FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Wszyscy straszą obniżkami, ale towar potrzebny, niektórzy będą nawet w Wielką Sobotę kupować.
U mnie skup jutro 4 netto, o lochy dzwonią i pytają czemu ludzie nie chcą sprzedawać.
Też będę głosował na Kukiza a na drugą turę wcale nie pójdę bo nie będę wybierał między dżumą a cholerą.Stanislaw pisze:zawsze ZM ,jeszcze nie widzialem zeby kielbasa byla za pol ceny poniewaz jest zrobiona z maciory[rowniez tucznik pow 150 kg]Wiecie dlaczego tak kradna bo nieboja sie nikogo,nikt tego nie kontroluje i nie ma na to zadnych przepisow. mam sasiada ktory skupuje co ladniejsze maciory i robi z nich glownie polska sucha,na maciorze ma 1000 zl nie liczac pracy,ile razy wety z powiatowki tam byli , nie wiem czy go ukarali ale caly czas idzie produkcja.moim zdaniem juz dawno powinna byc sprzedaz bezposrednia i skonczylyby sie te urzedackie wyprawy.Bede glosowal na Kukiza ,ile lat oszukuja mnie ta reszta zlodziei
i o to im chodzi, żebyś to olał i nie poszedł.... i zostanie tak jak jest czyli coraz gorzej...zeus-1 pisze:Też będę głosował na Kukiza a na drugą turę wcale nie pójdę bo nie będę wybierał między dżumą a cholerą.Stanislaw pisze:zawsze ZM ,jeszcze nie widzialem zeby kielbasa byla za pol ceny poniewaz jest zrobiona z maciory[rowniez tucznik pow 150 kg]Wiecie dlaczego tak kradna bo nieboja sie nikogo,nikt tego nie kontroluje i nie ma na to zadnych przepisow. mam sasiada ktory skupuje co ladniejsze maciory i robi z nich glownie polska sucha,na maciorze ma 1000 zl nie liczac pracy,ile razy wety z powiatowki tam byli , nie wiem czy go ukarali ale caly czas idzie produkcja.moim zdaniem juz dawno powinna byc sprzedaz bezposrednia i skonczylyby sie te urzedackie wyprawy.Bede glosowal na Kukiza ,ile lat oszukuja mnie ta reszta zlodziei
trzeba w końcu kiełbasę na święta robić z przydomkiem "domowa, tradycyjna itp"Falco pisze:U mnie skup jutro 4 netto, o lochy dzwonią i pytają czemu ludzie nie chcą sprzedawać.
-
kakałowy szatan
możesz powiedzieć co proponują bo mi na jutro podała znana firma z WLKP 3,95 -2% za 17 szt i 2,30m-5% za 1 sztFalco pisze:U mnie skup jutro 4 netto, o lochy dzwonią i pytają czemu ludzie nie chcą sprzedawać.
twierdzą że nikt towaru nie potrzebuję stąd moje zdziwko że do Ciebie wydzwaniają i się proszą
-
kakałowy szatan
czasu i robotyrób swoje wyroby i sprzedawaj dużo hodowców tak robi ale tu trzebaSOJER pisze:i o to im chodzi, żebyś to olał i nie poszedł.... i zostanie tak jak jest czyli coraz gorzej...zeus-1 pisze:Też będę głosował na Kukiza a na drugą turę wcale nie pójdę bo nie będę wybierał między dżumą a cholerą.Stanislaw pisze:zawsze ZM ,jeszcze nie widzialem zeby kielbasa byla za pol ceny poniewaz jest zrobiona z maciory[rowniez tucznik pow 150 kg]Wiecie dlaczego tak kradna bo nieboja sie nikogo,nikt tego nie kontroluje i nie ma na to zadnych przepisow. mam sasiada ktory skupuje co ladniejsze maciory i robi z nich glownie polska sucha,na maciorze ma 1000 zl nie liczac pracy,ile razy wety z powiatowki tam byli , nie wiem czy go ukarali ale caly czas idzie produkcja.moim zdaniem juz dawno powinna byc sprzedaz bezposrednia i skonczylyby sie te urzedackie wyprawy.Bede glosowal na Kukiza ,ile lat oszukuja mnie ta reszta zlodziei
-
kakałowy szatan
to trzeba samemu robić wyroby 25 zł za kg polskiej surowej ale trzeba troszkę pracy i czasu'...
więcej niż DONOS NA SĄSIADA KTÓRY SOBIE RADZI >>>>>>>>>>>>>>>>>>>.....pozdro
jeśli wylejesz kubeł pomyj to info ... mam parasol
więcej niż DONOS NA SĄSIADA KTÓRY SOBIE RADZI >>>>>>>>>>>>>>>>>>>.....pozdro
jeśli wylejesz kubeł pomyj to info ... mam parasol
Zdaje mi się czy tu czymś trąca???
4,0 i ani drgnie.
