FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
dziś sprzedane po 4 netto na żywą ,a do tych dziwnych rzeczy dodałbym jeszcze cene amonowej ,zawsze nam mówili że zależy ona od cen gazu, już któryś miesiąc z rzędu ceny surowców ,paliw mają tendencje zniżkową a u nas amonowa prawie po 1300 /t
Jakby tak kazdy sprzedal 25 % macior toby zarobil wiecej niz na obecnym stanie a tak cena swinek za bardzo sie nie zmieni a srodki do hodowli napewno w gore od poniedzialku "bo ojro podrozalo"
Tyle że za ropę płacimy w dolarach, a dolar wysoooko, w Danii nie ma euro tylko korony, a złoty nie osłabił się tak w stosunku do korony (równo miesiąc temu korona duńska kosztowała niecały grosz mniej niż teraz), a tak właściwiej, to nie złoty się osłabił, ale te główne waluty tak się umocniły.
ales wyklad ekonomi walnal
ja uważam że te dogadanie to było by nam na rękę, bo rynek się rozładuje, a czy to ważne z której strony ?andrzej19570 pisze:Jak się dogadają z Ruskimi to jeszcze więcej będzie!!!Taka to solidarność unijna!!!http://www.msn.com/pl-pl/finanse/najpop ... id=SK2MDHPFrancja, Dania i Hiszpania chcą dogadać się za plecami naszych rolników z Kremlem w celu zniesienia embarga na swoje produkty. Polscy rolnicy protestują przeciwko dwustronnym rozmowom z Rosją. Chcą żeby UE stała za nimi murem.
jak coś pojedzie do Rosji to nie wepchają tego do Polski,
chyba że jest inaczej to proszę mnie oświecić
Tylko co pojedzie do tej Rosji? Jak całe swinie to ok. ale raczej zostana rozebrane na elementy i do Rosji pojadą te które tam sa poszukiwane a do nas w promocji przyślą to co zostanie, i bynajmniej dobrze to nie wróży nam hodowcom.
ropa w hurcie 3.7 na stacji 3.8
u nas 3,6
w Hurcie 3,6 to u nas było dobry tydzień temu, teraz pewnie 3,45.
W hurcie to po 3,3-3,2 pisze tutaj o cenie bruttoPeron pisze:w Hurcie 3,6 to u nas było dobry tydzień temu, teraz pewnie 3,45.
no to po niedzieli niemiaszkom ciężko będzie wlec mięsko do polski jak żywiec w przeliczeniu na nasze chodzi u nich na żywca 4,80 zł.
@stanisław redukcja macior nic nie zmieni co najwyżej przyjedzie ze 2 mln duna więcej i Dania nam je chętnie wyprodukuje bo po co ma produkować tuczniki na którym nic nie zarobi a tak 5 dych zostanie na warchlaczku i jeszcze duże ssanie u Polskich tuczarzy jest.
p
p
Moze byc i tak chociaz watpie , kto chce to juz produkuje dla...... i watpie aby zwiekszal kazdy skale.Ja tam nikogo nie namawiam lecz mysle ze przy tej cenie warto to przemyslec bo koszty produkcji w najblizszym czasie wzrosna.
Taaaa chyba za 2 kgmat pisze:to elegancja francja zaraz po 5 zl beda na zywa wage hehehehe
dobrze to już było Cargil bierze się za produkcje trzody
http://www.pracuj.pl/praca/specjalista- ... ta,4348520
Cargill jak Cargill, ale Cedrob juz oferuje tucze kontraktowe 
Cedrob już dawno, znajomy dla nich miał chować, oferowali mu 27 zł/sztKazik pisze:Cargill jak Cargill, ale Cedrob juz oferuje tucze kontraktowe
normalnie był wniebowzięty, nawet nie wdawałem się w dyskusje bo nie warto
ale czy faktycznie dla nich tuczy to nie wiem bo dawno go nie widziałem. Specjalnie postawił chlewnie pod kontrakt na 700 szt.
Jeśli Cedrob przyjmie taką politykę jak z rozwojem drobiarstwa, to za kilka lat mogą mieć znaczna cześć rynku trzody chlewnej. Kurnik stawiają po 30 szt w jednym miejscu.
