FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
fix pisze:to ja wam powiem 6,40ziutek pisze:Ci nie powie bo on tylko pokazuje gdzie najtansze sa
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
lol
sasiad mowil ze cos tam o PROW na swinie bylo dzis w agrobiznesie,czy sa jakies wytyczne co do ilosci macior ,ktos cos?Najlepiej jak cos to moze jakis link ?
http://www.arimr.gov.pl/aktualnosci/art ... ych-z.htmlStanislaw pisze:sasiad mowil ze cos tam o PROW na swinie bylo dzis w agrobiznesie,czy sa jakies wytyczne co do ilosci macior ,ktos cos?Najlepiej jak cos to moze jakis link ?
Poszukuję hodowców ekologicznej trzody chlewnej,
tel. 502021584
tel. 502021584
-
danielski813
myto i agent maja tylko ekologiczne...
co to znaczy ekologicznej 
-
kędzierzawy
około 10.12 będe miał ze dwie sztuki na zbyciu
jedną zostawiam sobie a reszta już zamówione przez znajomych fermiarzy
od poniedziałku u nas 10-20 gr w dół
podstawowa cena 4,10-4.20
jedną zostawiam sobie a reszta już zamówione przez znajomych fermiarzy
od poniedziałku u nas 10-20 gr w dół
podstawowa cena 4,10-4.20
ekstra ale firmę która ma 6,4 w na tym portalu chyba wszyscy znają a jak nie znają to po pierwszej sprzedaży będą pamiętać długo... standardowa cena na dziś to 6.0-6.1 za większe partie. wiadomo że są przypadki z skrajnie niższą jak i nieco wyższą ceną ale to ułamek całości.fix pisze:to ja wam powiem 6,40ziutek pisze:Ci nie powie bo on tylko pokazuje gdzie najtansze sa
rozpocznę produkcję trzody chlewnej w ilościach handlowych według zachcianek odbiorcy.
Spełnię każde z zalecanych warunków za odpowiednią cenę. Oczekuję na poważne zamówienia i ścisłe obowiązujące obie strony kontrakty.
Produkowałem przez wiele lat tuczniki bez GMO. Pies z kulawą nogą nawet się o nie nie zapytał. Czyżby jakieś ożywienie?
Spełnię każde z zalecanych warunków za odpowiednią cenę. Oczekuję na poważne zamówienia i ścisłe obowiązujące obie strony kontrakty.
Produkowałem przez wiele lat tuczniki bez GMO. Pies z kulawą nogą nawet się o nie nie zapytał. Czyżby jakieś ożywienie?
- mytotoksyna1
...właśnie !!danielski813 pisze:myto i agent maja tylko ekologiczne...
..po ciężkim dniu pracy w polu siadamy do kolacji !
..dominuje na stole uwędzona domowym sposobem kiełbasa tzw. polska zrobiona z łopatki i odrobiny boczku -pycha.
..chlebek posmarowany masełkiem swojskim (jedna krówka jest!!)
po 21 to juz albo zaraz bedziesz mial lustrzyce
chyba że wspomaga trawienie bimbremziutek pisze:po 21 to juz albo zaraz bedziesz mial lustrzyce
jakie wytyczne ?monikaa pisze:Poszukuję hodowców ekologicznej trzody chlewnej,
tel. 502021584
Jeśli chodzi o tych certyfikowanych to nie potrzeba ich szukać bo nie sa schowanimonikaa pisze:Poszukuję hodowców ekologicznej trzody chlewnej,
tel. 502021584
http://www.agrobiotest.pl/strona/podstr ... p?mode=adv
http://www.ijhar-s.gov.pl/index.php/new ... -1053.html
- mytotoksyna1
...a twoja sztandarowa uprawa -pajęczyna ją spowiła ??baraki pisze:Jeśli chodzi o tych certyfikowanych to nie potrzeba ich szukać bo nie sa schowanimonikaa pisze:Poszukuję hodowców ekologicznej trzody chlewnej,
tel. 502021584Wystarczy przejrzeć wykazy:
http://www.agrobiotest.pl/strona/podstr ... p?mode=adv
http://www.ijhar-s.gov.pl/index.php/new ... -1053.html
-
turbogrocho49
Ze srody 4.9 netto bez straczki
4,9zl - 1%
Chyba sie wstrzymam do przyszłego piątku
Chyba sie wstrzymam do przyszłego piątku
samj estes 0909 cienki!!!
