FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Ty agent a jak dania od 3tygodni???
No pochwal sie, zawsze mowisz ile dania obnizyla
Agent jest od minusów, Ci od plusów się wyruszają
:-)
Kolego Tomek pomylił socjalizm z kapitalizmem nie wiem za ile dzisiaj sprzedajesz ale za rok możesz sprzedawać za połowę tego co dzisiaj nie życzę ci tego ale pamiętaj tucz kontraktowy to nie żaden wolny rynek tylko ustawka kilku ludzi z wielką kasą po to by wolnego rynku nie było
na kontrakcie sa ci co na poczatku przeinwestowali na maciorach pozniej zaiwestowali na dunczyku i teraz komornik siedzi to poszli na kontrakt cala prawda o tym
Sory Dania od dłuższego czasu nie obniża 9.20 cenamagier pisze:Ty agent a jak dania od 3tygodni???
jak tylko bede widział nadzieje to podam
Ostatnio zmieniony piątek 20 lis 2015, 18:10 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
no to patrz na przyszlosc i informuj
Kundel Bury już siedzi to myślę że ABW do Sawickiego niedługo zapuka i będą wisieć za ostatnie Ziobro za zrujnowanie rolnictwa powinni stanąć przed Trybunałem Stanu !!!!!!!stan1069@o2.pl pisze:A Sawicki mówił że potęgą w wieprzowinie nie będziemy to żeście się śmiali![]()
![]()
![]()
trzeba słuchać ministrów
![]()
![]()
A kto powinien odpowiedzieć za likwidację hodowli trzody chlewnej w Polsce bo wg.mnie tuczarze duna
W promieniu 3 kilometrow odemnie jest kilkanascie tys swin[ pod dwadziescia ] ponad polowa cykl zamkniety smrodu nie czuc, tylko jak woza gnojowice i obornik
Ta reszta może i ma kontrakty ale jakie? Feeder Pig Finishing Contracts (czyli to co mamy na myśli mówiac o Agri plus) to jest około 15% produkcji, reszta umów kontraktacyjnych ma różne zasady rozliczeń ale sa to juz umowy handlowe a nie produkcyjne.tomek 1975 pisze:kolego taki jest kapitalizm, albo dopasujesz się do rynku albo zwijasz interes. W usa jest 1-2% wolnego rynku reszta kontrakty.fix pisze:oddane po 4,6 za E - 7 szt
a od poniedziałku jeszcze taniej
a ci co mają kontrakt z Agri Plus dostali zalecenia żeby więcej chować bo nie ma świń
także cała siłą robią wszystko żeby w Polsce został tylko kontrakt
ostrzegali nas jak Prima wchodziła do Polski ale polski rząd był wtedy zachłystnięty bo to amerykańskie najlepsze, a teraz mamy to co mamy
Ja jestem agriplus i zarabiam jakoś na świniach. Od dawna już obserwuje że jest u nas wolna amerykanaka i bez żadnej pewności cenowej nie da się tu gospodarzyć. Czekam na fale krytyki że jestem w agriplus
Przewaliłem pół internetu żeby sie dowiedziec jak to jest na swiecie z kontraktami, i z tego co sie dowiedziałem to wszedzie jest podobnie tzn jest to ostatnia deska ratunku dla farmerów którzy nie mają kapitału ani zdolnosci kredytowej, natomiast mają chlewnie i pole żeby wykorzystac odchody jako nawóz. Na forach brytyjskich czy amerykańskich wszyscy podkreślali że robią to głównie po to żeby fertylizować pole.
Trafiłem tez na opracowanie z uniwersytetu Iowa na temat czy opłaca sie budować chlewnie pod Feeder Pig Finishing Contracts i niestety z wyliczeń wychodziło że nie starczy na spłatę kredytu i podatek
Ale jak to mówią: "Polak potrafi"
Ostatnio zmieniony piątek 20 lis 2015, 19:28 przez baraki, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.facebook.com/SielskaWies/ph ... =3&theater kazdy hodowca chcialby miec taka chlewnie
to na wbc-3.75 zl. tj.po 0.88 euro super cena tylko mu sprzedawac
Ostatnio zmieniony piątek 20 lis 2015, 19:45 przez MARTECH, łącznie zmieniany 1 raz.