To teraz aby czekać jak zaczną budować chlewnie.
Jedyne co pocieszające że jest to jeszcze polska firma.
- Muchozolali
czytać z zrozumieniem wspieranie klientówSkantos pisze:dobrze to już było Cargil bierze się za produkcje trzody
takie opcje dla swoich klientów oferuje
De heus
Hmm ciekawe z tym cedrobem ze juz na wieprzowinę sie rzucił, cos sie opuscilem w informacjach
Co do stawiana przez cedrob kurników to maja zakaz na terenie kraju
Chłopki stawiają pod ich bandera i tyle, nie wiem tylko jak rozwiązana jest kwestia prawna bo niby kurnik widnieje na chłopa jak i kredyt ale defacto wszystko jest cedrobu
Reasumujac cedrob to taki naśladowca agri
Swoją droga dziękuje kolego za link z oferta pracy az zaaplikuje
Pozdrawiam
Chłopki stawiają pod ich bandera i tyle, nie wiem tylko jak rozwiązana jest kwestia prawna bo niby kurnik widnieje na chłopa jak i kredyt ale defacto wszystko jest cedrobu
Swoją droga dziękuje kolego za link z oferta pracy az zaaplikuje
Pozdrawiam
cisza na forum, chyba brak świnek na sprzedaż
Cedrob --> DUDA --> KoźlakiewiczChief pisze:Hmm ciekawe z tym cedrobem ze juz na wieprzowinę sie rzucił, cos sie opuscilem w informacjach
Swoją droga dziękuje kolego za link z oferta pracy az zaaplikuje![]()
Pozdrawiam
Latają pogloski ze Woźniecki na poniedziałek daje 5,5 z haka
Wiadomo ze do makaroniarza
Tyle ze ktoś otrzyma z forumowiczów taka cene???
U piniego trochu pustki bo niema czego wozić za miedzę
Co sie dzieje ludziska?
Co sie dzieje ludziska?
Kazik pisze:Cedrob --> DUDA --> KoźlakiewiczChief pisze:Hmm ciekawe z tym cedrobem ze juz na wieprzowinę sie rzucił, cos sie opuscilem w informacjach
Pozdrawiam
Duda ???
A cóż on z tym ma wspólnego
Przeciez to tylko pacholek...
Narazie max 5,2 kl. EChief pisze:Latają pogloski ze Woźniecki na poniedziałek daje 5,5 z haka
Co sie dzieje ludziska?
Chief pisze:Kazik pisze:Cedrob --> DUDA --> KoźlakiewiczChief pisze:Hmm ciekawe z tym cedrobem ze juz na wieprzowinę sie rzucił, cos sie opuscilem w informacjach
Pozdrawiam
Duda ???
A cóż on z tym ma wspólnego
Przeciez to tylko pacholek...
Cedrob wykupił DUDĘ i oprócz drobiu zajmuje się też tuczem usługowym tuczników.
A za sznureczki pociąga Pan Koźlakiewicz, tak więc jest szansa, że ASF nie zawita na mazowsze.
Tak to wygląda w największym skrócie
w zeszłą środę dostałem 5,25 za 65 sztuk myślę że te 5,5 po niedzieli może być realneKazik pisze:Narazie max 5,2 kl. EChief pisze:Latają pogloski ze Woźniecki na poniedziałek daje 5,5 z haka
Co sie dzieje ludziska?
- mytotoksyna1
w zeszłą środę dostałem 5,25 za 65 sztuk myślę że te 5,5 po niedzieli może być realne[/qubrzydal pisze:Kazik pisze:Narazie max 5,2 kl. EChief pisze:Latają pogloski ze Woźniecki na poniedziałek daje 5,5 z haka
Co sie dzieje ludziska?
W sumie masz racje, papier litościwy i wszystko przyjmiegevara3 pisze:U wożnieckiego nawet jak by dawal 5.5 to i tak nie wyjdzie więcej jak 4 , dobry z niego drukarz.
Z nimi tylko handel na wagę żywa bo z tego co wiem to banda oszustów
.
Ostatnio zmieniony czwartek 28 sty 2016, 23:09 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
czy w szwabowni tez wszyscy tucza na kontrakty
Na wbc każdy oszuka, prędzej czy później . Niektórzy na forum nawet nie pytają przed załadunkiem po ile na wbc i nawet mają zwolenników takich działań