4,0 i ani drgnie.
to chyba u agenta najwyzsza cena teraz jest w Polsce hehehheheheh
Nikt towaru nie potrzebuje, ale jak masz chętnie wezmą. Sąsiadowi odwoziłem dziś jego dechy na skup, stąd wiem że 4. Za takie sztuki i za całe auto na wbc by więcej pewnie nie dostał.kakałowy szatan pisze:możesz powiedzieć co proponują bo mi na jutro podała znana firma z WLKP 3,95 -2% za 17 szt i 2,30m-5% za 1 sztFalco pisze:U mnie skup jutro 4 netto, o lochy dzwonią i pytają czemu ludzie nie chcą sprzedawać.
twierdzą że nikt towaru nie potrzebuję stąd moje zdziwko że do Ciebie wydzwaniają i się proszą
Co do loch, nie wydzwaniają do mnie, ale byłem świadkiem rozmowy, dzwonili do mojej grupy i pytali, w zeszłym tygodniu, co się dzieje, że nie mają dla nich loch. Ta firma również moje odbiera. Trochę ponad dwa tygodnie temu dostałem po 2,6 za dwie sztuki. Teraz nie sprzedaję, więc nawet nie zapytałem o cenę.
sprzedam 170 sztuk Duńczyka w wadze śr. 125 kg mięsność 56% w drugiej połowie tyg. tel 517413854
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
30.03.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
na dzisiaj auto 4,70 -1% woj. łódzkie
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
30.03.2015 Ceny skupu tuczników i macior - minimalna tendencja spadkowa
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... a-spadkowa
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... a-spadkowa
-
kakałowy szatan
sprzedane za 4 zł 0,05 podnieśli z tego co mówił kierowca to na jutro do pini mają dostarczyć 1800 a mają 1400 i handlowcy stają na głowie
Co jest ze Sokołowem?? Brak kasy po 14 dniach....
zakontraktuje panie Pini na nastepne swieta Umowa zywiec loco gospodarstwo CENA GWARANTOWANA, KARY UMOWNE ,swieta Wielkanocne oczywiscie bo predzej z wlasnych loszek sie nie da.Jestem pewny ze przyjdzie czas ze zostaniecie z reka w nocniku ,KWESTIA CZASU
Stanisławie, o kim myślisz?
do mnie Łagrom ciągle ostatnio wydzwania i chcą tucznika
to jak lagrom placi jak tak chce ?
ZH Jóźwiakowski promocja przedświąteczna -10gr, 3,8zł netto
to najgorszy skupnik jakiego znam .Nie sprzedam i nie kupie od niego nic, glownie przez te jego wyprzedzanie, nawet piniego
A tuczników szukaFarmerB pisze:ZH Jóźwiakowski promocja przedświąteczna -10gr, 3,8zł netto
po 3.80 nie sprzedawać tucznika bo będzie drożej w Niemczech plus
Tak, głupcy którzy sprzedali tanio nawet 148 dziś Giełda
Ostatnio zmieniony wtorek 31 mar 2015, 14:35 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
to co jutro też plusik?
Po świętachmar pisze:to co jutro też plusik?
to ile za żywą wychodzi? sprzedajesz do łagromu na WBC?mar pisze:5,9 za cały samochód
nie sprzedaje tam bo się boję o kasęSOJER pisze:to ile za żywą wychodzi? sprzedajesz do łagromu na WBC?mar pisze:5,9 za cały samochód
Ja tam sprzedaję i ostatnio bardzo pilnują terminów widać że zależy im na współprac z rolnikiem jak mam dać do Sokołowa to wolę tydzień dłużej im poczekać a kasa lepsza 
a miałeś już z nimi jakieś problemy? ktoś miał? skąd wiesz, że płacił 5,9 za pełne auto??mar pisze:nie sprzedaje tam bo się boję o kasęSOJER pisze:to ile za żywą wychodzi? sprzedajesz do łagromu na WBC?mar pisze:5,9 za cały samochód
No to ciekawe, dziś chciałem swoje wpisać na po świętach, 24tego pierwszy wolny termin0909 pisze:Po świętachmar pisze:to co jutro też plusik?
a miałeś już z nimi jakieś problemy? ktoś miał? skąd wiesz, że płacił 5,9 za pełne auto??[/quote]
bo sami wczoraj rano do mnie dzwonili i tyle mi oferowali
bo sami wczoraj rano do mnie dzwonili i tyle mi oferowali
Rozmawiałem dzisiaj z kilkoma zakładami, w tym tygodniu juz mają komplet ale wszyscy moga odebrać w przyszły wtorek rano. Także kolejek nima, wszyscy wypychali na siłę tuczniki przed świetami ze strachu przed obniżkami i mało kto ma towar na czas poświąteczny, o dobry towar za tydzień będą się licytować i nawet tanie połtusze z DE niczego nie zmienia.
Już widzę jak się będą licytować. Jak towar w chłodniach leży, albo przyjedzie za odry. Obyś miał racje
-
kędzierzawy
niemcy +2 centy , euro w dół- zero wpływu
fud serwis rawa maz- 5,5 wbc na jutro
fud serwis rawa maz- 5,5 wbc na jutro
ja też dziś bez jakiejś rewelacji sprzedałem po 5,6 za E ,ale wiem przynajmniej że kasa będzie na koncie w terminie ,no cóż trzeba sie jakoś pocieszyć 
dzisiaj sprzedane 45szt 5.8hak
Cena może skoczyć bo teraz towar idzie na przechowalnictwo z dopłatami oczywiście dla ZM i jakiś czas nie będą mogli go ruszyć !!!
Na Piotrkowie 5 zł netto za żywą i rośnie kolejka na wagę po świętach tylko drożej!!!!!
to kolego może powiesz kto tyle płaci? wszyscy skorzystamyczesio pisze:Na Piotrkowie 5 zł netto za żywą i rośnie kolejka na wagę po świętach tylko drożej!!!!!
u nas juz po 6 za żywą, zapisy na wjazd na wagę na 3 dni do przodu.
8 zł po raz pierwszy , po raz drugi , po raz trzeci ! Sprzedane 2 kg 
czesio pisze:Na Piotrkowie 5 zł netto za żywą i rośnie kolejka na wagę po świętach tylko drożej!!!!!
,
jasne chyba pouboju albo za 1,5 kg
dziś prima aprilis