Na jednym z tych zdjęć żona tego producenta jakas nie pocieszona
a z czego kobiecina ma się cieszyć ?Nowy123 pisze:Na jednym z tych zdjęć żona tego producenta jakas nie pocieszona
jak kredyty trzeba będzie spłacać
i patrzy na bok jak by uciec
Facet udaje jeszcze mocarza tylko jak braknie kasy a komornik powie dzien dobry to w gacie zrobi
ja chce miec kase a nie chlewnieStanislaw pisze:https://www.facebook.com/SielskaWies/ph ... =3&theater kazdy hodowca chcialby miec taka chlewnie
tu chyba płacze
http://www.farmer.pl/multimedia/galeria/45231,2958.html
09 a zwierzatka juz wstawiles na nowy rzut??????0909 pisze:ja chce miec kase a nie chlewnieStanislaw pisze:https://www.facebook.com/SielskaWies/ph ... =3&theater kazdy hodowca chcialby miec taka chlewnie
tu chyba płacze
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeMARTECH pisze:09 a zwierzatka juz wstawiles na nowy rzut??????0909 pisze:ja chce miec kase a nie chlewnieStanislaw pisze:https://www.facebook.com/SielskaWies/ph ... =3&theater kazdy hodowca chcialby miec taka chlewnie
tu chyba płacze
i po co oszukujesz mowiles ze jakos na dniach kupowales swoje koty
wcześniej kupiłem z miesiąc temu teraz nieziutek pisze:i po co oszukujesz mowiles ze jakos na dniach kupowales swoje koty
A może Marek Odor jest wśród nas, to podzieli się swoimi planami na przyszłość?
Pechowo trafił z otwarciem tuczarni, bo gorszego momentu nie mógł sobie wybrać
Jak zaczynał budowę pół roku temu cena była zupełnie inna.. Ale zanim utuczy pierwszy rzut, to za 3 miesiące cena może być zadowalająca.. W szczególności, że zapewne przez pierwszy rok (lub max 2 lata) ma karencję i spłaca same odsetki, więc oddechu finansowego powinien trochę złapać.
Pechowo trafił z otwarciem tuczarni, bo gorszego momentu nie mógł sobie wybrać
09 nie chce mi sie szukac ale jakos nie dawno mowiles ze workowales kabany z rynku bodajze 2 tyg temu
Taki Marek Odor to ma troche inną cene pewnie
a kim on jest żeby być uprzywilejowanym??? ile tuczy ze 2 tys. sztuk???? bez przesady
są goście uprzywilejowani w Polsce, np. taki pan Święci.... (Świety) który ma jakieś 17 ferm (na Słowacji tez cos ma)
są goście uprzywilejowani w Polsce, np. taki pan Święci.... (Świety) który ma jakieś 17 ferm (na Słowacji tez cos ma)
1500 duńczyków pewnie już jedzie (w tle reklama ph. Konrad)
z ta firma gorzej nie mogl wybrac w sumie na stronie daja pod hipoteke ale ciekawe jeszcze gosc ma miejsce na hipotece
myślę ze Odor nie mógł lepiej trafić niska cena tucznika to niska cena warchlaka a już chyba niższej ceny tucznika być nie może on ten kredyt to w 7 lat spłaci z palcem tam gdzie wy go z zazdrości trzymacie
Dlaczego u kilku z was tyle zazdrości żyjemy każdy z nas na własny rachunek do was komornik nie przyjdzie bo jesteście zajebiście wykształceni ale nie mądrzy i widzę że gdyby gościowi nie wyszło to byście zradości w gacie nasrali i przez tydzień nie poczuli Chcesz mieć taką chlewnie NI PANIE tylko sąsiadowi niech komornik zabierze
albo jestes jej wlascicielem albo w ta chlewnie wtopiles kase przyznaj sie
-
LukaszBONQ
co dla jednego sufitem, dla drugiego podłogą
Mogę ci pożyczyć pod zastaw
-
tomek 1975
już tak to jest kolego. tak samo sobie dopowiedzieli historię o mnie jak powiedziałem że jestem w agriplusie. od razu koledzy z forum wywnioskowali że mam długi i komornika na karku skoro jestem w agriplus co jest nie prawdą. Życzę Panu Markowi powodzenia i podejmowania dobrych decyzji. Na forum jest dużo osób które nawet nie potrafią policzyć wartość brutto (pare dni temu był temat), czy innych prostych spraw z ekonomii nie pojmują.Edd pisze:Dlaczego u kilku z was tyle zazdrości żyjemy każdy z nas na własny rachunek do was komornik nie przyjdzie bo jesteście zajebiście wykształceni ale nie mądrzy i widzę że gdyby gościowi nie wyszło to byście zradości w gacie nasrali i przez tydzień nie poczuli Chcesz mieć taką chlewnie NI PANIE tylko sąsiadowi niech komornik zabierze
Słyszałem o tym gościu.. Największy polski trzodziarz.jarek84 pisze:a kim on jest żeby być uprzywilejowanym??? ile tuczy ze 2 tys. sztuk???? bez przesady
A co masz do Konrada? Ja tam narazie złego słowa powiedzieć o tej firmie nie mogę. Zarówno w imporcie warchlaków, jak i sprzedaży tuczników.ziutek pisze:z ta firma gorzej nie mogl wybrac w sumie na stronie daja pod hipoteke ale ciekawe jeszcze gosc ma miejsce na hipotece
TVN style - trujące kurczaki od 21.30
wojce pisze:1500 duńczyków pewnie już jedzie (w tle reklama ph. Konrad)
No raczej.. Plakaty ze ścian zwija i rusza z biznesem.