zamknij się dziecinomat pisze:samj estes 0909 cienki!!!
naucz się pisać
09..... 1.51€ × 4,2 = 6.35 ...plus transport min 1000km plus zakup euro = mon 6.60 Chętnie sprzedam w tej cenie ....!!!
glupiutki agenciku sam naucz sie pisac bo widze ze wiele bledow ortograficznych robisz idz do szkoly najpierw!!!!!!!!!!!!0909 pisze:zamknij się dziecinomat pisze:samj estes 0909 cienki!!!
naucz się pisać
Sep 15 1,467 18.09.15 09:50 0,000 0,000%
Okt 15 1,398 18.09.15 07:10 0,000 0,000%
Nov 15 1,408 18.09.15 07:10 0,000 0,000%
Dez 15 1,375 18.09.15 07:10 0,000 0,000%
Okt 15 1,398 18.09.15 07:10 0,000 0,000%
Nov 15 1,408 18.09.15 07:10 0,000 0,000%
Dez 15 1,375 18.09.15 07:10 0,000 0,000%
-
stan1069@o2.pl
Mat kiedy wreszcie przestaniesz się się czepiać ?????????? cena rośnie żle spada niedobrze
wiem że 09 na Ciebie żle wpływa
na niego wpływu nie masz , za to masz na siebie więc się ogarnij 
Witam
przerabiam odchowalnie na ruszta i powiedzcie mi jaki głęboki powinien być kanał żeby zmagazynować gnojowicę przez całą zimę?
przerabiam odchowalnie na ruszta i powiedzcie mi jaki głęboki powinien być kanał żeby zmagazynować gnojowicę przez całą zimę?
waldus11 pisze:Witam
Waldus troche nie w tym temacie piszesz
Ogólnie ja mam 100-110cm i starcza mi na 3miesiace
Jeżeli chcesz przezimowac gnojowice tj od 1grudnia do 1marca to 150cm to chyba takie minimum
Zreszta rzeczywistość i tak okaże sie całkiem inna ze moze i miejsca nie wystarczyć bo np ( bedzie sie lac ze smoczka) nie ma reguły koleżko
Myślę że to zła podpowiedz jeżeli przerabiasz a nie budujesz to zależy Ci na płytszym kanale .Jak zrobi kanał na 1.5 m to bardzo ucierpi kubatura pomieszczenia . Dlatego sugerował bym max 1 m ,dobrej firmy poidła i dobre stosunki z sąsiadami żeby w razie draki hulnąć w zimię z beczką w pola.
Ktoś może handluje jutro jaka cena ??
Bo mam jednego dręczyciela i moze bym pchnął co jutro
Bo mam jednego dręczyciela i moze bym pchnął co jutro
6,00 kl.E na jutro Animex za male ilosci.
w razie potrzeby jest niewielki zbiornik w którym mogę zmagazynować na jakiś czas nadmiar. jest coś na co jeszcze muszę zwrócić uwagę?kondzio pisze:Myślę że to zła podpowiedz jeżeli przerabiasz a nie budujesz to zależy Ci na płytszym kanale .Jak zrobi kanał na 1.5 m to bardzo ucierpi kubatura pomieszczenia . Dlatego sugerował bym max 1 m ,dobrej firmy poidła i dobre stosunki z sąsiadami żeby w razie draki hulnąć w zimię z beczką w pola.
kanał 60 cm u mnie wystarcza od odsadzenia do 30 kg latem zawsze jest gnojowicy do pełna a zimą zostaje nawet do 20 cm zapsu nie robił bym za głębokiego kanału na twoim miejscu bo spowoduje to duży ruch powietrza pod warchlakami i problem z zapewnieniem odpowiedniaj temperatury myślę że 100 -110 cm na dwa rzuty wystarczy
Chief wydaje mi się że i min. 150 cm. na 3 miesiące na dodatek zimą to GRUUUBA przesada ja mam 120 cm i SPOKOJNIE z zapasem zawsze wystarcza na 100dni.
