FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
A po ile na piotrkowie ziarno?
U nas troche jęczmień zdrożał
to brak podwyżki w Niemczech kicha
Woźniecki Sylwester, Podbielsko(Wielkopolskie) 3 zł netto.
nie wiadomo mozedu nas podniosa bo brakuje zywca na spedach o polowe mniej swin sie zrobilo !!!0909 pisze:to brak podwyżki w Niemczech kicha
Zgadza się.1963 pisze:bez zmian ale euro najdroższe od prawie roku więc realnie lekko w góre
Na piątek umówione po 4,90 E
Dzisiaj kupiony jęczmień po 640 za tone do ręki (bez faktury), drogo czy tanio?Chief pisze:A po ile na piotrkowie ziarno?
Słyszę, że po 660 z faktura można kupić.
A po ile jęczmień u Was w Świętokrzyskim?
Jaka cena na skupie w damasławku?
To jak za darmo u mnie niżej 800 zł ciężko jary dostać bo mało z powodu suszy jęczmieniaengie pisze:Dzisiaj kupiony jęczmień po 640 za tone do ręki (bez faktury), drogo czy tanio?Chief pisze:A po ile na piotrkowie ziarno?
Słyszę, że po 660 z faktura można kupić.
A po ile jęczmień u Was w Świętokrzyskim?
-
turbogrocho49
Ile łudek po 800 dostarczyć do ciebie
Żeby płacić po 800 za jęczmień i przepuszczać go przez tzw darmozjady* to trzeba być naprawdę hodowcą z zamiłowania...
* - Świnia domowa (Sus scrofa f. domestica) – zwierzę hodowlane udomowione między VII a VI tys. lat p.n.e. Dostarcza hodowcom mięsa, tłuszczu, skóry, podrobów, szczeciny.
Określenie "darmozajd" w określeniu do świni domowej zostało po raz pierwszy użyte na forum Trzoda Chlewna przez użytkownika mietko75 w okresie złej koniunktury na rynku trzody chlewnej i co się z tym wiąże - brakiem dochodowości z hodowli ww. gatunku.
* - Świnia domowa (Sus scrofa f. domestica) – zwierzę hodowlane udomowione między VII a VI tys. lat p.n.e. Dostarcza hodowcom mięsa, tłuszczu, skóry, podrobów, szczeciny.
Określenie "darmozajd" w określeniu do świni domowej zostało po raz pierwszy użyte na forum Trzoda Chlewna przez użytkownika mietko75 w okresie złej koniunktury na rynku trzody chlewnej i co się z tym wiąże - brakiem dochodowości z hodowli ww. gatunku.
licytacja ;po 750 zawioze. ostatnio tez,tak jak Engie, po 640 kupowałem jeczmień z pszenicąturbogrocho49 pisze:Ile łudek po 800 dostarczyć do ciebie
potarguj jeszcze troche ,mnie na piątek 4.00 minus 1% proponująKazik pisze:Zgadza się.1963 pisze:bez zmian ale euro najdroższe od prawie roku więc realnie lekko w góre
Na piątek umówione po 4,90 E
Tylko że ja sprzedaję 50 szt. Jakby był cały zestaw, to można by się targować.. Myśle, że te 5,1 E jest osiągalne.
Ale zauważyliście, że jak UOKiK wziął się za zakłady miesne czy nie ma zmowy cenowej, to cena idzie z tygodnia na tydzień do góry i zbliża się do niemieckiej ceny?
Zachód od trzech tygodni stoi w miejscu na 1,25.. Co prawda euro idzie do góry ale nie aż tyle.. Jeszcze 2 tygodnie temu była cena 4,6 E a dziś 5,0-5,1 jest osiągalne.. Nie jest to podejrzane?
Ale zauważyliście, że jak UOKiK wziął się za zakłady miesne czy nie ma zmowy cenowej, to cena idzie z tygodnia na tydzień do góry i zbliża się do niemieckiej ceny?
Zachód od trzech tygodni stoi w miejscu na 1,25.. Co prawda euro idzie do góry ale nie aż tyle.. Jeszcze 2 tygodnie temu była cena 4,6 E a dziś 5,0-5,1 jest osiągalne.. Nie jest to podejrzane?
raczej zrobił sie lekki brak żywca na uokik jeszcze za wcześnie ,oni sie muszą wyspaćKazik pisze:Tylko że ja sprzedaję 50 szt. Jakby był cały zestaw, to można by się targować.. Myśle, że te 5,1 E jest osiągalne.
tylko ciekawe na ile jeszcze skorumpowany jest UOKiK ? nie trzeba filozofa bo każde dziecko wie że aby import był opłacalny to towar z importu musi być tańszy od krajowego a nie na odwrot
Yyyy nie to żebym był konkurencyjny ale po 700pln mogę w ciagu doby nakupic ponad 100ton bez bez większego wysiłku1963 pisze:licytacja ;po 750 zawioze. ostatnio tez,tak jak Engie, po 640 kupowałem jeczmień z pszenicąturbogrocho49 pisze:Ile łudek po 800 dostarczyć do ciebie
Kto zainteresowany ?