wcześniej po wizycie tyle luda konieczna dezynfekcja
Kaziu duzo Ci moge powiedziec o ph konrad. ale jak masz dobrze to gratuluje. a Tomek ja i jakies 95 % forum ci nie wierzy ze jestes bez dlugu skoro tuczysz nie swoje
20.30lukas1982 pisze:TVN style - trujące kurczaki od 21.30
-
tomek 1975
ziutek pisze:Kaziu duzo Ci moge powiedziec o ph konrad. ale jak masz dobrze to gratuluje. a Tomek ja i jakies 95 % forum ci nie wierzy ze jestes bez dlugu skoro tuczysz nie swoje
tak się składa że mam konto na plusie. Mało tego, powiem Ci nawet że znam paru ludzi którzy budują tuczarnie na 2 000 i 4000 szt pod tucz i jakoś nikt się nie przejmuje że będą tuczyć nie swoje
- mytotoksyna1
Pan Jurgiel energiczny facet w tri miga nałoży podatek 10% na Duna i wyklaruje rynek świniaków!!
-
gregor1975
mytotoksyna1 pisze:Pan Jurgiel energiczny facet w tri miga nałoży podatek 10% na Duna i wyklaruje rynek świniaków!!
ta, napewno. O ile czymś się zajmie to krowiarzami albo sadownikami. a świniarze nadal będą olewani i pomijani
tomus 2000 czy 4000 tys i bez kredytu prosze ciebie nie badz smieszny
-
gregor1975
tomek 1975 pisze:ziutek pisze:Kaziu duzo Ci moge powiedziec o ph konrad. ale jak masz dobrze to gratuluje. a Tomek ja i jakies 95 % forum ci nie wierzy ze jestes bez dlugu skoro tuczysz nie swoje
tak się składa że mam konto na plusie. Mało tego, powiem Ci nawet że znam paru ludzi którzy budują tuczarnie na 2 000 i 4000 szt pod tucz i jakoś nikt się nie przejmuje że będą tuczyć nie swoje
tomek większośc forumowiczów jest zawistna i się cieszą jak komuś nie wychodzi. Śmieją sie z agriplus bo ludzie tam zarabiają i ich żółć zalewa albo jak ktoś się buduje to będą się cieszyć jak mu coś nie wyjdzie. Poziom tego forum jest cena na tucznika (bardzo niski dla niekumatych)
-
tomek 1975
ziutek pisze:tomus 2000 czy 4000 tys i bez kredytu prosze ciebie nie badz smieszny
nie napisałem że nie biorą kredytu na budowe.
wlasnie od tego zacznijmy
chetnie bym kupił kolczyki duńskie na te swoje jak nazywacie koty zmienił bym obywatelstwo i cene
-
stan1069@o2.pl
Kotom się chipy zakłada0909 pisze:chetnie bym kupił kolczyki duńskie na te swoje jak nazywacie koty zmienił bym obywatelstwo i cene
Dajcie sobie spokój Tomek i Gregor to ta sama osoba naganiacz dla Agri tępić tę chołotę ile się da

-
danielski813
Pan Jurgiel to na bank nam cenę paszy obniży jak wprowadzi zakaz gmo w paszach a z tymi dunczykami to przesada nie są wcale lepsze od polskiej fermowki moje zdanie na temat kontraktowców nie jest najlepsze ale nie mam im nic za źle kazdy orze jak moze i moim zdaniem nikt u nas w kraju rynku nie psuje nasz rynek psują nasi sąsiedzi zdobywając tym samym dla siebie szersze rynki moze i dołożą teraz i za rok ale zanim ZM się obudzą to Niemcy będą grubo zarabiac a dlaczego bo manago w zm planuje na rok tuczaz czy kontraktowy nie planuje wcale a Niemcy planują na 30 lat...