- mytotoksyna1
...ja mam na zwykłej posadzce cementowej tuczniki , latem skąpo ścielę słomą (chłodzą się od cementowej posadzki) zimą obficie ścielę , cieszą się bestie zaraz .
..różnych przypadłości chorobowych ZERO.

..różnych przypadłości chorobowych ZERO.
- mytotoksyna1
Aktualna cena za bardzo dobrego ,wyrównanego tucznika w małych ilościach 4,40 + ryczałcik . 
Kazik a masz umowę z nimi? I jakie ilości?Kazik pisze:6,00 kl.E na jutro Animex za male ilosci.
Ja właśnie na jutro 6,10 tez za E ale póki co trzymam
Gaceksz13 czytaj ze zrozumieniem albo naucz sie liczyćgaceksz13 pisze:Chief wydaje mi się że i min. 150 cm. na 3 miesiące na dodatek zimą to GRUUUBA przesada ja mam 120 cm i SPOKOJNIE z zapasem zawsze wystarcza na 100dni.
Ja tez mam kanały po 1m i starczy mi na 100dni tuczu
Kolezka pisał ze chce przezimowac Aaaa to rożnie moze byc w realu
Napisałem ze 150 bo znajomy ma takie to wiem ze jemu wystarcza od listopada i w marcu wywozi
Wiec takie moje spostrzeżenia napisałem a jak wykona zależy od niego
Tak wogole moze ktoś zainteresowany Duńczykiem 400szt waga 122kg
można zrobić na 1,5 m kanały.. tylko jak potem korek wyciągnąć? we dwóch chyba trzeba
a i tak korek sie może rozwalić . Aczkolwiek wszystko co nie jest zabronione, jest dozwolone. Ja bym robił 1-1,2 m
a tak w ogole to jak już tak zbaczamy z tematu - to ktoś sie orientuje czy teraz ta nowa modernizacja co ma być to jest tylko na prosiaki i bydło czy tuczarnie też będzie można z niej stawiać ? ?
a tak w ogole to jak już tak zbaczamy z tematu - to ktoś sie orientuje czy teraz ta nowa modernizacja co ma być to jest tylko na prosiaki i bydło czy tuczarnie też będzie można z niej stawiać ? ?
możesz i tuczarnie ważne aby po zakończeniu inwestycji osiągnąć odpowiednia liczbę loch
o 4 laduje po 6.05hak waga 140kg
Na animex jada ?Chinczyk pisze:o 4 laduje po 6.05hak waga 140kg
animex szczecin. sprzedalem w ubieglym tyg 300szt kastrata miesnosc 57.2 wybicie z wagi w zakladzie 79.5 waga sr126kg
- mytotoksyna1
..konserwa turystyczna , badziewie , poszedłem na podwórze i rozglądałem się do momentu jak na ramieniu usiadł mi gołąb pocztowy.Chinczyk pisze:animex szczecin. sprzedalem w ubieglym tyg 300szt kastrata miesnosc 57.2 wybicie z wagi w zakladzie 79.5 waga sr126kg
..decyzja natychmiastowa ROSÓŁ.
Chief pisze:Kazik a masz umowę z nimi? I jakie ilości?Kazik pisze:6,00 kl.E na jutro Animex za male ilosci.
Ja właśnie na jutro 6,10 tez za E ale póki co trzymam
Wolny rynek, 35 sztuk.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
21.09.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
0909 pisze:10 gr plus
czyli ile podawaj konkrety
0909 pisze:spadaj hamiemat pisze:0909 pisze:10 gr plus
ale ty niegrzeczny jestes !!!!!!!!!!
mat pisze:0909 pisze:10 gr plus
Chyba -10gr
gos11 pisze:mat pisze:0909 pisze:10 gr plus
Chyba -10gr
agrobiznes powiedzial ze w dol !!!!! prawda ?????