No to tak : cena Środowa 1.31 , Giełda ostatnia w Piątek 1.37nemezis pisze:To ile ojrasów w szwabowni aktualnie jest -gdzieś wątek zgubiłem.
-
stan1069@o2.pl
To nie wymysł PiS tylko uni ale to jest niezgodne z prawem bo nie można podwójnie dopłacać
-
stan1069@o2.pl
Teraz jak niewypał to właściciela nie ma

Tucz nakładczy nie może dostać tych dopłat KOD powinien po niedzieli wyjść na ulicę i oto walczyć gdzie teraz jest Petru i & Przyjaciele?

petru liczy w zaciszu domowym zlotowki po wymianie za dolary i euro a przyjaciele na wegrzech protestowali
nie można unitów dyskryminować. Można jedynie swoich. O to właśnie im chodziło. Osłabić najsilniejsze ogniwa czyli najświatlejszych producentów polskich prosiąt co się jeszcze ostali.
Tak jak w piosence. Taki duży, taki mały, może ściętym być. Nie dali ani małym ani dużym - to nie ma dyskryminacji.
Tak jak w piosence. Taki duży, taki mały, może ściętym być. Nie dali ani małym ani dużym - to nie ma dyskryminacji.
-
stan1069@o2.pl
Połowa stawki dopłat do tuczu otwartego by wskazywała na to że drugą polowe trzeba będzie dać sprzedającemu warchlaka
także MARUCHA jeszcze nie wszystko stracone
Podobnie będzie z tym ze ponad 2000 sztuk nie przysługuje dopłata
Żeby przypadkiem z pomysłem 500 + nie było podobnie

Żeby przypadkiem z pomysłem 500 + nie było podobnie
Widzisz nie trzeba było protestów pisać to by już rozpożądzenie było podpisane i prawdziwi trzodziarze by dostalimarucha pisze:nie można unitów dyskryminować. Można jedynie swoich. O to właśnie im chodziło. Osłabić najsilniejsze ogniwa czyli najświatlejszych producentów polskich prosiąt co się jeszcze ostali.
to pewnie wyjdzie teraz dla tuczu zamknietego 30 zl a dla otwartego 15 zl smiech na sali normalnie !!!!
Teraz to wyjdzie 7zł do zamkniętego i 3,5 dla otwartego. Marucha walczył i wywalczył dopłate do agri. Parobki będą się kulać ze śmiechu bo dostaną dopłatę chociaż nic nie stracili.
To tak jak by w totka nie grał a część wygranej dostał , i to wszystko dzięki wykształconemu .

Trzeba sprawę nagłośnić jeszcze decyzje nie zapadły ,co robią izby rolnicze?
nie ma co szat rozdzierać Panowie, tu dopiero tłumaczą dlaczego dali do 2000 tuczu bez dyskryminacji , pieniądze się nie zmieniły. Polski producent warchlaka kasy przecież nie otrzyma, więc puli wam nie uszczupli żeby tak lamentować. A jak ktoś z forum dostanie ją dzięki mojej opinii, a duna kupował i uważał że nie powinien dostać, to zbożnych intencji u nas nie brakuje. Przekazać można.
F1
IR z myśliwymi się spotykają i z Lasami i samorządowcami i 2 lata ASF w Polsce jeszcze wyłącznie na Podlasiu świętują.
F1
IR z myśliwymi się spotykają i z Lasami i samorządowcami i 2 lata ASF w Polsce jeszcze wyłącznie na Podlasiu świętują.
-
stan1069@o2.pl
Kto dostanie to jest wiadome od początku , a to co pis robi to tylko pokazywanie jacy to oni dobrzy dla rolnika

I tłumaczyć jak baranowi na granicypio pisze:Teraz to wyjdzie 7zł do zamkniętego i 3,5 dla otwartego. Marucha walczył i wywalczył dopłate do agri. Parobki będą się kulać ze śmiechu bo dostaną dopłatę chociaż nic nie stracili.
Ci co maja świnie od Agri nie dostaną złotówki bo to nie ich świnie a po drugie nie maja jak wniosku złożyć gdyż nie maja faktury sprzedaży?
Rozumiesz jeden z drugim??
Powyżej 2000 nie bedzie dopłat bo w oświadczeniu jest napisane ze wlasnie do tylu sztuk sa rodzinne gospodarstwa (a jak to sprawdzili to nie mam pojecia)
-
stan1069@o2.pl
Uparty jak osiołChief pisze:I tłumaczyć jak baranowi na granicypio pisze:Teraz to wyjdzie 7zł do zamkniętego i 3,5 dla otwartego. Marucha walczył i wywalczył dopłate do agri. Parobki będą się kulać ze śmiechu bo dostaną dopłatę chociaż nic nie stracili.
Ci co maja świnie od Agri nie dostaną złotówki bo to nie ich świnie a po drugie nie maja jak wniosku złożyć gdyż nie maja faktury sprzedaży?
Rozumiesz jeden z drugim??
Powyżej 2000 nie bedzie dopłat bo w oświadczeniu jest napisane ze wlasnie do tylu sztuk sa rodzinne gospodarstwa (a jak to sprawdzili to nie mam pojecia)
To nie do końca tak jest bo towar do chwili rozliczenia jest własnością Agri tak jest na fakturach
To tak jak kupujesz auto na raty do chwili spłaty kredytu jest własnością banku
To tak jak kupujesz auto na raty do chwili spłaty kredytu jest własnością banku
Ostatnio zmieniony niedziela 17 sty 2016, 19:53 przez F1, łącznie zmieniany 1 raz.