i kolejny powód do obniżek będzie .

Wk*rwia mnie już to wszystkomietko75 pisze:Niemiec ceny nie rusza , a u nas ponoć 20-30 groszy w dół . Gdy Niemiec opuści , to i kolejny powód do obniżek będzie .![]()
No to Agrobiznes dojeb.ł w temacie świnek !!!
Aż się chce puszczać następne że ho ho !!!
Aż się chce puszczać następne że ho ho !!!
Co tak noski opuszczone ?
Warchlaczki w Dani czekają zamawiać bo zdrożeją !!!!!
Traktorki tanieją teraz będzie można kupować za grosiny !
Mam checi na kubote 32 tys nizej
Warchlaczki w Dani czekają zamawiać bo zdrożeją !!!!!
Traktorki tanieją teraz będzie można kupować za grosiny !
Mam checi na kubote 32 tys nizej
-
turbogrocho49
wielki patriota warchlak dunski bee bo nie polski, ale japonski traktor to już cacy, po ursusa smaruj 0909
a co do cen to dno totalne, im szybciej to pie..nie to może i nie gorzej, zresztą to już pierd..neło, po woli chlewnie puste się robią, a paszowców prawdziwy najazd, czyżby już nakarmili wszystkie duny i chca karmic moje swinie. Teraz to kwitnie tylko kontrakt, i mnie to nie dziwi ileż można dokładać bądź robić za darmo
-
marcin jedrasik
Bo cena powinna spaść na 2 zł .
Może później byłaby normalność bez tych pseudo hodowców
Kogo masz na myśli tych pseudo hodowców ?marcin jedrasik pisze:Bo cena powinna spaść na 2 zł .
- WOJCIECH1236
Nie potrzebne 2 zł, już wielu odpadło... smutne to jest, ale grono ludzi już nie ma siły, chęci a co najwazniejsze środków zeby cokolwiek wyhodować. Tylko w zeszłym tygodniu miałem kilka telefonów ze do sprzedania a to soja a to koncentrat jakis ze zlikwidowanej hodowli... decyzja dnia i po interesie na swiniach 
0909 Pewnie tych co kase chcą wyprać.
Nie prawda cykl otwarty dalej wstawia. nie wiem na co licząWOJCIECH1236 pisze:Nie potrzebne 2 zł, już wielu odpadło... smutne to jest, ale grono ludzi już nie ma siły, chęci a co najwazniejsze środków zeby cokolwiek wyhodować. Tylko w zeszłym tygodniu miałem kilka telefonów ze do sprzedania a to soja a to koncentrat jakis ze zlikwidowanej hodowli... decyzja dnia i po interesie na swiniach
tylko zapomniałeś dodać ze wystawiają na kontrakty
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
24.11.2014 Ceny skupu tuczników i macior - nadal tendencja spadkowa.
http://cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/111- ... a-spadkowa
http://cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/111- ... a-spadkowa
spedówka Jóźwiakowski zjazd 10 gr, 3,8zł netto
a w sklepach każdy widzi po ile mięcho czy tucznik był po 5,5 czy 4 tam dużego wahania nie ma kasiorę się nabija, tylko czasem jakich chłam wrzucą markety na promocję,
a w sklepach każdy widzi po ile mięcho czy tucznik był po 5,5 czy 4 tam dużego wahania nie ma kasiorę się nabija, tylko czasem jakich chłam wrzucą markety na promocję,
Na kontrakty i nie na kontrakty. Rozmawiałem z gosciem i teraz kupil 700 szt prosiaka
Na środę 5.5E. Bida
I to jest odpowiednie podawanie ceny gdzie , ile zmiana i ile obecnie płacąFarmerB pisze:spedówka Jóźwiakowski zjazd 10 gr, 3,8zł netto
Na promocję to idzie mięso któremu kończy się termin ważności
Witam.Ceny nedzne 3.80 skup
to rzeczywiście 700 szt wstrząśnie rynkiem
wstrzasnac nie wstrzasnie ale piszą na tym forum ze nie wstawiacie a robicie co innego.
Do 2030 roku ma dojść do tego, że w Polsce nie będzie wogóle świń (nieopłacalny biznes). Nie licząc kontraktów. Ciekawych rzeczy się dziś dowiedziałem..
nie chce Cię łapać za słówka ale ''świń'' to na pewno nie braknie z trzodą może być różnie...Kazik pisze:Do 2030 roku ma dojść do tego, że w Polsce nie będzie wogóle świń (nieopłacalny biznes). Nie licząc kontraktów. Ciekawych rzeczy się dziś dowiedziałem..
Co za roznica na kontrakty czy nie na kontrakty, tak czy siak prosiaki schodza na bierzaco a zeby tucznik zaczal drozec to producenci prosiaka musza dostac po lapach i zmniejszyc produkcje. Duze zaklady miesne od dawna rozumieja ze aby zapewnic sobie tani surowiec wystarczy zadbac o producentow prosiaka, stad te kontrakty z cena gwarantowana, wlasne fermy reprodukcyjne a frajerow do tuczenia sie zawsze znajdzie!
Kto teraz najbardziej dostaje po lapach? Polski drobny rolnik co sprzedaje na skupach za psie pieniadze i to powoduje kolejna fale wyrzynania krajowego poglowia loch.
Kto teraz najbardziej dostaje po lapach? Polski drobny rolnik co sprzedaje na skupach za psie pieniadze i to powoduje kolejna fale wyrzynania krajowego poglowia loch.
Narodowcy ,ulica albo cicho siedziec!!!!Ma ktos inne propozycje? REALNE!!!Ogladaliscie agrobiznes ogorki maja wisiec na krzakach w stanie handlowym aby dostac rekonpensate Rolnik nie moze pprzechowywac lekow dla zwierzat Czego jeszcze wam potrzeba abyscie zrozumieli?ROZUMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i ODWAGI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzis sasiad sprzedał po 3,7 za 15 sztuk chyba sobie wybrał najtanszego skupnika w okolicy .
cena normalnie dobija