Pisać na priw
Za flaszkę Jacka danielsa możemy sie dogadać
-
turbogrocho49
perfumy pijesz ?
przy tych cenach świń to tylko z czerwoną kartką
przy tych cenach świń to tylko z czerwoną kartką
Oj tam oj tam
Wódy za małolata juz wypiłem, teraz max 2drinki w trasie bo strach o lejce
A po drugie mam słaba głowę wiec nie dam duzo do szczęścia nie potrzebuje
a przy okazji jestem ekonomiczny 
Wódy za małolata juz wypiłem, teraz max 2drinki w trasie bo strach o lejce
A po drugie mam słaba głowę wiec nie dam duzo do szczęścia nie potrzebuje
Nie każdy na łudki kupujeturbogrocho49 pisze:Ile łudek po 800 dostarczyć do ciebie
Panowie, tu się piszę o cenach trzody a nie zboża!
Pszenżyto dziś kupione 30 ton pińcet na rękę
u mnie po 4,20 za zywą wczoraj pojechało 52 sztuki. Masakra

Brutto czy netto?
Przy tej cenie to niewielka roznica w dokladce .u mnie 3,15- 3% netto
proponuje 25 ton jęczmienia oferty na prv
z dowozem do rolnika
z dowozem do rolnika
http://www.radiomaryja.pl/multimedia/po ... 9-12-2015/
program z Gościejewa o cenie trzody po proteście który odbył się w poniedziałek 7 Grudnia.
program z Gościejewa o cenie trzody po proteście który odbył się w poniedziałek 7 Grudnia.
dzisiaj miałem propozycje 5,2 z haka, myślę że to początek podwyżek
http://www.radiomaryja.pl/multimedia/po ... 9-12-2015/
Zakłady wstrzymują się ze skupem tuczników tłumacza górą w chłodniach i brakiem zbytu w sklepach nie dobrze
Zakłady wstrzymują się ze skupem tuczników tłumacza górą w chłodniach i brakiem zbytu w sklepach nie dobrze
Bzdury piszesz jak zwykle.
Tucznika zakłady małe szukają 4,2 netto dają.
Obniżki się skończyły agencie !!!
ja mogę podać nr telefonów i ty podaj zweryfikujemy kto ma racjelolo pisze:Bzdury piszesz jak zwykle.
twoje zdanie jako handlarza , pośrednika tuczników0909 pisze:http://www.radiomaryja.pl/multimedia/po-stronie-prawdy-09-12-2015/
Odbiory w poniedziałek , więc nie wiem gdzie ta góra mięsa? Agent może Ty patrzysz tylko na ostatnia półkę w chłodni a niżej już nie widzisz ze pusto? 5 za e i możliwość negocjacji ... Prognozy na marzec?
Myślę że z 50 gr odbije od dzisiejszej ceny , tylko w którą stronę
Co będzie ? Warchlaki jadą do polski pełną parą proszę popytać przedstawicieli którzy z ciągają ,był okres co spadły ostro ale teraz samochody grzeją sie z dani do polski z warchlakiem
Dania prosiaki plus 2 €
To ile cenić za krajowego 25-30 kg 70 sztuk mięsność 56 % ?
200 brutto za 30 kg
Monika wyjaśniła wszystko braknie tucznika ?
stanieją
http://mojeinwestycje.interia.pl/wal/wa ... ?wlid=2430
stanieją
http://mojeinwestycje.interia.pl/wal/wa ... ?wlid=2430
brzydal pisze:dzisiaj miałem propozycje 5,2 z haka, myślę że to początek podwyżek
Kto tyle daje?
Proponuje założenie nowej zakładki i podawanie ceny wraz zakładem który tyle płaci i nr telefonów ja podpisuje sie pod ty też będę podawał skończyć z Bajakami i nie wkurzać jeden drugiego
A kto tu się wkurza?
Chyba tylko Ty
Cena rośnie, jest OK!
Chyba tylko Ty
Cena rośnie, jest OK!
Witam,
Mam pytanko jak u Piniego jest z mięsnością - zaniża czy wychodzi jak w innych zakładach ?
Pozdrawiam
Mam pytanko jak u Piniego jest z mięsnością - zaniża czy wychodzi jak w innych zakładach ?
Pozdrawiam
Pojechały dziś 4.10zł - 1% waga żywa.
Mościbrody powiat Siedlce 5.1 za 57%
Kasia84 pisze:Witam,
Pozdrawiam
Zależy jaka partia.. Kiedyś jednego tygodnia poszła połowa do Animexu i zaraz później druga połowa do Piniego.. Mięsność identyczna, chyba nawet z 0,1% wyższa była u Piniego.. Ale ostatnia sprzedaż coś słabo wyszła pod względem mięsności.. Wybicie 78,6% bez głodzenia, prosto z karmników(ostatnia sprzedaż).
Tylko na pieniążki trzeba trooooooochę poczekaćvicia1223 pisze:Mościbrody powiat Siedlce 5.1 za 57%
-
turbogrocho49
3 miesiące dobre mi trochę
.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 20:19 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
a co sie stalo 09 nie masz juz gdzie sprzedawac tucznika ze chcesz namiary na zaklady??????????/
Wolny rynek !!!ziutek pisze:a co sie stalo 09 nie masz juz gdzie sprzedawac tucznika ze chcesz namiary na zaklady??????????/
Mam odbiorcę który odbierze każdą ilość a zapytać zawsze można !
?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 20:18 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.